Περίμενε λίγο ακόμα, όπου ναναι θα στα στείλειtalaipwros έγραψε: 11 Αύγ 2020, 16:45ναι ναι, για δωσε μου λιγο καποια στοιχεια για το πως περναει η εργατια στην Σοβιετικη Ενωση τα τελευταια 25 χρονια που θελω να δω κατιBlastFromThePast έγραψε: 11 Αύγ 2020, 16:43Και αυτός ο άνθρωπος λέει άλλους βλαμμένους.talaipwros έγραψε: 11 Αύγ 2020, 16:39
ε μισθο δηλαδη, απο αυτον ενα σωρο και χωρις ρισκο.
Τα υπολοιπα τα εφτιαξαν τα μηχανηματα, οι καρεκλες, το ηλεκτρικο ρευμα, το μυαλο του διευθυντη και το ρισκο του ιδιοκτητη![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η κατάσταση των εργαζομενων στον επισιτισμό-τουρισμό
Re: Η κατάσταση των εργαζομενων στον επισιτισμό-τουρισμό
Σημερα στις 18.30 στο εργατικο κεντρο κερκυρας όλοι οι εργαζομενοι με ταυτοτητα
- ΜπλεΜπουμπυς
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Παρις η παραγωγος πλουτουtalaipwros έγραψε: 08 Αύγ 2020, 20:44 εντωμεταξυ αυτες τις συζητησεις τις εχουμε κανει ξανα και ξανα και ξανα
τον πλουτο τον δημιουργει ο επιχειρηματιας, ο μανατζερ, ο κεφαλαιουχος
Ο εργατης δημιουργει τοσο πλουτο οσο και τα επιπλα γραφεια ή η ψησταρια. Παραγει ενα εργο ( οπως εργο παραγει και ενα μηχανημα) και ο επιχειρηματιας πληρωνει καποιο κοστος για αυτο το εργο ( οπως το ιδιο κανει για την συντηρηση /αναλωσιμα ενος μηχανηματος)
Μετα ο επιχειρηματιας συνδυαζει το εργο απο ολα τα μερη της επιχειρησης και παραγει πλουτο.

Θες να μηδενισουμε τα κεφαλαια της κληρονομικοτητας; (το νομιμο κλεψιμο του κοπου αλλων; )talaipwros έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 13:53 Η αριστερατζα εχει την λύση.
Κλεψτε τα λεφτα και τον κοπο του αλλου.
Ουστ
για να δουμε τελικα ..αριστερα η δεξια κοπιαζουν και τεμπελιαζουν οι ανθρωποι;
Υγ. Ως επακολουθο θα μηδενισουμε και τον τζογο της αξιολογησης- αξιοπιστιας αρα κ της δανειοδοτησης σε ανθρωπους του "κοπου"
Σε σχέση με κάτι Μαρινάκηδες και Μπέους είναι χίλιες φορές καλύτερη. Αυτή δεν έκανε περιουσία από κόκα ούτε πάει να ξεπουλήσει το νερό ολόκληρου χωριού.Yannis έγραψε: 17 Αύγ 2020, 16:48Παρις η παραγωγος πλουτουtalaipwros έγραψε: 08 Αύγ 2020, 20:44 εντωμεταξυ αυτες τις συζητησεις τις εχουμε κανει ξανα και ξανα και ξανα
Ο εργατης δημιουργει τοσο πλουτο οσο και τα επιπλα γραφεια ή η ψησταρια. Παραγει ενα εργο ( οπως εργο παραγει και ενα μηχανημα) και ο επιχειρηματιας πληρωνει καποιο κοστος για αυτο το εργο ( οπως το ιδιο κανει για την συντηρηση /αναλωσιμα ενος μηχανηματος)
Μετα ο επιχειρηματιας συνδυαζει το εργο απο ολα τα μερη της επιχειρησης και παραγει πλουτο.![]()
![]()
[img]https://i.postimg.cc/8cp5jtJb/medi ... .jpg[/img]
Για 5 δωματεια θα απασχολουνται 4 ατομα; αληθεια τωρα;Hector Buas έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 10:24Υπάρχει μια ολόκληρη αριστερή μυθολογία σχετικά με τα υπερκέρδη των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα η οποία όμως ποτέ δεν επαληθεύεται από τα οικονομικά δεδομένα.Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 08:27ξερεις πολλες επιχειρησεις αυτου του μεγεθους που να τρεχουν στον αυτοματο, χωρις να ασχολειται ο ιδιοκτητης; κατι λαθος εικονα εχεις.BlastFromThePast έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 21:31
Τα 20 ήταν οκ με την υπόθεση ότι δεν εργάζεται, αν εργάζεται κι αυτός και βγάζει 20κ κάτι κάνει λάθος και είναι προτιμότερο να επενδύσει σε μετοχές-ομόλογα.
