Σελίδα 3 από 7

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 00:09
από Αγις
Custom_F έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:02
Αγις έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:00
Custom_F έγραψε: 19 Μάιος 2018, 23:53 :o Τιλεστωρα ρε συ... Δεν παιζει.

Μηπως νοικιαζουν πουθενα ψηστες;
:8)
Ποσο παει το μαλλι;
Εξαρτάται.
Ατομα - περιοχή - αν πρόκειται για γιορτή η μικρή συγκέντρωση - μενού - ωρες προετοιμασίας απασχόλησης.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 00:11
από Custom_F
Αγις έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:09 Εξαρτάται.
Ατομα - περιοχή - αν πρόκειται για γιορτή η μικρή συγκέντρωση - μενού - ωρες προετοιμασίας απασχόλησης.
Στειλε pdf.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 00:20
από Αγις
Custom_F έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:11
Αγις έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:09 Εξαρτάται.
Ατομα - περιοχή - αν πρόκειται για γιορτή η μικρή συγκέντρωση - μενού - ωρες προετοιμασίας απασχόλησης.
Στειλε pdf.
Να στείλω ένα βίντεο που δείχνει που δείχνει οτι η πλειοψηφία των ακριβότερων στεκάδικων στην Αμερική ψήνει τα πανάκριβα μπριτζόλια με την τεχνική της φωτιάς ( με γκαζι ) από πάνω ; :003:

Είμεθα ακριβοί πάντως αλλά και μόνο που θα γευτείς ακόμα και το ψωμί ψημένο σωστά και με το κατάλληλο ξύλο ( συλλέγουμε προσεκτικά τα καλύτερα απ όλα τα δέντρα - και οχι μόνο ) φτάνει.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 00:22
από Custom_F
Αγις έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:20 Να στείλω ένα βίντεο που δείχνει που δείχνει οτι η πλειοψηφία των ακριβότερων στεκάδικων στην Αμερική ψήνει τα πανάκριβα μπριτζόλια με την τεχνική της φωτιάς ( με γκαζι ) από πάνω ; :003:

Είμεθα ακριβοί πάντως αλλά και μόνο που θα γευτείς ακόμα και το ψωμί ψημένο σωστά και με το κατάλληλο ξύλο ( συλλέγουμε προσεκτικά τα καλύτερα απ όλα τα δέντρα - και οχι μόνο ) φτάνει.
Βιντεο γιατι; σε πιστευω και μου τρεχουν τα σαλια. Αρκει.

Στειλε pdf με υπηρεσιες και τιμες.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 00:25
από Αγις
Τιμές Κ Σ .


*Κατόπιν Συνεννοήσεως.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 01:39
από Αγις
Κλείνει η τριλογία με τα παϊδάκια - με τα μοσχαρίσια - βοδινά.
Τα βασικά από τον Ζen PitMaster Meathead.

https://amazingribs.com/tested-recipes/ ... -beef-ribs
https://amazingribs.com/tested-recipes/ ... ibs-recipe

Και δύο βίντεο - απο τα πολλά στο νετ - εμπνευσμένα από τις διδαχές του.






+1


Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 07:13
από perseus
Να στείλω ένα βίντεο που δείχνει που δείχνει οτι η πλειοψηφία των ακριβότερων στεκάδικων στην Αμερική ψήνει τα πανάκριβα μπριτζόλια με την τεχνική της φωτιάς ( με γκαζι ) από πάνω ;
να στειλεις αφου πρωτα το δεις εσυ και καταλαβεις την διαφορα.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 08:05
από Αγις
Φυσικός τρόπος - τεχνική για να μην κολλάνε τα κρεατικά στη σχάρα.




Δουλεύει το ίδιο καλά και με πατάτα.


Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 20:52
από Αγις
Τί λέει η επιστήμη για το ψήσιμο μπριτζόλας , Συγκριτικό τεχνικών forward sear vs reverse sear.




Εδώ το κείμενο ανάλυσης του βίντεο και των τεχνικών.
http://www.genuineideas.com/ArticlesIndex/steak.html

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 21 Μάιος 2018, 07:37
από perseus
συνταγη για καραντζορτζεβα ,δυσκολο να βρεις κατσκαβαλι αλλα βαζεις ενα αλλο τυρακι ημισκληρο κιτρινο.

Δεν χρειαζεται να ξερεις σερβικα γιανα καταλαβεις την συνταγη ειναι απλουστατη αλλα διαφορετικη

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2018, 00:48
από Αγις
Το reverse sear για όσους δεν έχουν η δεν μπορούν - θέλουν να έχουν ψησταριά.



