!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νόμο με τον εμβολιασμό ως «διαβατήριο» ακόμα και στα ΜΜΜ προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Συμφωνείτε να μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς όσοι δεν κάνουν εμβόλια;

ΝΑΙ
44
61%
ΟΧΙ
28
39%

Σύνολο ψήφων: 72

Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Re: Νόμο με τον εμβολιασμό ως «διαβατήριο» ακόμα και στα ΜΜΜ προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια »

sharp έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:06
Μετανάστρια έγραψε: 27 Δεκ 2020, 22:28 Εγώ αυτό που δεν μπορω να φανταστώ είναι με ποιόν τρόπο μπορεί κανείς να ελέγξει ότι όποιος μπαίνει στο μετρό έχει κάνει εμβόλιο...
Φαντάζομαι όπως σε ελέγχουν για εισιτήριο, θα μπορούν να σε ελέγξουν και γι' αυτό. Που σημαίνει έκδοση ειδικών εγγράφων, φακέλλωμα κλπ.
Ντάξει θα έχεις κάποια βεβαίωση εμβολιασμού αλλά οι έλεγχοι για εισητήρια που λες είναι δειγματοληπτικοί. Και τουλάχιστον βάσει της εμπειρίας μου, τις ώρες αιχμής σχεδόν ανύπαρκτοι, ή τουλάχιστον εμένα σε ώρα αιχμής δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Άρα αν επιβληθεί τέτοιο μέτρο με αυτόν τον τρόπο μάλλον για εισπρακτικό μου φαίνεται παρά για προστασία της δημόσιας υγείας. Θα πιάνουν όσους πιάνουν και χωρίς εισητήρια. Ε και;
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
sharp

Re: Νόμο με τον εμβολιασμό ως «διαβατήριο» ακόμα και στα ΜΜΜ προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Μετανάστρια έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:14
Μετανάστρια έγραψε: 27 Δεκ 2020, 22:28 Εγώ αυτό που δεν μπορω να φανταστώ είναι με ποιόν τρόπο μπορεί κανείς να ελέγξει ότι όποιος μπαίνει στο μετρό έχει κάνει εμβόλιο...
Φαντάζομαι όπως σε ελέγχουν για εισιτήριο, θα μπορούν να σε ελέγξουν και γι' αυτό. Που σημαίνει έκδοση ειδικών εγγράφων, φακέλλωμα κλπ.
Ντάξει θα έχεις κάποια βεβαίωση εμβολιασμού αλλά οι έλεγχοι για εισητήρια που λες είναι δειγματοληπτικοί. Και τουλάχιστον βάσει της εμπειρίας μου, τις ώρες αιχμής σχεδόν ανύπαρκτοι, ή τουλάχιστον εμένα σε ώρα αιχμής δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Άρα αν επιβληθεί τέτοιο μέτρο με αυτόν τον τρόπο μάλλον για εισπρακτικό μου φαίνεται παρά για προστασία της δημόσιας υγείας. Θα πιάνουν όσους πιάνουν και χωρίς εισητήρια. Ε και;
Γιατί εισπρακτικό; Ο έλεγχος πάντα δειγματοληπτικός είναι και επειδή φοβάσαι τις συνέπειες δεν παρανομείς. Κάποιοι θα το κάνουν προφανώς. Αφού δεν γίνεται πρακτικά να ελέγχονται όλοι μονίμως... Μόνον αν σού φυτέψουν τσιπ :lol:
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

sharp έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:22
Γιατί εισπρακτικό; Ο έλεγχος πάντα δειγματοληπτικός είναι και επειδή φοβάσαι τις συνέπειες δεν παρανομείς. Κάποιοι θα το κάνουν προφανώς. Αφού δεν γίνεται πρακτικά να ελέγχονται όλοι μονίμως... Μόνον αν σού φυτέψουν τσιπ :lol:
Ακριβώς.

Μακριά από αυτό το εμβόλιο.

Μακριά.

