Leporello έγραψε: 26 Δεκ 2020, 23:16
Λοξίας έγραψε: 26 Δεκ 2020, 23:09
Leporello έγραψε: 26 Δεκ 2020, 22:54
Εσύ καλά τα λες, αλλά ο Αρίστος θέλει τα εξής:
1. Να εμβολιασθούν οι άλλοι ώστε να δημιουργηθεί ανοσία αγέλης, η οποία θα προστατεύει και τον ίδιο, χωρίς όμως ο ίδιος να εμβολιασθεί.
2. Σε περίπτωση που αρρωστήσει με Cοvid-19, η Πολιτεία να του έχει έτοιμη ΜΕΘ την οποία θα διαθέσει σ'αυτόν και όχι στον Χ που έπαθε έμφραγμα. Αρα, θέλει να απολαμβάνει το δημόσιο αγαθό τής περίθαλψης, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος κάτι γι'αυτό.
Λέπο, το να μην θέλει να κάνει το εμβόλιο, είναι δικαίωμά του. Άσχετα αν του πιστώνουμε ιδιοτελή σκοπό, έχει το δικαίωμα να αρνηθεί το εμβόλιο.
Για το 2. ε, νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο ρε συ...δεν νομίζω πως έχει εκφράσει τέτοια απαίτηση.
Στην περίπτωση που αρρωστήσει, τότε θα εφαρμοστεί, όπως και σε όλους (σχεδόν), η παροιμία: αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας.
Ασφαλώς έχει την απαίτηση να έχει εξασφαλισμένη θέση σε ΜΕΘ. Και ερωτώ: καλά λες, με την αράδα του θα πάει κι'ευτός. Ομως, όταν ο Αρίστος, αρνητής των εμβολίων χρειαστεί περίθαλψη σε ΜΕΘ και ήλθε πρώτος σε σχέση με τον άλλο που έπαθε έμφραγμα, του αξίζει αλήθεια να πάρει την θέση; Να στερήσει την πρόσβαση στον άλλο και να μειώσει τις πιθανότητες επιβίωσής του;
Συγγνώμη για την παρέμβαση,αλλά δεν μπορεί κανείς μας να κρίνει αν αξίζει να πάρει κάποιος "αρνητής" τη θέση οποιουδήποτε άλλου στις ΜΕΘ.Ίσως μόνο οι γιατροί,αλλά ουσιαστικά,κατάλαβες που το πάω.Ο κάθε Αρίστος έχει το δικαίωμα να αρνείται να κάνει ένα κατά τ' άλλα,υποχρεωτικό εμβόλιο και ο γιατρός,έχει υποχρέωση να φροντίσει τον οποιονδήποτε ασθενή,χωρίς τι και πως,εφόσον έχει δώσει και το σχετικό όρκο.
Επίσης : έβαλα τη λέξη αρνητής σε εισαγωγικά,διότι στην πραγματικότητα,εμείς που δεν θέλουμε ντε και καλά να εμβολιαστούμε (και,επαναλαμβάνω,έχουμε κάθε δικαίωμα γι΄αυτό - εκτός ίσως αν δεν σε καλύπτει η Δημοκρατία),δεν είμαστε απαραίτητα και αρνητές οποιουδήποτε εμβολίου.Μπορεί να βγάλουν εμβόλιο με αμφίβολο περιεχόμενο και ύποπτο για μελλοντικές παρενέργειες στον οργανισμό μου,αλλά να μου υπόσχονται ότι κάνοντάς το,θα βγάλω καινούριο μαλλί σε ένα χρόνο το πολύ- να είσαι σίγουρος ότι θα είμαι ο πρώτος που θα το κάνω !! Αυτό το συγκεκριμένο όμως,δεν θέλω να το κάνω,όχι διότι η Ραχήλ Μακρή λέει όχι,αλλά επειδή είναι φως φανάρι ότι μας πιέζουν να το κάνουμε,λες και ήρθε η συντέλεια.Ποια συντέλεια ; Κάθε μέρα έξω είμαι,βλέπω άπειρο κόσμο,η ζωή συνεχίζεται όπως και πριν και όχι μόνο εδώ αλλά σε όλον τον πλανήτη,αλλά σώνει και καλά,ένας φονικός ιός παραμονεύει στη γωνία να μας ξεκάνει όλους.Και μάλιστα,πρόλαβε και μεταλλάχθηκε σε πέντε έξι χώρες μέχρι στιγμής.Και όχι μόνο αυτό,αλλά σήμερα άκουγα κάποιον από τον ΠΟΥ που έλεγε ότι θα πρέπει να περιμένουμε νέο ιό από τη νέα χρονιά που μάλλον θα είναι φονικότερος του τωρινού...βρε δεν πάνε να ...λέω εγώ.Κυκλοφορεί πράγματι ένας ιός που χτυπάει άσχημα τα πνευμόνια και την καρδιά πρωτίστως,σε όσους άτυχους δεν έχουν το κατάλληλο ανοσοποιητικό για να τον αντιμετωπίσουν (και μεταξύ αυτών μπορεί να είμαστε εγώ εσύ και ο καθένας μας) και αυτό είναι όλο.
Κανείς δεν αρνήθηκε την ύπαρξή του αλλά όχι και ότι θα αλλάξει όλη μας η ζωή όπως την ξέραμε επειδή (άντε πάλι) κάποιοι τρώγανε νυχτερίδες στην Κίνα.
Δηλαδή πόσο μκλς πρέπει να γίνω για να πιστέψω όλο αυτό το παραμύθι και να δεχτώ να εμβολιαστώ κιόλας !
Και ναι,αν ασθενήσω,θα έχω την και εγώ την ίδια απαίτηση που έχουν όλοι οι ασθενείς : να με περιθάλψουν σωστά.Σιγά να μην κρίνουν οι γιατροί το ποιος είμαι.Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να με περιθάλψουν.