!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπήρξαν Γίγαντες;

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

sys3x έγραψε: Νταξ, λύθκε το θέμα παιδγιά, παμ παρακάτ.
:lol:
Α, ναι ξέχασα όλες τις επιγραφές για τον Χέοπα μέσα στον θάλαμο. :8)

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pyr ... g_chambers
The inscriptions, correctly deciphered only decades after discovery, read as follows:[12]

"The gang, The Horus Mededuw-is-the-purifier-of-the-two-lands." Found once in relieving chamber 3. (Mededuw being Khufu's Horus name.)
"The gang, The Horus Mededuw-is-pure" Found seven times in chamber 4.
"The gang, Khufu-excites-love" Found once in chamber 5 (top chamber).
“The gang, The-white-crown-of Khnumkhuwfuw-is-powerful” Found once in chambers 2 and 3, ten times in chamber 4 and twice in chamber 5. (Khnum-Khufu being Khufu's full birth name.)

Εάν προσθέσουμε και τις εξωτερικές μαρτυρίες όπως τον Ηρόδοτο, τον Διόδωρο ή τη στήλη του Αμενχοτέπ ΙΙ που αποδίδουν την πυραμίδα στον Χέοπα, νομίζω έχουμε ένα καλό πακέτο μαρτυριών για τον "ιδιοκτήτη" της Μεγάλης Πυραμίδας".

Αν δες σου κάνουν αυτά, τότε πες μου (το ερώτημα απευθύνεται και στον Παρασκευά) τι είδους στοιχεία αρκούν για να αποδόσουμε ένα τόσο αρχαίο μνημείο σε συγκεκριμένο πρόσωπο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Γκουερινο 4 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 02:24
hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:43 Αφού λειτουργεί για 5 μέτρα, λειτουργεί για 5 χιλιόμετρα. Απλά χρειάζεται 1000 φορές περισσότερος χρόνος. Αυτόν δεν τον έχουμε σήμερα, αλλά τον είχαν με το παραπάνω στην προϊστορία.
Σε ευθεία με καθαρισμένο διάδρομο για μερικά εκατοστά
Σημασία έχει ότι λειτουργεί. Δεν έχει κάποια πρακτική αξία να αφιερώσουν μήνες απ' την ζωή τους για να μετακινήσουν έναν ογκόλιθο μερικά χιλιόμετρα.

Εκτός κι αν πληρώνεις καλά. Προτίθεμαι να παρατήσω την δουλειά μου και να φτιάξω μια ομάδα 50 ατόμων να το δοκιμάσουμε. Θα το πάμε ένα τρίμηνο, να δούμε πόση δουλειά μπορούμε να βγάλουμε. Θέλω 5.000 το άτομο τον μήνα, άρα 750 χιλιάρικα. Πότε υπογράφουμε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς »

Ένα καλό ερώτημα είναι αν θα θέλαμε το αυτοκίνητό μας να βρεθεί στην άμμο
μακρυά απο κουκυά
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Μπαντάς έγραψε: 20 Αύγ 2021, 02:58 Ένα καλό ερώτημα είναι αν θα θέλαμε το αυτοκίνητό μας να βρεθεί στην άμμο
Εκεί θα βάλω το δικό σου αν δε μου πεις που ήμουν λάθος.

(Αυτό είναι απειλή να ξέρεις και είναι κακούργημα :8) )
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 02:55
Γκουερινο 4 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 02:24
hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:43 Αφού λειτουργεί για 5 μέτρα, λειτουργεί για 5 χιλιόμετρα. Απλά χρειάζεται 1000 φορές περισσότερος χρόνος. Αυτόν δεν τον έχουμε σήμερα, αλλά τον είχαν με το παραπάνω στην προϊστορία.
Σε ευθεία με καθαρισμένο διάδρομο για μερικά εκατοστά
Σημασία έχει ότι λειτουργεί. Δεν έχει κάποια πρακτική αξία να αφιερώσουν μήνες απ' την ζωή τους για να μετακινήσουν έναν ογκόλιθο μερικά χιλιόμετρα.

Εκτός κι αν πληρώνεις καλά. Προτίθεμαι να παρατήσω την δουλειά μου και να φτιάξω μια ομάδα 50 ατόμων να το δοκιμάσουμε. Θα το πάμε ένα τρίμηνο, να δούμε πόση δουλειά μπορούμε να βγάλουμε. Θέλω 5.000 το άτομο τον μήνα, άρα 750 χιλιάρικα. Πότε υπογράφουμε;
Με ένα κατοσταρικάκι μόνο μου κουβαλάς κάτι σακιά τσιμέντα που έχω τη μέση μου; Δυο ωρίτσες κουβάλημα είναι στο πολύ πολύ χαλαρό. Αλλιώς και μιάμιση και μία ίσως με υπερβολή αν είσαι δυνατός.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Πολύ ευχαρίστως, αλλά φοβούμαι πως πρέπει να πληρώσεις την μετακίνησή μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Jimmy81 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 00:31 Οι γρανιτένιοι ογκόλιθοι στον θάλαμο του βασιλιά ζυγίζουν περίπου 40 τόνους έκαστος. Το βάρος αυτό μπορούσε να μεταφερθεί από τα αιγυπτιακά πλοία της εποχής κατά μήκος του Νείλου. Ακόμα μεγαλύτερο βάρος μπορούσε να μεταφερθεί με τη μέθοδο της ένωσης δύο πλοίων με μεγάλη ξύλινη πλατφόρμα. Αντεχε γύρω στους 80-90 τόνους φορτίο. Χρησιμοποιούνταν παλιά και στην Ευρώπη τέτοια πλοία, σε ποτάμια και λίμνες για μεταφορά φορτίου μεγάλου βάρους.
https://www.cheops-pyramide.ch/khufu-py ... pping.html
Εικόνα

Είναι γνωστή επίσης η επιγραφή με το όνομα του Χέοπα σε έναν από τους γρανιτένιους ογκόλιθους του θαλάμου.
Εικόνα

Για μένα είναι τελειωμένο το θέμα της Μεγάλης Πυραμίδας σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει για τις μεθόδους κατασκευής, τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις από το σημείο και τις ιστορικές μαρτυρίες που παραπέμπουν στην εποχή του Χέοπα. Οποιαδήποτε θέμα παραμένει ανοικτό έχει καθαρά δευτερεύουσα σημασία. Δεν επηρεάζει τον πυρήνα του θέματος.

α) Ζυγιζουν μεχρι 80 τονους και οχι 40.

White limestone from Tura for the casing, and granite blocks from Aswan, weighing up to 80 tonnes, for the King's Chamber structure.[6]

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pyramid_of_Giza

β) Στους ναους της Κοιλαδας και της Σφιγγας υπαρχουν ογκολιθοι που ζυγιζουν 200 τονους.

γ) Δεν ειναι θεμα μονο η μεταφορα, πολυ σημαντικοτερο ειναι η ανορθωση. Για παραδειγμα ακομη και σημερα με τους υπερσυγχρονους γερανους που διαθετουμε θα ηταν προβλημα η ανορθωση και ακριβης τοποθετηση των 200ρηδων ογκολιθων.

Απο το άρθρο μου:

Ο Χάνκοκ μίλησε με τον υπεύθυνο μηχανικό του ενός γερανού που είχε μεταφερθεί σε εργοτάξιο του Λονγκ Άιλαντ προκειμένου να σηκώσει ένα λέβητα 200 τόνων. Του έδειξε τις φωτογραφίες και τις τεχνικές προδιαγραφές από το Ναό της Κοιλάδας και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να σηκώσει παρόμοιους ογκόλιθους με το γερανό του. Η απάντηση του μηχανικού ήταν χαρακτηριστική.
"Κοιτάζω αυτό που μου δείχνετε εδώ και βλέπω τις αποστάσεις οι οποιες μας ενδιαφέρουν. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να σηκώσουμε τους ογκόλιθους των 200 τόνων από τις διαθέσιμες θέσεις...Στη δουλειά μου σηκώνουμε μεγάλα φορτία και μελετάμε τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι πριν από εμάς διαχειρίζονταν τέτοια φορτία. Βλέποντας τώρα ότι το έκαναν αυτό χιλιάδες χρόνια πριν μου φαίνεται αδιανόητο. Δεν έχω ιδέα πως μπορούσαν να πετύχουν κάτι τέτοιο και νομίζω ότι πιθανότατα αυτό θα παραμείνει για πάντα ένα μυστήριο".

Εικόνα

δ) Οπως ειπα 100 φορες δυσκολοτερο ζητημα απο τη μεταφορα ειναι η ακριβης χαραξη του γρανιτη ειδικα οταν απαιτειται και καλλιτεχνικη εργασια.

ε) Που ειναι η πολη των δουλων που κατασκευασαν την ΠΥραμιδα;

στ) Οι επιγραφες του Χεοπα μεσα στην Πυραμιδα ειναι φέικ προκειμένου να τσιμπησει καποιος ερευνητης επιδοτηση. Αντίθετα δεν ειναι φέικ αρχαια αιγυπτιακη επιγραφη που θεωρει πως ο Χεοπας δεν ειναι ο κατασκευαστης.

Απο το αρθρο μου:

Kαι τώρα ελάτε να αξιολογήσουμε μιά σημαντική μαρτυρία που μπορεί να ανατρέψει την αισιοδοξία ότι λύθηκαν τα μυστήρια της Πυραμίδας.
Πρόκειται για μια στήλη στο Μουσείο του Καίρου που λέγεται Στήλη της Απογραφής και ανακαλύφθηκε το 1857 ανατολικά της Μεγάλης Πυραμίδας. Θεωρείται ότι τα ιερογλυφικά της ανήκουν στο 1000 π.Χ. Ο φημισμένος αρχαιολόγος Γκαστόν Μασπερό και άλλοι επιστήμονες βρήκαν ενδείξεις ότι πρόκειται για αντιγραφή από αρκετά προγενέστερη στήλη. Η μεταφορά των κειμένων παλαιότερων στηλών μέσω αντιγραφής σε νεότερες ήταν πολύ συχνό φαινόμενο στην αρχαία Αίγυπτο.
Στη στήλη λοιπόν μιλάει ο Χέοπας στο πρώτο πρόσωπο και από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι στην εποχή του υπήρχαν ήδη η Σφίγγα την οποία επιδιόρθωσε και τουλάχιστον μια σημαντική πυραμίδα στη Γκίζα που την ανακαίνισε!
Ο Χέοπας αναφέρει τις ανακαλύψεις του όταν καθάριζε την άμμο από την πυραμίδα και τη Σφίγγα. Αφιερώνει την αφήγησή του στην Ίσιδα, την "Κυρία του Δυτικού Βουνού", την "Κυρία της Πυραμίδας" και αποκαλεί την ίδια την πυραμίδα σαν "το Σπίτι της Ίσιδας". Αφιέρωσε (στην Ίσιδα) μία νέα προσφορά και έκτισε ξανά το πέτρινό της μνημείο.
Στη συνέχεια του κειμένου, ο Χέοπας αναφέρει πως από εκείνο το σημείο μπορούσε να αντικρίζει τη Σφίγγα και διηγείται πως στα χρόνια του, το μνημείο και μια κοντινή συκομουριά χτυπήθηκαν από έναν κεραυνό. Το χτύπημα έκοψε ένα κομμάτι από το κεφάλι της Σφίγγας αλλά ο Χέοπας το επιδιόρθωσε με μεγάλη προσοχή. Ο αιγυπτιολόγος Σελίμ Χασάν που το 1930 καθάρισε τη Σφίγγα από την άμμο που την περιέβαλε, υποστήριξε πως εντόπισε εμφανή στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η Σφίγγα είχε πάθει ζημιά από κεραυνό και στη συνέχεια το τμήμα της αυτό επιδιορθώθηκε. Τόνισε επίσης πως στη νότια πλευρά του μνημείου φύτρωναν κάποτε συκομουριές που είχαν πολύ μεγάλη ηλικία.
Ποια ειναι η συμπεριφορά των αρχαιολόγων απέναντι στις αποκαλύψεις της Στήλης της Απογραφής; Δεν την θεωρούν αυθεντική γιατί πιστεύουν πως ήταν αδύνατον να προϋπήρχε η Σφίγγα και μιά σημαντική πυραμίδα κοντά της πριν τη βασιλεία του Χέοπα. Κι όλα αυτά ενώ επιβεβαιώθηκε η ζημιά της Σφίγγας από κεραυνό και η επιδιόρθωση της που αναφέρει η Στήλη. Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με κάποιους τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Μετά από αυτά επιτρέψτε μου να διατυπώσω ένα σενάριο. O Xέοπας ενδέχεται να μην κατασκεύασε τη Μεγάλη Πυραμίδα αλλά να επιδιόρθωσε τυχόν καταστροφές της σε κάποια σημεία, να την καθάρισε από άμμους που μπορεί να είχαν σκεπάσει κάποια τμήματα των τοίχων της εξωτερικά και να την ανακαίνισε. Το εντυπωσιακότερο μέρος αυτής της ανακαίνισης ήταν η τοποθέτηση της εξωτερικής επένδυσης από λίθους λευκού ασβεστόλιθου. Ο Μερέρ ξεκαθαρίζει πως αυτοί είναι οι λίθοι που μεταφέρονταν με πλοία από την Τούρα.

.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Η βασικοτερη βεβαια αποδειξη οτι καποια μνημεια της ΓΚιζας ειναι (ΠΟΛΥ) παλαιοτερα του ΧΕοπα ειναι πως εχουν σημαδια υδατινης διαβρωσης και οχι αιολικης (οπως οσα ειναι μεταγενεστερα).

