!!! DEVELOPMENT MODE !!!

6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Πρετεντέρης
Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια

Re: 6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πρετεντέρης »

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:12
Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 14:48
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 14:44

ίσως, μία στο δισεκατομμύριο, να αυξήθηκαν οι συναλλαγές με κάρτες και να μειώθηκαν οι συναλλαγές με μετρητά
Τυπε σε σπηλια ζεις ? , απο τον κοβιντ και μετα η καρτα εκτοξευτηκε . ειδικα τα τελευταια 2 χρονια ολοι πληρωνουν καρτα . φοιτητες - πιτσιρικια και 9 στις 10 γυναικες .

Αυτο δεν ειναι ακουσα μου ειπαν κλπ αλλα προσωπικη εμπειρια μου απο την αγορα .
Άλλο πράγμα λέει. Διάβαζε καλύτερα.

Όσο για την προσωπική σου εμπειρία, είναι τελείως λάθος. Περίπου τα 2/3 της αξίας των συναλλαγών γίνεται ακόμα με μετρητά.
Στη συνολική αξία των συναλλαγών που έγιναν σε σημεία εξυπηρέτησης καταναλωτών (POS – Point of Sales) στην Ελλάδα μόλις το 42% έγινε με μετρητά, και το 47% με κάρτα, ένα από τα υψηλότερα στην ευρωζώνη.

https://www.naftemporiki.gr/finance/eco ... E%BD%CE%B7.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 13:52
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 11:30
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 11:24

200 εκατομμύρια ακούγεται πολύ πιο λογικό ποσό και είναι αδιάφορο που συνδέθηκαν οι ταμειακές με τα pos γιατί μπορούσαν να τα βρουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πριν.

Το μόνο που άλλαξε είναι ότι αυξήθηκαν τα κέρδη κάποιων για νέο εξοπλισμό και η μέση συναλλαγή από 5 δευτερόλεπτα έγινε 35 δευτερόλεπτα.
Δε μπορείς να πετάξεις τη φοροδιαφυγή με ελέγχους που κάνουν υπάλληλοι της ΑΑΔΕ ακόμα και αν βρεις τους πιο ικανούς και ηθικούς ελεγκτές.Όποιος έχει εργαστεί σε δημόσια υπηρεσία ξέρει πόσο δύσκολο είναι να καταπιαστεί αυτή με τον όγκο συναλλαγών και αιτημάτων που δέχεται καθημερινά όχι να αναλάβει και ελέγχους κάτι εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων.
Κυριολεκτικά είναι η ίδια ακριβώς μέθοδος. Δεν αλλάζει τίποτα.
Δε νομίζω πως είναι αληθές αυτό.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Δημοκράτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 10:10 Υπάρχουν ελ που διαφωνούν με την πάταξη της φοροδιαφυγής, γεμάτο
Όχι που δεν θα υπήρχαν και τέτοιοι ηλιθιοι
Όχι, είναι πονηροί φοροκλέφτες.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

20 με 25 δις κάθε χρόνο είναι η φοροδιαφυγή.
Ελπίζω με τα pos να μειώθηκε.

Να μην αισθάνομαι κι εγώ μαλάκας ,γιατί και να θέλω δεν μπορώ να φοροδιαφύγω.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:18
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:12
Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 14:48

Τυπε σε σπηλια ζεις ? , απο τον κοβιντ και μετα η καρτα εκτοξευτηκε . ειδικα τα τελευταια 2 χρονια ολοι πληρωνουν καρτα . φοιτητες - πιτσιρικια και 9 στις 10 γυναικες .

Αυτο δεν ειναι ακουσα μου ειπαν κλπ αλλα προσωπικη εμπειρια μου απο την αγορα .
Άλλο πράγμα λέει. Διάβαζε καλύτερα.