ΜΑΚΡΙΑ.
sharp

Εσύ είσαι μεγάλο τρολ τελικά. Planas τον κόσμο :lol:
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια

Εισπρακτικό διότι αν πιάνεις 1 ή 5 στους 100 δε νομίζω ότι προστατεύεις σοβαρά τη δημόσια υγεία. Ή το κάνεις κατά τρόπο ώστε να μην μπορεί κανείς να ανεβεί στο μετρό χωρίς εμβόλιο ή άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
sharp

Μετανάστρια έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:27

Εισπρακτικό διότι αν πιάνεις 1 ή 5 στους 100 δε νομίζω ότι προστατεύεις σοβαρά τη δημόσια υγεία. Ή το κάνεις κατά τρόπο ώστε να μην μπορεί κανείς να ανεβεί στο μετρό χωρίς εμβόλιο ή άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
Οι νόμοι έτσι λειτουργούν πάντα και παντού. Δεν παρακολουθείς κάθε πολίτη μην τυχόν σκοτώσει κανέναν, αλλά ο φόβος της τιμωρίας τον αποτρέπει. Εσύ ζητάς οργουελικό κράτος.
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια

sharp έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:30
Μετανάστρια έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:27

Οι νόμοι έτσι λειτουργούν πάντα και παντού. Δεν παρακολουθείς κάθε πολίτη μην τυχόν σκοτώσει κανέναν, αλλά ο φόβος της τιμωρίας τον αποτρέπει. Εσύ ζητάς οργουελικό κράτος.
Μα έτσι παρουσιάστηκε. Όποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, όχι αν τα χρησιμοποιεί θα πληρώνει πρόστιμο. Και από όσο ξέρω στα αεροπλάνα έτσι γίνεται. Όταν ταξιδεύεις για χώρα που πρέπει να έχεις κάνει κάποια εμβόλια, αν δεν αποδείξεις ότι τα έχεις κάνει δεν μπαίνεις στο αεροπλάνο.

Γενικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πιστεύω ότι η γαλλική κυβέρνηση σκόπευε ποτέ σοβαρά να εφαρμόσει τέτοιο μέτρο. Διότι είναι ανεφάρμοστο. Απλά είπαν να κάνουν λίγη τρομικρατία μπας και πείσουν κανένα διστακτικό.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

sharp έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:25 Εσύ είσαι μεγάλο τρολ τελικά. Planas τον κόσμο :lol:
Αποκλειεται δηλαδη να ειναι πολυ καλος ανθρωπος και να θελει να σας σωσει;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
sharp

GoBack έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:37
sharp έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:25 Εσύ είσαι μεγάλο τρολ τελικά. Planas τον κόσμο :lol:
Τρολάρας είναι κι εμείς τσιμπάμε. Βέβαια αγνοεί ότι στην πανδημία η παραπλάνηση δημοσίως δίωκεται, είναι πολύ πιθανό η ΙΡ του να βρίσκεται ήδη στον εισαγγελέα και να μην ξέρει το εμβόλιο που τού ετοιμάζουν.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

sharp έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:47
GoBack έγραψε: 27 Δεκ 2020, 23:37
Τρολάρας είναι κι εμείς τσιμπάμε. Βέβαια αγνοεί ότι στην πανδημία η παραπλάνηση δημοσίως δίωκεται, είναι πολύ πιθανό η ΙΡ του να βρίσκεται ήδη στον εισαγγελέα και να μην ξέρει το εμβόλιο που τού ετοιμάζουν.
:lol:
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Leporello έγραψε: 26 Δεκ 2020, 23:16
Λοξίας έγραψε: 26 Δεκ 2020, 23:09
Leporello έγραψε: 26 Δεκ 2020, 22:54 Εσύ καλά τα λες, αλλά ο Αρίστος θέλει τα εξής:
1. Να εμβολιασθούν οι άλλοι ώστε να δημιουργηθεί ανοσία αγέλης, η οποία θα προστατεύει και τον ίδιο, χωρίς όμως ο ίδιος να εμβολιασθεί.

2. Σε περίπτωση που αρρωστήσει με Cοvid-19, η Πολιτεία να του έχει έτοιμη ΜΕΘ την οποία θα διαθέσει σ'αυτόν και όχι στον Χ που έπαθε έμφραγμα. Αρα, θέλει να απολαμβάνει το δημόσιο αγαθό τής περίθαλψης, χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος κάτι γι'αυτό.
Λέπο, το να μην θέλει να κάνει το εμβόλιο, είναι δικαίωμά του. Άσχετα αν του πιστώνουμε ιδιοτελή σκοπό, έχει το δικαίωμα να αρνηθεί το εμβόλιο.

