!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Δημοκράτης

Re: Κατρούγκαλο θα λέτε και θα κλαίτε αγαπητοί ελεύθεροι επαγγελματίες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:04
Δημοκράτης έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:04 Γιατί; μαλάκας είναι να πάει να δουλέψει χωρίς επιδόματα αδείας, δώρα, ωράριο, αναρρωτικές και να βγάζει λιγότερα από τον ανειδίκευτο;
Αντίθετα με ό,τι λένε τα μποτάκια της ΝΔ, δεν υπάρχουν δουλειές. Δεν είναι μαλάκας αλλά δεν είναι και μάγος.
Τα εχει πει κι ο Αντρέας ο άνεργος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκράτης την 02 Νοέμ 2023, 13:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Δημοκράτης έγραψε: 31 Οκτ 2023, 10:04 Γιατί; μαλάκας είναι να πάει να δουλέψει χωρίς επιδόματα αδείας, δώρα, ωράριο, αναρρωτικές και να βγάζει λιγότερα από τον ανειδίκευτο;
Αντίθετα με ό,τι λένε τα μποτάκια της ΝΔ, δεν υπάρχουν δουλειές. Δεν είναι μαλάκας αλλά δεν είναι και μάγος.
Σωστό.
Επιπλέον, αρκετοί αυτοαπασχολούμενοι με πραγματικό εισόδημα 8-12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, μπορεί να δουλεύουν και κάποιες λιγότερες ώρες και προφανώς να μην έχουν μεγάλη μετακίνηση.
Αν ο άλλος είναι να πιάσει δουλειά στα Everest και να πηγαίνει ξερω-γω σε διάφορες περιοχές ή διάφορα ωράρια, προτιμά να βγάζει τα ίδια ως αυτοαπασχολούμενος παρά ως υπάλληλος.

Στόχος της κυβέρνησης, λόγω της προηγούμενης σπατάλης είναι το να προσπαθήσει να μαζέψει χρήματα.
Π.χ. από τον ΦΠΑ τα έσοδα θα είναι μειωμένα, έχουν μειωθεί οι επιδοτήσεις, υπάρχει στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα διόλου αμελητέα.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Isildur έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 13:32
Ερμής έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 13:28
Isildur έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 13:19
Δε νομίζω ότι αυτά τα δύο άρθρα που έβαλες Μήτσο περιγράφουν το θέμα εδώ ή έστω ότι μπορούν να ισχύσουν ως κάποιος καθολικός κανόνας για το ύψος των συναλλαγών. Πρακτικά αυτό που λένε είναι ότι δεν μπορείς να αρνηθείς την αποδοχή χαρτονονομισμάτων, πλην κάποιων υπο-περιπτώσεων. Κατά τ' άλλα, δεν λέει ότι οι συναλλαγές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον όση και η αξία του (ενός;) τραπεζογραμματίου.

Αν ήταν έτσι, τότε δεν θα είχε ισχύ και ο νόμος για τις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ. Θα ερχόταν ο άλλος να πάρει κάτι που κάνει 1.000 ευρώ, θα σου πετούσε δυο πεντακοσάρικα και θα σου έλεγε "βάσει αυτών των δύο άρθρων της ΕΕ είσαι υποχρεωμένος να τα πάρεις, χέστηκα τι λέει η τοπική νομοθεσία". Δε νομίζω δηλαδή ότι είναι ικανά αυτά να περιορίσουν τον ντόπιο νομοθέτη σε ό,τι αφορά το σύνολο της αξίας.

Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.
Αν σου έρθει ο άλλος με δύο πεντακοσάρικα, του κόβεις δύο τιμολόγια/αποδείξεις. Τρόποι υπάρχουν άπειροι και αυτος ειναι ο πλέον απλος
Βρε δεν λέω αυτό, ούτε πώς παρακάμπτεις τον νόμο, αυτά είναι γνωστά. Δες τι γράφω.
Κατάλαβα, αυτο που θέλω να πω ειναι πως απο τη στιγμή που υπάρχει 500αρικο έχεις το δικαίωμα να το χρησιμοποιείς σε συναλλαγές, αλλιώς ποια η χρησιμότητα του;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Ερμής έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 13:52
Isildur έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 13:32
Ερμής έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 13:28

Αν σου έρθει ο άλλος με δύο πεντακοσάρικα, του κόβεις δύο τιμολόγια/αποδείξεις. Τρόποι υπάρχουν άπειροι και αυτος ειναι ο πλέον απλος
Βρε δεν λέω αυτό, ούτε πώς παρακάμπτεις τον νόμο, αυτά είναι γνωστά. Δες τι γράφω.
Κατάλαβα, αυτο που θέλω να πω ειναι πως απο τη στιγμή που υπάρχει 500αρικο έχεις το δικαίωμα να το χρησιμοποιείς σε συναλλαγές, αλλιώς ποια η χρησιμότητα του;
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά νομίζω ότι είναι άσχετο (ή θα έπρεπε να είναι, έστω) με το ύψος της συναλλαγής. Το ότι δίνεις πεντακοσάρικο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσεις ντε και καλά κάτι που κάνει 500 ευρώ. Έστω ότι το όριο γίνει (πχ) 200 ευρώ. Ψωνίζεις κάτι των διακοσίων, δίνεις πεντακοσάρικο και παίρνεις ρέστα, τόσο απλά. Θα μού πεις τότε, γιατί να υπάρχει το 500άρικο; Ε, το ξανάπαμε αυτό, επειδή όταν βγήκε δεν είχε τεθεί ακόμα θέμα ορίων, ηλεκτρονικών συναλλαγών κλπ.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Εικόνα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Isildur έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 13:12
hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:33
EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 11:27

Για τον ίδιο λόγο που είναι δύσκολο να γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι για παραβάσεις του ΚΟΚ. Οι ίδιοι οι μπάτσοι παραβιάζουν τον ΚΟΚ περισσότερο από αυτούς που ελέγχουν :102:
Καλά, δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο, αλλά πέρα απ' αυτό πλέον οι έλεγχοι μπορούν να γίνονται σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεται να στέλνεις κάποιον να στέκεται μπάστακας έξω από εστιατόριο.
Δηλαδή, εσύ έχεις δει ποτέ μπάτσο να φοράει ζώνη; Ακόμα και με τα φλας είναι μαλωμένοι πολλοί (εκεί όχι όλοι βέβαια, όπως στις ζώνες).
Δεν ισχύει το κοκκινισμένο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Frappezitis έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 14:09 Εικόνα
Ε να καταργηθούν εντελώς οι αμεσοι φόροι αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχουν κανένα όφελος για το κρατος
Λογικά πράγματα :lol:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 13:19
hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 12:48
Ερμής έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 12:08 Αν δε κάνω λάθος η απαγόρευση της χρήσης μετρητών ειναι και αντισυνταγματική.
Αντισυνταγματική δεν ξέρω αν είναι, δεν θυμάμαι πουθενά στο σύνταγμα να αναφέρεται κάτι τέτοιο. Είναι όμως σίγουρα ενάντια στους νόμους της ΕΕ και συγκεκριμένα στην τελευταία κύρωση του 2010 (2010/191/ΕΕ), η οποία λέει τα εξής:

2. Αποδοχή πληρωμών σε τραπεζογραμμάτια και κέρματα ευρώ στις λιανικές συναλλαγές
Η αποδοχή τραπεζογραμματίων και κερμάτων ευρώ ως μέσων πληρωμής στις λιανικές συναλλαγές θα πρέπει να αποτελεί κανόνα. Σχετική άρνηση θα πρέπει να είναι δυνατή μόνον όταν δικαιολογείται από λόγους συναφείς με την αρχή της καλής πίστης (παραδείγματος χάρη, ο πωλητής δεν έχει ψιλά να επιστρέψει).

3. Αποδοχή τραπεζογραμματίων μεγάλης ονομαστικής αξίας στις λιανικές συναλλαγές

Τα μεγάλης αξίας τραπεζογραμμάτια θα πρέπει να γίνονται αποδεκτά ως μέσο πληρωμής στις λιανικές συναλλαγές. Σχε τική άρνηση θα πρέπει να είναι δυνατή μόνον όταν δικαιολο γείται από λόγους συναφείς με την αρχή της καλής πίστης (παραδείγματος χάρη, η ονομαστική αξία του προσφερόμενου τραπεζογραμματίου είναι δυσανάλογη προς το οφειλόμενο πληρωτέο ποσό).

Επίσης υπάρχει σχετική διάταξη που λέει ότι ο συναλλασσόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να δεχτεί πάνω από 50 κέρματα για οποιαδήποτε συναλλαγή (το ορίζει η Συνθήκη για την Λειτουργία της ΕΕ -ΣΛΕΕ).
Δε νομίζω ότι αυτά τα δύο άρθρα που έβαλες Μήτσο περιγράφουν το θέμα εδώ ή έστω ότι μπορούν να ισχύσουν ως κάποιος καθολικός κανόνας για το ύψος των συναλλαγών. Πρακτικά αυτό που λένε είναι ότι δεν μπορείς να αρνηθείς την αποδοχή χαρτονονομισμάτων, πλην κάποιων υπο-περιπτώσεων. Κατά τ' άλλα, δεν λέει ότι οι συναλλαγές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον όση και η αξία του (ενός;) τραπεζογραμματίου.

Αν ήταν έτσι, τότε δεν θα είχε ισχύ και ο νόμος για τις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ. Θα ερχόταν ο άλλος να πάρει κάτι που κάνει 1.000 ευρώ, θα σου πετούσε δυο πεντακοσάρικα και θα σου έλεγε "βάσει αυτών των δύο άρθρων της ΕΕ είσαι υποχρεωμένος να τα πάρεις, χέστηκα τι λέει η τοπική νομοθεσία". Δε νομίζω δηλαδή ότι είναι ικανά αυτά να περιορίσουν τον ντόπιο νομοθέτη σε ό,τι αφορά το σύνολο της αξίας.

Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.
Αυτό ακριβώς λέει όμως. Λέει ότι δεν μπορείς να αρνηθείς νόμιμο χαρτονόμισμα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε περιορισμός σε συναλλαγή με μετρητά δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το μεγαλύτερο χαρτονόμισμα. Τυπικά δεν ισχύει προσθετικά, γι' αυτό που λες παρακάτω, δηλαδή. Μπορεί οποιοδήποτε κράτος να θεσπίσει οποιοδήποτε όριο συναλλαγών πάνω από αυτήν την αξία. Κεφαλαιακός περιορισμός είναι και μπορεί να είναι γενικευμένος (όπως επί ΣΥΡΙΖΑ) ή στοχευμένος. Μόνο σε έκτακτες συνθήκες μπορεί να είναι χαμηλότερο το όριο του κεφαλαιακού περιορισμού (όπως στην περίπτωση του 2015), αν και αυτό αφορούσε μόνο την ανάληψη από ATM, όχι συναλλαγές (αυτά τα όρια ήταν υψηλότερα από 500 ευρώ για τραπεζικές συναλλαγές και απεριόριστα για μετρητά).

Έγραψα "τυπικά" γιατί πρακτικά η ΕΕ έχει ήδη εκφράσει αρνητική γνώμη για το όριο των 500 ευρώ παρότι δεν προσκρούει στο γράμμα του νόμου, ακριβώς επειδή προσκρούει στο πνεύμα άλλων διατάξεων για την ελευθερία των συναλλαγών, κτλ., που είναι πολύ πιο αόριστες.

