πατησιωτης έγραψε: 06 Αύγ 2023, 11:34
nyxtovios έγραψε: 06 Αύγ 2023, 10:51
πατησιωτης έγραψε: 06 Αύγ 2023, 10:41
ΤΟ ΝΑΤΟ ιδρύθηκε για να προστατεύει τα μέλη από τη Ρωσία.Αυτό είναι εντελώς προφανές.Όποιος δεν πιστεύει ότι απειλείται από τη Ρωσία δεν χρειάζεται να είναι στο ΝΑΤΟ.
Εντελώς πρόσφατα δύο χώρες που δεν ήσαν,η Φινλανδία και η Σουηδία ζήτησαν να μπουν.
Πρώτον, απο την Σοβιετική Ένωση, όχι από τη Ρωσία.
Δεύτερον, ρωτάω ξανά, απειλούνταν η Γερμανία απο τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ενέρεγειας που είχε; Με τον οποίο είχε στα σχέδια ακόμα περισσότερες συμφωνίες και αγωγούς;
Άμα η απάντηση σου είναι, η κυβέρνηση της έτσι αποφάσισε τότε οκ δεκτόν.
Oι οικονομικές συναλλαγές δεν αποκλείουν μία ενδεχόμενη απειλή.Το μόνο που την περιορίζει είναι η στρατιωτική ισορροπία δυνάμεων και αυτή δεν υπάρχει.
Η Γερμανία δεν έχει πυρηνικά όπλα και ούτε σημαντικό στρατό και άρα οι όποιες οικονομικές συναλλαγές με τη Ρωσία μοιάζουν με τη συναλλαγή ενός πάνοπλου ανθρώπου με έναν άοπλο.Ποιά πραγματική δυνατότητα διαπραγμάτευσης έχει ο άοπλος;μόνο την ύπαρξη αστυνομίας.Αλλά στην περίπτωση αυτή η αστυνομία είναι πέρα από τον Ατλαντικό.
Η έκταση της απειλής εξαρτάται από τις διαθέσεις του ένοπλου και από τίποτε άλλο.Για χώρες σαν τη Σουηδία και τη Φινλανδία η εισβολή στην Ουκρανία ήταν μήνυμα ότι ο ένοπλος άλλαξε διάθεση και βγαίνει έξω για να καταλάβει εδάφη και για τον λόγο αυτό ενώ προηγουμένως το έπαιζαν ουδέτεροι,τώρα πήγαν στην αστυνομία να ζητήσουν προστασία.
Αρχικά, ας βγάλουμε από τη συζήτηση την Σουηδία και την Φιλανδία. Μιλάμε για την Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ.
Δεν μπορεί ολόκληρη η Γερμανία να έχει στρατό που να εγγυάται την ασφάλεια της; Της βγαίνει πιο φτηνά να πληρώνει για το ΝΑΤΟ; Μπορεί και να της βγαίνει δεν ξέρω.
Αλήθεια, για πες όμως, πόσες φορές επωφελήθηκε η ασφάλεια της Γερμανίας από τις ΗΠΑ; Εγώ μέχρι στιγμής μόνο συμμετοχή της Γερμανίας σε επιθετικές ενέργειες εναντίον άλλων χωρών, αρκετά χιλιόμετρα μακριά, θυμάμαι.
Τα πυρηνικά τι μου τα φέρνεις τώρα; Απειλούσε με πυρηνικά η Ρωσιά την Γερμανία;

Σοβαρά τα πιστεύεις αυτά;
Η εξήγηση βέβαια είναι πολύ πιο απλή, γιατί η Γερμανία χρειάζεται το ΝΑΤΟ.
Άμα το βρεις θα ψηφίσω Κούλη.