Κι εγώ την ίδια άποψη έχω (περίπου).Beria έγραψε: 19 Φεβ 2021, 22:11Κι όμως η ΝΔ, εν όψει απλής αναλογικής -και για να αποφύγει κακοτοπιές- είναι σίγουρο ότι θα παίξει παιχνίδι ακραίας πόλωσηςGreen Dragon έγραψε: 19 Φεβ 2021, 22:07Μπα...Ναύτης έγραψε: 18 Φεβ 2021, 23:37 0,69+0,66=1,35
Ο Τζήμερος είναι κονφερανσιέ και ο Κρανιδιώτης wannabe Παπαφλέσσας. Αν υπολογίσουμε και την αναμενόμενη ακραία πόλωση των επόμενων εκλογών <1
Δεν έχει περιθώριο να ρισκάρει (κυβερνητική φθορά) + (διαλυτικές τάσεις λόγω απλής αναλογικής) να βρεθεί με απώλειες 5-10 % στα δεξιά της.
Θα μαζέψει όλες τις δεξιές ψήφους με κάθε μέσο και τρόπο. Θυμηθείτε με.
Η διαφωνία μου έγκειται στο ότι ο κόσμος έχει κουραστεί κυριολεκτικά από τα "εθνικά" συνθήματα και τις πολιτικαλικορεκτίστικες εφαρμογές. Και κάπου πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει το αντίθετο. Θα το ρίξει στις "ευρωπαϊκές αξίες" και λοιπά μπλαμπλά, που θα έχουν στόχο τους κιναλίτες, τους 25μέρηδες και λοιπούς αεράτους. Γι' αυτό θα πρέπει να δείξει τις προθέσεις του από τώρα, που υπάρχει ακόμη χρόνος.ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Φεβ 2021, 11:49
Έχω αρχίσει και σκέφτομαι πιο κυνικά τα πράγματα.![]()
Πιστεύω ότι ένα τέτοιο κόμμα, μπορεί να ταράξει περισσότερο και τη νδ.Γιατί οι μέχρι στιγμής απόπειρες και οι λοιποί συνδυασμοί, δεν λειτουργούν αποδυναμωτικά αλλά το κυρίως αντίθετο. Κι έτσι η νδ μπορεί να κινείται πιο άνετα και σίγουρα σε πολιτικαλικορεκτίστικες επιλογές. Οι φαηλοτζήμεροι όμως δεν είναι τράγκες και βελόπουλοι και είναι πολύ πιο "συμβατοί" με πολλούς από τους ψηφοφόρους της. Οπότε ο Μητσοτάκης θα πρέπει να επιλέξει προς ποια πλευρά πρέπει να μετακινηθεί με αργά και σταθερά βήματα, όσο είναι νωρίς. Αν δεν το κάνει, προβλέπω εκπλήξεις αλλά θα είναι αργά για παράπονα.![]()
Ή θα διεκδικήσει τους κεντροαριστερούς (πράγμα που θα κάνει και ο σύριζα) ή τους κακούς.
Ελπίζω στο δεύτερο, ποντάρω στο πρώτο. Θα δείξει.