Όσο για την προσωπική σου εμπειρία, είναι τελείως λάθος. Περίπου τα 2/3 της αξίας των συναλλαγών γίνεται ακόμα με μετρητά.
Καταλαβα πολυ καλα τι λεει . το εχω μπολνταρει κιολας . προφανως ο αλογομουρης ζει με καμια φυλη στην αφρικη για να του κανει τοσο εντυπωση η ανοδος των ηλεκτρονικων πληρωμων .

Τι λαθος μωρε χελη ? αρχισες τα σπαστικα σου ? υπαλληλος σε φουρνο ημουν 4 χρονια ( με συναλαγες απο 5 ευρω ως 20 μεσο ορο για πελατη ) . ε 2 χρονια τωρα πληρωνουν σχεδον ολοι ολοι καρτα

Δεν θελω να σκεφτω τι γινεται σε ρουχα - παππουτσια που μιλαμε για συναλαγες 100 και 500 ευρω .
ειρωνικά προς τον πρετεντέρης το έγραψα γιατί είπε "πώς εξηγείται η αύξηση των ποσών που εισπράττεται με καρτες;"

οι κυβερνητικοί υποστηρίζουν ότι τα ποσά που εμφανίζονται είναι μεγαλύτερα εξαιτίας της διασύνδεσης (ότι και καλά πιο πριν εισέπρατταν 6,5 δις στην αγορά μέσω κάρτας αλλά δεν φαίνονταν επειδή δεν έκοβαν απόδειξη). εγώ λέω ότι είναι μεγαλύτερα επειδή χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο πλαστικό χρήμα και ότι ούτως ή άλλως είναι αδύνατο να εισέπρατταν 6,5 δις μέσω κάρτας χωρίς απόδειξη. είναι σαν να έχει έναν ελέφαντα στο δωμάτιο η κυβέρνηση με όλες τις αποδείξεις μπροστά της και να κάνει ότι δε μπορεί να τον δει

6,5 δις φοροδιαφυγή ενώ υπάρχουν ηλεκτρονικές συναλλαγές δηλαδή αποδεικτικά στοιχεία γι'αυτό το ποσό χωρίς παραστατικό; και περίμενε τη διασύνδεση των ταμειακών η κυβέρνηση για να σταματήσει τέτοιο πάρτι; σοβαρά τώρα;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Στύξ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:56
κάνε κάνα ιδιαίτερο
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:58
κάνε κάνα ιδιαίτερο
Ποτέ ως καθηγητής δημοσίου :smt018 , είναι θέμα ηθικών αρχών.
Προ διορισμού έκανα και άφθονα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Στύξ την 18 Φεβ 2025, 16:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:58
ειρωνικά προς τον πρετεντέρης

1 + 1 κανει 2 . τελος . ειρωνικα ξε ειρωνικα δεν το γνωριζω . πλεον οποιος πληρωνει καρτα ειναι απαραιτητη αποδειξη . πριν την συνδεση ηταν πιο
χαλαρα . και το ιδανικοτερο σεναριο ( φορολογικα ) θα ηταν αν ολοι πληρωναν καρτα οπου ολα θα φευγαν με αποδειξεις .

ειναι απλα πραγματα και οχι κβαντομηχανικη .
Άβαταρ μέλους
Νon4me

Μπορεις να φοροδιαφυγεις . οχι σαν δασκαλος αλλα σαν πελατης . πανε ψωνισε 2 κατοσταρικα ρουχα και πες μετρητα η καρτα και ελα πες μας τι σου ειπαν . :lol:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:18 Τι λαθος μωρε χελη ? αρχισες τα σπαστικα σου ? υπαλληλος σε φουρνο ημουν 4 χρονια ( με συναλαγες απο 5 ευρω ως 20 μεσο ορο για πελατη ) . ε 2 χρονια τωρα πληρωνουν σχεδον ολοι ολοι καρτα

Δεν θελω να σκεφτω τι γινεται σε ρουχα - παππουτσια που μιλαμε για συναλαγες 100 και 500 ευρω .
Έχω στατιστικά 10 ετών. Είναι ανοδική η πορεία αλλά πολύ σταθερά κοντά στο 1/3 των συναλλαγών τα 5 τελευταία χρόνια. Εξάλλου αυτό δεν είναι μόνο της δικής μου επιχείρησης στατιστικά, είναι στατιστική όλου του κράτους. Ούτε στην πιο Hardcore ευρωπαϊκή χώρα υπέρ των ηλεκτρονικών πληρωμών δεν πλησιάζουν τα ποσοστά που λες.

