!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ

Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 02:07 Τώρα βέβαια μετά από τόσα χρόνια έχει γίνει της μόδας το ρεμπέτικο στους κύκλους των κουλτουρέ τύπων, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη του Βαμβακάρη. Μάλλον, θα γελούσε αμήχανα αν έβλεπε ποιοί τον ακούν σήμερα και πως τον παρουσιάζουν.Τα λεφτά δε θα τα αρνούνταν πάντως :D

Πρώτον, το ρεμπέτικο είχε γίνει τρελή μόδα ήδη στη δεκαετία του 1930.
Δεύτερον, ο Βαμβακάρης δεν περίμενε το "σήμερα" να γελάσει αμήχανα ή μη με τους "κουλτουρέ" τύπους: τον Ιανουάριο του 1949 τον παρουσίασε ο Χατζιδάκις ενώπιον κοινού που πιο "κουλτουρέ" δεν υπήρχε και κάθονταν μέχρι και χάμω γιατί δεν είχε θέσεις. Και δεν μου φάνηκε καθόλου αμήχανος: "Γεια σας παίδες!" τους είπε, μόλις είδε πήχτρα στην κουλτούρα το Θέατρο Τέχνης...

ΥΓ.
Βέβαια το νήμα έχει γίνει τουρλουμπούκι και καλό θα ήταν όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο νήμα να μείνουν στο κατά πόσον εθίγη το ηθικό δικαίωμα του Κρ. ή όχι. Το εάν είναι καλός συνθέτης ή όχι, ας πάει να τεθεί στο κατάλληλο της μουσικής νήμα. Το περί του σωματότυπού του ζήτημα επίσης ας πάει να τεθεί αλλού. Τα περί ρεμπέτικου κλπ επίσης ας πάνε σε ένα κατάλληλο τόπο στη Μουσική (εκεί θα μπορούσα να τοποθετηθώ κι εγώ κατά δύναμιν).
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 12:39
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 02:07 Τώρα βέβαια μετά από τόσα χρόνια έχει γίνει της μόδας το ρεμπέτικο στους κύκλους των κουλτουρέ τύπων, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη του Βαμβακάρη. Μάλλον, θα γελούσε αμήχανα αν έβλεπε ποιοί τον ακούν σήμερα και πως τον παρουσιάζουν.Τα λεφτά δε θα τα αρνούνταν πάντως :D

Πρώτον, το ρεμπέτικο είχε γίνει τρελή μόδα ήδη στη δεκαετία του 1930.
Δεύτερον, ο Βαμβακάρης δεν περίμενε το "σήμερα" να γελάσει αμήχανα ή μη με τους "κουλτουρέ" τύπους: τον Ιανουάριο του 1949 τον παρουσίασε ο Χατζιδάκις ενώπιον κοινού που πιο "κουλτουρέ" δεν υπήρχε και κάθονταν μέχρι και χάμω γιατί δεν είχε θέσεις. Και δεν μου φάνηκε καθόλου αμήχανος: "Γεια σας παίδες!" τους είπε, μόλις είδε πήχτρα στην κουλτούρα το Θέατρο Τέχνης...

ΥΓ.
Βέβαια το νήμα έχει γίνει τουρλουμπούκι και καλό θα ήταν όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο νήμα να μείνουν στο κατά πόσον εθίγη το ηθικό δικαίωμα του Κρ. ή όχι. Το εάν είναι καλός συνθέτης ή όχι, ας πάει να τεθεί στο κατάλληλο της μουσικής νήμα. Το περί του σωματότυπού του ζήτημα επίσης ας πάει να τεθεί αλλού. Τα περί ρεμπέτικου κλπ επίσης ας πάνε σε ένα κατάλληλο τόπο στη Μουσική (εκεί θα μπορούσα να τοποθετηθώ κι εγώ κατά δύναμιν).
Όσο και να χτυπιέστε το ρεμπέτικο του 1930 ήταν ένα ραπ για τους Πειραιώτες εκείνης της εποχής. Το ότι ήταν μόδα χαίρω πολύ, δε λέω
και κάτι διαφορετικό, οι τύποι σαν τον Άγη το παρουσιάζουν ως κάτι το επαναστατικό, το παράνομο, το απόκρυφο που αντιμετώπιζε διώξεις
από τα στίφη των αστών και των κομμουνιστών. Είναι η κουλτουρέ ανάγνωση της ιστορίας, πιστή στην εικόνα κατά την οποία ο Βαμβακάρης
έμπαινε στα Βούρλα απλά και μόνο επειδή ήταν ένας ατίθασος καλλιτέχνης, τέλος πάντων έχεις δίκιο στο ότι το νήμα έχει γίνει τουρλουμπούκι οπότε
δε συνεχίζω άλλο.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Όσον αφορά τη μεταπολεμική περίοδο, η καριέρα του Βαμβακάρη είχε πάρει τη κάτω βόλτα. Πιθανόν αδίκως,
αν θέλετε να το γράψουμε αυτό, εις ότι αφορά τη μουσική του ποιότητα αλλά απολύτως εύλογα σε σχέση με
ότι γράφω σε αυτό το νήμα: Πως οι καλλιτέχνες ποντάρουν στις αισθήσεις του κοινού για να κάνουν επιτυχία.
Ο Βαμβακάρης του 1930, μπορεί να ήταν βιρτουόζος μουσικά αλλά δεν είχε να πει πολλά πράγματα το 1950,
έπρεπε να βρεθεί κάποιος Τσιτσάνης άνθρωπος της εποχής εκείνης για να το βοηθήσει να κάνει ένα rebranding
και να επανέλθει στον αφρό.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

wooded glade έγραψε: 29 Απρ 2020, 19:02 Εικόνα
Χάρη στις εξεγέρσεις των νησιωτών και το φόβο δυνητικής επιστροφής της ακροδεξιάς, έκλεισε τα σύνορα στους λαθρο κι έγινε δημοφιλής στον κόσμο. Αυτό (σε συνδυασμό με τη γνώση του κόσμου για το εγχώριο δημόσιο σύστημα υγείας) τον βοήθησε και στο να πείσει τον κόσμο να καθίσει στο σπίτι και να πάρει μέτρα αυτοπροστασίας και αργότερα να επιβάλλει (σε μεγάλο βαθμό) την καραντίνα. Έτσι γλιτώσαμε!

Κατα τα λοιπά, διέπραξε διάφορα καραγκιοζιλίκια (όλα αριστερόστροφα, εκτός ίσως απο τη θεωρία (εαν ισχύει) για την αλλαγή στάσης για τις μάσκες) το ένα μετά το άλλο κατα συρροή. Φαίνεται να είναι, ένας ακόμη μεταπολιτευτικός.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Εξώδικο του Κραουνάκη στον Δήμο Αθηναίων- Ζητά αποζημίωση επειδή η Πρωτοψάλτη είπε τραγούδια του χωρίς την άδειά του https://www.iefimerida.gr/ellada/o-krao ... -athinaion

Εξώδικο στον Δήμο Αθηναίων έστειλε ο Σταμάτης Κραουνάκης, ζητώντας χρηματική αποζημίωση.

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, ζητά χρηματική αποζημίωση επειδή η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, κατά την διάρκεια της αφιλοκερδούς συναυλίας της πάνω σε φορτηγό, σε δρόμους της Αθήνας, είπε τραγούδια του, χωρίς, όπως αναφέρει, να έχει δώσει την άδειά του.

Ο Κραουνάκης είχε επιτεθεί στην Πρωτοψάλτη, σχολιάζοντας μάλιστα αρνητικά το γεγονός ότι πέρασε από το Μέγαρο Μαξίμου, τραγουδώντας μπροστά στον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Από τον δρόμο με αγάπη», μια ιδέα που είχε την στήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Ο γνωστός συνθέτης είχε προϊδεάσει πως θα κινηθεί νομικά και το έπραξε, στέλνοντας εξώδική διαμαρτυρία στον Δήμο Αθηναίων, αλλά και την εταιρία «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Α.Ε», ζητώντας να ενημερωθεί για το ποσό που προτίθεται να του καταβάλει ο Δήμος «εντός προθεσμίας πέντε ημερών». Στο εξώδικο αναφέρει πως το ποσό θα διατεθεί στους «πάσχοντες και αδυνατούντες καλλιτέχνες δημιουργούς».
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Τελικά θα ζητήσει 100 - 120 χιλιάρικα ή θα πάρει όσα προτίθεται να του καταβάλει ο Δήμος;
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

Λεφτά ήθελε τελικά? Γι'αυτό η όλη Κλάψα? Ποιος να το περίμενε....
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Λεφτά του κόσμου. Θέλει να τον πληρώσουν οι πολίτες επειδή ακούστηκαν δυο τραγούδια του στους δρόμους μια μέρα.

Μίζερο ζώο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Σενέκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας »

hellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2020, 02:42 Λεφτά του κόσμου. Θέλει να τον πληρώσουν οι πολίτες επειδή ακούστηκαν δυο τραγούδια του στους δρόμους μια μέρα.

Μίζερο ζώο.
καλά εννοείται ότι θα ήταν κρατικά λεφτά, δεν το έβαλα γιατί θα ήταν πλεονασμός. Ο Κραουνάκης και το σινάφι του δεν ακουμπάνε ποτέ λεφτά αν δεν είναι το φορολογούμενου, εδώ και δεκαετίες. Τρώνε μόνο γκουρμέ

Και δεν είναι ότι θέλει να φάει λεφτά το παπάρι, το χειρότερο είναι που προσπαθεί να τσεπώσει λεφτά αλλά με τον μανδύα της αριστερίλας. Ότι τάχα θίχτηκε το ευαίσθητο πολιτικό του αίσθημα που τον άκουσε ο Μητσοτάκης
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν θα λυπηθώ καθόλου όταν ψοφήσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

hellegennes έγραψε: 19 Μάιος 2020, 02:42 Λεφτά του κόσμου. Θέλει να τον πληρώσουν οι πολίτες επειδή ακούστηκαν δυο τραγούδια του στους δρόμους μια μέρα.

Μίζερο ζώο.
Η μαγικη λεξη ειναι : ζαιος.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 29 Απρ 2020, 12:45 Από καλλιτέχνες απλά ακούς τραγούδια.
αν θέλουν
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Μίζερο ζώο.
Άφηνέ τους κι εσύ να μπαίνουν και να αρπάζουν κονσέρβες από τα ράφια. :102:
Ο κόσμος έχει δικαίωμα στη δωρεάν τροφή...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Βασικά, υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση στο θέμα με αφορμή τον λάθος τίτλο του νηματοθέτη, λόγω υπερβολικού ενθουσιασμού υποθέτω.

Ο αριθμός των 100.000-120.000 που αναφέρεται δεν είναι ευρώ αλλά ο αριθμός των καλλιτεχνών που έχουν πρόβλημα λόγω της κρίσης.

Στο εξώδικο, ζητά από τον Δήμο να ορίσει το ποσό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 30 Απρ 2020, 15:12
Cavaliere έγραψε: 30 Απρ 2020, 13:45 Έχεις κάθε δικαίωμα να προστατεύεις το τραγούδι σου όταν χρησιμοποιείται για πολιτική προπαγάνδα. Θα ένιωθα πολύ άσχημα αν ακουγότανε τραγούδι μου ενώ έκανε την πρωθυπουργική του προπαγάνδα ο καθένας, είτε Τσίπρας, είτε Κούλης, είτε Φραπετζόγλου.
Τρίζουν τα κόκαλα του Carl Orff.

Σκέψου όμως πόσοι νεοέλληνες δεν θα άκουγαν τις μουσικάρες του Εβραίου νεοπάγανου χωρίς το εκλεπτυσμένο γούστο του Σιδερένιου.
Ας τρίζουν και μερικά κόκαλα, ντεντκαντανς.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”