Ας υποθέσουμε μια μέση οικογενειακή επιχεήρηση η οποία νοικιάζει 5 δωμάτια για περίοδο (σεζόν) 6 μηνών με ένα ημερήσιο μίσθωμα 100 Ευρώ (πολλά είναι, το μέσο μίσθωμα είναι στα 80 Ευρώ).
Σε ολόκληρη την σεζόν των 6 μηνών (180 ημέρες) η οικογενειακή αυτή επιχείρηση θα εισπράξει 90,000 Ευρώ και αν αφαιρέσει κανείς τα τυπικά έξοδα της (φώς, νερό, αυτασφάλιση, διάφοροι φόροι, συντήρηση & δάνεια) τελικά θα της μείνουν κάπου 60,000 Ευρώ.
Αν υποθέσουμε πως στην επιχείρηση ασχολούνται οι γονείς και τα δύο παιδιά τους, τότε το κατά κεφαλήν ετήσιο έσοδο είναι 15,000 Ευρώ. Ένα μέσο δηλαδή εισόδημα, το οποίο θα έβγαζαν αν ήταν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε μια καλή επιχείρηση με 1,250 ευρώ τον μήνα.
Αυτή είναι η "πλουτοκρατία", κατά τους αριστερούς πάντα, των τουριστικών επιχειρήσεων...
Yannis έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:11Για 5 δωματεια θα απασχολουνται 4 ατομα; αληθεια τωρα;Hector Buas έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 10:24Υπάρχει μια ολόκληρη αριστερή μυθολογία σχετικά με τα υπερκέρδη των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα η οποία όμως ποτέ δεν επαληθεύεται από τα οικονομικά δεδομένα.Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 08:27
ξερεις πολλες επιχειρησεις αυτου του μεγεθους που να τρεχουν στον αυτοματο, χωρις να ασχολειται ο ιδιοκτητης; κατι λαθος εικονα εχεις.
Ας υποθέσουμε μια μέση οικογενειακή επιχεήρηση η οποία νοικιάζει 5 δωμάτια για περίοδο (σεζόν) 6 μηνών με ένα ημερήσιο μίσθωμα 100 Ευρώ (πολλά είναι, το μέσο μίσθωμα είναι στα 80 Ευρώ).
Σε ολόκληρη την σεζόν των 6 μηνών (180 ημέρες) η οικογενειακή αυτή επιχείρηση θα εισπράξει 90,000 Ευρώ και αν αφαιρέσει κανείς τα τυπικά έξοδα της (φώς, νερό, αυτασφάλιση, διάφοροι φόροι, συντήρηση & δάνεια) τελικά θα της μείνουν κάπου 60,000 Ευρώ.
Αν υποθέσουμε πως στην επιχείρηση ασχολούνται οι γονείς και τα δύο παιδιά τους, τότε το κατά κεφαλήν ετήσιο έσοδο είναι 15,000 Ευρώ. Ένα μέσο δηλαδή εισόδημα, το οποίο θα έβγαζαν αν ήταν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε μια καλή επιχείρηση με 1,250 ευρώ τον μήνα.
Αυτή είναι η "πλουτοκρατία", κατά τους αριστερούς πάντα, των τουριστικών επιχειρήσεων...1 αυτοαπασχολουμενος 1 υπαλληλος και ας βοηθησει λιγο η γυναικα του ιδιοκτητη
Αρα κατα κεφαλην ποσο μας κανει;
Καλά τα λες.Yannis έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:11Για 5 δωματεια θα απασχολουνται 4 ατομα; αληθεια τωρα;Hector Buas έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 10:24Υπάρχει μια ολόκληρη αριστερή μυθολογία σχετικά με τα υπερκέρδη των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα η οποία όμως ποτέ δεν επαληθεύεται από τα οικονομικά δεδομένα.Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 08:27
ξερεις πολλες επιχειρησεις αυτου του μεγεθους που να τρεχουν στον αυτοματο, χωρις να ασχολειται ο ιδιοκτητης; κατι λαθος εικονα εχεις.
Αυτή είναι η "πλουτοκρατία", κατά τους αριστερούς πάντα, των τουριστικών επιχειρήσεων...1 αυτοαπασχολουμενος 1 υπαλληλος και ας βοηθησει λιγο η γυναικα του ιδιοκτητη
Και δύο φτάνουν ακόμα και με περισσότερα δωμάτια, το είδα στις διακοπές μου.
Δύο άτομα, ιδιοκτήτης και συγγενικό του πρόσωπο, εκτελούσαν και χρέη υπαλλήλου. Ρεσεψιόν 24ωρη, καθαριότητα κλπ.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
- hellegennes
Και τι κλαίγεσαι, αφού δεν ήθελες τουρισμό φέτος; Εγώ πάντως που είμαι ευνοημένος βραχυπρόθεσμα από την κρίση αυτή, έδωσα αύξηση μισθού στην υπάλληλό μου από την πρώτη μέρα του κορωνοϊού + κάτι περιοδικά μπόνους. Το τελευταίο το ονόμασα «επίδομα μάσκας» και της είπα ότι το παίρνει γιατί αναγκάζεται να φοράει μάσκα στο μαγαζί. Επίσης δουλεύω στο μαξ τον κλιματισμό για να μην αισθάνεται δυσφορία.
Εσείς πάλι, με την κλάψα σας, ήσασταν μεταξύ άλλων αιτία που χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι.
Αυτή είναι η διαφορά αυτού που νοιάζεται για τον εργαζόμενο κι αυτού που λέει μαλακίες και μετά ζητάει να τα πληρώσουν άλλοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Εμπεδοκλής
hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2020, 23:11Και τι κλαίγεσαι, αφού δεν ήθελες τουρισμό φέτος; Εγώ πάντως που είμαι ευνοημένος βραχυπρόθεσμα από την κρίση αυτή, έδωσα αύξηση μισθού στην υπάλληλό μου από την πρώτη μέρα του κορωνοϊού + κάτι περιοδικά μπόνους. Το τελευταίο το ονόμασα «επίδομα μάσκας» και της είπα ότι το παίρνει γιατί αναγκάζεται να φοράει μάσκα στο μαγαζί. Επίσης δουλεύω στο μαξ τον κλιματισμό για να μην αισθάνεται δυσφορία.
Εσείς πάλι, με την κλάψα σας, ήσασταν μεταξύ άλλων αιτία που χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι.
Αυτή είναι η διαφορά αυτού που νοιάζεται για τον εργαζόμενο κι αυτού που λέει μαλακίες και μετά ζητάει να τα πληρώσουν άλλοι.
Και εσύ είσαι από τους κλάδους που κέρδισαν κιόλας. Δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται σε άλλους κλάδους. Φέτος τα παιδιά θα λυποθυμούν από την πείνα αλλά τουλάχιστον δεν θα χαλάνε τα στατιστικά του κορονοϊού...
-
Εμπεδοκλής
2,5/10 και αυτό για το ρετουσάρισμα...Yannis έγραψε: 17 Αύγ 2020, 16:48Παρις η παραγωγος πλουτουtalaipwros έγραψε: 08 Αύγ 2020, 20:44 εντωμεταξυ αυτες τις συζητησεις τις εχουμε κανει ξανα και ξανα και ξανα
Μετα ο επιχειρηματιας συνδυαζει το εργο απο ολα τα μερη της επιχειρησης και παραγει πλουτο.![]()
![]()
[img]https://i.postimg.cc/8cp5jtJb/medi ... .jpg[/img]
Καλό το γκομενάκι, τύπε; Γίνεται καμμία φάση στην αποθήκη, πίσω από τα απορρυπαντικά;hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2020, 23:11Και τι κλαίγεσαι, αφού δεν ήθελες τουρισμό φέτος; Εγώ πάντως που είμαι ευνοημένος βραχυπρόθεσμα από την κρίση αυτή, έδωσα αύξηση μισθού στην υπάλληλό μου από την πρώτη μέρα του κορωνοϊού + κάτι περιοδικά μπόνους. Το τελευταίο το ονόμασα «επίδομα μάσκας» και της είπα ότι το παίρνει γιατί αναγκάζεται να φοράει μάσκα στο μαγαζί. Επίσης δουλεύω στο μαξ τον κλιματισμό για να μην αισθάνεται δυσφορία.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 46 Απαντήσεις
- 2093 Προβολές
-