Εδώ λεπτομερείς οδηγίες για μπριτζόλες.

https://www.seriouseats.com/2012/12/the ... teaks.html

Και σε ζωγραφισμένο.

https://www.seriouseats.com/2017/03/how ... steak.html

και για χοιρινές.

https://www.seriouseats.com/2014/03/the ... -blah.html

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2018, 23:47
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Προς φορουμ Μαστερ ψηστες...
Μηπως θα πρεπει να δινεται και την αποσταση
καρβουνου-σχαρας αναλογα με τον τροπο ψησιματος...;

Παρατηρω πολλα απο τα στεκια να εχουν μια μαυρη επιφανεια...
Οπου μαυρο ειναι καμμενο που λεμε...Καρκινος δηλαδη καπως...
Ειναι δυσκολο να κρατατε την χρωματικη παλεττα του καφε...;

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2018, 00:30
από Αγις
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 22 Μάιος 2018, 23:47 Προς φορουμ Μαστερ ψηστες...
Μηπως θα πρεπει να δινεται και την αποσταση
καρβουνου-σχαρας αναλογα με τον τροπο ψησιματος...;

Παρατηρω πολλα απο τα στεκια να εχουν μια μαυρη επιφανεια...
Οπου μαυρο ειναι καμμενο που λεμε...Καρκινος δηλαδη καπως...
Ειναι δυσκολο να κρατατε την χρωματικη παλεττα του καφε...;
Οι αποστάσεις διαφέρουν ανάλογα με το που τοποθετείται το κρέας στη σχάρα και ποιά μέθοδος ακολουθείται - Direct - indirect -2 zone - snake κλπ .
https://www.weber.com/US/en/grill-skill ... 34138.html

Το σταθερό ( στην πλειοψηφία εκτός απο ψησταριές τύπου santa maria - hibachi ) είναι η απόσταση καρβουνων σχαρας ψησίματος που στα πιο επιτυχημένα μοντέλα είναι 12.5 και 7.5 πόντοι
ανάλογα με την χωρητικότητα σε καυσιμη ύλη και το μέγεθος της ψησταριάς.
Το ''μαυρισμα '' είναι από τα ξύλα καπνίσματος και τα χρώματα ποικίλουν - η μηλιά πχ δίνει βαθύ σκούρο χρώμα.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2018, 07:33
από perseus
Ντιρεκτ ξεντιρεκτ απαγορευεται (για μενα ) φωτια στο κρεας ,οι Αμερικανοι το κανουν δεν πολυνοιαζιοντι εγω το θεωρω εγλημα (οπως και την σταχτη...)

κατ τα αλλα οπως λεει και ο Καπελλας 10 ποντοι ειναι καλα ,το σωστο ειναι ομως αναλογα με τηνθερμοκρασια που εχεις πετυχει.

Re: Τεχνικές και Συνταγές .

Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2018, 13:57
από Αγις
perseus έγραψε: 23 Μάιος 2018, 07:33 Ντιρεκτ ξεντιρεκτ απαγορευεται (για μενα ) φωτια στο κρεας ,οι Αμερικανοι το κανουν δεν πολυνοιαζιοντι εγω το θεωρω εγλημα (οπως και την σταχτη...)

κατ τα αλλα οπως λεει και ο Καπελλας 10 ποντοι ειναι καλα ,το σωστο ειναι ομως αναλογα με τηνθερμοκρασια που εχεις πετυχει.
Μαθαίνεις σιγάαα σιγάα (πολύ σιγά )

Οι παράγοντες που επιδρούν στο να πετύχουμε τη θερμοκρασία που χρειάζεται ανάλογα με την τεχνική και το είδος του φαγητού είναι δεκάδες και μεταβαλλόμενοι. Στίς σωστές ψησταριές μας βοηθούν και οι αεραγωγοί να τις επιτύχουμε .
Ευτυχώς υπάρχουν και θερμόμετρα - το χερι και πόσο αντέχει πάνω απο τη φωτιά είναι για μαστόρια :003: - και μπορουμε να γνωρίζουμε ΤΙΣ ΔΥΟ θερμοκρασίες που είναι κρίσιμες .
Θερμοκρασία σχάρας κ εσωτερική φαγητού.
Ιδού εργαλείο κορυφή που εισάγεται κ στην Ελλάδα κατάλληλο και για ηλεκτρικές κουζίνες και για ψησταριές και σαν ανεξάρτητος μετρητής. Περιλαμβάνει τον αισθητήρα φαγητού - χρειάζεται τον αέρος (σχάρας) 40+ 17 δολάρια.

https://www.thermoworks.com/DOT?tw=AMAZINGRIBS