Αυτά είναι συμπεράσματα της ΕΚΤ για το 2024:

Cash was the most frequently used payment method at the POS in the euro area and was used in 52% (59%) of transactions, but the share of cash payments has declined.

In terms of value, the most important single payment instrument was cards, with a share of 45% (46%). Cash had a share of 39% (42%).

Cash was the most frequently used payment method for small-value payments at the POS, in line with previous surveys. For payments over €50, cards were the most frequently used payment method.

Για την ακρίβεια, η χώρα με την μικρότερη αξία σε συναλλαγές με μετρητά ήταν η Ολλανδία με 22%. Στην Ελλάδα ήταν στο 54%. Υπόψη ότι αυτά περιλαμβάνουν μόνο τις φανερές συναλλαγές, όχι τις μάυρες. Στην Ελλάδα εκτιμώνται οι πληρωμές σε μετρητά στα 2/3 του συνόλου, στην Ολλανδία είναι λογικά κοντά στο 27%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Δημοκράτης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 10:59
Ερμής έγραψε: 18 Φεβ 2025, 10:54
dna replication έγραψε: 18 Φεβ 2025, 10:33

όχι δε μπαίνουν 100 αλλά φορολογείται για 100
Η διαφορά πηγαίνει στην τράπεζα που η φορολογία για τα κέρδη της αναβάλλεται
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 10:35

φορολογείται για 100 αλλά δε μπαίνουν 100
α πολύ ωραία. Δηλαδή πληρώνω ετσιθελικά τις τράπεζες.
Όχι. Μετρητά μέχρι να σβήσει ο ήλιος, εκτος και μιλάμε για πολυεθνικές που χέστηκα να πληρώνουν νταβατζιλίκι στην τράπεζα.
μπούρδες λένε
τα έξοδα που πληρώνουν οι επιχειρήσεις στις προμήθειες τραπζών εκπέπτουν φορολογίας
πως εκπίπτουν? εκδίδουν βεβαιωση οι τράπεζες?
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πρετεντέρης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:33
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:04
Πρετεντέρης έγραψε: 18 Φεβ 2025, 14:39 Αφού η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων μειώθηκε τα τελευταία χρόνια, πώς εξηγείται η αύξηση των ποσών που εισπράττεται με καρτες; Δεν μπορεί να είναι μόνο οι τουρίστες ούτε η αύξηση των τιμών η απάντηση.
Δεν αυξήθηκαν τα ποσά που εισπράττονται με κάρτες, ρε, ηλίθιε. Οι τιμές αυξήθηκαν. Αυτό σημαίνει μείωση της αγοραστικής δύναμης, ό,τι χρειάζονται περισσότερα λεφτά για να αγοράσουμε τα ίδια πράγματα.

Ούτε, ξαναλέω, άλλαξε κάτι στο σύστημα ελέγχου, που έφτιαξε η κυβέρνηση Τσίπρα. Οι ταμειακές και τα POS ήταν εδώ και χρόνια συνδεδεμένα με την ΑΑΔΕ κάτω από το ίδιο ΑΦΜ.
Ρε ηλίθιε, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΕΧΩ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ.

Φαντάσου, λοιπόν, με τις αυξημένες τιμές τι παζάρια θα γίνονταν, για να μην κοπεί απόδειξη.

Τώρα όμως κόβονται.

Γκέγκε;
Τα αρχίδια μου έχεις συμπεριλάβει. Όλες οι συναλλαγές από POS φαινόταν στην ΑΑΔΕ και πριν. Είσαι τόσο ηλίθιος που δεν το καταλαβαίνεις; ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:06
Νon4me έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:18 Τι λαθος μωρε χελη ? αρχισες τα σπαστικα σου ? υπαλληλος σε φουρνο ημουν 4 χρονια ( με συναλαγες απο 5 ευρω ως 20 μεσο ορο για πελατη ) . ε 2 χρονια τωρα πληρωνουν σχεδον ολοι ολοι καρτα

Έχω στατιστικά 10 ετών. Είναι ανοδική η πορεία αλλά πολύ σταθερά κοντά στο 1/3 των συναλλαγών τα 5 τελευταία χρόνια. Εξάλλου αυτό δεν είναι μόνο της δικής μου επιχείρησης στατιστικά, είναι στατιστική όλου του κράτους. Ούτε στην πιο Hardcore ευρωπαϊκή χώρα υπέρ των ηλεκτρονικών πληρωμών δεν πλησιάζουν τα ποσοστά που λες.

Αυτά είναι συμπεράσματα της ΕΚΤ για το 2024:

Cash was the most frequently used payment method at the POS in the euro area and was used in 52% (59%) of transactions, but the share of cash payments has declined.

In terms of value, the most important single payment instrument was cards, with a share of 45% (46%). Cash had a share of 39% (42%).

Cash was the most frequently used payment method for small-value payments at the POS, in line with previous surveys. For payments over €50, cards were the most frequently used payment method.

Για την ακρίβεια, η χώρα με την μικρότερη αξία σε συναλλαγές με μετρητά ήταν η Ολλανδία με 22%. Στην Ελλάδα ήταν στο 54%. Υπόψη ότι αυτά περιλαμβάνουν μόνο τις φανερές συναλλαγές, όχι τις μάυρες. Στην Ελλάδα εκτιμώνται οι πληρωμές σε μετρητά στα 2/3 του συνόλου, στην Ολλανδία είναι λογικά κοντά στο 27%.
:smt005:
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 15:45
hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 13:52
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 11:30

Δε μπορείς να πετάξεις τη φοροδιαφυγή με ελέγχους που κάνουν υπάλληλοι της ΑΑΔΕ ακόμα και αν βρεις τους πιο ικανούς και ηθικούς ελεγκτές.Όποιος έχει εργαστεί σε δημόσια υπηρεσία ξέρει πόσο δύσκολο είναι να καταπιαστεί αυτή με τον όγκο συναλλαγών και αιτημάτων που δέχεται καθημερινά όχι να αναλάβει και ελέγχους κάτι εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων.
Κυριολεκτικά είναι η ίδια ακριβώς μέθοδος. Δεν αλλάζει τίποτα.
Δε νομίζω πως είναι αληθές αυτό.
Δεν είναι θέμα άποψης, είναι θέμα πραγματικότητας. Δεν συζητάμε αν η αγάπη είναι ψευδαίσθηση, συζητάμε αν οι επιχειρήσεις έστελναν ημερησίως τα δελτία Ζ ταμειακών και POS στην ΑΑΔΕ. Ναι, συμβαίνει εδώ και χρόνια αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Νon4me

hellegennes έγραψε: 18 Φεβ 2025, 16:07
Τα αρχίδια μου έχεις συμπεριλάβει. Όλες οι συναλλαγές από POS φαινόταν στην ΑΑΔΕ και πριν. Είσαι τόσο ηλίθιος που δεν το καταλαβαίνεις; ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Φαινοταν αλλα μπορουσες να τις καλυψεις με τα υπαρχουσα χτυπημενα .

Σου λεμε πως πλεον οταν περνας καρτα πρεπει να κοβεις το αντιστοιχο ποσο πριν για να δωσει το ποσ εντολη να περαστει η καρτα .

μας κοροιδευεις ετσι ?
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”