όμως συνολικά όλη η τάξη ζήτημα αν θα έχουν 4 βιβλία στα σπίτια τους.ST48410 έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:47 Στα συνοικιακά ιδιωτικά είναι πιθανότερο να συναντήσεις παιδιά ανθρώπων που κάνουν αιματηρή οικονομία για να τα στείλουν ή ο ένας γονέας δουλεύει σε κάποια τράπεζα ή κάποια δουλειά που του καλύπτει μέρος ή όλα τα δίδακτρα. Σπανιότερα λεφτάδες με άνεση για ναρκωτικά ή άλλα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);
- Cecily Anne
Γιατί το λες? Έχω αρκετούς στην παρέα που τα στέλνουν σε γειτονικά ιδιωτικά και είναι όλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με αρκετά βιβλία στο σπίτι.foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:50όμως συνολικά όλη η τάξη ζήτημα αν θα έχουν 4 βιβλία στα σπίτια τους.ST48410 έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:47 Στα συνοικιακά ιδιωτικά είναι πιθανότερο να συναντήσεις παιδιά ανθρώπων που κάνουν αιματηρή οικονομία για να τα στείλουν ή ο ένας γονέας δουλεύει σε κάποια τράπεζα ή κάποια δουλειά που του καλύπτει μέρος ή όλα τα δίδακτρα. Σπανιότερα λεφτάδες με άνεση για ναρκωτικά ή άλλα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Αν είχαν όντως επίπεδο αποκλείεται να έστελναν τα παιδιά σε συνοικιακό ιδιωτικό, ΕΚΤΟΣ αν το κάνουν για πρακτικούς λόγους (=φύλαξη).Cecily Anne έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:53Γιατί το λες? Έχω αρκετούς στην παρέα που τα στέλνουν σε γειτονικά ιδιωτικά και είναι όλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με αρκετά βιβλία στο σπίτι.foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:50όμως συνολικά όλη η τάξη ζήτημα αν θα έχουν 4 βιβλία στα σπίτια τους.ST48410 έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:47 Στα συνοικιακά ιδιωτικά είναι πιθανότερο να συναντήσεις παιδιά ανθρώπων που κάνουν αιματηρή οικονομία για να τα στείλουν ή ο ένας γονέας δουλεύει σε κάποια τράπεζα ή κάποια δουλειά που του καλύπτει μέρος ή όλα τα δίδακτρα. Σπανιότερα λεφτάδες με άνεση για ναρκωτικά ή άλλα.
Εγώ συγκρίνω πολύ συγκεκριμένα τους γονείς που γνώρισα όταν τα παιδιά πήγαιναν ιδιωτικό νηπιαγωγείο (=πάτοι με λεφτά) με τους γονείς που γνώρισα στα δημόσια (=πάτοι χωρίς λεφτά αλλά και άτομα επιπέδου).
Μια άλλη σημαντική διαφορά που παίζει ρόλο και στο πώς μεγαλώνουν τα παιδιά είναι ότι οι γονείς στο ιδιωτικό είναι περίπου 10 χρόνια μεγαλύτεροι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 26 Φεβ 2023, 21:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Cecily Anne
Το κάνουν για πρακτικοτατους λόγους, είναι σκατα τα δημόσια τα οποία τους ελαχαν.foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:55Αν είχαν όντως επίπεδο αποκλείεται να έστελναν τα παιδιά σε συνοικιακό ιδιωτικό, ΕΚΤΟΣ αν το κάνουν για πρακτικούς λόγους (=φύλαξη).Cecily Anne έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:53Γιατί το λες? Έχω αρκετούς στην παρέα που τα στέλνουν σε γειτονικά ιδιωτικά και είναι όλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με αρκετά βιβλία στο σπίτι.foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:50
όμως συνολικά όλη η τάξη ζήτημα αν θα έχουν 4 βιβλία στα σπίτια τους.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Από την περιορισμένη πείρα που έχω, έχεις από όλα. Και μορφωμένους γονείς και αδιάφορους που θεωρούν ότι έβγαλαν την υποχρέωση αφού έγραψαν το παιδί σε ιδιωτικό και γονείς που προσπαθούν πολύ αναγνωρίζοντας ότι οι ίδιοι δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να βοηθήσουν και τελείως προβληματικούς. Δεν νομίζω ότι το μείγμα θα διέφερε πολύ με το γειτονικό δημόσιο.foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:50όμως συνολικά όλη η τάξη ζήτημα αν θα έχουν 4 βιβλία στα σπίτια τους.ST48410 έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:47 Στα συνοικιακά ιδιωτικά είναι πιθανότερο να συναντήσεις παιδιά ανθρώπων που κάνουν αιματηρή οικονομία για να τα στείλουν ή ο ένας γονέας δουλεύει σε κάποια τράπεζα ή κάποια δουλειά που του καλύπτει μέρος ή όλα τα δίδακτρα. Σπανιότερα λεφτάδες με άνεση για ναρκωτικά ή άλλα.