Παρεπιπτοντως ολα τα μνημεια που παρουσιαζουν υδατινη διαβρωση δεν εχουν γκραφιτι στο εσωτερικο απο τον κατασκευαστη τους ενω οι δυναστικοι Φαραω καναν παντα τετοια γκραφιτι. Βουλα ποια ΔΕΝ εχουν γκραφιτι: Σφίγγα, Ναός της Σφίγγας, Ναός της Κοιλάδας και Οσίρειο (αυτο βρισκεται στην Αβυδο).

Επιπλεον τα συγκεκριμενα μνημεια ειναι οι μεγαλιθικοι πρωταθλητες της Αιγυπτου. Στην κατασκευη τους υπαρχουν με διαφορα οι βαρυτεροι ογκολιθοι στην Αιγυπτο, καποιοι ζυγιζουν 200 τονους.

.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Jimmy81 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 02:28
Juno έγραψε:Πόσο χρόνο έκαναν να μεταφέρουν δύο ογκολίθους και πόσους χρειάστηκαν για την μεγάλη πυραμιδα;
Για να δούμε σε πόσες χιλιετίες την έχτισαν με τον ρυθμό που προτείνεις.
Έχεις μπερδευτεί. Εγώ αναφέρομαι στους ελάχιστους ογκόλιθους γρανίτη για τον θάλαμο του βασιλιά. Το μεγαλύτερο μέρος της Πυραμίδας αποτελούνταν από πολύ ελαφρύτερους ογκόλιθους, γύρω στους 2,5 τόνους ο ένας, και προέρχονταν από μια τοποθεσία...300 μέτρα νότια της πυραμίδας.
Πόσο κοντά στο έδαφος βρίσκεται ο θάλαμος του βασιλιά; Απλώς λέω να υπολογίσουμε πόσο χρόνο τους πήρε να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν ακριβώς στη θέση τους οι μεγάλοι ογκόλιθοι.

Jimmy81 έγραψε: 20 Αύγ 2021, 02:28
Juno έγραψε:Έχω δει πιο επαγγελματικά γκράφιτι.
Υπήρξαν και άλλα τέτοια "γκράφιτι" σε άλλες πυραμίδες από ομάδες εργατών, κάτι που υποδηλώνει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Λες να είναι όλα αυτά fake?
Λίγο περίεργο ολόκληρη πυραμίδα Φαραώ με τέτοια αρχιτεκτονική, τοιχογραφίες, εξωτερικές πέτρες που της έδιναν λεία επιφάνεια κτλ, να έχει επιγραφή επιπέδου "Makis+Soula=love for ever".
Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο μπορεί να σημαίνει ένα σωρό πράγματα, πχ: συνεννόηση μεταξύ συνεργατών τυμβορύχων Άγγλων αρχαιολόγων κατά προτίμηση "ρίξε μια ματιά εδώ". Μια υπόθεση έκανα. Μπορεί να είναι κάτι άλλο.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Αρίστο.

α) Οι 40 τόνοι είναι από βιβλίο μου, έαν κάποιος μπορεί να ζύγιζε μέχρι και 80 είναι εντός του ορίου μεταφοράς των πλοίων.

β) + γ) Οι περισσότεροι ογκόλιθοι στην Κοιλάδα είναι πολύ ελαφρύτεροι από 200 τόνους. Η ανύψωση και η τοποθέτηση λογικά γινόταν με ράμπες όπου τους έσερναν και στη συνέχεια τους τοποθετούσαν οριζόντια πάνω στους ήδη στημένους κάθετους ογκόλιθους.
Με αυτή τη μέθοδο π.χ. τοποθέτησαν οι Ινδοί του 11ου αιώνα, τον μονόλιθο-τρούλο 80 τόνων στην κορυφή του ναού Brihadisvara στα 66 μέτρα (πιθανόν και με τη βοήθεια ελεφάντων).

Εικόνα
Εικόνα

Οι κάθετοι ογκόλιθοι θα είχαν τοποθετηθεί πάλι με τράβηγμα σε έλκυθρα και ίσως σε υγρό έδαφος (π.χ. βρέξιμο με νερό) και προσέγγιση της μιας άκρης του ογκόλιθου σε τρύπα που είχαν ανοίξει στο έδαφος. Για να σηκωθεί το υπόλοιπο κομμάτι και να πέσει στην τρύπα θα χρησιμοποιούσαν μοχλούς, σχοινιά και αρκετό ανθρώπινο δυναμικό,ίσως και ζώα.
(Μια αναπαράσταση από παρόμοιες περιπτώσεις)
Εικόνα
Εικόνα

δ) Μπήκε προηγουμένως ένα βίντεο για χάραξη σχεδίων σε γρανίτη. Προφανώς τέτοιες δουλειές θα τις έκαναν εξειδικευμένοι τεχνίτες με εμπειρία και σταθερό χέρι.

