Το καλοκαίρι χρειάσθηκε να νοσηλευτώ γιά Covid-19. Προτιμούσα να νοσηλευτώ στην Ελλάδα και ζήτησα άδεια από την Πρεσβεία, η οποία δεν μου δόθηκε και έτσι αναγκάσθηκα να νοσηλευθώ στα Σκόπια. (ο Αρίστος βέβαια λέει ότι τα σύνορα ήταν ανοιχτά, οπότε οι συμπαθούντες Αρίστο να μη διαβάσουν την συνέχεια).Zelda έγραψε: 18 Φεβ 2021, 23:20Στην Αλβανια η καταγραφη ειναι υποτυπωδης.
Υπαρχει μεγαλο προβλημα με πλαστα πιστοποιητικα αρνητικων τεστ για αυτους που ταξιδευουν στην Αλβανια και γυριζουν, αλλα αυτο για εισαγομενους ασθενεις σημερα το διαβασα πρωτη φορα.
Επισης πολλοι Αλβανοι πανε απο την Ελλαδα για κηδειες συγγενων τους, κολλανε εκει τον ιο και τον φερνουνε πισω.
Σε πολλα νησια εχει συμβει αυτο.
Το προβλημα της Αλβανιας δειχνει ποσο πιο δυσκολο ειναι για χωρες με χερσαια συνορα να ελεγξουν την κατασταση, σε σχεση με νησιωτικες χωρες που εχουν απο ελαχιστες εως μηδενικες μετακινησεις τετοιου ειδους.
Προσπαθώντας να βρώ μιά λύση, κάποιος μου πρότεινε το εξής μεταξύ σοβαρού και αστείου: να πάω στα σύνορα και μόλις ο αστυνομικός μου ζητήσει αρνητικό τεστ, να του δώσω ένα χαστούκι. Μόλις θα το έκανα αυτό, θα συλλαμβανόμουν. Εχοντας συλληφθεί θα ήμουν πλέον σε ελληνικό έδαφος και τότε θα δήλωνα ασθενής από Covid και θα απαιτούσα νοσηλεία. Οντας Ελλην υπήκοος δεν θα κινδύνευα να με απελάσουν. Καλή ιδέα, μόνο που δεν θα με άφηναν να διαλέξω νοσοκομείο, αλλά θα με έστειλαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς.