!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Re: Ο πρώτος νεκρός
Μάσκες + Αποστάσεις = σώζουν ζωές.

-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
- EKPLIKTIKOS
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τη συζήτησή σας ολόκληρη, υποστηρίζεις ότι τα μέτρα δεν έχουν καμία συνέπεια στις άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού; Εννοω, υποστηρίζεις ότι δεν έχουν μειωθεί κατά πολύ εξ αιτίας των μέτρων;hellegennes έγραψε: 16 Φεβ 2021, 14:47 Δεν λες τίποτα ουσιώδες ή σχετικό. Προσπαθείς ανεπιτυχώς να βρεις κάτι να στηρίξεις την άρνησή σου. Ελπίζω να σε λυπηθεί το σύμπαν -ή ο Θεός στον οποίο ξαφνικά πιστεύεις- και να μην κολλήσεις και γρίπη φέτος, αλλά δεν το βλέπω.
Είπαμε, η άρνηση αυτά τα αποτελέσματα έχει.
- Δημοκρατικός
+ αποφυγή κλειστών χώρων με άλλους.
Αν τηρούνται τα παραπάνω, δεν κολλάς.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Βρε συ Lep. Σου εξηγώ εδώ και τόσα ποστς ότι δεν βρίσκαμε τα 5 στα 6 κρούσματα. Και μου γράφεις ότι έγιναν τον Αύγουστο 419.000 τεστς.Leporello έγραψε: 16 Φεβ 2021, 12:58Aπό τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάϊο κάναμε 180.518 τεστ. Τον Ιούνιο που άρχισε η τουριστική περίοδος, κάναμε μόνο σε αυτό τον μήνα 132.257 τεστ. Τον Ιούλιο 198.654 τεστ και τον Αύγουστο 419.512 τεστ. Σωστή τακτική γιά να παρουσιάσουμε τη χώρα ως "ασφαλή τουριστικό προορισμό". Με την προϋπόθεση ότι την ακολουθεί η Ελβετία, γιά να μη χαθεί η χειμερινή σαιζόνstavmanr έγραψε: 16 Φεβ 2021, 09:08Αυτό ακριβώς γράφω.Leporello έγραψε: 15 Φεβ 2021, 23:06 Εκανα ακριβώς αυτό που έλεγε το link που ανέβασες με τις δηλώσεις του Δερμιτζάκη. Ακόμη όμως και έτσι να το μετρήσεις όπως λες τώρα, πάλι δεν βγάζεις το συμπέρασμα που θέλεις. Και αυτό επειδή ο υψηλός δείκτης που έβγαλες, δεν οφείλεται σε κρυμένα κρούσματα το καλοκαίρι, αλλά σε λίγα τεστ την περίοδο Φεβρουαρίου - Ιουνίου.
Ότι τα κρυμμένα κρούσματα βρίσκονται στην μη επιθυμία παραγωγής αρκετών και ποιοτικών τεστς για εκείνη την περίοδο, στην οποία θέλαμε να παρουσιάσουμε τη χώρα ως "ασφαλή τουριστικό προορισμό".![]()
![]()
![]()
Ελάχιστα είναι αυτά τα τεστς όταν προσπαθείς να βρεις τα πραγματικά κρούσματα. Μιλάμε για 10.000 τεστς την ημέρα σε όλη την Ελλάδα.
Επιπλέον, δεν είναι μόνο το πόσα κάνεις, αλλά και το που τα κάνεις.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να βρίσκουμε 1 στα 6 κρούσματα και να εμφανίζουμε θνητότητα (4,4%) υπερ-εξαπλάσια από την επιστημονικά αναμενόμενη (μέγιστο 0,6%).
Θα ξεμπερδέψεις στο νου σου τις έννοιες "θνητότητα" και "θνησιμότητα";Το λέει το link που ανέβασες με τις δηλώσεις Δερμιτζάκη.stavmanr έγραψε: 16 Φεβ 2021, 09:08Καταρχήν, ποτέ δεν έγραψα ότι η Γερμανία έχει θνητότητα 0,4%. Έγραψα ότι ΕΠΡΕΠΕ να έχει θνητότητα μεταξύ 0,3% και 0,6% όπως κι εμείς. Κι αυτό, επίσης έγραψα, ότι είναι στοιχείο που δείχνει την αδυναμία καταγραφής των πραγματικών κρουμάτων. Τα κρούσματα που βρίσκονται στα τεστς είναι περίπου 5-6 φορές λιγότερα.Αλλωστε, αν εφαρμόσουμε την ίδια μέθοδο μέσω τής οποίας βρήκες δείκτη 4,4% γιά την Ελλάδα, γιά την Ιταλία θα βρούμε 13.18% γιά την Γαλλία 10,90% και γιά την Γερμανία 3,83%, όχι 0,4%
Οι θάνατοι δεν υποχωρούν και δεν προχωρούν εφόσον το σύστημα υγείας δεν υφίσταται αφόρητη πίεση.Εχεις ταλέντο να βγάζεις συμπεράσματα έχοντας πλήρη άγνοια των δεδομένων. Η Ιταλία είχε τον Ιούνιο μόλις 7.581 κρούσματα έναντι 104.664 τον Μάρτιο. Γιά ποιό χάος μιλάς; Εν τούτοις, η θνησιμότητα εμφανιζόταν στο 17,83% έναντι 11,85% τον Μάρτιο.stavmanr έγραψε: 16 Φεβ 2021, 09:08Τέλος, στις χώρες Ιταλία και Γαλλία, την περίοδο του Μαρτίου-Σεπτεμβρίου είχαμε χάος. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη και είναι φυσικό να μη βρίσκουν ούτε ένα στα δέκα κρούσματα με δειγματοληπτικά τεστς. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισε η Βρετανία που αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά τίναξε την μπάνκα.Κανένα παράδοξο. Απλώς οι θάνατοι υποχωρούν αργότερα απ'ό,τι τα νέα κρούσματα.stavmanr έγραψε: 16 Φεβ 2021, 09:08Εν τω μεταξύ:
Παρακολούθησε τους πίνακες Total cases και Total deaths στην Μ Βρετανία (https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/).
Θα διαπιστώσεις ότι τον Απρίλιο-Μάιο οι θάνατοι εκτινάσσονται δυσανάλογα προς τα κρούσματα. Εκ πρώτης όψεως παράδοξο.
Τα ίδια και στην Ιταλία.
Αυτό που συνέβη είναι ότι λόγω της ταχείας εξάπλωσης, μεγάλωνε η αδυναμία τους να καταγράψουν τα πραγματικά κρούσματα, την ώρα που θρηνούσαν νεκρούς οι οποίοι φυσικά μετρώνται όχι στατιστικά, αλλά φυσικά.
Έτσι, το κλάσμα θάνατοι/κρούσματα εκτοξεύτηκε λόγω του μειωμένου παρονομαστή.
Το ποσοστό πραγματικής θνητότητας κυμαίνεται γύρω στο 0,3-0,6%. Αυτό που υποχωρεί είναι η ικανότητα να διαβάσουμε σωστά τα κρούσματα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πλασματικές θνητότητες.
Ξανανέβασε το link. Γιά τα υπόλοιπα που γράφεις, απαξιώ να σου απαντήσω, είναι ο συνήθης θόρυβος που εκπέμπεις, άνευ νοήματος.stavmanr έγραψε: 16 Φεβ 2021, 21:00Θα ξεμπερδέψεις στο νου σου τις έννοιες "θνητότητα" και "θνησιμότητα";Το λέει το link που ανέβασες με τις δηλώσεις Δερμιτζάκη.stavmanr έγραψε: 16 Φεβ 2021, 09:08Καταρχήν, ποτέ δεν έγραψα ότι η Γερμανία έχει θνητότητα 0,4%. Έγραψα ότι ΕΠΡΕΠΕ να έχει θνητότητα μεταξύ 0,3% και 0,6% όπως κι εμείς. Κι αυτό, επίσης έγραψα, ότι είναι στοιχείο που δείχνει την αδυναμία καταγραφής των πραγματικών κρουμάτων. Τα κρούσματα που βρίσκονται στα τεστς είναι περίπου 5-6 φορές λιγότερα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Αρπάζεσαι με τον Χελετζέ και ξεσπάς σε εμένα ρε Λεπ;Leporello έγραψε: 16 Φεβ 2021, 21:35Ξανανέβασε το link. Γιά τα υπόλοιπα που γράφεις, απαξιώ να σου απαντήσω, είναι ο συνήθης θόρυβος που εκπέμπεις, άνευ νοήματος.stavmanr έγραψε: 16 Φεβ 2021, 21:00Θα ξεμπερδέψεις στο νου σου τις έννοιες "θνητότητα" και "θνησιμότητα";Το λέει το link που ανέβασες με τις δηλώσεις Δερμιτζάκη.
Βρε πουλάκι μου, εδώ και 10 ποστς σου γράφω για θνητότητα (θάνατοι/κρούσματα) και μου απαντάς για θνησιμότητα (θάνατοι/εκατ. κατοίκων) και για μολυσματικότητα (κρούσματα/εκατ. κατοίκων).Leporello έγραψε: 15 Φεβ 2021, 22:17Βλακώδες είναι, αλλά ο Δερμιτζάκης και ο stavmanr δεν το καταλαβαίνουν.πατησιωτης έγραψε: 15 Φεβ 2021, 20:53Εάν το ποσοστό θνησιμότητας μετράει κλάσμα ημερήσιο κρούσματα με θανάτους είναι βλακώδες γιατί άλλος αρρωσταίνει και άλλος πεθαίνει.Πραγματικό ποσοστό θνησιμότητος είναι η μέτρηση θάνατος/κρούσμα για τον ίδιο άνθρωπο,πράγμα που αμφιβάλλω εάν το κάνει κανείς.
Σου εξηγώ ότι θνητότητα και μολυσματικότητα είναι μεγέθη σχεδόν αντιστρόφως ανάλογα, δεδομένου ότι ο αριθμητής του ενός είναι παρονομαστής του άλλου. Και σου εξηγώ ότι όταν κάνεις λάθος στην καταγραφή των κρουσμάτων, εμφανίζεις στο ένα πολλαπλάσια τιμή και στο άλλο υποπολαπλάσια τιμή από την πραγματική.
Έτσι, όταν βρίσκουμε μικρότερη μολυσματικότητα εξαιτίας εγγενών ή τεχνικών ή άλλων λόγων στα τεστς, βρίσκουμε ταυτόχρονα μεγαλύτερη θνησιμότητα.
Κι έτσι, ενώ θα περιμέναμε το φυσιολογικά εκτιμώμενο επιστημονικό δείκτη θνητότητας 0,6% (μέγιστο) στην Ελλάδα μας, βρίσκαμε 4,4% τον Αύγουστο και πάνω από 3% τώρα. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκαμε λιγότερα από 1 στα 7 πραγματικά κρούσματα, γεγονός που είχε αντίκτυπο και στην πραγματική μολυσματικότητα του πληθυσμού.
Κι αυτό είναι μέχρις ενός σημείου φυσιολογικό. Είναι αδύνατο να καταφέρεις να πιάσεις το 100% των κρουσμάτων στα τεστς, εκτός αν είσαι Ισλανδία που είναι η μόνη με πλήρη καταγραφή των κρουσμάτων και φυσικά θνητότητα στο 0,4-0,6%.
Αν εσύ έχεις άλλη εξήγηση που να μπορεί να αιτιολογήσει, χωρίς την προσθήκη ...εξωγήινων, γιατί οι ισλανδοί πεθαίνουν 7 φορές λιγότερο από τους έλληνες ή τους γερμανούς στα 100 κρούσματα, ευχαρίστως να την διαβάσω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 16 Φεβ 2021, 21:50, έχει επεξεργασθεί 7 φορές συνολικά.
- hellegennes
Φυσικά και έχουν συνέπεια. Απλά είναι φαιδρό να παρουσιάζεται η μείωση τόσο μεγαλύτερη από ό,τι είναι. Σαν τα μέτρα να έχουν επηρεάσει όλους τους ιούς του αναπνευστικού εκτός από τον κορωνοϊό. Ακόμη και στην Ελλάδα, που επέβαλε την πιο σκληρή καραντίνα στο δεύτερο κύμα, η αποκλιμάκωση ήταν εξαιρετικά αργή.EKPLIKTIKOS έγραψε: 16 Φεβ 2021, 19:21Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τη συζήτησή σας ολόκληρη, υποστηρίζεις ότι τα μέτρα δεν έχουν καμία συνέπεια στις άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού; Εννοω, υποστηρίζεις ότι δεν έχουν μειωθεί κατά πολύ εξ αιτίας των μέτρων;hellegennes έγραψε: 16 Φεβ 2021, 14:47 Δεν λες τίποτα ουσιώδες ή σχετικό. Προσπαθείς ανεπιτυχώς να βρεις κάτι να στηρίξεις την άρνησή σου. Ελπίζω να σε λυπηθεί το σύμπαν -ή ο Θεός στον οποίο ξαφνικά πιστεύεις- και να μην κολλήσεις και γρίπη φέτος, αλλά δεν το βλέπω.
Είπαμε, η άρνηση αυτά τα αποτελέσματα έχει.
Εδώ ο Leporello και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να πειστούν (οι ίδιοι) ότι η γρίπη σχεδόν εξαφανίστηκε, ενώ ο κορωνοϊός χορεύει. Κομματάκι δύσκολο. Κάποια μέτρα δεν αποδίδουν γιατί έχουν λάθος λογική και άλλα εφαρμόζονται τόσο πλημμελώς που είναι σαν να μην υφίστανται. Κάποια μέτρα αποδίδουν, έστω και οριακά, οπότε σαφώς επηρεάζουν την μετάδοση και του κορωνοϊού και των άλλων ιών του αναπνευστικού. Ειδικά για την γρίπη το μέτρο που ξέρουμε και ξέραμε από πριν ότι αποδίδει είναι το κλείσιμο των σχολείων. Από πολύ παλιά είχε συνδεθεί άμεσα με την εξάπλωσή της.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Δημοκρατικός
Δεν ξέρω κανέναν φέτος που να κόλλησε γρίπη ή απλό "κρυολόγημα". Που να κολλήσει εξάλλου.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
- hellegennes
Και ο Οβελίξ δεν ήξερε κανέναν που να κόλλησε κορωνοϊό.
Εγώ πάλι ξέρω πολλούς και με κρυολογήματα και με γρίπες. Αλλά οι γνωριμίες μας δεν είναι στατιστικά μεγέθη.
Εγώ πάλι ξέρω πολλούς και με κρυολογήματα και με γρίπες. Αλλά οι γνωριμίες μας δεν είναι στατιστικά μεγέθη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Να προσέχεις, κορώνα έχουν αυτοί και λένε ότι έχουν γρίπες.hellegennes έγραψε: 16 Φεβ 2021, 23:03 Και ο Οβελίξ δεν ήξερε κανέναν που να κόλλησε κορωνοϊό.
τάση μείωσης στο θανατικό
αυξηση στους διασωληνωμένους
https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/
https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/ ... 210217.pdf
αυξηση στους διασωληνωμένους
https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics/
https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/ ... 210217.pdf
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές