!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θα λειτουργήσει ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Georg Von Balkanen

Re: Θα λειτουργήσει ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Georg Von Balkanen »

alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:09
Οθωμανέλλην έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:06 Συμφωνώ με την αποτέφρωση αρκεί προηγουμένως να γίνεται μυστηριο σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση.

Ας μην ξεχνάμε ότι η αποτέφρωση χρησιμοποιείται ΚΑΙ πολιτικά απο ορισμένα κόμματα ούτως ώστε να ανακοπεί η δύναμη της Εκκλησίας.

Θεωρώ οτι αν εχει λόγο η Εκκλησία στο συγκεκριμένο θέμα, δηλαδη συμμετοχή στο γεγονός θα ειναι και οι δύο πλευρές ικανοποιημενες.
Και γιατί ρε φίλε να χει λόγο η εκκλησία τι θα κάνω εγώ ο άθεος όταν πεθάνω με το κουφάρι μου;
Ίφιδα έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:09
Οθωμανέλλην έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:06 Συμφωνώ με την αποτέφρωση αρκεί προηγουμένως να γίνεται μυστηριο σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση. .
Δε θέλω μυστήριο ρε αδερφέ, με το ζόρι;

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μετράει πάνω απο χίλια χρόνια ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού. Φυσικά και πρέπει να έχει λόγο σε ένα τέτοιο γεγονός, ακόμη και συμβολικό. Εσείς μπορεί να μην επιθυμείτε τελετουργία, επιθυμούν όμως διάφοροι συγγενείς, φίλοι η κοινωνία γενικότερα.
Δεύτερον, αφού δεν πιστεύετε (;) σε μετα θάνατον ζωή, τότε τι σας νοιάζει το αν θα γίνει η όχι τελετουργικό; Σε κάθε περίπτωση μιλάω για μικρό, συμβολικό μυστήριο, ούτε καν για παρουσία κάποιου ιερέα, απλά μια ενημέρωση στην ενορία οπου την κυριακή θα αναγιγνωσθεί το όνομα υπερ αναπαύσεως. Ως εκεί.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Οθωμανέλλην έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:10

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μετράει πάνω απο χίλια χρόνια ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού. Φυσικά και πρέπει να έχει λόγο σε ένα τέτοιο γεγονός, ακόμη και συμβολικό. Εσείς μπορεί να μην επιθυμείτε τελετουργία, επιθυμούν όμως διάφοροι συγγενείς, φίλοι η κοινωνία γενικότερα.
Δεύτερον, αφού δεν πιστεύετε (;) σε μετα θάνατον ζωή, τότε τι σας νοιάζει το αν θα γίνει η όχι τελετουργικό; Σε κάθε περίπτωση μιλάω για μικρό, συμβολικό μυστήριο, ούτε καν για παρουσία κάποιου ιερέα, απλά μια ενημέρωση στην ενορία οπου την κυριακή θα αναγιγνωσθεί το όνομα υπερ αναπαύσεως. Ως εκεί.
Αν το επιθυμούν οι διάφοροι συγγενείς φίλοι κλπ να τα κάνουν στις δικές τους κηδείες.
Δε θέλω καμία σχέση με την εκκλησία ρε άνθρωπε, γαμω το τεράστιο ΕΓΩ σας. Είναι υποκρισία και ασέβεια απέναντι στον νεκρό το να μην εκτελείς την τελευταία του επιθυμία, τί δεν καταλαβαίνεις; Νταβατζιδες και στις κηδείες των άλλων; Πώς την είδατε;
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Nero έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:06
Χόρχε ντελ Σάλτο έγραψε: 04 Οκτ 2019, 14:49
alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 14:30 Είναι ή δεν είναι τρολ; Ιδού η απορία.
Ε είναι.
Ακόμα και για χρήστης του πχορουμ παραείναι καρτούν.

Δε νομίζω πουθενά η ορθόδοξη Εκκλησία να μιλάει για δυνατότητα "καταστροφης" της ψυχής (ούτε με την καύση του σώματος, αλλά ούτε και με πιο σοφιστικέ μεθόδους.)
Αν είσαι αμαρτωλός θα την πληρώσεις αιωνίως βασανιζομενος.
Η εκκλησία δεν δουλεύει μόνο με γραπτούς κανόνες. Είναι και η παράδοση που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και πιο ισχυρή. Μπορεί να μην υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι απαγορεύεται η καύση ή απαγορεύεται η αυτοκτονία αλλά πρακτικά είναι ταμπού...γιατί έτσι ήταν πάντα. Υπο άλλες συνθήκες εν θα υπήρχε πρόβλημα. Το "γιατί έτσι κάναμε πάντα" είναι απο μόνο του αρκετό, τουλάχιστον για τους χριστιανούς για να δικαιολογήσει συμπεριφορές. Το πρόβλημα είναι όταν υπάρχουν άλλοι στους οποίους το "γιατί έτσι κάναμε πάντα" δεν αρκεί ως απάντηση και χρειάζονται κάτι άλλο. Εκεί είναι που κατεβάζουν ο,τι μαλακία τους κατέβει στο κεφάλι, όπως το ότι ο παντοδύναμος θεός δεν μπορεί να αναδομήσει τα καμμένα σώματα
:goodpost:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn »

Οθωμανέλλην έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:10
Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μετράει πάνω απο χίλια χρόνια ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού.
Στα παπάρια μας.
Φυσικά και πρέπει να έχει λόγο σε ένα τέτοιο γεγονός, ακόμη και συμβολικό. Εσείς μπορεί να μην επιθυμείτε τελετουργία, επιθυμούν όμως διάφοροι συγγενείς, φίλοι η κοινωνία γενικότερα.
Οι φίλοι και συγγενείς θα αποδεχτούν τον τρόπο που θα θέλω να φύγω. Αλλιώς πούλο.
Δεύτερον, αφού δεν πιστεύετε (;) σε μετα θάνατον ζωή, τότε τι σας νοιάζει το αν θα γίνει η όχι τελετουργικό;
Γιατί δεν γουστάρω το νταβατζιλίκι.
Σε κάθε περίπτωση μιλάω για μικρό, συμβολικό μυστήριο, ούτε καν για παρουσία κάποιου ιερέα, απλά μια ενημέρωση στην ενορία οπου την κυριακή θα αναγιγνωσθεί το όνομα υπερ αναπαύσεως. Ως εκεί.
Αν είναι να γίνει τελετουργικό, αρκεί ένα laptop με δυο ηχεία να παίζουν:

<<βάλε αγαπημένο τραγούδι εδώ>>
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χουργιατς »

parafrwn έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:16 Αν είναι να γίνει τελετουργικό, αρκεί ένα laptop με δυο ηχεία να παίζουν:

Μαζί με τα 3 λεπτά του τραγουδιού, πόση ώρα θα χρειαστεί για να αποτεφρωθεί ένα πτώμα :102:
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Χουργιατς έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:21
parafrwn έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:16 Αν είναι να γίνει τελετουργικό, αρκεί ένα laptop με δυο ηχεία να παίζουν:

Μαζί με τα 3 λεπτά του τραγουδιού, πόση ώρα θα χρειαστεί για να αποτεφρωθεί ένα πτώμα :102:
Εντάξει, θα βάλω ολόκληρο δίσκο μιας ώρας. Αρκεί; :lol: :lol: :lol:
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

parafrwn έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:22 Εντάξει, θα βάλω ολόκληρο δίσκο μιας ώρας. Αρκεί; :lol: :lol: :lol:

Σε μια ώρα αποτεφρώνεται ένα πτώμα; Τόσο γρήγορα; :102:
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Χουργιατς έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:22
parafrwn έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:22 Εντάξει, θα βάλω ολόκληρο δίσκο μιας ώρας. Αρκεί; :lol: :lol: :lol:

Σε μια ώρα αποτεφρώνεται ένα πτώμα; Τόσο γρήγορα; :102:
Εν τω μεταξύ πρέπει να σε ΚΑΒΛΩΝΕΙ το « :102: »

:lol:
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Άβαταρ μέλους
Χουργιατς

parafrwn έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:24

Δεν είμαι εγώ αυτός που κατέβασε το dn για την παρτάρα του και δεν το κάνει ένα megaupload να το ποστάρει στο φόρουμ
ή έστω σε πμ

είμαι;
είμαι; :102:
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Θα λειτουργεί μόνον για νεκρούς ή μπορούμε να βάζουμε και ζωντανούς μέσα;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

Χουργιατ :102: (το μόνο που φοράει είναι γάντια)
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit »

nikos_hellas έγραψε: 04 Οκτ 2019, 13:50 "ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΝΕΚΡΩΝ".

Οι νεκροι γιατι ακριβως χρειαζονται σωμα για να αναστηθουνε; Ζομπι θα γινουνε;
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Στηρίζω το μέτρο , αν και προτιμώ συμβατική ταφή , ώστε να επιστρέψει η ενέργεια μου στο περιβάλλον, τώρα για την ταφή, όχι πολλά πολλά, απλά πράγματα, ψηλά στον Όλυμπο προτιμώ ανάμεσα σε μνημεία εις τον Abbath Doom Occulta, τον Chuck Schuldiner και εμένα, θα ανεβαίνουν οι πιστοί για προσκύνημα, πεζοί εννοείται, μέχρι την κορυφή, θα κυνηγούν το φαι τους , και το βράδυ συναυλίες.

Λιτά και ταπεινά 😄
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
alexandroso

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

Northern Spirit έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:33
nikos_hellas έγραψε: 04 Οκτ 2019, 13:50 "ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ ΝΕΚΡΩΝ".

Οι νεκροι γιατι ακριβως χρειαζονται σωμα για να αναστηθουνε; Ζομπι θα γινουνε;
Πως θα κατουράνε χωρίς σώμα ρε; Φαντάζεσαι τι κατούρημα θα σε χει πιάσει μετά από 500 χρόνια θανάτου;
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Χουργιατς έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:27
parafrwn έγραψε: 04 Οκτ 2019, 16:24

Δεν είμαι εγώ αυτός που κατέβασε το dn για την παρτάρα του και δεν το κάνει ένα megaupload να το ποστάρει στο φόρουμ
ή έστω σε πμ

είμαι;
είμαι; :102:
Χαχα, σε σκέφτηκα ρε. Σε σκέφτηκα. Λέω, λες να τον ενδιαφέρει; Μισό, θα σε φτιάξω.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”