Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
Αγις έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:09
Εξαρτάται.
Ατομα - περιοχή - αν πρόκειται για γιορτή η μικρή συγκέντρωση - μενού - ωρες προετοιμασίας απασχόλησης.
Στειλε pdf.
Να στείλω ένα βίντεο που δείχνει που δείχνει οτι η πλειοψηφία των ακριβότερων στεκάδικων στην Αμερική ψήνει τα πανάκριβα μπριτζόλια με την τεχνική της φωτιάς ( με γκαζι ) από πάνω ;
Είμεθα ακριβοί πάντως αλλά και μόνο που θα γευτείς ακόμα και το ψωμί ψημένο σωστά και με το κατάλληλο ξύλο ( συλλέγουμε προσεκτικά τα καλύτερα απ όλα τα δέντρα - και οχι μόνο ) φτάνει.
Re: Τεχνικές και Συνταγές .
Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 00:22
από Custom_F
Αγις έγραψε: 20 Μάιος 2018, 00:20
Να στείλω ένα βίντεο που δείχνει που δείχνει οτι η πλειοψηφία των ακριβότερων στεκάδικων στην Αμερική ψήνει τα πανάκριβα μπριτζόλια με την τεχνική της φωτιάς ( με γκαζι ) από πάνω ;
Είμεθα ακριβοί πάντως αλλά και μόνο που θα γευτείς ακόμα και το ψωμί ψημένο σωστά και με το κατάλληλο ξύλο ( συλλέγουμε προσεκτικά τα καλύτερα απ όλα τα δέντρα - και οχι μόνο ) φτάνει.
Βιντεο γιατι; σε πιστευω και μου τρεχουν τα σαλια. Αρκει.
Στειλε pdf με υπηρεσιες και τιμες.
Re: Τεχνικές και Συνταγές .
Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 00:25
από Αγις
Τιμές Κ Σ .
*Κατόπιν Συνεννοήσεως.
Re: Τεχνικές και Συνταγές .
Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 01:39
από Αγις
Κλείνει η τριλογία με τα παϊδάκια - με τα μοσχαρίσια - βοδινά.
Τα βασικά από τον Ζen PitMaster Meathead.
Και δύο βίντεο - απο τα πολλά στο νετ - εμπνευσμένα από τις διδαχές του.
+1
Re: Τεχνικές και Συνταγές .
Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 07:13
από perseus
Να στείλω ένα βίντεο που δείχνει που δείχνει οτι η πλειοψηφία των ακριβότερων στεκάδικων στην Αμερική ψήνει τα πανάκριβα μπριτζόλια με την τεχνική της φωτιάς ( με γκαζι ) από πάνω ;
να στειλεις αφου πρωτα το δεις εσυ και καταλαβεις την διαφορα.
Re: Τεχνικές και Συνταγές .
Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 08:05
από Αγις
Φυσικός τρόπος - τεχνική για να μην κολλάνε τα κρεατικά στη σχάρα.
Δουλεύει το ίδιο καλά και με πατάτα.
Re: Τεχνικές και Συνταγές .
Δημοσιεύτηκε: 20 Μάιος 2018, 20:52
από Αγις
Τί λέει η επιστήμη για το ψήσιμο μπριτζόλας , Συγκριτικό τεχνικών forward sear vs reverse sear.
Προς φορουμ Μαστερ ψηστες...
Μηπως θα πρεπει να δινεται και την αποσταση
καρβουνου-σχαρας αναλογα με τον τροπο ψησιματος...;
Παρατηρω πολλα απο τα στεκια να εχουν μια μαυρη επιφανεια...
Οπου μαυρο ειναι καμμενο που λεμε...Καρκινος δηλαδη καπως...
Ειναι δυσκολο να κρατατε την χρωματικη παλεττα του καφε...;
Re: Τεχνικές και Συνταγές .
Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2018, 00:30
από Αγις
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 22 Μάιος 2018, 23:47
Προς φορουμ Μαστερ ψηστες...
Μηπως θα πρεπει να δινεται και την αποσταση
καρβουνου-σχαρας αναλογα με τον τροπο ψησιματος...;
Παρατηρω πολλα απο τα στεκια να εχουν μια μαυρη επιφανεια...
Οπου μαυρο ειναι καμμενο που λεμε...Καρκινος δηλαδη καπως...
Ειναι δυσκολο να κρατατε την χρωματικη παλεττα του καφε...;
Το σταθερό ( στην πλειοψηφία εκτός απο ψησταριές τύπου santa maria - hibachi ) είναι η απόσταση καρβουνων σχαρας ψησίματος που στα πιο επιτυχημένα μοντέλα είναι 12.5 και 7.5 πόντοι
ανάλογα με την χωρητικότητα σε καυσιμη ύλη και το μέγεθος της ψησταριάς.
Το ''μαυρισμα '' είναι από τα ξύλα καπνίσματος και τα χρώματα ποικίλουν - η μηλιά πχ δίνει βαθύ σκούρο χρώμα.
Re: Τεχνικές και Συνταγές .
Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2018, 07:33
από perseus
Ντιρεκτ ξεντιρεκτ απαγορευεται (για μενα ) φωτια στο κρεας ,οι Αμερικανοι το κανουν δεν πολυνοιαζιοντι εγω το θεωρω εγλημα (οπως και την σταχτη...)
κατ τα αλλα οπως λεει και ο Καπελλας 10 ποντοι ειναι καλα ,το σωστο ειναι ομως αναλογα με τηνθερμοκρασια που εχεις πετυχει.
Re: Τεχνικές και Συνταγές .
Δημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2018, 13:57
από Αγις
perseus έγραψε: 23 Μάιος 2018, 07:33
Ντιρεκτ ξεντιρεκτ απαγορευεται (για μενα ) φωτια στο κρεας ,οι Αμερικανοι το κανουν δεν πολυνοιαζιοντι εγω το θεωρω εγλημα (οπως και την σταχτη...)
κατ τα αλλα οπως λεει και ο Καπελλας 10 ποντοι ειναι καλα ,το σωστο ειναι ομως αναλογα με τηνθερμοκρασια που εχεις πετυχει.
Μαθαίνεις σιγάαα σιγάα (πολύ σιγά )
Οι παράγοντες που επιδρούν στο να πετύχουμε τη θερμοκρασία που χρειάζεται ανάλογα με την τεχνική και το είδος του φαγητού είναι δεκάδες και μεταβαλλόμενοι. Στίς σωστές ψησταριές μας βοηθούν και οι αεραγωγοί να τις επιτύχουμε .
Ευτυχώς υπάρχουν και θερμόμετρα - το χερι και πόσο αντέχει πάνω απο τη φωτιά είναι για μαστόρια - και μπορουμε να γνωρίζουμε ΤΙΣ ΔΥΟ θερμοκρασίες που είναι κρίσιμες .
Θερμοκρασία σχάρας κ εσωτερική φαγητού.
Ιδού εργαλείο κορυφή που εισάγεται κ στην Ελλάδα κατάλληλο και για ηλεκτρικές κουζίνες και για ψησταριές και σαν ανεξάρτητος μετρητής. Περιλαμβάνει τον αισθητήρα φαγητού - χρειάζεται τον αέρος (σχάρας) 40+ 17 δολάρια.