Για το 2. ε, νομίζω πως υπερβάλλεις λίγο ρε συ...δεν νομίζω πως έχει εκφράσει τέτοια απαίτηση.
Στην περίπτωση που αρρωστήσει, τότε θα εφαρμοστεί, όπως και σε όλους (σχεδόν), η παροιμία: αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας.
Ασφαλώς έχει την απαίτηση να έχει εξασφαλισμένη θέση σε ΜΕΘ. Και ερωτώ: καλά λες, με την αράδα του θα πάει κι'ευτός. Ομως, όταν ο Αρίστος, αρνητής των εμβολίων χρειαστεί περίθαλψη σε ΜΕΘ και ήλθε πρώτος σε σχέση με τον άλλο που έπαθε έμφραγμα, του αξίζει αλήθεια να πάρει την θέση; Να στερήσει την πρόσβαση στον άλλο και να μειώσει τις πιθανότητες επιβίωσής του;
Συγγνώμη για την παρέμβαση,αλλά δεν μπορεί κανείς μας να κρίνει αν αξίζει να πάρει κάποιος "αρνητής" τη θέση οποιουδήποτε άλλου στις ΜΕΘ.Ίσως μόνο οι γιατροί,αλλά ουσιαστικά,κατάλαβες που το πάω.Ο κάθε Αρίστος έχει το δικαίωμα να αρνείται να κάνει ένα κατά τ' άλλα,υποχρεωτικό εμβόλιο και ο γιατρός,έχει υποχρέωση να φροντίσει τον οποιονδήποτε ασθενή,χωρίς τι και πως,εφόσον έχει δώσει και το σχετικό όρκο.

Επίσης : έβαλα τη λέξη αρνητής σε εισαγωγικά,διότι στην πραγματικότητα,εμείς που δεν θέλουμε ντε και καλά να εμβολιαστούμε (και,επαναλαμβάνω,έχουμε κάθε δικαίωμα γι΄αυτό - εκτός ίσως αν δεν σε καλύπτει η Δημοκρατία),δεν είμαστε απαραίτητα και αρνητές οποιουδήποτε εμβολίου.Μπορεί να βγάλουν εμβόλιο με αμφίβολο περιεχόμενο και ύποπτο για μελλοντικές παρενέργειες στον οργανισμό μου,αλλά να μου υπόσχονται ότι κάνοντάς το,θα βγάλω καινούριο μαλλί σε ένα χρόνο το πολύ- να είσαι σίγουρος ότι θα είμαι ο πρώτος που θα το κάνω !! Αυτό το συγκεκριμένο όμως,δεν θέλω να το κάνω,όχι διότι η Ραχήλ Μακρή λέει όχι,αλλά επειδή είναι φως φανάρι ότι μας πιέζουν να το κάνουμε,λες και ήρθε η συντέλεια.Ποια συντέλεια ; Κάθε μέρα έξω είμαι,βλέπω άπειρο κόσμο,η ζωή συνεχίζεται όπως και πριν και όχι μόνο εδώ αλλά σε όλον τον πλανήτη,αλλά σώνει και καλά,ένας φονικός ιός παραμονεύει στη γωνία να μας ξεκάνει όλους.Και μάλιστα,πρόλαβε και μεταλλάχθηκε σε πέντε έξι χώρες μέχρι στιγμής.Και όχι μόνο αυτό,αλλά σήμερα άκουγα κάποιον από τον ΠΟΥ που έλεγε ότι θα πρέπει να περιμένουμε νέο ιό από τη νέα χρονιά που μάλλον θα είναι φονικότερος του τωρινού...βρε δεν πάνε να ...λέω εγώ.Κυκλοφορεί πράγματι ένας ιός που χτυπάει άσχημα τα πνευμόνια και την καρδιά πρωτίστως,σε όσους άτυχους δεν έχουν το κατάλληλο ανοσοποιητικό για να τον αντιμετωπίσουν (και μεταξύ αυτών μπορεί να είμαστε εγώ εσύ και ο καθένας μας) και αυτό είναι όλο.
Κανείς δεν αρνήθηκε την ύπαρξή του αλλά όχι και ότι θα αλλάξει όλη μας η ζωή όπως την ξέραμε επειδή (άντε πάλι) κάποιοι τρώγανε νυχτερίδες στην Κίνα.

