O μέγας Ιωάννης Μεταξάς ήταν αξιωματικός του μηχανικού, πιάνεται?Nero έγραψε: 22 Ιουν 2019, 17:08ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 22 Ιουν 2019, 17:03Είχα ρίξει μικρό δόλωμα αρχικά, αλλά ο μμαξούλης έριξε όλον τον κουβά μέσα
Η ιστορία πάντως έγραψε ότι ο πρώτος μηχανικός που έγινε πρωθυπουργός της χώρας...είναι ο ποκος![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος...
Re: Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος...
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Ναι, ούτε ήταν πραγματική αριστερά κτλ αλλά καλύτερα να μην ανοίγουμε τέτοιες συζητήσεις.Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιουν 2019, 17:45 Δεν ήταν πραγματικός μηχανικός. Ο πραγματικός μηχανικός πρωθυπουργός δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Sid Vicious
Saliveros έγραψε: 22 Ιουν 2019, 20:53Μόνο μια κορυφαία ιστορικός στο παγκόσμιο στερέωμα μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη φιλομαθή νεολαία μαςμίστερ μαξ έγραψε: 22 Ιουν 2019, 17:04 Θελω να ξερω ποσο καλή ιστορικος ειναι στο παγκόσμιο στερέωμα
![]()
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Οι φτωχοί φοιτητές νομίζεις ότι εγκρίνουν την αλητεία που επικρατεί; Ποιος σου είπε ότι έχουν χρόνο για χάσιμο σπουδάζοντας τουλάχιστον 1-2 χρόνια παραπάνω, αντί για 4, λόγω καταληψιών, κλπ μαλακιών;- Casper - έγραψε: 22 Ιουν 2019, 00:00 Επειδή δεν μπορείτε να τους σταματήσετε με άλλο τρόπο ε;
Οι φτωχοί που δεν έχουν να πληρώσουν ιδιωτικά να κάτσουν σπίτι τους και να αφήσουν τις σπουδές;
Μια ασήμαντη μειοψηφία=οργανωμένη συμμορία, να κάνει κουμάντο στα ΑΕΙ; Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Θα δούμε ...!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- hellegennes
Στην Ελλάδα όταν γίνεται συζήτηση για ιδιωτικά πανεπιστήμια, εννοούμε πάντα κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ό,τι είδους σύστημα ελέγχου και να φτιάξεις, ένα ιδιωτικό κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο δεν θα είναι ποτέ της ίδιας κλάσης με μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, δημόσια ή ιδιωτικά. Ανέφερα ότι η ΗΠΑ είναι ίσως η μόνη χώρα που έχει σοβαρά ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όμως κι εκείνα είναι ΟΛΑ μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Όχι ότι δεν υπάρχουν και ιδιωτικά που είναι κερδοσκοπικά, απλά δεν τα ξέρουν ούτε οι ιδρυτές τους. Το να συμβαίνει αυτό στην καρδιά του καπιταλισμού κάτι θα σημαίνει.ST48410 έγραψε: 22 Ιουν 2019, 13:38Καλώς τον!hellegennes έγραψε: 22 Ιουν 2019, 11:29 Οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν δημόσια πανεπιστήμια και δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα. Σε πόσες ευρωπαϊκές χώρες είναι ιδιωτικά τα πανεπιστήμια;
Υπάρχουν βέβαια και ιδιωτικά πανεπιστήμια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά συμπτωματικά είναι όλα εντελώς άγνωστα. Όλα τα γνωστά και καλά πανεπιστήμια είναι δημόσια. Ουσιαστικά η μόνη δυτική χώρα που έχει καλά ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι η Αμερική.
Άρα το πρόβλημα δεν είναι εκεί.
Δεν πιστεύω στην ιδιωτική παιδεία ντε και καλά. Ιδανικά θα ήθελα να μην χρειάζεται. Απλώς δεν βλέπω πως θα μπορέσει κάποιος να λύσει τον γόρδιο δεσμό που υπάρχει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα έτσι όπως έχει η κατάσταση τώρα. Πιθανολογώ ότι θα συμβεί αυτό που λέει ο Σαλίβερος και με τις πρώτες προσπάθειες θα ξεσηκωθούν όλοι για επαναστατική γυμναστική.
Επίσης για να έχεις καλά πανεπιστήμια οποιασδήποτε μορφής χρειάζεσαι οργανωμένο κράτος που επιβάλει την τάξη και τους νόμους. Αυτό είναι το πρώτο. Χωρίς αυτό η όποια προσπάθεια θα καταλήγει σε ιδιωτικές αρπαχτές για εύκολο και γρήγορο χρήμα ή και σε αγορασμένα πτυχία. Στην παρούσα φάση όμως επειδή δεν γίνεται να φτιάξεις σοβαρό κράτος από την μία μέρα στην άλλη, βλέπω την είσοδο των ιδιωτικών ως μια αναγκαία συνθήκη για να ξεφύγουμε από το σημερινό τέλμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τα αγγλικά πανεπιστήμια τι είναι; Γιατί δημόσια με την έννοια των δικών μας δεν είναι σίγουρα. Τέλος πάντων στο παρόν θέμα δεν έχω ιδεολογική τοποθέτηση. Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα κλπ αρκεί να γίνουν τα πανεπιστήμιά μας καλύτερα κρινόμενα με ότι κριτήρια κρίνονται τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου.