Επίσης εννοείται ότι η τοπική νομοθεσία δεν μπορεί να είναι πάνω από την κοινοτική. Αν συμβαίνει τέτοιο πράγμα μπορείς να προσφύγεις στο ευρωπαϊκό δικαστήριο του Λουξεμβούργου και να ακυρωθεί ο τοπικός νόμος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Αρχέλαος έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 13:42
Σωστό.
Επιπλέον, αρκετοί αυτοαπασχολούμενοι με πραγματικό εισόδημα 8-12 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, μπορεί να δουλεύουν και κάποιες λιγότερες ώρες και προφανώς να μην έχουν μεγάλη μετακίνηση.
Αν ο άλλος είναι να πιάσει δουλειά στα Everest και να πηγαίνει ξερω-γω σε διάφορες περιοχές ή διάφορα ωράρια, προτιμά να βγάζει τα ίδια ως αυτοαπασχολούμενος παρά ως υπάλληλος.

Στόχος της κυβέρνησης, λόγω της προηγούμενης σπατάλης είναι το να προσπαθήσει να μαζέψει χρήματα.
Π.χ. από τον ΦΠΑ τα έσοδα θα είναι μειωμένα, έχουν μειωθεί οι επιδοτήσεις, υπάρχει στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα διόλου αμελητέα.
Υπάρχει και το άλλο θέμα. Κάποιος ΕΕ μπορεί να βγάζει αυτήν την στιγμή π.χ. 2 χιλιάρικα και να κρύβει αρκετά απ' αυτά αλλά να έχει επιλέξει μεγαλύτερη ασφαλιστική βαθμίδα από την κατώτερη και στην πράξη να μην έχει υπερέσοδα. Αν του έρθει καπέλο νέος φόρος, το ταμείο ασφάλισης θα χάσει γιατί θα επιλέξει να κατέβει ασφαλιστική βαθμίδα. Επίσης μακροπρόθεσμα θα χάσει ο ίδιος γιατί θεωρητικά η ασφαλιστική βαθμίδα είναι συνδεδεμένη με το ύψος της σύνταξης που θα λάβει.

Είναι μια γενικότερη βλακεία να λέει κανείς ότι ΕΕ δεν μπορεί να έχει μικρότερα εισοδήματα από ΔΥ ή ΙΥ. Χαλαρότατα ένας ΕΕ μπορεί να βγάζει 1000-1300 ευρώ τον μήνα προ ασφάλισης και τελικά το πολύ 750-1050 μετά ασφάλισης, που είναι ένα μικρό αλλά αξιοπρεπές καθαρό εισόδημα αλλά χωρίς ιδιαίτερα περιθώρια φορολόγησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Isildur έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 14:05 Καταλαβαίνω τι λες, αλλά νομίζω ότι είναι άσχετο (ή θα έπρεπε να είναι, έστω) με το ύψος της συναλλαγής. Το ότι δίνεις πεντακοσάρικο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσεις ντε και καλά κάτι που κάνει 500 ευρώ. Έστω ότι το όριο γίνει (πχ) 200 ευρώ. Ψωνίζεις κάτι των διακοσίων, δίνεις πεντακοσάρικο και παίρνεις ρέστα, τόσο απλά. Θα μού πεις τότε, γιατί να υπάρχει το 500άρικο; Ε, το ξανάπαμε αυτό, επειδή όταν βγήκε δεν είχε τεθεί ακόμα θέμα ορίων, ηλεκτρονικών συναλλαγών κλπ.
Δεν είναι άσχετο γιατί τότε θα ίσχυε ότι μπορείς να δώσεις ένα χαρτονόμισμα για ένα ύψος συναλλαγών και κάτω μόνο. Αυτό είναι το ίδιο παράνομο με το να μην δέχεσαι χαρτονόμισμα για ένα ύψος συναλλαγών και κάτω, ας πούμε να έρθει κάποιος με 50ρικο για να αγοράσει κάτι που κάνει 1 ευρώ. Σύμφωνα με την νομοθεσία, όπως την παράθεσα, μπορείς να αρνηθείς μόνο για εύλογο λόγο, δηλαδή να μην έχεις αρκετά ψιλά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Εικόνα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Λοιπόν.
Μολις μου τα ειπε ο λογιστής μου
Το μέτρο αυτο δε πιάνει τα μέλη εταιρειών(οπότε ζμπούτσαμ) και μάλλον δε πιάνει όσους εργάζονται μπλοκάκι(οπότε πάλι ζμπουτσαμ, μια ατομική που έχω θα κόβω αποδείξεις με πελάτη την ΑΕ).
Οπότε οι έχοντες ατομική επιχείρηση μπορούν να κόβουν αποδείξεις (σε συνεννόηση πάντα) σε έναν "εργοδότη" και θα υπαχθούν σε αυτό το καθεστώς.
Τωρα αν έχεις ένα κουρείο κλπ κλπ, φτιάχνεις μια ΟΕ ή μια ΕΕ και πάλι βγαίνεις εκτός αυτού του μέτρου.
Πολύ πιθανό το παραπάνω μέτρο να πηδά τους εμπινμπαδες. Δε το ξέρω.
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

Ερμής έγραψε: 02 Νοέμ 2023, 16:24 Λοιπόν.
Μολις μου τα ειπε ο λογιστής μου
Το μέτρο αυτο δε πιάνει τα μέλη εταιρειών(οπότε ζμπούτσαμ) και μάλλον δε πιάνει όσους εργάζονται μπλοκάκι(οπότε πάλι ζμπουτσαμ, μια ατομική που έχω θα κόβω αποδείξεις με πελάτη την ΑΕ).
Οπότε οι έχοντες ατομική επιχείρηση μπορούν να κόβουν αποδείξεις (σε συνεννόηση πάντα) σε έναν "εργοδότη" και θα υπαχθούν σε αυτό το καθεστώς.
Τωρα αν έχεις ένα κουρείο κλπ κλπ, φτιάχνεις μια ΟΕ ή μια ΕΕ και πάλι βγαίνεις εκτός αυτού του μέτρου.
Πολύ πιθανό το παραπάνω μέτρο να πηδά τους εμπινμπαδες. Δε το ξέρω.
Ερμή, πές αλεύρι....

Παρεμβάσεις για να κλείσει τα παράθυρα αποφυγής της τεκμαρτής φορολόγησης για τους επαγγελματίες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθεί διάταξη στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που θα προβλέπει ότι όσοι επιχειρήσουν να ανοίξουν μονοπρόσωπη εταιρεία θα φορολογηθούν ως επαγγελματίες με τεκμαρτό εισόδημα. Ουσιαστικά όλες οι μονοπρόσωπες επιχειρήσεις θα βρεθούν στο στόχαστρο εφόσον δηλώνουν φορολογητέα κέρδη χαμηλότερα του τεκμαρτού εισοδήματος που τους αντιστοιχεί. Οπως αναφέρουν από το οικονομικό επιτελείο η διάταξη θα εμποδίσει όσους επαγγελματίες αποφασίσουν να μεταπηδήσουν και να ανοίξουν Ε.Π.Ε., Α.Ε., ή ΙΚΕ, με στόχο να αποφύγουν τις πρόσθετες επιβαρύνσεις. :g030:

Όπως αναφέρουν από το οικονομικό επιτελείο, όσοι το αποφασίσουν και δηλώσουν φορολογητέα κέρδη, για παράδειγμα κάτω των 10.920 ευρώ (ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα) θα ενεργοποιηθεί η διάταξη με την οποία καταστρατηγείται η νομοθεσία και θα φορολογηθούν ως επαγγελματίες με τεκμαρτό εισόδημα και με τις κλίμακες που εφαρμόζονται για τη φορολόγηση μισθωτών-συνταξιούχων και επαγγελματιών και όχι με 22% που φορολογούνται οι επιχειρήσεις.