ε) Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει "πόλη" με την παραδοσιακή έννοια. Οι εργάτες θα μπορούσαν να μένουν σε προσωρινές εγκαταστάσεις που αποσυναρμολογήθηκαν σε μεγάλο μέρος τους μετά το πέρας της εργασίας. Πάντως έχουν βρεθεί πολλοί τάφοι εργατών από την εποχή του Χέοπα κοντά στην πυραμίδα καθώς και μεγάλες ποσότητες καταναλωμένου φαγητού.
https://www.theguardian.com/world/2010/ ... aves-egypt
Αυτό σημαίνει ότι ένα συγκεντρωμένο πλήθος δούλευε εκεί.
Και αν το πάμε έτσι, πού είναι η πόλη αυτών που υποτίθεται έχτισαν την πυραμίδα πριν την παραδοσιακή ημερομηνία;

στ) Οι επιγραφές του Χέοπα είναι αυθεντικές.

Αυτά που λες για υδάτινη διάβρωση σε σχέση με την παλιότερη ημερομηνία κατασκευής είναι παλιά υπόθεση που έχει καταρριφθεί σήμερα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Sphinx_wa ... hypothesis
Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Juno έγραψε:Πόσο κοντά στο έδαφος βρίσκεται ο θάλαμος του βασιλιά; Απλώς λέω να υπολογίσουμε πόσο χρόνο τους πήρε να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν ακριβώς στη θέση τους οι μεγάλοι ογκόλιθοι.
Γύρω στα 45 μέτρα από το έδαφος. Οι πραγματικά μεγάλοι ογκόλιθοι των 40+τόνων από τον θάλαμο του βασιλιά είναι μόνο 9.
Juno έγραψε:Λίγο περίεργο ολόκληρη πυραμίδα Φαραώ με τέτοια αρχιτεκτονική, τοιχογραφίες, εξωτερικές πέτρες που της έδιναν λεία επιφάνεια κτλ, να έχει επιγραφή επιπέδου "Makis+Soula=love for ever".
Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο μπορεί να σημαίνει ένα σωρό πράγματα, πχ: συνεννόηση μεταξύ συνεργατών τυμβορύχων Άγγλων αρχαιολόγων κατά προτίμηση "ρίξε μια ματιά εδώ". Μια υπόθεση έκανα. Μπορεί να είναι κάτι άλλο.
Η ταύτιση με τον βασιλιά τους στην επιγραφή δεν είναι επιπέδου Μάκης+Σούλα=love forever. Η άλλη υπόθεσή σου είναι πολύ τραβηγμένη.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

Leporello έγραψε: 19 Αύγ 2021, 23:49Eσύ μας το είχες φέρει.
Εσύ όμως το έφερες τώρα. Λοιπόν τι είναι αυτό;
hellegennes έγραψε: 20 Αύγ 2021, 01:43Αφού λειτουργεί για 5 μέτρα, λειτουργεί για 5 χιλιόμετρα. Απλά χρειάζεται 1000 φορές περισσότερος χρόνος. Αυτόν δεν τον έχουμε σήμερα, αλλά τον είχαν με το παραπάνω στην προϊστορία.
ΕΠΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Καβαλάρης έγραψε: 20 Αύγ 2021, 08:34
Leporello έγραψε: 19 Αύγ 2021, 23:49Eσύ μας το είχες φέρει.
Εσύ όμως το έφερες τώρα. Λοιπόν τι είναι αυτό;
Ντρέπεσαι να πείς ότι το πιστεύεις;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

Φοβάσαι να μας εξηγήσεις τι είναι;
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Καβαλάρης έγραψε: 20 Αύγ 2021, 08:58Φοβάσαι να μας εξηγήσεις τι είναι;
Καλά, αφού ντρέπεσαι, θα το πώ εγώ: Αυτή την φωτογραφία μας την είχε φέρει ο ως άνω ψέκας γιατί και καλά δείχνει το αποτύπωμα του ποδιού ενός γίγαντα πάνω σε γρανίτη. Βρίσκεται κάπου στην Ν.Αφρική. Φαίνεται ότι είχε κάποια "προσωπική πληροφόρηση" :smt005: :smt005: :smt005:
Εικόνα
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι”