!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμπρός να λύσουμε την αύξηση των ενοικίων

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Parrot

Re: Εμπρός να λύσουμε την αύξηση των ενοικίων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Και γιατί ρε μάγκες πρέπει να πέσουν τα ενοίκια δλδ, για να έχουμε καλό ερώτημα..;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Parrot έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:28 Και γιατί ρε μάγκες πρέπει να πέσουν τα ενοίκια δλδ, για να έχουμε καλό ερώτημα..;
Για να μπορούν οι άνθρωποι να καλύπτουν περισσότερες ανάγκες τους και να μην υπολειτουργεί όλη η υπόλοιπη αγορά υπηρεσιών και προϊόντων.

Δεν ξέρω γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

hellegennes έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:30
Parrot έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:28 Και γιατί ρε μάγκες πρέπει να πέσουν τα ενοίκια δλδ, για να έχουμε καλό ερώτημα..;
Για να μπορούν οι άνθρωποι να καλύπτουν περισσότερες ανάγκες τους και να μην υπολειτουργεί όλη η υπόλοιπη αγορά υπηρεσιών και προϊόντων.

Δεν ξέρω γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθείς.
Γιατί μάλλον νοικιάζει ολόκληρη πολυκατοικία;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 12:28 εχεις εικονα για το τι συμβαινει στο εξωτερικο;

προαστιο new jersey. residential area. ξερετε τι σημαινει residential area? μονο σπιτια. ΜΟΝΟ σπιτια. μονοκατοικιες, με κηπακο, κλπ. θες 15 χλμ δρομο για να βρεις business. οτιδηποτε business. ουτε νερο δεν μπορεις να αγορασεις, ουτε καφε, ουτε ποτο, ουτε τιποτα, αν δεν μπεις στο αυτοκινητο να κανεις 10 μιλια, τουλαχιστον.

κι εδω μου θετε μπαρακι σε αποσταση περπατηματος, αλλιως νιωθετε χωριατες.
κάθε προάστιο έχει συνήθως κανα 7-11 να πάρεις το σλέρπι σου

Εικόνα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

hellegennes έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 13:26
Daje έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 10:24
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 09:36 Αυτό που γίνεται στην ελλάδα είναι εντελώς απάνθρωπο. Ο άλλος αύξησε το νοίκι σε 650 Ε (από 420) σε ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικά και τους παιρνούσε κι απο συνέντευξη. Κωλοεβραίοι στην ψυχή που θα απομυζήσουν ένα νέο ζευγάρι από ότι έχει και δν έχει. Μετά λενε γιατί δε γενάνε οι έλληνες. Αφού βγάζουν 10 και τους τρώνε 9 πως να γεννήσουν. Αν δεν υπάρχει κράτος με αρχίδια είτε φασιστικό είτε κομουνιστικό βασιλικό ξέρωγω να επιβάλλει το αυτονόητο οι έλληνες θα πεθαίνουν και πακιστανοί θα παίρνουν τη θέση τους.
Στο εξωτερικο παντως ειναι χειροτερα.
Τουλαχιστον αυτο λεει η δικη μου εμπειρια σε Ιταλια-Γαλλια-Αγγλια και αντιστοιχα και χειροτερα ακουω απο ανθρωπους που ζουν σε Αυστρια, Ελβετια, Ολλανδια.
Η σύγκριση που κάνεις με το κέντρο Παρισιού, Λονδίνου, Ρώμης και Αθήνας είναι τελείως άκυρη. Ο λόγος που τα κέντρα αυτών των πόλεων είναι ακριβά είναι ότι αποτελούν ιστορικά κέντρα και δεν υπάρχει χώρος ανοικοδόμησης και ό,τι ανοικοδόμηση συμβαίνει είναι για επαγγελματικούς χώρους. Εντούτοις, τα προάστιά τους είναι μακράν φθηνότερα σε αναλογία με την Αθήνα.
Λες να ειμαι τοσο ηλιθιος που να συγκρινω ιστορικο κεντρο Ρωμης, Παρισιου με Αθηνα που ειναι σαν την Καμπουλ?
Συγκρινω Νεα Σμυρνη, Ζωγραφου, Αμπελοκηπους, Χαλανδρι, Φαληρο και γενικα περιοχες περιξ του κεντρου απο τις οποιες μπορουν να φτασουν οι εργαζομενοι σε λογικο χρονικο διαστημα στη δουλεια τους.
Παρεπιπτοντως εγω και μελη της οικογενειας μου εχουμε ζησει στις πολεις που ανεφερα και εχω/εχουμε μπει στη διαδικασια να ψαξουμε για σπιτι (εννοειται ΚΑΙ σε διαδικασια ευρεσης ΜΟΥΝΑΡΑΣ), οποτε δεν γραφω κατι που ακουσα ή διαβασα σε καποιο σαιτ.
Εσυ εχεις μεινει σε πρωτευουσα ευρωπαικης χωρας?
Ρωταω γιατι αλλο να διαβαζεις κατι και αλλο να το εχεις βιωσει.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Daje έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:41
hellegennes έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 13:26
Daje έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 10:24