Δηλαδή πόσο μκλς πρέπει να γίνω για να πιστέψω όλο αυτό το παραμύθι και να δεχτώ να εμβολιαστώ κιόλας !

Και ναι,αν ασθενήσω,θα έχω την και εγώ την ίδια απαίτηση που έχουν όλοι οι ασθενείς : να με περιθάλψουν σωστά.Σιγά να μην κρίνουν οι γιατροί το ποιος είμαι.Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να με περιθάλψουν.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Beria έγραψε: 26 Δεκ 2020, 23:31
Στύγιος έγραψε: 26 Δεκ 2020, 23:29
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Δεκ 2020, 23:24 Φυσικά και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να επιλέξει να μην εμβολιαστεί.

Άλλο τόσο όμως, είναι και υποχρέωση της Πολιτείας να προσφέρει στους αρνητές ξύλο, πούτσα και στενά παπούτσα.
Να πα να γαμηθείς ,γιατρέ ,αν και σ' εκτιμώ . Εκβιαστικά διλήμματα δεν δεχόμεθα, ούτε τελεσίγραφα.

ΒΑΛΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ.
Ρε μπαγλαμά, σου λέει ότι μπορείς να επικαλεστείς το συνταγματικό σου δικαίωμα να μην εμβολιαστείς (αν θεωρείς ότι είναι παρέμβαση), αλλά η κοινωνία έχει το δικαίωμα για να προστατευτεί να μη σε βάζει όχι στα λεωφορεία, ούτε στα μανάβικα
Όχι,δεν είπε αυτό,κάτι για πούτσες και ξύλο διάβασα εγώ.
Αυτά που μαθαίνουν στην Ιατρική δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
Papa John

Στύγιος έγραψε: 26 Δεκ 2020, 23:43
Beria έγραψε: 26 Δεκ 2020, 23:36
Στύγιος έγραψε: 26 Δεκ 2020, 23:33

Να μου φέρετε το σχετικό εδάφιο του Συντάγματος.
Σιγά μην χρειαστεί Συνταγματική μέριμνα
Με τον ίδιο τρόπο (ΠΔ) που επιβλήθηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την εγγραφή μαθητών στο σχολείο (παρ. 2β και 3 β των άρθρων 7 των Π.Δ. 200 & 201/98), το ίδιο θα γίνει κι εδώ

Με ΠΔ και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταστρατηγείται και το Σύνταγμα.
Δεν υπακούω σε παράλογες διαταγές της υπηρεσίας ,έστω κι αν αυτό μου κοστίσει τη θέση μου στην υπηρεσία.

Εδώ θα μετρηθούμε όλοι.
Έλα ρε Άλαν :8)
Άβαταρ μέλους
Papa John

GoBack έγραψε: 27 Δεκ 2020, 00:20
Στύγιος έγραψε: 27 Δεκ 2020, 00:13 ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰ ψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή. Τότε, ὅμως, θὰ ἀντιδράσουν λίγοι πιστοὶ Χριστιανοὶ ἀλλὰ καὶ τὸ Κ.Κ.Ε..»

Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαι και χριστιανός και ΚΚΕ...
:smt005:
:smt005:
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Καταλαβαίνετε προφανώς ότι πάνε να κάνουν μία δυστοπική κοινωνία όπου θα υπάρχουν οι ενάρετοι και οι υπεύθυνοι υγειονομικά πολίτες και τα μιάσματα.

Χρησιμοποιούν το αγαθό της υγείας του ανθρώπου ανάγοντάς το σε απόλυτη αξία με έναν διεστραμμένο τρόπο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά σχέδια απόλυτης επιβολής και κυριαρχίας πάνω στον άνθρωπο. Δεν τους αρκούν οι εξωτερικές απαγορεύσεις, θέλουν να ελέγχουν πλήρως τη σκέψη και τον ψυχικό κόσμο μας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά τα μέτρα τα συνοδεύει μία οργουελιανού τύπου προπαγάνδα από γιατρούς, πολιτικούς και βοθροκάναλα.

Τέτοια φρικαλέα δυστοπία πρώτη φορά ετοιμάζεται να ζήσει η ανθρωπότητα. Μακάρι όλο αυτό να αποτύχει εν τη γενέσει του. Εν μέρει είναι και στο χέρι μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Planis την 28 Δεκ 2020, 00:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”