Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:04
Πολύ συντηρητική η αύξηση. Εγώ πλέον δεν κουβαλάω καν πορτοφόλι, έχω εκείνο που χωράει μόνο κάρτες. Είναι και πολύ πιο καλαίσθητο για την όψη του παντελονιού.
Εσυ ησουν προχθες στα διοδια που πληρωσες με καρτα;
Αμα σε ξαναπετυχω θα τις αρπαξεις αγρια!
Όταν δεν σου βρίσκονται ψιλά πάνω σου, η καρτούλα επιβάλλεται. Εγώ εχω περάσει διόδια με καρτούλα οντας με μηχανή μάλιστα, και απο πισω μου περίμεναν τα αυτοκίνητα ήρεμα και υπομονετικά!
Τι ψιλα λες τωρα;Κυκλοφορεις μονο με 50ρικα στην τσεπη εσυ;
Περιμεναμε σαν μαλακες τον κοκοβιο που πληρωσε 1.90 ευρω με καρτα οταν ολη η διαδικασια διαρκει βαρια 10 δευτερολεπτα αν πληρωσεις με κανονικα χρηματα.
ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:19
Από τα πρώτα χρόνια που δόθηκε η δυνατότητα ξεκίνησα να κάνω τις πληρωμές μου ηλεκτρονικά για λογαριασμούς ΔΕΗ, κινητής κλπ. Οι προμήθειες κάθε τόσο αυξάνονται και υπάρχει ένα επιπλέον κόστος χρόνου και χαρτιού. Εξηγούμαι: πήγαινες μια φορά στην τράπεζα με 10 λογαριασμούς και τελείωνες. Τώρα κάθε τόσο είμαι online να πληρώσω αυτό ή το παρακάτω. Ακόμα και αν τα μαζέψω όλα μία συγκεκριμένη μέρα, πάλι θέλω υπολογίσιμο χρόνο. Κάθε πληρωμή την αρχειοθετώ σε pdf. Επιπλέον χρόνος. Την εκτυπώνω γιατί το PC μπορεί να καεί και κάπως πρέπει να ξέρω μετά τι πλήρωσα και πότε. Επιπλέον κόστος σε χαρτί και μελάνι.
Δεν χρειάζεται να εισαι συνεχώς ονλαιν για να πληρώσεις το ενα ή το αλλο ή το παρακατω. Τα συγκεντρώνεις και τα πληρώνεις όλα μαζί,ορίζοντας ο ίδιος να πληρωθούν σε επιλεγμένη ημερομηνία απο την τράπεζα (ο καθε λογαριασμός στην προθεσμία του, 1-2 μερες πριν τη λήξη του πχ) και εισαι κομπλέ. Τα πιντιέφ αντί να τα εκτυπώνεις, μπορεις να τα περνάς σε στικάκι και να τα έχεις εκει αποθηκευμένα ανα φακέλους ανα ημερομηνίες κτλ, χωρις να σπαταλάς χαρτιά και μελάνια.
Ωραία είναι όλα αυτά αλλά κάπου πρέπει να ξανασκεφθούν τις προμήθειες των τραπεζών και την λειτουργία των του όλου συστήματος.
Εδώ και στα υπόλοιπα έχεις δίκιο,υπάρχει πράγματι ενα θεματάκι. Στην πορεία ευελπιστώ ότι θα διορθωθεί το θέμα. Το δουλεύουμε ήδη εδώ στα κεντρικά των γραφείων του Ευεργέτη μας, του αξιότιμου κυρίου Γεώργιου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 03 Οκτ 2019, 11:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εσυ ησουν προχθες στα διοδια που πληρωσες με καρτα;
Αμα σε ξαναπετυχω θα τις αρπαξεις αγρια!
Όταν δεν σου βρίσκονται ψιλά πάνω σου, η καρτούλα επιβάλλεται. Εγώ εχω περάσει διόδια με καρτούλα οντας με μηχανή μάλιστα, και απο πισω μου περίμεναν τα αυτοκίνητα ήρεμα και υπομονετικά!
Περιμεναμε σαν μαλακες τον κοκοβιο που πληρωσε 1.90 ευρω με καρτα οταν ολη η διαδικασια διαρκει βαρια 10 δευτερολεπτα αν πληρωσεις με κανονικα χρηματα.