Ωστόσο εξήγησα γιατί θεωρώ πως μια μορφή ανταγωνισμού και μεταφοράς τεχνογνωσίας θα ήταν επωφελής.
-
- Casper -
Νάνδρο τι λες; Διάβασες τι έγραψα;Nandros έγραψε: 22 Ιουν 2019, 23:58Οι φτωχοί φοιτητές νομίζεις ότι εγκρίνουν την αλητεία που επικρατεί; Ποιος σου είπε ότι έχουν χρόνο για χάσιμο σπουδάζοντας τουλάχιστον 1-2 χρόνια παραπάνω, αντί για 4, λόγω καταληψιών, κλπ μαλακιών;- Casper - έγραψε: 22 Ιουν 2019, 00:00 Επειδή δεν μπορείτε να τους σταματήσετε με άλλο τρόπο ε;
Οι φτωχοί που δεν έχουν να πληρώσουν ιδιωτικά να κάτσουν σπίτι τους και να αφήσουν τις σπουδές;
Μια ασήμαντη μειοψηφία=οργανωμένη συμμορία, να κάνει κουμάντο στα ΑΕΙ; Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Θα δούμε ...!
.
Εννοείται πως οι φτωχοί φοιτητές (και γενικά ο Φοιτητής - με Φ κεφαλαίο γιατί τιμάει ακριβώς αυτή την ιδιότητα) θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους ακριβώς στα χρόνια τους, ούτε ένα εξάμηνο παραπάνω.
Δυστυχως με καλυψαν καποιοι αλλοι,οπως οχ ο χελη.
Ισως ,αυτο που προτεινεις να ειναι μια καλη κυση,αλλα απο την στιγμη που θα ειναι κερδοσκοπιο,κλασικος καπιταλισμος,αγοραζω-πουλαω. Τουλαχιστον στην ελλαδα,αλλα και στην ευρωπη δεν την θεωρω λυση.
Υπαρχουν και αλλες λυσεις. Πρωτα πρωτα,καλο ειναι να εξαφανιστουν ολες οι παραταξεις. ΑΜΕΣΑ!
Τεσπα,η αληθεια ειναι πως δεν ειναι το καταλληλο νημα. Πιστευω συνενοηθηκαμε. Μονο ο διο δεν λεει να καταλαβει,γιατι ειναι απολυτος.
- hellegennes
Είναι μη κερδοσκοπικά, ανεξάρτητα ιδρύματα με κρατική χρηματοδότηση και κρατικό έλεγχο.ST48410 έγραψε: 23 Ιουν 2019, 00:43Τα αγγλικά πανεπιστήμια τι είναι; Γιατί δημόσια με την έννοια των δικών μας δεν είναι σίγουρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το ίδιο δεν είναι και τα δικά μας;hellegennes έγραψε: 23 Ιουν 2019, 11:31Είναι μη κερδοσκοπικά, ανεξάρτητα ιδρύματα με κρατική χρηματοδότηση και κρατικό έλεγχο.ST48410 έγραψε: 23 Ιουν 2019, 00:43Τα αγγλικά πανεπιστήμια τι είναι; Γιατί δημόσια με την έννοια των δικών μας δεν είναι σίγουρα.
Πάνος Σκουρλέτης
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Έχω την εντύπωση ότι τα αγγλικά πανεπιστήμια είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους προέρχεται από δωρεές.
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Ιουν 2019, 11:44 Έχω την εντύπωση ότι τα αγγλικά πανεπιστήμια είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους προέρχεται από δωρεές.
Σαν φιλανθρωπικά ιδρύματα τοποθετούντα οι Κρατικές Διοικήσεις και φυσικά κάποιο Κρατικό budget.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- hellegennes
Περίπου. Τυπικά τα δικά μας εξαρτώνται απόλυτα από το κράτος για την λειτουργία τους, γιατί δεν έχουν δίδακτρα ούτε μεγάλο αριθμό ιδιοκτησιών και επιχειρήσεων που να τους ανήκουν και να καλύπτουν μέρος των εξόδων τους.Saliveros έγραψε: 23 Ιουν 2019, 11:36Το ίδιο δεν είναι και τα δικά μας;hellegennes έγραψε: 23 Ιουν 2019, 11:31Είναι μη κερδοσκοπικά, ανεξάρτητα ιδρύματα με κρατική χρηματοδότηση και κρατικό έλεγχο.ST48410 έγραψε: 23 Ιουν 2019, 00:43
Τα αγγλικά πανεπιστήμια τι είναι; Γιατί δημόσια με την έννοια των δικών μας δεν είναι σίγουρα.![]()
Παρόλα αυτά, η συνολική συνεισφορά του ΗΒ στα πανεπιστήμιά του είναι της τάξης των 20 δις ευρώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Όχι, δεν είναι. Αλλά είναι μη κερδοσκοπικά και ένα μέρος των εσόδων τους προέρχεται από ερευνητικές επιδοτήσεις εταιρειών. Ένα άλλο μέρος είναι κρατικές επιδοτήσεις, ένα άλλο μέρος είναι τα δίδακτρα των φοιτητών και ένα άλλο μέρος είναι έσοδα από άλλες δραστηριότητες (ενοικιάσεις κτηρίων, επιχειρήσεις που τους ανήκουν, κτλ).Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 23 Ιουν 2019, 11:44 Έχω την εντύπωση ότι τα αγγλικά πανεπιστήμια είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους προέρχεται από δωρεές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 456 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ναύτης
-
- 0 Απαντήσεις