!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 01:38
Planis έγραψε: 01 Μάιος 2020, 01:15 Επαναλαμβάνω, αν παραμερίσετε τη βραχνή φωνή του Βαμβακάρη, τα τραγούδια του περισσότερο δυτική παράδοση απηχούν παρα ανατολική. Τα ακουσματά του ήταν κυρίως από τη γειτονιά των Παπικών της Σύρου.
Το θέμα είναι τι άκουγε ο μέσος ακροατής του Βαμβακάρη. :D Νομίζεις ότι τους απασχολούσε το μινόρε? Ένα παπάρα με μπουζούκι
άκουγαν που τους έλεγε ότι αντιλαλούν οι φυλακές.
ενας παπαρας που επαιζε παναρχαιο σκοπο - που υπαρχει κ σε αλλα τραγουδια - + στιχους απο δημοτικο

επισης επαιζε το '' αγγελοκαμωμενη μου κ λαμπαδοχυτη μου '' που το ειχε παραλαβει απο την παραδοση και αργοτερα ανακαλυφθηκε - οπως και πολλα αλλα - οτι ειχαν καταγραφει απο πρεσβευτη στην πολη 4 + αιωνες πισω στο περιφημο χειρογραφο της βιεννης .

τωρα θα βαλω να ακουσω τραμπαριφα ,,, :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: Κραουνάκης:αυτο για μενα ειναι βιασμός ....του πνευματικού μου δικαιώματος.Θα διεκδικήσω 100.000-120.000 ευρω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Οι ρεμπέτες νομίζω ότι λένε πάντως και μερικά φίδια στις αυτοβιογραφίες τους. Δε καταλαβαίνω γιατί οι αριστεροί έπρεπε
να σπαταλούν χρόνο και πολιτική ενέργεια προκειμένου να κυνηγούν τους ρεμπέτες, ειδικά από τη στιγμή που περιπολούσαν
οι χωροφύλακες στους δρόμους και το ΚΚΕ ήταν σε καθεστώς παρανομίας. Από την άλλη άμα δεν υπήρχε επαφή αριστερών-
ρεμπετών, ποιόν ακριβώς θα κάρφωνε ο Βαμβακάρης στους Χίτες? Γενικά, οι ρεμπέτες ήταν κάτι σα τους ράπερς του 30, δε
νομίζω οι κουκουέδες να ακούν σήμερα το Snoop Dog ή το Light , ούτε και να τους κυνηγάνε, μάλλον για παρακατιανούς και
ανάξιους κριτικής τους βλέπουν.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Αγις έγραψε: 01 Μάιος 2020, 01:44
Planis έγραψε: 01 Μάιος 2020, 01:15 Επαναλαμβάνω, αν παραμερίσετε τη βραχνή φωνή του Βαμβακάρη, τα τραγούδια του περισσότερο δυτική παράδοση απηχούν παρα ανατολική. Τα ακουσματά του ήταν κυρίως από τη γειτονιά των Παπικών της Σύρου.
Το θέμα είναι τι άκουγε ο μέσος ακροατής του Βαμβακάρη. :D Νομίζεις ότι τους απασχολούσε το μινόρε? Ένα παπάρα με μπουζούκι
ενας παπαρας που επαιζε παναρχαιο σκοπο - που υπαρχει κ σε αλλα τραγουδια - + στιχους απο δημοτικο

επισης επαιζε το '' αγγελοκαμωμενη μου κ λαμπαδοχυτη μου '' που το ειχε παραλαβει απο την παραδοση και αργοτερα ανακαλυφθηκε - οπως και πολλα αλλα - οτι ειχαν καταγραφει απο πρεσβευτη στην πολη 4 + αιωνες πισω στο περιφημο χειρογραφο της βιεννης .

Το παπάρας το έγραψα με τη καλή έννοια..Για τους θαμώνες των τεκέδων, ένας παπάρας ήταν και για αυτό τον γουστάραν.
Άβαταρ μέλους
Αγις

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 01:46 Οι ρεμπέτες νομίζω ότι λένε πάντως και μερικά φίδια στις αυτοβιογραφίες τους. Δε καταλαβαίνω γιατί οι αριστεροί έπρεπε
να σπαταλούν χρόνο και πολιτική ενέργεια προκειμένου να κυνηγούν τους ρεμπέτες, ειδικά από τη στιγμή που περιπολούσαν
οι χωροφύλακες στους δρόμους και το ΚΚΕ ήταν σε καθεστώς παρανομίας. Από την άλλη άμα δεν υπήρχε επαφή αριστερών-
ρεμπετών, ποιόν ακριβώς θα κάρφωνε ο Βαμβακάρης στους Χίτες? Γενικά, οι ρεμπέτες ήταν κάτι σα τους ράπερς του 30, δε
νομίζω οι κουκουέδες να ακούν σήμερα το Snoop Dog ή το Light , ούτε και να τους κυνηγάνε, μάλλον για παρακατιανούς και
α ναι ; φιδια ;
Να βαλω τοτε Αναγνωστακη

