Ισχύει ΚΑΙ στο πλαίσιο της οικογένειας το ζητούμενο "θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη".ik_90 έγραψε: 21 Φεβ 2023, 12:12
Δεν το διαβάζω, δεν θέλω να εκνευριστώ ούτε να κάψω κι άλλα εγκεφαλικά κύτταρα.
Αλλά, ρε πστη μου, σε τι νιχιλιστικό κόσμο ζούμε πλέον; Ο θεσμός της οικογένειας -η οποία οικογένεια είναι ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας για το παιδί, αποτελεί την πρώτη μορφή κοινωνικοποίησής του και είναι απαραίτητη για την καλή ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη- είναι ίσως ο σπουδαιότερος θεσμός.
Βέβαια, σε έναν κόσμο που προάγει τον ατομικισμό, τι καλύτερο από το να διαλύσουμε τον θεσμό της οικογένειας; Τι καλύτερο, για χάρη μιας επίπλαστης ελευθερίας που σου πασάρουν, να απεμπολήσεις το στήριγμά σου, αυτό που σε κρατάει σε δύσκολες στιγμές. Το σύστημα σε προτιμάει σαν μονάδα, σε έναν μόνιμο και μάταιο ανταγωνισμό με τους άλλους για μια καλύτερη θέση στο κουπί της γαλέρας, παρά ενωμένο με άλλους.
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι κάποια κακώς κείμενα του παραδοσιακού θεσμού οικογένειας πρέπει να αλλάξουν και να βελτιωθούν, κάθε άλλο. Όμως, η οικογένεια πρέπει να παραμείνει σημείο αναφοράς για τον άνθρωπο και οι δεσμοί της ισχυροί.
Ουδείς, από τους καταπιεσμένους θέλει να καταλύσει τα "χαλιφάτα". Θέλει να γίνει επίτιμο μέλος που να θέτει αυτός/αυτή/αυτό τους όρους.
Τσιρίζουν για την οικογένεια και τη θρησκεία-> αλλά θέλουν...θρησκευτικούς
Τσιρίζουν για τα δυτικά λευκά πρότυπα/σύμβολα -> αλλά θεωρούν κατάλυση τους
Τσιρίζουν για τα σεξιστικά πρότυπα -> γεμίσαμε από Μέριλυν και μάτσο γκέι με δερμάτινα.
Νιανιανια και νιανιανια γενικώς για να μη γίνει παραδεκτό ότι γουστάρουν να καταστρέψουν αυτό που θέλουν αλλά δεν μπορούν να γίνουν.