Εστω, ηλεκτρολόγος με 20 έτη λειτουργίας, που προχωρά στη σύσταση Ι.Κ.Ε. με έναν εταίρο. Δηλώνει το 2024 μηδενικά κέρδη. Αυτόματα ενεργοποιείται η διάταξη και θα φορολογηθεί με τεκμαρτό τρόπο και συγκεκριμένα θα υπολογισθεί φορολογητέο εισόδημα ύψους 14.196 ευρώ. Για το ποσό αυτό θα καταβάλλει φόρο 1823,12 ευρώ (φόρος και τέλος επιτηδεύματος) αντί του ποσού των 1.000 ευρώ (τέλος επιτηδεύματος).

Η νέα αυτή διαδικασία δεν θα αφορά μόνο όσους θα ανοίξουν αλλά και όσους έχουν ανοίξει και υποκρύπτεται επί της ουσίας ελευθέριο επάγγελμα με στόχο τη μείωση της φορολογίας.

Το ανωτέρω παράδειγμα και συγκεκριμένα η δήλωση μηδενικών εισοδημάτων ή ζημιογόνου χρήσης είναι εξαιρετικά σύνηθες. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (δηλώσεις 2022) σε σύνολο 311. 292 νομικών προσώπων οι 203.427 είναι ζημιογόνες ή δηλώνουν μηδενικά κέρδη. Συγκεκριμένα, 125.876 ήταν οι ζημιογόνες και οι 77.571 δήλωσαν μηδενικά κέρδη. Σημειώνεται ότι οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες με μηδενικά κέρδη ή ζημιές ήταν 71.595.

Σε αυτές λοιπόν, εφόσον είναι μονοπρόσωπες θα ενεργοποιείται το τεκμαρτό εισόδημα και θα πληρώνουν ελάχιστο φόρο από 1.102 ευρώ έως 1832,12 ευρώ.

Ωστόσο, όσοι επαγγελματίες προχωρήσουν στη σύσταση εταιρείες με δύο εταίρους φαίνεται να γλιτώνουν το τεκμαρτό εισόδημα. Δηλαδή μπορούν δύο υδραυλικοί να ανοίξουν εταιρεία και να γλιτώσουν το τεκμαρτό εισόδημα ή ένας υδραυλικός και η σύζυγος του.

Πάντως, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η διάταξη αυτή μπορεί να καταπέσει στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ είναι ισχυρό, αναφέρουν το ενδεχόμενο να καταπέσει στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιτέλους γινόμαστε Ευρώπη... :lol:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μα ειμαι μέλος ΑΕ εικοσι χρόνια. Επίσης δεν ειπα για μονοπρόσωπες αλλά για ατομική που έχει μονο εναν εργοδότη, δλδ μπλοκάκι.
Να διαβάζεις σωστά τι γράφω.
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

:lol:

Με υπογλώσσια οι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Περίμεναν μείωση των φορολογικών βαρών και μεταρρυθμίσεις την δεύτερη τετραετία... :lol:

Μεγαλύτερη πλάκα έχουν αυτοί που λένε οτι σε μια χρονιά υπεραπόδοσης των φορολογικών εσόδων (έστω λόγω πληθωρισμού), λείπουν τα 800 εκ. που προϋπολογίζει να συλλέξει το υπουργείο απο το μέτρο κατά των ε.ε. για να φτιαχτούν επιτέλους τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι λακούβες στους δρόμους..... :smt005:

Παίζει οι λάτρεις του Κατρούγκαλου να έχουν πάθει ανακοπή απο τους απανωτούς οργασμούς το τελευταίο εικοσιτετράωρο.... :D
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”