ST48410 έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 02:40
ethereal έγραψε: 14 Ιούλ 2021, 02:30
Γι΄αυτό πιστεύω φίλε μου ότι δεν έχει καμία πρακτική αξία η προσπάθεια αντιγραφής "μοντέλων".
Δεν υπάρχουν παρόμοιες συνθήκες (κάθε λογής) ούτε ανάμεσα σε περιφέρειες της ίδιας χώρας. Πόσο μάλλον να "γουστάρουμε" μέτρα άλλων σα να επιλέγουμε ποια ομάδα θα υποστηρίξουμε στο mundial.
Το πλαίσιο μέτρων υπάρχει, πάντα υπήρχε, είτε το κρίνουμε επαρκές είτε όχι. Αλλά από τη στιγμή που ακούς, ακόμα κι εδώ, εύλογες ενστάσεις και τεκμηριωμένες απόψεις βασισμένες στην πρόσφατη αποτελεσματικότητα, μην περιμένεις κάτι παραπάνω.
Ο καθένας μόνος του.
Υπάρχει κακό αλλά υπάρχει και χειρότερο. Δηλαδή βγαίνουν απλά οι ειδικοί και συνιστούν εμβόλιο και η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ξανακλείσει δραστηριότητες ή να πληρώσει εργαζομένους σε αναστολή, παρέχει 4 εμβόλια δωρεάν και ο καθένας αποφασίζει ελεύθερα και χωρίς καμία διαφημιστικού τύπου πίεση ή χειραγώγηση αν θέλει να κάνει και πιο. Επίσης δημιουργεί ακόμα 500 κλίνες ΜΕΘ και προσλαμβάνει το απαιτούμενο προσωπικό. Οι Πετράκοι αλωνίζουν στα κοινωνικά δίκτυα επικαλούμενοι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό αρνείται να εμβολιαστεί. Νέο κύμα, τα πάντα ανοικτά, οι έξτρα ΜΕΘ ξαναγεμίζουν και πεθαίνουν και μερικές χιλιάδες εκτός.
Τι πιστεύεις; Ότι η (όποια) κυβέρνηση θα έχει πράξει το χρέος της και ο κόσμος θα εκτιμήσει ότι σέβεται τα συνταγματικά του δικαιώματα ή ότι θα ξεσηκωθεί το σύμπαν να φύγουν οι ανίκανοι;
Τι σχέση έχει η κυβέρνηση με το πώς αντιλαμβάνεσαι εσύ κι εγώ το υγειονομικό πρόβλημα;
Αποφάσισε λίγα; Κάνε από μόνος σου περισσότερα, όσο μπορείς.
Αποφάσισε πολλά και ζορίζεσαι; Πέρνα κάτω από το ραντάρ κι ό,τι κάτσει.
Μου παραθέτεις ένα σωρό καλά που έγιναν, κατά τη γνώμη σου. Εγώ θα διαφωνήσω, άλλος θα πει και πολλά ήταν.
Στην τελική την ευθύνη ποιος θα την πάρει; Βλέπεις καναν άλλον εκτός του εαυτού σου;
Ειδικά τώρα που θεσμοθετήθηκε και η εκ προοιμίου απαλλαγή όλων από κάθε ευθύνη!
Αν θες να ζεις με το φάσμα εικόνων ΜΕΘ που θα γεμίζουν και θα πεθαίνουν χιλιάδες, δικαίωμά σου.
Ένας άνθρωπος με άλλο προφίλ απ' το δικό σου, θέλει να ζήσει κάπως αλλιώς.
Δεν σας κάνει τον έναν υπέρτερο του άλλου, απολύτως τίποτα.
Αντιθέτως, σου δείχνουν έναν Πετράκο για να νιώσεις εσύ καλά, τους δείχνουν μια Παγώνη για να νιώσουν εκείνοι καλά, αλλά όταν ιδιοκτήτης ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ λέει ότι θα γαμήσει όποιον πειράξει ανεμβολίαστο κοιτάνε απ' την άλλη. Και κάτσε εσύ να τρώγεσαι με το κάθε κομματόσκυλο.