Στο εξωτερικο παντως ειναι χειροτερα.
Τουλαχιστον αυτο λεει η δικη μου εμπειρια σε Ιταλια-Γαλλια-Αγγλια και αντιστοιχα και χειροτερα ακουω απο ανθρωπους που ζουν σε Αυστρια, Ελβετια, Ολλανδια.
Η σύγκριση που κάνεις με το κέντρο Παρισιού, Λονδίνου, Ρώμης και Αθήνας είναι τελείως άκυρη. Ο λόγος που τα κέντρα αυτών των πόλεων είναι ακριβά είναι ότι αποτελούν ιστορικά κέντρα και δεν υπάρχει χώρος ανοικοδόμησης και ό,τι ανοικοδόμηση συμβαίνει είναι για επαγγελματικούς χώρους. Εντούτοις, τα προάστιά τους είναι μακράν φθηνότερα σε αναλογία με την Αθήνα.
Λες να ειμαι τοσο ηλιθιος που να συγκρινω ιστορικο κεντρο Ρωμης, Παρισιου με Αθηνα που ειναι σαν την Καμπουλ?
Συγκρινω Νεα Σμυρνη, Ζωγραφου, Αμπελοκηπους, Χαλανδρι, Φαληρο και γενικα περιοχες περιξ του κεντρου απο τις οποιες μπορουν να φτασουν οι εργαζομενοι σε λογικο χρονικο διαστημα στη δουλεια τους.
Παρεπιπτοντως εγω και μελη της οικογενειας μου εχουμε ζησει στις πολεις που ανεφερα και εχω/εχουμε μπει στη διαδικασια να ψαξουμε για σπιτι (εννοειται ΚΑΙ σε διαδικασια ευρεσης ΜΟΥΝΑΡΑΣ), οποτε δεν γραφω κατι που ακουσα ή διαβασα σε καποιο σαιτ.
Εσυ εχεις μεινει σε πρωτευουσα ευρωπαικης χωρας?
Ρωταω γιατι αλλο να διαβαζεις κατι και αλλο να το εχεις βιωσει.
Έμενα 50 χιλιόμετρα από το Λονδίνο και κάποιοι συμφοιτητές μου μένουν ακόμη στο Λονδίνο. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Οι περιοχές πέριξ του κέντρου, που λες, είναι αναλογικά πιο ακριβές στην Αθήνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Θυμαμαι στη Ρωμη ειχα γνωρισει μια ΜΟΥΝΑΡΑ και με παει στο σπιτι της και βλεπω οτι ειχε 1 δωματιο και 2 αλλες ΗΜΙ-ΜΟΥΝΑΡΕΣ συγκατοικους. (για την ακριβεια η μια δεν βλεποταν, αλλα τελοσπανων)
Μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση γιατι ερχομουν απο μια χωρα και πολη οπου για να εχεις συγκατοικο πρεπει να εχεις φτασει κολυμπωντας απο την Τυνησια με 12 μποφορ...

υ.γ. Κοπελες εργαζομενες σε εμπορικα καταστηματα του κεντρου και στον ιδιωτικο τομεα με καλους/νορμαλ μισθους για την εποχη, αλλα επρεπε με καποιο τροπο ν'αποταμιευσουν γιατι το κοστος ζωης και ιδιαιτερα των ενοικιων τους ετρωγε ολο τον μισθο.
Φυσικα υπαρχουν και πολλοι εργαζομενοι που πηγαιναν να ζησουν μακρια απο το κεντρο για να πετυχουν σπιτια στα οποια να μενουν μονοι τους.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:02
Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 13:58
sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 13:49

Αυτό με το χόουμ όφις πολύ συζητιέται τελευταία, αλλά είμαστε σίγουροι ότι κάθε εργοδότης χαίρεται στην ιδέα να κόβει μισθό για κάποιον που κάθεται σπίτι με τις πυτζάμες και "δουλεύει"; Πόσο μάλλον αν είναι στον Τύρναβο και ξέρει ότι μπορεί να τον βλέπει το πολύ μια φορά το μήνα;

(και βέβαια επιμένω, ότι στον 3ο μήνα έχει βαρεθεί τη φοβερή φύση, εξοχή και τον καφέ στο 10λεπτο - στο ίδιο καφενείο με τις ίδιες φάτσες)
ο εργοδοτης θελει να γινεται η δουλεια. με τις πυτζαμες μια χαρα δουλευει, και οχι "δουλευει"
Ρε συ, πόσα χρόνια έχεις να δουλέψεις για Έλληνα εργοδότη; Μιλάμε για τον κατιμά του σύμπαντος κόσμου!
τι χρονια; περιπου 5 λεπτα. εργοδοτες μου ειναι οι πελατες μου.

και ειναι εξισου γιδια η και οχι, με το καθε αλλο ελληνα, εργοδοτη η οχι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:46
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:02
Ασέβαστος έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 13:58

ο εργοδοτης θελει να γινεται η δουλεια. με τις πυτζαμες μια χαρα δουλευει, και οχι "δουλευει"
Ρε συ, πόσα χρόνια έχεις να δουλέψεις για Έλληνα εργοδότη; Μιλάμε για τον κατιμά του σύμπαντος κόσμου!
το χρονια; περιπου 5 λεπτα. εργοδοτες μου ειναι οι πελατες μου.

και ειναι εξισου γιδια η και οχι, με το καθε αλλο ελληνα, εργοδοτη η οχι.
Ο πελάτης δεν είναι εργοδότης, είναι αγοραστής. Με την έννοια που του δίνεις βγάζεις τον αγοραστή από την αλυσίδα. Ο εργοδότης ορίζει τους όρους εργασίας κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά. Κανένας πελάτης σου δεν ορίζει τους όρους εργασίας σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Daje έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:41 Λες να ειμαι τοσο ηλιθιος που να συγκρινω ιστορικο κεντρο Ρωμης, Παρισιου με Αθηνα που ειναι σαν την Καμπουλ?
Ούτε έτσι μπορείς να τη συγκρίνεις έτσι την Αθήνα, γιατί είναι ανάποδη. Είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή μητρόπολη (λέμε τώρα) που ακριβαίνει όσο φεύγεις απ'το κέντρο, όλες οι νορμάλ πόλεις ακριβαίνουν όσο πας πιό κοντά στο κέντρο. Γιατί η Αθήνα δεν είναι πόλη που σχεδιάστηκε ποτέ να είναι πόλη, είναι ένα σύνολο από χωριά που μεγάλωσαν και συγχωνεύτηκαν, και μετά χάραξαν εκ των υστέρων 3 κεντρικούς δρόμους και μισό τρένο και παριστάνει την πόλη. Και η διαφορά ποιά είναι, ότι 8 το πρωί σε όλες τις άλλες πόλεις ο περισσότερος κόσμος τρέχει από τα προάστια προς το κέντρο, στην Αθήνα ο κόσμος τρέχει από παντού πρός παντού, γιατί το κάθε ενωμένο χωριό έχει και το δικό του κέντρο που δουλεύει κόσμος. Το οποίο προέκυψε τυχαία, αλλά παραδόξως ίσως είναι και καλύτερα τελικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Εδώ που μένω (Γιάννενα), μένω σε καλό διαμέρισμα και σε λογική τιμή (το ενοίκιο δεν υπερβαίνει το 1/3 του εισοδήματός μου).
Πρέπει να είναι το καλύτερο διαμέρισμα που έχω μείνει στην ζωή μου και έχει θέα στην λίμνη και τα απέναντι βουνά.
Παρόλα αυτά μου άρεσε περισσότερο η Νέα Σμύρνη που έμενα παλαιότερα. Επίσης το ενοίκιο τότε, δεν υπερέβαινε το 1/3 του εισοδήματός μου, σε μικρότερο διαμέρισμα αλλά λειτουργικότερο και πιο καινούργιο. Εκδιώχθηκα κατά κάποιον τρόπο, όχι από τον ιδιοκτήτη βέβαια.
Τώρα τα ενοίκια στην Αττική μου φαίνονται πολύ τσιμπημένα.
Citroenakias
Phorum.gr user: Citroenakias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias »

Σε αρεσει περισσοτερο η Νεα Σμυρνη απο τα Γιαννενα;; Για δεσιμο εισαι λολ
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31 Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:49
Daje έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:41 Λες να ειμαι τοσο ηλιθιος που να συγκρινω ιστορικο κεντρο Ρωμης, Παρισιου με Αθηνα που ειναι σαν την Καμπουλ?
Ούτε έτσι μπορείς να τη συγκρίνεις έτσι την Αθήνα, γιατί είναι ανάποδη. Είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή μητρόπολη (λέμε τώρα) που ακριβαίνει όσο φεύγεις απ'το κέντρο, όλες οι νορμάλ πόλεις ακριβαίνουν όσο πας πιό κοντά στο κέντρο. Γιατί η Αθήνα δεν είναι πόλη που σχεδιάστηκε ποτέ να είναι πόλη, είναι ένα σύνολο από χωριά που μεγάλωσαν και συγχωνεύτηκαν, και μετά χάραξαν εκ των υστέρων 3 κεντρικούς δρόμους και μισό τρένο και παριστάνει την πόλη. Και η διαφορά ποιά είναι, ότι 8 το πρωί σε όλες τις άλλες πόλεις ο περισσότερος κόσμος τρέχει από τα προάστια προς το κέντρο, στην Αθήνα ο κόσμος τρέχει από παντού πρός παντού, γιατί το κάθε ενωμένο χωριό έχει και το δικό του κέντρο που δουλεύει κόσμος. Το οποίο προέκυψε τυχαία, αλλά παραδόξως ίσως είναι και καλύτερα τελικά.
That's exactly right και δεν είναι η μόνη πόλη της Ελλάδας που συμβαίνει ακριβώς αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 13:17
sharp έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 13:11
Cecily Anne έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 13:06

Ρε συ, σκέψου το πρακτικά. Το ότι τα δίνεις σημαίνει ότι δεν καλύπτεις άλλες ανάγκες, οδοντίατρο ξέρω'γω για παράδειγμα. :102:
Ο οδοντίατρος δεν καλύπτεται από την ασφάλεια, ΕΣΥ κλπ; :003:

Ξετυλίγεται το κουβάρι που είναι ατέλειωτο.
Ρε μλκ, πόσα χρόνια λείπεις από την Ελλάδα;
και (προσθέτω) σε όλα αυτά τα Λονδίνα που ήσουν με τους επιτυχημένους που συγκατοικούνε, έτυχε να τους κοιτάξεις ποτέ στα δόντια;
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Citroenakias έγραψε: 13 Ιούλ 2022, 14:53 Σε αρεσει περισσοτερο η Νεα Σμυρνη απο τα Γιαννενα;; Για δεσιμο εισαι λολ
:102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”