Το να σου παιχτεί μαλακία με τα χάρτινα εν τω μεταξύ, είναι μακράν πιθανότερο απ το να σου παιχτεί με την κάρτα. Εγώ παίζει να 'χω χάσει κοντά στα 150€ σε 20άρικα και 10αρικα, απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να κουβαλάει πάνω του χρήμα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:58Με την ίδια λογική μπορώ να πω κι εγώ μια ιστορία για το θείο μου που του πήρε ο αέρας το 50ρικο και τον έσωσε η κάρτα. Τι συμπέρασμα βγαίνει; Να έχεις ένα εφεδρικό τρόπο πληρωμής; Ε οκ, ας έχεις. Κι εγώ έχω ένα 20ευρω κάπου.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:50vantono περιμένω τη γνώμη σου για το παραπάνωΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:22
άκου μία απλή περίπτωση (ανάμεσα σε πολλές)
γυναίκα φίλου πήγαινε στο χωριό
σταματάει να βάλει βενζίνη, δίνει κάρτα δεν τη δέχεται το σύστημα, δε μπορούσε να πληρώσει - πάλι καλά κουβαλούσε και τα καταραμμένα τα αληθινά τα χρήματα πέρα από τα ψηφιακά δεδομένα
τελικά τι είχε γίνει; είχαν δεσμεύσει το σύνολο του λογαριασμού (περίπου 60 ευρώ) για ένα παλιό χρέος στην εφορία 7 λεπτών
αν λοιπόν δεν κουβαλούσε και τους φορείς των μικροβίων πάνω της θα είχε μείνει χωρίς βενζίνη
βλέπεις το πόσο εξαρτημένος είσαι από τρίτους όταν δεν κρατάς πραγματικό χρήμα πάνω σου;
αν το βενζινάδικο είχε πρόβλημα με το pos; τι θα γινόταν;
δεν γίνεται να καταργήσουν το χρήμα, είναι Λ Α Θ Ο Σ
και αυτό το λάθος είμαι 100% πεπεισμένος πως θα το βρουν μπροστά τους οι εξελιγμένες κοινωνίες, ίσως όχι σε 5 χρόνια ούτε σε 10, αλλά κάποια στιγμή θα αντιληφθούν το λάθος τους
όταν γίνεσαι πλήρως εξαρτημένος από κυβέρνηση και τράπεζα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να κάνεις καθημερινές συναλλαγές χωρίς αυτούς, τότε πραγματικά χάνεις την ελευθερία σου
υπογραμμίζετε τα θετικά αλλά αγνοείτε επιδεικτικά τα αρνητικά τα οποία είναι σημαντικότερα
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές εναντίον φοροδιαφυγής
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Re: Υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές εναντίον φοροδιαφυγής
-
Γραφικός
Φιξντwooded glade έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:41 Ο στόχος του Σύριζα ήταν καπιταλισμού, του οποίου υπηρέτης ήταν κι ο Σύριζα, είναι να προκαλέσει την φτωχοποίηση.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Αυτό που γράφεις προϋποθέτει να κουβαλάς πάνω σου smartphone, να πληρώνεις και σύνδεση στο ίντερνετ για το τηλέφωνο κτλvantono έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:58Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Πάντως ήταν δικό της (εξ αμελείας) λάθος. Με την κατάλληλη χρήση web/phone/mobile banking θα μπορούσε ανα πάσα στιγμή να ρίχνει μια ματιά στο λογαριασμό της, να τσεκάρει διαθέσιμο και λογιστικό υπόλοιπο αντίστοιχα, και για οποιαδήποτε ύποπτη απορία να καλούσε την τράπεζα της για περαιτέρω διευκρινίσεις. Αν το εκανε αυτο, τώρα δεν θα ειχε φτάσει σε αυτό το παρολίγον άσχημο σημείο. Δεν ανησυχώ ομως, σιγα-σιγά θα ξεκατσιβελιάσουμε ολοι, Ελλάδα ειμαστε, αυτά παιρνουν χρόνο, τι να κάνουμε. Μέχρι πριν μόλις 50 χρόνια χέζαμε σε κουβάδες στην αυλή,σκουπιζόμασταν με πλατανόφυλλα και καταδιώκαμε κουμουνιστάς.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:22 τελικά τι είχε γίνει; είχαν δεσμεύσει το σύνολο του λογαριασμού (περίπου 60 ευρώ) για ένα παλιό χρέος στην εφορία 7 λεπτών![]()
Βαζελίνη και απαλά-απαλά, ολα γίνονται, μας διδάσκει ο κύριος Γιώργος![]()
εγώ προσωπικά δεν γουστάρω ούτε τα σμαρτφονς ούτε θέλω να πληρώνω κερατιάτικα
δες το πρόβλημα στο πυρήνα του
επί της ουσίας η κρατική εξουσία μου επιβάλλει έξοδα και διαδικασίες που δεν τις έχω πραγματικά ανάγκη
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- wooded glade
Ο κομμουνισμός θέλει βέβαια την πλουσιοποίηση του κράτους, μέσω καθεστώτος Πολ Ποτ, αλλά φυσικά θέλει και την φτωχοποίηση του ιδιώτη.Γραφικός έγραψε: 03 Οκτ 2019, 12:03Φιξντwooded glade έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:41 Ο στόχος του Σύριζα ήταν καπιταλισμού, του οποίου υπηρέτης ήταν κι ο Σύριζα, είναι να προκαλέσει την φτωχοποίηση.
Ο δε Σύριζα είναι κομμουνιστικό καθεστώς που συμβαίνει όμως να έχει και μερικές βίλλες στην Κυανή ακτή, καθώς και μερικές Αμερικάνικες βάσεις.
Μην μας λέτε ότι παραμύθια θέλετε.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- wooded glade
Εν πάσει περιπτώσει "πραγματικός" Σύριζα που να μην θέτει υπό διωγμό την ιδιωτική οικονομία δεν υπάρχει πουθενά.
Ούτε στο βόρειο ημισφαίριο, ούτε στο νότιο, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση.
Ούτε στο βόρειο ημισφαίριο, ούτε στο νότιο, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση.
- wooded glade
Υποχρεωτικά δελτία για μισό ψωμί κάθε τέσσερεις μέρες υπόσχεται ο κομμουνισμός.
- Rocco Siffredi
για μαγαζι αν το ζητησε ο λογιστης αλλη υποθεσηST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:59
Θα το πρότεινες και σε μαγαζί αυτό; Πρόσφατα έστεισε ένας φίλος ένα μικρομάγαζο και βοήθησα λίγο στα του υπολογιστή. Ο λογιστής ζήτησε ντοσιέ με όλες τις πληρωμές εκτυπωμένες για να είναι άμεσα διαθέσιμες σε περίπτωση ελέγχου. Θα μου πεις μαγαζί είναι, ΟΚ ας έχει ένα κόστος. Αλλά μιλάμε πραγματικά για μικρομάγαζο που όλα τα κόστη έχουν σημασία.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εφόσον το κράτος πριμοδοτεί τόσο τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα πρέπει να τις κάνει ελκυστικότερες για τους συναλλασόμενους. Βοηθήθηκαν αρκετά οι τράπεζες με περιορισμό του προσωπικού στο γκισέ. Να γίνει κάτι και για τους υπόλοιπους. Να μη χρειάζεται να πάω σε κατάστημα ποτέ για έκδοση κίνησης. Να υποχρεωθούν να παρέχουν υποδομή και να μπορώ αν πάσα στιγμή να έχω πρόσβαση σε όποια πραγματοποιημένη κίνηση. Και να προσαρμοσθούν τα κόστη για μικροπληρωμές.
σου λεω για λογαριασμους του σπιτιου αν σου δινει την επιλογη η δεη να την πληρωσεις χωρις καπελο ονλαιν σε 2-3 λεπτα γιατι να διαλεξεις κατι αλλο
μολις ερθει ο επομενος βλεπεις αν χρωστας δεν προκειται η δεη να θυμηθει μετα απο κανα χρονο να σου πει α χρωστας γιατι δεν πληρωσες ξερω γω το 2017 φερε μου την αποδειξη
και αν θες να τους κρατας βαλε τα pdf σε usb και σε ενα εξωτερικο σκληρο δεν θα καουνε ολα ταυτοχρονα και μπορεις να τα μαζευεις και να τα στελνεις σαν email στον εαυτο σου ναταχεις και ονλαιν
για τις τραπεζες αν εχεις e banking πας στην ημερομηνια που ζητας και το εκτυπωνεις αν χρειαστει υπαρχει σαν επιλογη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rocco Siffredi την 03 Οκτ 2019, 12:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Γραφικός
Έχοντας κουραστεί να τεκμηριώνω σε ανήκοα ότα το μόνο που με ψήνει πια είναι να σας προτείνω, πριν φκιάξετε άποψη για τον κομμουνισμό, να μην διαβάζετε μόνο αστικές φυλλάδες.wooded glade έγραψε: 03 Οκτ 2019, 12:09 Ο κομμουνισμός θέλει βέβαια την πλουσιοποίηση του κράτους, μέσω καθεστώτος Πολ Ποτ, αλλά φυσικά θέλει και την φτωχοποίηση του ιδιώτη.
Ο δε Σύριζα είναι κομμουνιστικό καθεστώς που συμβαίνει όμως να έχει και μερικές βίλλες στην Κυανή ακτή, καθώς και μερικές Αμερικάνικες βάσεις.
Αν θέλετε κι αυτό.
- wooded glade
Εγώ δεν αντιλέγω ότι θα υπάρχουν Βόστοκ-Σογιούζ αν πάει καλά το διαστημοπλοιακό πρόγραμμα.Γραφικός έγραψε: 03 Οκτ 2019, 12:13Έχοντας κουραστεί να τεκμηριώνω σε ανήκοα ότα το μόνο που με ψήνει πια είναι να σας προτείνω, πριν φκιάξετε άποψη για τον κομμουνισμό, να μην διαβάζετε μόνο αστικές φυλλάδες.wooded glade έγραψε: 03 Οκτ 2019, 12:09 Ο κομμουνισμός θέλει βέβαια την πλουσιοποίηση του κράτους, μέσω καθεστώτος Πολ Ποτ, αλλά φυσικά θέλει και την φτωχοποίηση του ιδιώτη.
Αν θέλετε κι αυτό.
Αλλά μπουτίκ στο Κολωνάκι θα υπάρχουν ;
Αν το τραβήξεις στα άκρα αυτό θα μπορούσε κάποιος να παραπονεθεί ότι δεν τον αφήνουν να αγοράσει τίποτα ανταλλάσοντάς το με πατάτες από το χωράφι του ή κοτόπουλα από το κοτέτσι του αλλά τον αναγκάζουν να συναλλάσσεται με χρήματα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 12:07 επί της ουσίας η κρατική εξουσία μου επιβάλλει έξοδα και διαδικασίες που δεν τις έχω πραγματικά ανάγκη
Προσωπικά αισθάνομαι άβολα να καταγράφοντοι όλες οι συναλλαγές μου ενώ στην ουσία δεν έχω να κρύψω κάτι. Ωστόσο ζούμε στην εποχή που η πληροφορία είναι δύναμη και οι αγοραστικές συνήθειες αντικείμενο εμπορίας. Δεν έχω πεισθεί ότι το κράτος είναι σε θέση να φτιάξει και να συντηρήσει πληροφοριακά συστήματα τόσο ασφαλή που δεν θα περιέλθουν τα δεδομένα σε τρίτους, ούτε να ελέγξει αποτελεσματικά τους υπαλλήλους του στο τι και πότε έχουν πρόσβαση. Ωστόσο κατανοώ ότι συγκεκριμένες ευκολίες συνεπάγονται κάποιου είδους κόστος.
Όχι πια. Γιαυτό γκρινιάζω. Έθεσαν χρονικό όριο προς τα πίσω, πράγμα που θεωρώ αδιανόητο.Rocco Siffredi έγραψε: 03 Οκτ 2019, 12:13 για τις τραπεζες αν εχεις e banking πας στην ημερομηνια που ζητας και το εκτυπωνεις αν χρειαστει υπαρχει σαν επιλογη
-
σούπερ δημήτριος
οι υποχρεωτικές συναλλαγές με πλαστικό χρήμα δεν γίνονται για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής [λολ] ή για να μην κουδουνάνε τα ψιλά στις τσέπες των κουλ νάνου & βαντόνο,γίνεται για να έχουν κάποιο αντικείμενο οι τράπεζες στην ελλάδα με το ενδιάμεσο μικρονταβατζιλίκι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος σούπερ δημήτριος την 03 Οκτ 2019, 12:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Έτσι κι αλλιώςΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 10:57 με πρόσχημα τη πάταξη της φοροδιαφυγής σκλαβωνόμαστε όλο και περισσότερο στις τράπεζες και στο πλαστικό άυλο χρήμα
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
εμένα πάλι δεν μου έχει παιχτεί μαλακία πότε και βέβαια είναι στο χέρι σου αυτόvantono έγραψε: 03 Οκτ 2019, 12:02Το να σου παιχτεί μαλακία με τα χάρτινα εν τω μεταξύ, είναι μακράν πιθανότερο απ το να σου παιχτεί με την κάρτα. Εγώ παίζει να 'χω χάσει κοντά στα 150€ σε 20άρικα και 10αρικα, απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να κουβαλάει πάνω του χρήμα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:58Με την ίδια λογική μπορώ να πω κι εγώ μια ιστορία για το θείο μου που του πήρε ο αέρας το 50ρικο και τον έσωσε η κάρτα. Τι συμπέρασμα βγαίνει; Να έχεις ένα εφεδρικό τρόπο πληρωμής; Ε οκ, ας έχεις. Κι εγώ έχω ένα 20ευρω κάπου.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:50
vantono περιμένω τη γνώμη σου για το παραπάνω
υπογραμμίζετε τα θετικά αλλά αγνοείτε επιδεικτικά τα αρνητικά τα οποία είναι σημαντικότερα
το να έχει όμως ο άλλος στα χέρια του και τη πίτα και το μαχαίρι και να μπορεί να σου μπλοκάρει τον λογαριασμό για τον οποιονδήποτε λόγο είναι άλλο πράγμα
επειδή έχω αρκετές εμπειρίες με γνωστούς και συγγενείς ξέρω το πόσο ασύδωτα λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο και το πόσο δύσκολο είναι να βρεις μετά το δίκιο σου
σε αυτή τη χώρα τουλάχιστον δε μπορείς να εναποθέσεις όλη σου την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα και στην εκάστοτε κυβέρνηση και στο ελ δημόσιο
εγώ προσωπικά δεν θέλω να μπλέξω με όλες αυτές τι μαλακίες
δεν θέλω καμία σχέση με τράπεζες και όσο το δυνατόν λιγότερη σχέση με το γαμημένο ελ δημόσιο
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
τι σμαρτφόουν βρε 'συ, το γουέμπ μπανκινγκ δεν απαιτει σμαρτφόουν, απο το πισί σου μπορεις να μπεις με τα γουίντοους 97 και με κωδικους στο σαιτ της τραπεζας, και απλα τσεκαρεις το λογαριασμό σου. Ε ναι και που απαιτεί συνδεση στο ιντερνετ τί? Το πχορουμ πχ δεν απαιτεί? Και η συνδεση του ιντερνετ απαιτεί ρεύμα και πρίζα στο σπίτι σου. Μήπως δεν εχεις ουτε απ' αυτα ας πουμε?ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 12:07Αυτό που γράφεις προϋποθέτει να κουβαλάς πάνω σου smartphone, να πληρώνεις και σύνδεση στο ίντερνετ για το τηλέφωνο κτλvantono έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:58Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Πάντως ήταν δικό της (εξ αμελείας) λάθος. Με την κατάλληλη χρήση web/phone/mobile banking θα μπορούσε ανα πάσα στιγμή να ρίχνει μια ματιά στο λογαριασμό της, να τσεκάρει διαθέσιμο και λογιστικό υπόλοιπο αντίστοιχα, και για οποιαδήποτε ύποπτη απορία να καλούσε την τράπεζα της για περαιτέρω διευκρινίσεις. Αν το εκανε αυτο, τώρα δεν θα ειχε φτάσει σε αυτό το παρολίγον άσχημο σημείο. Δεν ανησυχώ ομως, σιγα-σιγά θα ξεκατσιβελιάσουμε ολοι, Ελλάδα ειμαστε, αυτά παιρνουν χρόνο, τι να κάνουμε. Μέχρι πριν μόλις 50 χρόνια χέζαμε σε κουβάδες στην αυλή,σκουπιζόμασταν με πλατανόφυλλα και καταδιώκαμε κουμουνιστάς.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:22 τελικά τι είχε γίνει; είχαν δεσμεύσει το σύνολο του λογαριασμού (περίπου 60 ευρώ) για ένα παλιό χρέος στην εφορία 7 λεπτών![]()
Βαζελίνη και απαλά-απαλά, ολα γίνονται, μας διδάσκει ο κύριος Γιώργος![]()
εγώ προσωπικά δεν γουστάρω ούτε τα σμαρτφονς ούτε θέλω να πληρώνω κερατιάτικα
δες το πρόβλημα στο πυρήνα του
επί της ουσίας η κρατική εξουσία μου επιβάλλει έξοδα και διαδικασίες που δεν τις έχω πραγματικά ανάγκη
Απλά τα υπερδαιμονοποιείτε όλα, βλεπω.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 240 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-