''Φυλάγαμε τσίλιες οι τρεις μας, γωνία Αρριανού-Ολύμπου. Κρατούσαμε σφιχτά το περίστροφο, με το χέρι στη φαρδιά τσέπη του σακακιού που φούσκωνε, όπως στην τελευταία ταινία του Τζώρτζ Ραφτ. Στις οχτώ ακριβώς ακούστηκε μια ριπή από πολυβόλο και σε λίγο σκόρπιοι πυροβολισμοί. Στις οχτώ και πέντε έφτασε ο Γαλάνης να μας πει να διαλυθούμε. Εγώ κατέβαινα μαζί του μέχρι την Εγνατία. «Απλή δουλειά» είπε. «Μόλις μπήκαμε μέσα στον τεκέ τούς βρήκαμε όλους ξαπλωμένους στην κουρελού, ακίνητους, σα να μην άκουσαν που μπήκαμε. Τους φωνάξαμε να σηκωθούν. Δε σηκωθήκανε, ήτανε βαριά μαστουρωμένοι. Τους ρίξαμε με την ησυχία μας μια και καλή. Δε σάλεψε κανείς τους, ούτε κιχ, οχτώ άτομα. Θ’ ανασάνει τώρα η γειτονιά από την αλητεία του Κιορπέ». «Πάρε το περίστροφο» είπα «δεν έχω που να το ακουμπήσω απόψε». Πρόσεξα τη φωνή μου. Την πρόσεξε και ο Γαλάνης. «Σε καταλαβαίνω» είπε. «Δεν έχεις συνηθίσει ακόμα». «Είναι κι αυτό» είπα.» (Μανώλης Αναγνωστάκης, «Το Περιθώριο ’68-’69»).
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Αγις

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 01:48

Το παπάρας το έγραψα με τη καλή έννοια..Για τους θαμώνες των τεκέδων, ένας παπάρας ήταν και για αυτό τον γουστάραν.
Τρολελε
νικ κ πραμα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Αγις έγραψε: 01 Μάιος 2020, 01:49
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 01:46 Οι ρεμπέτες νομίζω ότι λένε πάντως και μερικά φίδια στις αυτοβιογραφίες τους. Δε καταλαβαίνω γιατί οι αριστεροί έπρεπε
α ναι ; φιδια ;
Να βαλω τοτε Αναγνωστακη

''Φυλάγαμε τσίλιες οι τρεις μας, γωνία Αρριανού-Ολύμπου. Κρατούσαμε σφιχτά το περίστροφο, με το χέρι στη φαρδιά τσέπη του σακακιού που φούσκωνε, όπως στην τελευταία ταινία του Τζώρτζ Ραφτ. Στις οχτώ ακριβώς ακούστηκε μια ριπή από πολυβόλο και σε λίγο σκόρπιοι πυροβολισμοί. Στις οχτώ και πέντε έφτασε ο Γαλάνης να μας πει να διαλυθούμε. Εγώ κατέβαινα μαζί του μέχρι την Εγνατία. «Απλή δουλειά» είπε. «Μόλις μπήκαμε μέσα στον τεκέ τούς βρήκαμε όλους ξαπλωμένους στην κουρελού, ακίνητους, σα να μην άκουσαν που μπήκαμε. Τους φωνάξαμε να σηκωθούν. Δε σηκωθήκανε, ήτανε βαριά μαστουρωμένοι. Τους ρίξαμε με την ησυχία μας μια και καλή. Δε σάλεψε κανείς τους, ούτε κιχ, οχτώ άτομα. Θ’ ανασάνει τώρα η γειτονιά από την αλητεία του Κιορπέ». «Πάρε το περίστροφο» είπα «δεν έχω που να το ακουμπήσω απόψε». Πρόσεξα τη φωνή μου. Την πρόσεξε και ο Γαλάνης. «Σε καταλαβαίνω» είπε. «Δεν έχεις συνηθίσει ακόμα». «Είναι κι αυτό» είπα.» (Μανώλης Αναγνωστάκης, «Το Περιθώριο ’68-’69»).
Nαι και τι λέει αυτό το απόσπασμα? Ότι βρήκαν κάποιους σε μία ταβέρνα και τους ρίξαν, που λέει ότι τους την άναψαν γιατί
δε γουστάραν τη μουσική τους? Να ήταν τίποτα Χίτες τα θύματα, δε παίζει σαν ενδεχόμενο?
Άβαταρ μέλους
Αγις

ολα παιζουν εκτος απο το να μην ειναι παρθενα η αριστερα - μπρος πισω κ τσιμπουκισιο
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Αγις έγραψε: 01 Μάιος 2020, 01:57
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 01:48

Τρολελε
νικ κ πραμα
Η λαϊκή αποδοχή στη μουσική προϋποθέτει να σε βλέπει το κοινό σου ως ένα παπάρα. Αν σε βλέπει ως λόγιο, δε σε αποδέχεται.
Οι λόγιοι στη Λυρική, οι παπάρες στα μπουζούκια. Τώρα βέβαια μετά από τόσα χρόνια έχει γίνει της μόδας το ρεμπέτικο στους
κύκλους των κουλτουρέ τύπων, αλλά αυτό δεν είναι ευθύνη του Βαμβακάρη. Μάλλον, θα γελούσε αμήχανα αν έβλεπε ποιοί τον
ακούν σήμερα και πως τον παρουσιάζουν.Τα λεφτά δε θα τα αρνούνταν πάντως :D
Άβαταρ μέλους
Αγις

σημερα τον ακουν ολοι και θα τον ακουνε οι επομενοι
τα αλλα τι σχεση εχουν με την μουσικη του ;

το παπαρας ασχολιαστο οπως και να θες να το παρουσιασεις
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Αγις έγραψε: 01 Μάιος 2020, 02:21 σημερα τον ακουν ολοι και θα τον ακουνε οι επομενοι

Αγαπητέ καλός και άγιος ο Βαμβακάρης αλλά ο τύπος που ακούς με τόση ζέση και φανατισμό είναι διαφορετικός
από αυτόν που τραγουδούσε στο Πειραιά του 1930. Δικαίωμα του καθενός να βλέπει στο κάθε καλλιτέχνη ότι νομίζει,
εξάλλου εγω είμαι αυτός που έχει θέσει το στοιχείο της υποκειμενικότητας των αισθήσεων στις μουσικές επιλογές,
αλλά ναι ο Βαμβακάρης του 1930 ήταν ένας παπάρας που τραγουδούσε στο βρώμικο κωλολίμανο του Πειραιά και για αυτό
το λόγο έκανε επιτυχία στο κύκλο του.
Άβαταρ μέλους
Αγις

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 02:36
Αγις έγραψε: 01 Μάιος 2020, 02:21 σημερα τον ακουν ολοι και θα τον ακουνε οι επομενοι

Αγαπητέ καλός και άγιος ο Βαμβακάρης αλλά ο τύπος που ακούς με τόση ζέση και φανατισμό είναι διαφορετικός
από αυτόν που τραγουδούσε στο Πειραιά του 1930. Δικαίωμα του καθενός να βλέπει στο κάθε καλλιτέχνη ότι νομίζει,
εξάλλου εγω είμαι αυτός που έχει θέσει το στοιχείο της υποκειμενικότητας των αισθήσεων στις μουσικές επιλογές,
αλλά ναι ο Βαμβακάρης του 1930 ήταν ένας παπάρας που τραγουδούσε στο βρώμικο κωλολίμανο του Πειραιά και για αυτό
για την μουσικη του εχεις να πεις κατι η θα συνεχισεις με- φοραγε απλυτη φανελα - εμενε σε υπογειο κ μυριζε σκορδο ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Αγις έγραψε: 01 Μάιος 2020, 02:50
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Μάιος 2020, 02:36

για την μουσικη του εχεις να πεις κατι η θα συνεχισεις με- φοραγε απλυτη φανελα - εμενε σε υπογειο κ μυριζε σκορδο ;
Για μένα και το περισσότερο κόσμο είναι σημαντικότερη η εικόνα του, ασχολήσου με τη μουσική του, δε σε εμποδίζει
κανείς.Όλοι οι καλοί χωράνε, απλώς ο πολύς κόσμος δεν ασχολείται με τεχνικές.
Πάολο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάολο »

Ο Κραουνακης ειναι τεραστιος καλλιτεχνης.
Γνωμη μου ειναι, πως κανει λαθος που απαγορευσε στην Αλκηστη να τραγουδησει το συγκεκριμενο τραγουδι.
Τα πνευματικα δικαιωματα ειναι δικα του και της Λινας.
Τι γινεται ομως, αν τα τραγουδια του, τραγουδιουνται απο μια παρεα σ' ενα παρτυ, ή σε καποιο γηπεδο ;
Θελω να πω, πως αν γινονται αποδεκτα απο την κοινωνια, τοτε γινονται κτημα ολων.
Εδω ολοκληρος Μικης, δεν εφερε αντιρηση οταν ο Σακης τραγουδησε της Δικαιοσυνης Ηλιε Νοητε. Ποιος ; ο Σακης.

Εχει δικιο ο Κραουνακης να ειναι αντιθετος με τη συναυλια στο φορτηγο, εν μεσω καραντινας.
Και περισσοτερο δικιο, οταν μια βδομαδα πριν απαγορευτηκε ο επιταφιος και η Ανασταση.
Κι ενα φορτηγο δικιο, που σταματησε τυχαια μπροστα στο Μαξιμου. Με θειο και ανιψιο να διασκεδαζουν.
Μαζι με πολυ κοσμο.

Δηλαδη, ενα καθαρα επικοινωνιακο τρυκ του Κουλη, που σωστα επισημανε ο Κραουνακης.

Η ολη κουβεντα για δεξια και αριστερα, ειναι κατευθυνομενη.
Να πουν οι μεν ''πηξτε ζαιοι'', ν' απαντησουν οι δε ''αγια οικογενεια, ΝΔλικα'', και να παει η μπαλα στην κερκιδα.
Δεν υπαρχει δεξια, ουτε αριστερα στην Ελλαδα.
Κι αυτο το γνωριζουν καλα, τα σημερινα 10χρονα, οσα και τα χρονια των μνημονιων.
Μόνο λιτοτητα, φτωχεια και αρνηση.

Επαναλαμβανω για το αδικο του Κραουνακη.
Οταν γινεται αυτο, τοτε δεν υπαρχει αλλος δρομος.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 30 Απρ 2020, 15:02
Να σε ρωτήσω το εξής. Έστω ότι δινόταν επιλογή στον δημιουργό είτε να παίζονται τα κομμάτια του σε ραδιόφωνα, μπαρ, εστιατόρια και να μην παίρνει φράγκο, είτε να μην παίζονται καθόλου. Τι πιστεύεις ότι θα διάλεγε; Εδώ σε θέλω μάνα μου. Μάνα μου τουρκογύφτισσα (all rights reserved).
σωστο κι αυτο. καθενας που παιζει στο ραδιο η τραγουδαει καποιο κομματι, το κανει ολο και πιο διασημο, δηλαδη δινει φραγκα στον δημιουργο. δεν ειναι και σπανιο να πληρωνει ο δημιουργος για να γινει αυτο, με σκοπο να τα παρει πισω οταν γινει διασημο.

οποτε ειναι γενικως συζητησιμο το ποιος χρωσταει σε ποιον.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Μάιος 2020, 10:20
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 30 Απρ 2020, 15:02
Να σε ρωτήσω το εξής. Έστω ότι δινόταν επιλογή στον δημιουργό είτε να παίζονται τα κομμάτια του σε ραδιόφωνα, μπαρ, εστιατόρια και να μην παίρνει φράγκο, είτε να μην παίζονται καθόλου. Τι πιστεύεις ότι θα διάλεγε; Εδώ σε θέλω μάνα μου. Μάνα μου τουρκογύφτισσα (all rights reserved).
σωστο κι αυτο. καθενας που παιζει στο ραδιο η τραγουδαει καποιο κομματι, το κανει ολο και πιο διασημο, δηλαδη δινει φραγκα στον δημιουργο. δεν ειναι και σπανιο να πληρωνει ο δημιουργος για να γινει αυτο, με σκοπο να τα παρει πισω οταν γινει διασημο.

οποτε ειναι γενικως συζητησιμο το ποιος χρωσταει σε ποιον.
Αυτό λέμε. Πολλές φορές οι δισκογραφικές πληρώνουν τους σταθμούς για να παίξουν τα τραγούδια τους. Αυτά είναι γνωστά. Ακούω ένα τραγουδάκι στο σταθμό και μετά το αγοράζω στο itunes (λέμε τώρα).
Επίσης ο Κραουνάκης γράφει τη μουσική κυρίως. Η Νικολακοπούλου τους στίχους. Η Πρωτοψάλτη ερμηνεύει. Σε ποιον ανήκει το τραγούδι; Σε όλους και σε κανένα. Πόσο θρασύ το κήτος που απαγορεύει σε έναν από τους συντελεστές του τραγουδιού να το ερμηνεύσει επειδή δε γουστάρει το κοινό;

Τώρα στην Ελλάδα μέχρι πριν από κανα χρόνο τα πνευματικά δικαιώματα τα διαχειριζόταν η ΑΕΠΙ. Σε περίπτωση που δε γνωρίζουν κάποιοι τι εστί ΑΕΠΙ ας ρίξουν μια ματιά εδώ:

https://www.protothema.gr/greece/articl ... -4-hronia/
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”