Είναι σκατά επειδή ανήκουν στην ίδια κοινωνία, απλώς αυτοί είναι το κομμάτι της που έχει περισσότερα λεφτά και νομίζει ότι ξεχωρίζει για αυτόν τον λόγο (στην πραγματικότητα παίζει να φταίνε και περισσότερο).Cecily Anne έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:56Το κάνουν για πρακτικοτατους λόγους, είναι σκατα τα δημόσια τα οποία τους ελαχαν.foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:55Αν είχαν όντως επίπεδο αποκλείεται να έστελναν τα παιδιά σε συνοικιακό ιδιωτικό, ΕΚΤΟΣ αν το κάνουν για πρακτικούς λόγους (=φύλαξη).Cecily Anne έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:53
Γιατί το λες? Έχω αρκετούς στην παρέα που τα στέλνουν σε γειτονικά ιδιωτικά και είναι όλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με αρκετά βιβλία στο σπίτι.
Μια ερώτηση, πόσοι από αυτούς είναι παιδαγωγοί και έχουν στ' αλήθεια ικανότητα να αξιολογήσουν ένα σχολείο; Γιατί εγώ νομίζω παίζει περισσότερο φάση "οι μαμάδες λένε ότι" (οι ίδιες που λένε ότι πρέπει να θηλάζεις ως τα τέσσερα και ότι τα τρόφιμα χωρίζονται σε αυτά που θεραπεύουν τον καρκίνο και σε αυτά που τον προκαλούν).
E, τί να γίνει ρε φόσι,καθένας με τις εμπειρίες του. Έχω περισσότερες εμπειρίες και ευρύτερο κύκλο γνωριμιών και εμπειριών από τις δικές σου, τί να κάνουμε τώρα;foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 20:31ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Φεβ 2023, 16:23 Όταν ξεκολλήσετε από το σύνδρομο "ιδιωτικά-> Μητσοτάκης/Παπανδρέου" και δείτε με αντικειμενική ματιά πόσοι βαθιά και πλέρια δημοκρατικοί παπάρες στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά, ενώ το παίζουν υποστηρικτές της δημόσιας παιδείας, τότε ίσως θα αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον η όποια συζήτηση.
Εγώ είχα (και έχω ακόμα) έναν πάρα πολύ καλό φίλο στο σχολείο που έπαιρνε κάθε πρωί το ναυλωμένο ΚΤΕΛ μαζί με όλα τα άλλα παιδιά από Πικέρμι που τότε δεν είχε γυμνάσιο/λύκειο και πήγαινε στα δημόσια σχολεία της Παλλήνης, όπου σημειωτέον το δημοτικό που πήγε (2ο) ήταν τότε ισόγειο πολυκατοικίας. Ο αδερφός του ήταν λίγο μεγαλύτερος και σκράπας στα μαθήματα, δεν έμεινε ποτέ στην ίδια τάξη αλλά μόλις τελείωσε τη Α' Λυκείου με μέσο όρο 10.5 ήταν ολοφάνερο ότι δεν πρόκειται για ακαδημαϊκό μυαλό, οπότε οι γονείς του τον έστειλαν στο τεχνικό Ραφήνας.
