!!! DEVELOPMENT MODE !!!

6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: 6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:49
Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:42
Εγώ πατάω τα ποσά, ρωτάω "μετρητά ή κάρτα" και ανάλογα την απάντηση, πατάω το ανάλογο κουμπί.
Δεν υπαρχει και κατι αλλο . τη στιγμη που πατας καρτα κοβεται αποδειξη αυτοματα ΚΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ . ενω αν σε πληρωνε μετρητα παταγες και την ακυρωνες στο τελος αν δεν την ηθελε ο πελατης . στην καρτα δεν γινεται ακυρωση πατησες καρτα βγηκε αποδειξη απο ποσ και ταμειακη μαζι .

ε αυτο ο αλογομουρης και ο χελι δεν το καταλαβαινουν . πρεπει η φαση να παει λολα να ενα μηλο και στρατα στρατουλα .
Διάβασε το από πάνω pos που αναφέρω τους τρεις ΝΟΜΙΜΟΥΣ τρόπους για να μην κοπεί απόδειξη από την ταμειακή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

foscilis έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:51
Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:38 ταξι, οδοντίατροι, κουρεια, πληντηρια αυτοκινήτου παρουσιασαν τεραστιες διαφορες λογω πληθωρισμου
είναι γνωστό ότι τα κουρέματα τα φέρνουν από την Ουκρανία :)
:lol:

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:10
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:45
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 13:52

Κυριολεκτικά είναι η ίδια ακριβώς μέθοδος. Δεν αλλάζει τίποτα.
Δε νομίζω πως είναι αληθές αυτό.
Δεν είναι θέμα άποψης, είναι θέμα πραγματικότητας. Δεν συζητάμε αν η αγάπη είναι ψευδαίσθηση, συζητάμε αν οι επιχειρήσεις έστελναν ημερησίως τα δελτία Ζ ταμειακών και POS στην ΑΑΔΕ. Ναι, συμβαίνει εδώ και χρόνια αυτό.
Δεν ξέρω από ποτέ ξεκίνησε η αποστολή των δελτίων στην ΑΑΔΕ αλλά τώρα βλέπω τους διάφορους αναλυτές, είτε επιχειρηματίες είτε δημοσιογράφους κλπ να σχολιάζουν το μέτρο.Οπότε κάτι άλλαξε τώρα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:38 ταξι, οδοντίατροι, κουρεια, πληντηρια αυτοκινήτου παρουσιασαν τεραστιες διαφορες λογω πληθωρισμου
Ναι, τεράστιες διαφορές. Από 10 εκατομμύρια στα 40. Μιλάμε για τιτανοτεράστιες διαφορές που αν τις αθροίσεις βγαίνουν 6,5 δις. Not.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Να σε ρωτήσω κάτι; Αφαιρώντας τα ταξί από την εξίσωση διότι ούτε άποψη έχω, ούτε σε εκτίμηση έχω τον κλάδο, για τα υπόλοιπα έχεις χρησιμοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες;

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αντιλαμβάνεσαι ότι άλλαξαν οι τιμές σε διάφορες υπηρεσίες λόγω πληθωρισμού;
Διότι αν στον οδοντίατρο σου από εκεί που πλήρωνες 50 ευρώ το 2023 πλήρωσες 60 ευρώ την επίσκεψη αυτό είναι 20% αύξηση.
Διαβάζω τα παρακάτω:
από τα 206 εκατ. ευρώ στα 248 εκατ. ευρώ για τους οδοντίατρους και από τα 356 εκατ. ευρώ στα 391 εκατ. ευρώ για τους γιατρούς.
Σε ποσοστά σημάνει 20% αύξηση εσόδων στην πρώτη κατηγορία και 10% αύξηση στη δεύτερη. Σε απλά ελληνικά αυτό που φαίνεται ότι μείωση της φοροδιαφυγής είναι η αύξηση του κόστους των υπηρεσιών.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:54
Ναι, τεράστιες διαφορές. Από 10 εκατομμύρια στα 40. Μιλάμε για τιτανοτεράστιες διαφορές που αν τις αθροίσεις βγαίνουν 6,5 δις. Not.
Τα πολλά είναι στα σουπερμάρκετ. Έκλεβε ο Σκλαβενίτης και ο Βασιλόπουλος. Τί δεν καταλαβαίνεις;
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Εμπεδοκλής έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:55
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:54
Τα πολλά είναι στα σουπερμάρκετ. Έκλεβε ο Σκλαβενίτης και ο Βασιλόπουλος. Τί δεν καταλαβαίνεις;
Το βίντεο το άκουσε κανεις σας ;
Λέει πόσα ήταν στα σούπερ μάρκετ.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:52
Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:49
Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:42
Εγώ πατάω τα ποσά, ρωτάω "μετρητά ή κάρτα" και ανάλογα την απάντηση, πατάω το ανάλογο κουμπί.
Δεν υπαρχει και κατι αλλο . τη στιγμη που πατας καρτα κοβεται αποδειξη αυτοματα ΚΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ . ενω αν σε πληρωνε μετρητα παταγες και την ακυρωνες στο τελος αν δεν την ηθελε ο πελατης . στην καρτα δεν γινεται ακυρωση πατησες καρτα βγηκε αποδειξη απο ποσ και ταμειακη μαζι .

ε αυτο ο αλογομουρης και ο χελι δεν το καταλαβαινουν . πρεπει η φαση να παει λολα να ενα μηλο και στρατα στρατουλα .
Διάβασε το από πάνω pos που αναφέρω τους τρεις ΝΟΜΙΜΟΥΣ τρόπους για να μην κοπεί απόδειξη από την ταμειακή.
ε το διαβασα και δεν συμφερει . τι 2ρο πος και παπαριες . αμα ειναι χελη πανε μεξικο και σπρωξε κοκα να τελειωνει η δουλεια ( η ωπ η χωπ _) ..... με τα 2ρα ποσ και αποσυνδεσεις και το λουρι της μανας που δεν υπαρχει περιπτωση να γινουν σε συνωστισμενο μαγαζι και 5-6 υπαλλ μεσα και κανα 20 ατομα ουρα να περιμενουν να πληρωσουν 2 ευρω ψωμι γιατι εσυ εκανες ρισταρτ το ρουτερ ( μη περασει η καρτα :lol: ) :lol: :lol: :lol:

Ξυνιζεις και σου ειναι δυσκολο . αλλα πρεπει να παρεις αποφαση σαν ενηλικος . με το που συνδεθηκαν τα ποστ με τις ταμειακες η φοροδιαφυγη σε καρτες ειναι αν οχι αδυνατη . κοστοβορα - δεν συμφερει .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νon4me την 18 Φεβ 2025, 17:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:53
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:45

Δε νομίζω πως είναι αληθές αυτό.
Δεν είναι θέμα άποψης, είναι θέμα πραγματικότητας. Δεν συζητάμε αν η αγάπη είναι ψευδαίσθηση, συζητάμε αν οι επιχειρήσεις έστελναν ημερησίως τα δελτία Ζ ταμειακών και POS στην ΑΑΔΕ. Ναι, συμβαίνει εδώ και χρόνια αυτό.
Δεν ξέρω από ποτέ ξεκίνησε η αποστολή των δελτίων στην ΑΑΔΕ αλλά τώρα βλέπω τους διάφορους αναλυτές, είτε επιχειρηματίες είτε δημοσιογράφους κλπ να σχολιάζουν το μέτρο.Οπότε κάτι άλλαξε τώρα.
Εγώ όμως ξέρω γιατί αυτή είναι η δουλειά μου και ξεκίνησε το 2017 σε μη πραγματικό χρόνο και το 2019 σε πραγματικό χρόνο πιλοτικά και στο τέλος του 2020 καθολικά. Εγώ λόγω τζίρου ήμουν από την αρχή στο πιλοτικό πρόγραμμα, ως εκ τούτου τα μηχανήματά μου στέλνουν ημερησίως δελτία στην ΑΑΔΕ από το 2019.

Αυτό που άλλαξε είναι ότι πληρώσαμε λεφτά για να κάνει το κομμάτι του ο μαλάκας και να χαζοχαίρονται εδώ μέσα κάποιοι ανίδεοι ότι αυξήθηκαν τα δηλωμένα έσοδα και πατάσσεται η φοροδιαφυγή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2025, 13:37
Ερμής έγραψε: 18 Φεβ 2025, 13:20
Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2025, 13:11

Ο φίλος σας ο Οττο σας έχει ενημερώσει πολύ καιρό για το τι έπεται.
Για το 2025 ανακοινωθηκαν όσα ήταν να να γίνουν και έπεσε βάρος στο χρέος και στην θωράκιση του με πρόωρες πλήρωμες (άλλο που δεν νοιάζει κανέναν αυτό)

Το 2026 θα υπάρχουν επιπλέον μειωσεις σε φόρους αλλά και ανακοινώσεις για το δημόσιο (13ος σίγουρα)
Συν περαιτέρω εξοπλιστικά.
Συν το ενεργειακό.

Για το 2027 δεν ξέρω, αλλά εκτός συγκλονιστικου απροόπτου το έτος εκλογών θα τους έχει βρει όλους σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση και την οικονομία ακόμα πιο σταθερή.
το χάιδεμα στο δημόσιο θα γυρίσει μπούμερανγκ
Αν δε γίνει κάτι με το θέμα ακρίβειας θα δεις αποτελέσματα που δε θα τα πιστεύεις.
Νομίζεις νοιάζεται κανεις πραγματικά για τα Τέμπη;
Παπάρια, τη δυσαρέσκεια του θέλει να δείξει για τα καθημερινά του προβλήματα και υπάρχουν τα Τέμπη.
Αν δεν ηταν τα Τέμπη θα ήταν κάτι άλλο.
Ο κόσμος δεν είναι όπως πριν τις εκλογές.
Εγω τους ψήφισα αλλά δε μπορώ να μη βλέπω το τι γίνεται έξω.
Μετά τις εκλογές υπάρχει η αίσθηση(και οχι μονο) οτι εσωτερικά τουλάχιστον η Χώρα πάει στον αυτόματο και επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου.
Ναι γιαυτό λέω ότι δεν αντιλαμβανονται τι σημαίνει η διευθέτηση δανείων και τόκων από τώρα.
40 δις μας έδιναν οι αγορές τις προαλλες. Άμα ήθελε τα αρπαζε και έπαιρνε 50% στις επόμενες.

Αλλά δεν πάει έτσι.

Σε κάθε περίπτωση ξαναγράφω ότι:
Ερχονται και άλλες μειωσεις φορων
Αυξήσεις μισθών
13ος (και ΔΥ συνεισφέρουν στην εσωτερική οικονομία, άλλο που ο panos δε τους υπολογίζει για πελάτες του)
Εξοπλιστικά
Λύση στην ενέργεια και τεράστιες ενεργειακές συμφωνίες.

Και όλα αυτά χωρίς να γαμησουν την οικονομία.

Μόνο η ΝΔ μπορεί να τα κάνει αυτά και θα τα κάνει.
Όσοι θέλουν ακυβερνησια θα κάτσουν στο παγωτό.
Και βέβαια δεν τους υπολογιζω για πελατες μου αφου δουλευω με Σκανδιναβους.
Οσο για τις επιδοτησεις επι κορονοιου εχασα ενα σωρο λεφτά γιατι αντι να επιδοτησουν αυτοματα μεσω τζιρου και αφμ, τα εδωσαν σε μελετητες "για να φανε και αυτοι ψωμακι". Το ανθρώπινο λαθος του μαλακα (που πραγματι ηταν καλος αλλα εκατσε εμενα η στραβη), το πληρωσα ακριβα και δεν διορθωνοταν.

Φτανει με τον κορονοιο τωρα, για σημερα μιλαμε.
Εμενα στην δεύτερη τετραετια με εβαλε να πληρωσω ενα σκασμο λεφτα, το ιδιο και τους τουριστες πελατες μου που τους χαρατσωνει, και τωρα μου λες οτι τα λεφτα που πηρε αυτα τα 6,5 δις θα τα μοιρασει στους ΔΥ και στους συνταξιούχους.
Και εδω εχω να σου κανω 3 ερωτησεις.
1. Γιατι να τον ψηφισουμε οσοι ασχολουμαστε με τουρισμο?
2. Γιατι να μην κανουμε εταιρειες εξω να μενουν εκει τα λεφτα μας παρα να τα δινουμε στους δημοσιοκοπριτες?
3. Τι καλυτερο ειχε ΣΕ ΕΜΑΣ αυτος απο τον Τσιπρα?
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:58 ε το διαβασα και δεν συμφερει . τι 2ρο πος και παπαριες . αμα ειναι χελη πανε μεξικο και σπρωξε κοκα να τελειωνει η δουλεια ( η ωπ η χωπ _) ..... με τα 2ρα ποσ και αποσυνδεσεις και το λουρι της μανας που δεν υπαρχει περιπτωση να γινουν σε συνωστισμενο μαγαζι και 5-6 υπαλλ μεσα και κανα 20 ατομα ουρα να περιμενουν να πληρωσουν 2 ευρω ψωμι γιατι εσυ εκανες ρισταρτ το ρουτερ :lol: :lol: :lol:
Τι restart, μωρέ; Κυριολεκτικά ένα κουμπί είναι που το αποσυνδέει, δεν είναι καλώδιο. Όποτε θες μπορείς να το πατήσεις. Όποιος δεν έκοβε πριν αποδείξεις στην ταμειακή όταν πληρωνόταν με κάρτα, μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο και τώρα.

Δεύτερο POS έχουν ένας πακτωλός επιχειρήσεις. Κι εγώ δύο έχω. Μόνο το ένα είναι συνδεδεμένο στην ταμειακή.

Και η λειτουργία της προείσπραξης είναι ακριβώς όπως και της κανονικής απόδειξης. Ένα έξτρα κουμπί πατάς για αλλαγή mode.

Ξανά, για να το εμπεδώσεις: Όποιος δεν έκοβε πριν αποδείξεις στην ταμειακή όταν πληρωνόταν με κάρτα, μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο και τώρα. Η δε μέθοδος για να τον ελέγξουν και να τιμωρηθεί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια με πριν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Νon4me

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:05
Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:58 ε το διαβασα και δεν συμφερει . τι 2ρο πος και παπαριες . αμα ειναι χελη πανε μεξικο και σπρωξε κοκα να τελειωνει η δουλεια ( η ωπ η χωπ _) ..... με τα 2ρα ποσ και αποσυνδεσεις και το λουρι της μανας που δεν υπαρχει περιπτωση να γινουν σε συνωστισμενο μαγαζι και 5-6 υπαλλ μεσα και κανα 20 ατομα ουρα να περιμενουν να πληρωσουν 2 ευρω ψωμι γιατι εσυ εκανες ρισταρτ το ρουτερ :lol: :lol: :lol:
Τι restart, μωρέ; Κυριολεκτικά ένα κουμπί είναι που το αποσυνδέει, δεν είναι καλώδιο. Όποτε θες μπορείς να το πατήσεις. Όποιος δεν έκοβε πριν αποδείξεις στην ταμειακή όταν πληρωνόταν με κάρτα, μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο και τώρα.

Δεύτερο POS έχουν ένας πακτωλός επιχειρήσεις. Κι εγώ δύο έχω. Μόνο το ένα είναι συνδεδεμένο στην ταμειακή.

Και η λειτουργία της προείσπραξης είναι ακριβώς όπως και της κανονικής απόδειξης. Ένα έξτρα κουμπί πατάς για αλλαγή mode.

Ξανά, για να το εμπεδώσεις: Όποιος δεν έκοβε πριν αποδείξεις στην ταμειακή όταν πληρωνόταν με κάρτα, μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο και τώρα. Η δε μέθοδος για να τον ελέγξουν και να τιμωρηθεί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια με πριν.
Οχι . παμε αλλη μια . πλεον με το που πατας ενα σακι ρυζι 5 ευρω και σου λεει ο αλλος καρτα με το που πατας καρτα βγαινει αυτοματα και 5 ευρω αποδειξη απ την ταμειακη χωρις επιλογη ακυρωσης της . το καταλαβες να παμε παρακατω ?
Άβαταρ μέλους
Νon4me

το να βγαλεις το ποσ απο το ρευμα ισοδυναμει με 5 λεπτα επανεκινηση . θα το κανεις μια 2 στον πελατη που θελει μια τυροπιτα και θα περιμενει 5 λεπτα να ξαναπερασει την καρτα τον εχασες . ποτε ξανα εκει .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νon4me την 18 Φεβ 2025, 17:12, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:00
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:53

Εγώ όμως ξέρω γιατί αυτή είναι η δουλειά μου και ξεκίνησε το 2017 σε μη πραγματικό χρόνο και το 2019 σε πραγματικό χρόνο πιλοτικά και στο τέλος του 2020 καθολικά. Εγώ λόγω τζίρου ήμουν από την αρχή στο πιλοτικό πρόγραμμα, ως εκ τούτου τα μηχανήματά μου στέλνουν ημερησίως δελτία στην ΑΑΔΕ από το 2019.

Αυτό που άλλαξε είναι ότι πληρώσαμε λεφτά για να κάνει το κομμάτι του ο μαλάκας και να χαζοχαίρονται εδώ μέσα κάποιοι ανίδεοι ότι αυξήθηκαν τα δηλωμένα έσοδα και πατάσσεται η φοροδιαφυγή.
Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι πάντως η αναζήτηση του όρου "Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές" με προσαρμοσμένο εύρος 1/1/2017 έως 31/12/2020 μου βγάζει μονάχα την παρούσα είδηση
https://hellasjournal.com/2020/02/i-tam ... apodixeon/
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 17:10 Οχι . παμε αλλη μια . πλεον με το που πατας ενα σακι ρυζι 5 ευρω και σου λεει ο αλλος καρτα με το που πατας καρτα βγαινει αυτοματα και 5 ευρω αποδειξη απ την ταμειακη χωρις επιλογη ακυρωσης της . το καταλαβες να παμε παρακατω ?
Όχι, δεν ισχύει. Σου είπα ότι μπορείς να ελευθερώσεις το POS από την ταμειακή με το πάτημα ενός πλήκτρου, που αποδεσμεύει το πληκτρολόγιο στο POS.

Επίσης, μπορείς να πατήσεις προείσπραξη και να μην κοπεί ΦΠΑ. Τι δεν καταλαβαίνεις απ' αυτά δηλαδή;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”