Με 50ρικα όχι βέβαια, αλλά σπανίως των σπανίων με κέρματα, να κουδουνάω σαν το καμπανάκι στο περιλαίμιο της Χάιδως που το 'σκασε απ τον κυρ Τάκη τον ποιμένα,και τραβάει τον ανήφορο μονάχη της στους πρόποδες του Κίσαβου. Οταν ειναι να περάσω φευγαλέα απο διόδια παντως και δεν εχω το epass, φροντίζω τις περισσότερες φορές να εχω τουλάχιστον 2 δίευρα το πολυ πανω μου. Στο παραδειγμα σου, εγώ θα εδινα το δίευρο και θα εφευγα και χωρις το δεκάλεπτο απο τα ρεστα. Αλλά οταν περνάς διόδια 2.80 ή 3.30 πχ, σιγά μην κανω την τσέπη μου κουβαδάκι άστεγου της Ομόνοιας, για να έχω ψιλά.
Ωραία είναι όλα αυτά αλλά κάπου πρέπει να ξανασκεφθούν τις προμήθειες των τραπεζών και την λειτουργία των του όλου συστήματος.
Από τα πρώτα χρόνια που δόθηκε η δυνατότητα ξεκίνησα να κάνω τις πληρωμές μου ηλεκτρονικά για λογαριασμούς ΔΕΗ, κινητής κλπ. Οι προμήθειες κάθε τόσο αυξάνονται και υπάρχει ένα επιπλέον κόστος χρόνου και χαρτιού. Εξηγούμαι: πήγαινες μια φορά στην τράπεζα με 10 λογαριασμούς και τελείωνες. Τώρα κάθε τόσο είμαι online να πληρώσω αυτό ή το παρακάτω. Ακόμα και αν τα μαζέψω όλα μία συγκεκριμένη μέρα, πάλι θέλω υπολογίσιμο χρόνο. Κάθε πληρωμή την αρχειοθετώ σε pdf. Επιπλέον χρόνος. Την εκτυπώνω γιατί το PC μπορεί να καεί και κάπως πρέπει να ξέρω μετά τι πλήρωσα και πότε. Επιπλέον κόστος σε χαρτί και μελάνι. Πρόσφατα η τράπεζά μου αποφάσισε ότι θα μπορώ να βλέπω τις περασμένες κινήσεις μόνο των τελευταίων 18 μηνών αλλιώς θα πρέπει να πηγαίνω σε κατάστημα και να αιτούμαι τις κινήσεις. Σοβαρά τώρα;
Εκεί που δουλεύω για ηλεκτρονικές πληρωμές μικροπραγμάτων έχει τύχει να χρεωθούμε την κίνηση ακόμα και 3 Ευρώ. Αν είναι να κοστίζει 3 Ευρώ συναλλαγή για πχ 20-25 Ευρώ, το κέρδος πάει περίπατο.
πας κατευειαν στα σαιτ δεη,ευδαπ, ααδε κλπ και δεν πληρωνεις προμηθεια στις τραπεζες
οτι εχεις πληρωσει στο εμφανιζει στο e banking σου και οποτε θες το εκτυπωνεις δεν χρειαζεται ουτε να το σωνεις σε pdf ουτε να το εκτυπωνεις κιολας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rocco Siffredi την 03 Οκτ 2019, 11:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από τα πρώτα χρόνια που δόθηκε η δυνατότητα ξεκίνησα να κάνω τις πληρωμές μου ηλεκτρονικά για λογαριασμούς ΔΕΗ, κινητής κλπ. Οι προμήθειες κάθε τόσο αυξάνονται και υπάρχει ένα επιπλέον κόστος χρόνου και χαρτιού. Εξηγούμαι: πήγαινες μια φορά στην τράπεζα με 10 λογαριασμούς και τελείωνες. Τώρα κάθε τόσο είμαι online να πληρώσω αυτό ή το παρακάτω. Ακόμα και αν τα μαζέψω όλα μία συγκεκριμένη μέρα, πάλι θέλω υπολογίσιμο χρόνο. Κάθε πληρωμή την αρχειοθετώ σε pdf. Επιπλέον χρόνος. Την εκτυπώνω γιατί το PC μπορεί να καεί και κάπως πρέπει να ξέρω μετά τι πλήρωσα και πότε. Επιπλέον κόστος σε χαρτί και μελάνι.
Δεν χρειάζεται να εισαι συνεχώς ονλαιν για να πληρώσεις το ενα ή το αλλο ή το παρακατω. Τα συγκεντρώνεις και τα πληρώνεις όλα μαζί,ορίζοντας ο ίδιος να πληρωθούν σε επιλεγμένη ημερομηνία απο την τράπεζα (ο καθε λογαριασμός στην προθεσμία του, 1-2 μερες πριν τη λήξη του πχ) και εισαι κομπλέ. Τα πιντιέφ αντί να τα εκτυπώνεις, μπορεις να τα περνάς σε στικάκι και να τα έχεις εκει αποθηκευμένα ανα φακέλους ανα ημερομηνίες κτλ, χωρις να σπαταλάς χαρτιά και μελάνια.
Τα γνωρίζω αυτά. Πληρώνω ηλεκτρονικά τα τελευταία 17-18 χρόνια από τότε που ζούσα εκτός και έγινε συνήθεια. Στην αρχή ήταν εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος (έναντι των προμηθειών στην τράπεζα). Πλέον δεν υπάρχει τέτοιο κίνητρο. Τα πρώτα χρόνια έκανα αυτό που λες με τα pdf και μετά από αρκετούς χαλασμένους σκληρούς δεν το ρισκάρω. Έτυχαν και 2-3 περιστατικά με μαϊμού χρεώσεις από εταιρείες κινητής και ήταν άκρως απαραίτητο να μην βασίζομαι στο τι νομίζουν αυτοί αλλά να έχω κάτι να τους επιδείξω.
Τα κόστη μεταφοράς χρημάτων είναι υπερβολικά για μικρές πληρωμές. Δεν είμαστε όλοι εταιρείες να μεταφέρουμε χιλιάρικα.
Ο κατευθυνόμενος Τύπος τα προωθεί αυτού του είδους τα μέτρα εδώ και δέκα χρόνια ενώ οι ζαίοι ήταν αυτοί που τα υποστήριζαν περισσότερο, χωρίς όμως να πηγαίνει πίσω και το νδόκιο.
Ο στόχος του Σύριζα ήταν να προκαλέσει την φτωχοποίηση.
Ταυτόχρονα το νδόκιο υποσχόταν κάποια "επιείκια" την εποχή Σαμαρά, όταν έχανε όμως και ήταν στο δρόμο της εξόδου. Σαν νδόκιο-Μητσοτάκη μάλλον καταλήγει να υπηρετεί την συριζαϊκή-μνημονιακή πολιτική.
Εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι παράλληλα με τα αυστηρά φοροεισπρακτικά μέτρα, δεν λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα που να καταργούν την αντικειμενική φορολόγηση των πολιτών - που αν κατηργείτο δεν θα υπήρχε βέβαια πλέον σοβαρός λόγος να αντιτίθεται κανείς στην πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω καρτών κλπ.
Έχουμε δηλαδή και υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα και αντικειμενική φορολόγηση (που υπάρχει υποτίθεται λόγω "φοροδιαφυγής" !).
Αλλά ο στόχος δεν είναι η φοροδιαφυγή όπως αφελώς πιστεύουν μερικοί.
Η φτωχοποίηση είναι πολύ μεγαλύτερος στόχος από την φοροδιαφυγή.
Τόσο με τον ένα τρόπο (πάταξη φοροδιαφυγής) όσο και με τον άλλο (φτωχοποίηση του πληθυσμού) πάνε τα λεφτά στο κράτος και στην "big business" και φυσικά με την φτωχοποίηση πάνε πολύ περισσότερα.
Στη σύγχρονη εποχή και οι δύο κυρίαρχες οικονομικές θεωρίες υποστηρίζουν την φτωχοποίηση του λαού.
Ο καπιταλισμός από τη μία, αφού ο καπιταλισμός διοικείται από τον Σόρος, αλλά και ο σοσιαλ-κομμουνισμός από την άλλη αφού έχει σαν ιδεατή
κατάληξη το κράτος Πολ-Ποτ.
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:05
ερώτηση: γιατί εγώ πχ που δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τράπεζες πρέπει με το ζόρι να έχω λογαριασμό και κάρτα;
από που και ως που σε μια ελεύθερη (κλαίω) πολιτεία, το κράτος με αναγκάζει να συνάψω σχέσεις με ιδιωτικές εταιρείες;
Στοιχειώδης εκσυγχρονισμός λέγεται βρε αλογομούρη, απλά η εξέλιξη των πραγμάτων ειναι. Προς 2020 βαδίζουμε, είναι ολίγον τι αναχρονιστικό να κανεις τις συναλλαγές σου με ενα ματσο χαρτάκια και κέρματα, με τον κίνδυνο ειτε να σε κλέψουν (κατα λάθος εστω) στα ρέστα, είτε να γίνεσαι φορέας μιας ντουζίνας μικροβίων με αυτο το πιάσε-δώσε-ξαναπιάσε χαρτιά που δεν ξερεις ποσα χερια εχουν περάσει,και απο ποια κωλότσεπη εχουν ξεκινησει το ταξίδι τους. Με την κάρτα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές γενικά ειναι πολύ πιο βολική η κάθε σου συναλλαγή. Ουτε εγω το καταλαβαινα μεχρι αρκετά παλιότερα, αλλα οταν ξεκινησα τις ηλ.συναλλαγές, τοτε το ειδα διαφορετικά.
1. Εγώ γουστάρω να είμαι αναχρονιστικός. Όποιος με θεωρεί μπασκλασαρία ας μη μου κάτσει, αυτή οφείλει να είναι όλη κι όλη η εξουσία του πάνω μου.
2. Τα διλήμματα δημιουργούνται στις περιπτώσεις που υπάρχουν θετικά και αρνητικά και στην περίπτωση που κάνεις κάτι και στην περίπτωση που δεν το κάνεις. Δεν αμφισβητώ τα θετικά που περιέγραψες ότι θα προκύψουν με την χρήση αποκλειστικά πλαστικού χρήματος, αλλά προβληματίζομαι κατά πόσον είναι επαρκή ώστε να παραχωρήσουμε ακόμη περισσότερη οικονομική εξουσία πάνω μας σε ιδιώτες που δουλειά τους είναι να βγάζουν περισσότερο κέρδος και τα έχουν κάνει πολλές φορές σκατά με τραγικές επιπτώσεις πάνω μας.
Από τα πρώτα χρόνια που δόθηκε η δυνατότητα ξεκίνησα να κάνω τις πληρωμές μου ηλεκτρονικά για λογαριασμούς ΔΕΗ, κινητής κλπ. Οι προμήθειες κάθε τόσο αυξάνονται και υπάρχει ένα επιπλέον κόστος χρόνου και χαρτιού. Εξηγούμαι: πήγαινες μια φορά στην τράπεζα με 10 λογαριασμούς και τελείωνες. Τώρα κάθε τόσο είμαι online να πληρώσω αυτό ή το παρακάτω. Ακόμα και αν τα μαζέψω όλα μία συγκεκριμένη μέρα, πάλι θέλω υπολογίσιμο χρόνο. Κάθε πληρωμή την αρχειοθετώ σε pdf. Επιπλέον χρόνος. Την εκτυπώνω γιατί το PC μπορεί να καεί και κάπως πρέπει να ξέρω μετά τι πλήρωσα και πότε. Επιπλέον κόστος σε χαρτί και μελάνι. Πρόσφατα η τράπεζά μου αποφάσισε ότι θα μπορώ να βλέπω τις περασμένες κινήσεις μόνο των τελευταίων 18 μηνών αλλιώς θα πρέπει να πηγαίνω σε κατάστημα και να αιτούμαι τις κινήσεις. Σοβαρά τώρα;
Εκεί που δουλεύω για ηλεκτρονικές πληρωμές μικροπραγμάτων έχει τύχει να χρεωθούμε την κίνηση ακόμα και 3 Ευρώ. Αν είναι να κοστίζει 3 Ευρώ συναλλαγή για πχ 20-25 Ευρώ, το κέρδος πάει περίπατο.
πας κατευειαν στα σαιτ δεη,ευδαπ, ααδε κλπ και δεν πληρωνεις προμηθεια στις τραπεζες
οτι εχεις πληρωσει στο εμφανιζει στο e banking σου και οποτε θες το εκτυπωνεις δεν χρειαζεται ουτε να το σωνεις σε pdf ουτε να το εκτυπωνεις κιολας
Θα το δω αυτό με τα δικά τους sites. Ευχαριστώ. Όσο για την εκτύπωση δεν νομίζω ότι μπορείς να την γλιτώσεις. Δεν μπορεί να εξαρτάσαι από το αν θα έχεις internet και αν δουλεύει ο server τους για να μπορείς να αποδείξεις ότι όντως έχεις κάνει μια συναλλαγή. Τουλάχιστον με τις εταιρείες κινητής δεν θα ένοιωθα ασφαλής μετά τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν εκ' του πονηρού.
vantono έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:19
Με 50ρικα όχι βέβαια, αλλά σπανίως των σπανίων με κέρματα, να κουδουνάω σαν το καμπανάκι στο περιλαίμιο της Χάιδως που το 'σκασε απ τον κυρ Τάκη τον ποιμένα,και τραβάει τον ανήφορο μονάχη της στους πρόποδες του Κίσαβου. Οταν ειναι να περάσω φευγαλέα απο διόδια παντως και δεν εχω το epass, φροντίζω τις περισσότερες φορές να εχω τουλάχιστον 2 δίευρα το πολυ πανω μου. Στο παραδειγμα σου, εγώ θα εδινα το δίευρο και θα εφευγα και χωρις το δεκάλεπτο απο τα ρεστα. Αλλά οταν περνάς διόδια 2.80 ή 3.30 πχ, σιγά μην κανω την τσέπη μου κουβαδάκι άστεγου της Ομόνοιας, για να έχω ψιλά.
Και γιατι να εχεις ψιλα; Δινεις πενταευρω ή δεκαευρω και παιρνεις ρεστα τα οποια τα αφηνεις στο αμαξι αν δεν θες να τα κουβαλας μαζι σου.
Ειναι μεγαλη γαιδουρια και πολυ προκλητικο να καθυστερεις τοσο κοσμο πισω σου ενω μπορεις να μην το κανεις.
Αν ολοι πληρωναν με καρτα στα διοδια θα γινοταν της πουτανας απο ουρες.
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:05
ερώτηση: γιατί εγώ πχ που δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τράπεζες πρέπει με το ζόρι να έχω λογαριασμό και κάρτα;
από που και ως που σε μια ελεύθερη (κλαίω) πολιτεία, το κράτος με αναγκάζει να συνάψω σχέσεις με ιδιωτικές εταιρείες;
Στοιχειώδης εκσυγχρονισμός λέγεται βρε αλογομούρη, απλά η εξέλιξη των πραγμάτων ειναι. Προς 2020 βαδίζουμε, είναι ολίγον τι αναχρονιστικό να κανεις τις συναλλαγές σου με ενα ματσο χαρτάκια και κέρματα, με τον κίνδυνο ειτε να σε κλέψουν (κατα λάθος εστω) στα ρέστα, είτε να γίνεσαι φορέας μιας ντουζίνας μικροβίων με αυτο το πιάσε-δώσε-ξαναπιάσε χαρτιά που δεν ξερεις ποσα χερια εχουν περάσει,και απο ποια κωλότσεπη εχουν ξεκινησει το ταξίδι τους. Με την κάρτα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές γενικά ειναι πολύ πιο βολική η κάθε σου συναλλαγή. Ουτε εγω το καταλαβαινα μεχρι αρκετά παλιότερα, αλλα οταν ξεκινησα τις ηλ.συναλλαγές, τοτε το ειδα διαφορετικά.
άκου μία απλή περίπτωση (ανάμεσα σε πολλές)
γυναίκα φίλου πήγαινε στο χωριό
σταματάει να βάλει βενζίνη, δίνει κάρτα δεν τη δέχεται το σύστημα, δε μπορούσε να πληρώσει - πάλι καλά κουβαλούσε και τα καταραμμένα τα αληθινά τα χρήματα πέρα από τα ψηφιακά δεδομένα
τελικά τι είχε γίνει; είχαν δεσμεύσει το σύνολο του λογαριασμού (περίπου 60 ευρώ) για ένα παλιό χρέος στην εφορία 7 λεπτών
αν λοιπόν δεν κουβαλούσε και τους φορείς των μικροβίων πάνω της θα είχε μείνει χωρίς βενζίνη
βλέπεις το πόσο εξαρτημένος είσαι από τρίτους όταν δεν κρατάς πραγματικό χρήμα πάνω σου;
αν το βενζινάδικο είχε πρόβλημα με το pos; τι θα γινόταν;
δεν γίνεται να καταργήσουν το χρήμα, είναι Λ Α Θ Ο Σ
και αυτό το λάθος είμαι 100% πεπεισμένος πως θα το βρουν μπροστά τους οι εξελιγμένες κοινωνίες, ίσως όχι σε 5 χρόνια ούτε σε 10, αλλά κάποια στιγμή θα αντιληφθούν το λάθος τους
όταν γίνεσαι πλήρως εξαρτημένος από κυβέρνηση και τράπεζα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να κάνεις καθημερινές συναλλαγές χωρίς αυτούς, τότε πραγματικά χάνεις την ελευθερία σου
vantono περιμένω τη γνώμη σου για το παραπάνω
υπογραμμίζετε τα θετικά αλλά αγνοείτε επιδεικτικά τα αρνητικά τα οποία είναι σημαντικότερα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:44
Θα το δω αυτό με τα δικά τους sites. Ευχαριστώ. Όσο για την εκτύπωση δεν νομίζω ότι μπορείς να την γλιτώσεις. Δεν μπορεί να εξαρτάσαι από το αν θα έχεις internet και αν δουλεύει ο server τους για να μπορείς να αποδείξεις ότι όντως έχεις κάνει μια συναλλαγή. Τουλάχιστον με τις εταιρείες κινητής δεν θα ένοιωθα ασφαλής μετά τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν εκ' του πονηρού.
για εκτυπωση για εταιρειες κινητης ισως αλλα τα υπολοιπα αν σου εχει ερθει ο επομενος λογαριασμος σου λεει αν χρωστας οποτε τι νοημα εχει να θες να εχεις εκτυπωμενο τι πληρωσες πριν κανα χρονο
και ιντερνετ να μην εχεις αμα χρειαστει λογικα πας απο την τραπεζα και σου εκτυπωνει τις κινησεις η' αν εχεις τοσο ανασφαλεια τα περνας τα pdf σε usb η' τα στελνεις εμαιλ στον ευατο σου κατι τετοιο για ναταχεις καπου
vantono έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:11
άκου μία απλή περίπτωση (ανάμεσα σε πολλές)
γυναίκα φίλου πήγαινε στο χωριό
σταματάει να βάλει βενζίνη, δίνει κάρτα δεν τη δέχεται το σύστημα, δε μπορούσε να πληρώσει - πάλι καλά κουβαλούσε και τα καταραμμένα τα αληθινά τα χρήματα πέρα από τα ψηφιακά δεδομένα
τελικά τι είχε γίνει; είχαν δεσμεύσει το σύνολο του λογαριασμού (περίπου 60 ευρώ) για ένα παλιό χρέος στην εφορία 7 λεπτών
αν λοιπόν δεν κουβαλούσε και τους φορείς των μικροβίων πάνω της θα είχε μείνει χωρίς βενζίνη
βλέπεις το πόσο εξαρτημένος είσαι από τρίτους όταν δεν κρατάς πραγματικό χρήμα πάνω σου;
αν το βενζινάδικο είχε πρόβλημα με το pos; τι θα γινόταν;
δεν γίνεται να καταργήσουν το χρήμα, είναι Λ Α Θ Ο Σ
και αυτό το λάθος είμαι 100% πεπεισμένος πως θα το βρουν μπροστά τους οι εξελιγμένες κοινωνίες, ίσως όχι σε 5 χρόνια ούτε σε 10, αλλά κάποια στιγμή θα αντιληφθούν το λάθος τους
όταν γίνεσαι πλήρως εξαρτημένος από κυβέρνηση και τράπεζα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορείς να κάνεις καθημερινές συναλλαγές χωρίς αυτούς, τότε πραγματικά χάνεις την ελευθερία σου
vantono περιμένω τη γνώμη σου για το παραπάνω
υπογραμμίζετε τα θετικά αλλά αγνοείτε επιδεικτικά τα αρνητικά τα οποία είναι σημαντικότερα
Με την ίδια λογική μπορώ να πω κι εγώ μια ιστορία για το θείο μου που του πήρε ο αέρας το 50ρικο και τον έσωσε η κάρτα. Τι συμπέρασμα βγαίνει; Να έχεις ένα εφεδρικό τρόπο πληρωμής; Ε οκ, ας έχεις. Κι εγώ έχω ένα 20ευρω κάπου.
There are decades where you fuck around and days where you find out
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:22
Αυτό πρώτη φορά το ακούω. Πάντως ήταν δικό της (εξ αμελείας) λάθος. Με την κατάλληλη χρήση web/phone/mobile banking θα μπορούσε ανα πάσα στιγμή να ρίχνει μια ματιά στο λογαριασμό της, να τσεκάρει διαθέσιμο και λογιστικό υπόλοιπο αντίστοιχα, και για οποιαδήποτε ύποπτη απορία να καλούσε την τράπεζα της για περαιτέρω διευκρινίσεις. Αν το εκανε αυτο, τώρα δεν θα ειχε φτάσει σε αυτό το παρολίγον άσχημο σημείο. Δεν ανησυχώ ομως, σιγα-σιγά θα ξεκατσιβελιάσουμε ολοι, Ελλάδα ειμαστε, αυτά παιρνουν χρόνο, τι να κάνουμε. Μέχρι πριν μόλις 50 χρόνια χέζαμε σε κουβάδες στην αυλή,σκουπιζόμασταν με πλατανόφυλλα και καταδιώκαμε κουμουνιστάς. Βαζελίνη και απαλά-απαλά, ολα γίνονται, μας διδάσκει ο κύριος Γιώργος
Τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται τα αναγνωρίζει κανείς εύκολα - τα είπα.
Φυσικά είναι ισχυρά συμφέροντα.
Αλλά άλλο τόσο εξωφρενική είναι η ληστεία που γίνεται.
Εδώ ο Μητσοτάκης δεν ξέρει αν θα μπορέσει να περάσει το νόμο για τα συνδικάτα με τις απεργίε που γίνονται, δεν μπορεί να κλείσει την ΕΡΤ (το έχει κάνει νιάου το θέμα), βγάζει από το "κάδρο" τον Τσίπρα που του έκανε τη σκευωρία Νοβάρτις, αλλά το βρίσκει εξαιρετικά εύκολο να μας ρίξει στη μάπα τις υποχρεωτικές πλαστικές κάρτες. Το ίδιο εξαιρετικά εύκολο θα το έβρισκε και ο Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα σκεφτόταν να ιδρύσει και κρατικές εισπρακτικές εταιρείες που θα μας έπιαναν στο δρόμο.
Φαίνεται παράλογο διότι ένα "φου" να ακουγόταν δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό, όμως όλοι έχουν φάει το παραμύθι - και φυσικά μία μέρα θα βρεθούν να κοιμούνται στο Ζάππειο.
Rocco Siffredi έγραψε: 03 Οκτ 2019, 11:51
και ιντερνετ να μην εχεις αμα χρειαστει λογικα πας απο την τραπεζα και σου εκτυπωνει τις κινησεις η' αν εχεις τοσο ανασφαλεια τα περνας σε ενα pdf η' τα στελνεις εμαιλ στον ευατο σου κατι τετοιο για ναταχεις καπου
Θα το πρότεινες και σε μαγαζί αυτό; Πρόσφατα έστεισε ένας φίλος ένα μικρομάγαζο και βοήθησα λίγο στα του υπολογιστή. Ο λογιστής ζήτησε ντοσιέ με όλες τις πληρωμές εκτυπωμένες για να είναι άμεσα διαθέσιμες σε περίπτωση ελέγχου. Θα μου πεις μαγαζί είναι, ΟΚ ας έχει ένα κόστος. Αλλά μιλάμε πραγματικά για μικρομάγαζο που όλα τα κόστη έχουν σημασία.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εφόσον το κράτος πριμοδοτεί τόσο τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα πρέπει να τις κάνει ελκυστικότερες για τους συναλλασόμενους. Βοηθήθηκαν αρκετά οι τράπεζες με περιορισμό του προσωπικού στο γκισέ. Να γίνει κάτι και για τους υπόλοιπους. Να μη χρειάζεται να πάω σε κατάστημα ποτέ για έκδοση κίνησης. Να υποχρεωθούν να παρέχουν υποδομή και να μπορώ αν πάσα στιγμή να έχω πρόσβαση σε όποια πραγματοποιημένη κίνηση. Και να προσαρμοσθούν τα κόστη για μικροπληρωμές.