Όλα αυτά μας νοιάζουν γιατί η μαμά τους ήταν γενική διευθύντρια σε κατασκευαστική και ο μπαμπάς τους CFO του Ομίλου Μπόμπολα. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να αγοράσουν ένα ιδιωτικό σχολείο μαζί με τους υπαλλήλους αλλά τα παιδιά τους τα έστελναν σε δημόσια. Και μετά στο στρατό δεν τους έβαλαν βύσμα και μετά δουλειές τους άφησαν να πορευτούν εντελώς μόνοι τους, ξεκινώντας και οι δύο από πολύ χαμηλές θέσεις και τώρα είναι φτασμένοι.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια, τουλάχιστον αυτοί που έχω εγώ στο μυαλό μου.
Σε συνδυασμό με την παραδοχή σου ότι στα ιδιωτικά τα στέλνουν κάτι μαλάκες υποκριτές ξιπασμένοι αριστεροί, νομίζω δεν έχει και τόσο ενδιαφέρον η συζήτηση.
Τόσο σε ό,τι αφορά στα ιδιωτικά σχολεία όσο και στις ταβέρνες. Ή ό,τι άλλο γουστάρεις.
Ειλικρινά τώρα, θέλεις να μετρήσουμε, ποιος την έχει πιο μεγάλη;
Αν ναι, come to granny babe και κράτα γερά τη μεζούρα γιατί θα τη χάσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Προφανώς αν έχεις την ανεση και το δημόσιο της γειτονιάς είναι για τα μπάζα θα επιλέξεις ένα καλό συνοικιακό ιδιωτικό σε σχέση με τα μεγάλα και ξακουστά. Για άπειρους λόγους, που αν ξεκινήσουμε να τους γράφουμε τώρα, θα τελειώσουμε το Πάσχα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Δεν είναι. Ρωτάνε δεξιά, αριστερά και κρίνουν από αυτά που ακούν. Τους λένε άλλοι γονείς ότι το σχολείο είναι σοβαρό, συνεπές ή ότι δεν έχει τα προβλήματα που συνάντησαν ή άκουσαν αλλού. Μετά βλέπουν και μερικά πρακτικά πράγματα που αφορούν την υποδομή, το προσωπικό, το σχολικό λεωφορείο και τις παράλληλες δραστηριότητες.foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:59 Μια ερώτηση, πόσοι από αυτούς είναι παιδαγωγοί και έχουν στ' αλήθεια ικανότητα να αξιολογήσουν ένα σχολείο;
Επί κορωνοϊού που έγινε μάθημα μέσω τηλεδιασκέψεων και στα πολύ μικρά παιδιά παραυρίσκονταν αρχικά online και οι γονείς, βγήκαν πολλά συμπεράσματα. Σας είχα γράψει νομίζω για δημόσιο που πήγαινε γιος φίλου και η δασκάλα έκανε μάθημα ξάπλα στον καναπέ ενώ άλλη δασκάλα ξένης γλώσσας και κάπως μεγάλης ηλικίας δεν ήξερε να χρησιμοποιεί υπολογιστή και πρακτικά δεν έκανε τίποτα. Ε, κάτι τέτοια σε ένα κάπως καλό ιδιωτικό δεν γίνονται ανεκτά.
- Cecily Anne
Φοσι, ο κόσμος γύρω σου δεν είναι καθυστερημένος σώνει και ντε. Πρέπει να αποδεκτεις ότι δεν είναι παντού όλα ρόδινα. Όσοι είναι σε καλά δημόσια, παραμένουν. Τι να σου πω τώρα, ενός κόντεψε να χάσει το μάτι του το παιδί και δεν άνοιξε μύτη. Το στήσανε Δευτέρα δημοτικού τρεις συμμαθητές στο τοίχο και τον κάνανε τούμπανο. Πήγε ο πατέρας από εκεί τα έκανε λαμπογυαλο, τα τρία κωλοπαιδα ούτε καν έπαθαν τίποτα. Ε μόλις γλίτωσαν το μάτι και ήταν να γυρίσει σχολείο το άλλαξαν άμεσα.foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:59Είναι σκατά επειδή ανήκουν στην ίδια κοινωνία, απλώς αυτοί είναι το κομμάτι της που έχει περισσότερα λεφτά και νομίζει ότι ξεχωρίζει για αυτόν τον λόγο (στην πραγματικότητα παίζει να φταίνε και περισσότερο).Cecily Anne έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:56Το κάνουν για πρακτικοτατους λόγους, είναι σκατα τα δημόσια τα οποία τους ελαχαν.foscilis έγραψε: 26 Φεβ 2023, 21:55
Αν είχαν όντως επίπεδο αποκλείεται να έστελναν τα παιδιά σε συνοικιακό ιδιωτικό, ΕΚΤΟΣ αν το κάνουν για πρακτικούς λόγους (=φύλαξη).
Μια ερώτηση, πόσοι από αυτούς είναι παιδαγωγοί και έχουν στ' αλήθεια ικανότητα να αξιολογήσουν ένα σχολείο; Γιατί εγώ νομίζω παίζει περισσότερο φάση "οι μαμάδες λένε ότι" (οι ίδιες που λένε ότι πρέπει να θηλάζεις ως τα τέσσερα και ότι τα τρόφιμα χωρίζονται σε αυτά που θεραπεύουν τον καρκίνο και σε αυτά που τον προκαλούν).
- hellegennes
Επειδή τα ξέρεις εσύ είναι γνωστά;Otto Weininger έγραψε: 26 Φεβ 2023, 13:28Bocconi, με το καλημέρα. Δω δίπλα στην Ιταλία.hellegennes έγραψε: 26 Φεβ 2023, 12:47
Ε, δεν υπάρχει ούτε μισό γνωστό πανεπιστήμιο που να είναι ιδιωτικό. Δεν έχει βγει ποτέ κανένας γνωστός επιστήμονας από ιδιωτικό πανεπιστήμιο, πάω στοίχημα ότι κανείς εδώ μέσα δεν ξέρει να ονομάσει ούτε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο.
Catholic University of Sacred Heart, επίσης εδώ δίπλα στην Ιταλία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Cecily Anne
Είναι γνωστά ρε, το ένα είναι οικονομικά το άλλο είναι του Βατικανούhellegennes έγραψε: 26 Φεβ 2023, 22:47Επειδή τα ξέρεις εσύ είναι γνωστά;Otto Weininger έγραψε: 26 Φεβ 2023, 13:28Bocconi, με το καλημέρα. Δω δίπλα στην Ιταλία.hellegennes έγραψε: 26 Φεβ 2023, 12:47
Ε, δεν υπάρχει ούτε μισό γνωστό πανεπιστήμιο που να είναι ιδιωτικό. Δεν έχει βγει ποτέ κανένας γνωστός επιστήμονας από ιδιωτικό πανεπιστήμιο, πάω στοίχημα ότι κανείς εδώ μέσα δεν ξέρει να ονομάσει ούτε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο.
- hellegennes
Το τρίτο δεν καταλαβαίνω πώς κολλάει στην συζήτηση. Για το δεύτερο αυτό που έχω να σχολιάσω είναι ότι κάποια πράγματα δουλεύουν καλύτερα ως δημόσια και κάποια ως ιδιωτικά. Η παιδεία, η υγεία, η δικαιοσύνη και η ασφάλεια (αστυνόμευση, στρατός, πυροσβεστική, κτλ) λειτουργούν μακράν καλύτερα ως δημόσια. Η δημόσια παιδεία ήταν το μεγαλύτερο δώρο για την ανθρωπότητα. Αυτή ήταν που μας πήγε στην βιομηχανική επανάσταση και στην σύγχρονη εποχή.ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Φεβ 2023, 13:36 Γιατί ας μην ξεχνάμε, ότι τα εξωσχολικά φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα, που είναι μία παράπλευρη αλλά καθόλου σπάνια πρακτική για τους μικρούς ή μεγαλύτερους μαθητές, σαφώς δεν είναι και η αποθέωση της δημόσιας παιδείας.
Εκτός αν ξέρεις πολλούς γονείς, που επειδή είναι φανατικοί της δημόσιας και δωρεάνεκπαίδευσης δεν θέλουν να ρίξουν χρήμα στο μύλο της ιδιωτικής (φορολογούμενης ή μη) πρωτοβουλίας.
Ή δεν ξέρεις περιπτώσεις πληρωμένων εργασιών για πτυχιακά ή μεταπτυχιακά από άτυπες εταιρίες, παροχής πληρωμένων εργασιών για τους παίδες της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης.
Μπορεί κάποιος να είναι υπέρμαχος του δημοσίου σε κάποιους τομείς και του ιδιωτικού σε άλλους. Δεν χρειάζεται να είμαστε μονοδιάστατοι χαρακτήρες του Χόλιγουντ, μπορούμε να είμαστε άτομα με πολύπλευρες και εξεζητημένες απόψεις και δεν ξέρω καν γιατί χρειάζεται να το πω αυτό σε ένα φόρουμ με αρκούντως ευφυείς συμμετέχοντες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Θα περιαυτολογήσω τώρα. Δεν πήγα ποτέ φροντιστήριο, αγγλικά έκανα μόνο στο σχολείο. Το επίπεδό μου είναι φυσικού ομιλητή, που είναι εξαιρετικά σπάνιο για άτομο που δεν είναι η μητρική του γλώσσα. Βεβαίως όποιος θέλει μπορεί να το αμφισβητήσει, αν και στα παπάρια μου.Ερμής έγραψε: 26 Φεβ 2023, 16:29Ούτε καν.Chilloutbuddy έγραψε: 26 Φεβ 2023, 14:44 Σιγά μην καθορίζει το σχολείο το ταβάνι σου, μην τρελαθούμε τώρα.
Παίζει ρόλο η οικογένεια, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, ο περιγυρος και φυσικά πόσο κόβει στο παιδί.
Ξαναλέω.
Οι κουμπάροι μου έχουν δύο δίδυμα στο Πιρς(αμερικανικό σχολειο), τους φεύγει ένα εικοσαρικο το χρόνο στο χαλαρό, η ανιψιά μου που πάει σε δημόσιο και κάνοντας ιδιαίτερα αγγλικά, είναι σε πολύ ανώτερο επίπεδο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
Ακόμα και αν δεχόμουν ότι δεν ξέρεις το μεγαλύτερο καθολικό Πανεπιστήμιο στον πλανήτη και ένα απο τα μεγαλύτερα ιδιωτικά στην Ευρώπη που για να μπεις θέλει συνέντευξη, πέρα από λεφτά και οι δρόμοι που σου ανοίγονται μετά, αν είσαι καλός, είναι απεριόριστοι αφού ουσιαστικά έχεις "βύσμα" το Βατικανό, το γεγονός ότι δεν ξέρεις το Bocconi και με ρωτάς "αν είναι γνωστό" σημαίνει ότι απλά δεν έχεις ιδέα περί ιδιωτικών πανεπιστημίων.hellegennes έγραψε: 26 Φεβ 2023, 22:47Επειδή τα ξέρεις εσύ είναι γνωστά;Otto Weininger έγραψε: 26 Φεβ 2023, 13:28Bocconi, με το καλημέρα. Δω δίπλα στην Ιταλία.hellegennes έγραψε: 26 Φεβ 2023, 12:47
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 71 Απαντήσεις
- 2419 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Echelon
-
- 1 Απαντήσεις