alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:09Και γιατί ρε φίλε να χει λόγο η εκκλησία τι θα κάνω εγώ ο άθεος όταν πεθάνω με το κουφάρι μου;Οθωμανέλλην έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:06 Συμφωνώ με την αποτέφρωση αρκεί προηγουμένως να γίνεται μυστηριο σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση.
Ας μην ξεχνάμε ότι η αποτέφρωση χρησιμοποιείται ΚΑΙ πολιτικά απο ορισμένα κόμματα ούτως ώστε να ανακοπεί η δύναμη της Εκκλησίας.
Θεωρώ οτι αν εχει λόγο η Εκκλησία στο συγκεκριμένο θέμα, δηλαδη συμμετοχή στο γεγονός θα ειναι και οι δύο πλευρές ικανοποιημενες.
Ίφιδα έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:09Δε θέλω μυστήριο ρε αδερφέ, με το ζόρι;Οθωμανέλλην έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:06 Συμφωνώ με την αποτέφρωση αρκεί προηγουμένως να γίνεται μυστηριο σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση. .
Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία μετράει πάνω απο χίλια χρόνια ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού. Φυσικά και πρέπει να έχει λόγο σε ένα τέτοιο γεγονός, ακόμη και συμβολικό. Εσείς μπορεί να μην επιθυμείτε τελετουργία, επιθυμούν όμως διάφοροι συγγενείς, φίλοι η κοινωνία γενικότερα.
Δεύτερον, αφού δεν πιστεύετε (;) σε μετα θάνατον ζωή, τότε τι σας νοιάζει το αν θα γίνει η όχι τελετουργικό; Σε κάθε περίπτωση μιλάω για μικρό, συμβολικό μυστήριο, ούτε καν για παρουσία κάποιου ιερέα, απλά μια ενημέρωση στην ενορία οπου την κυριακή θα αναγιγνωσθεί το όνομα υπερ αναπαύσεως. Ως εκεί.