!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:19
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:11
stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:47 Ρατσιστική επίθεση από αλβανό σε έλληνα στην Αλβανία, σίγουρα έχει συμβεί.
Στην Ελλάδα όχι, επειδή ο ορισμός του ρατσισμού είναι η στοχοποίηση μειονότητας.
η ίδια ακριβώς πράξη, με τα ίδια ακριβώς κίνητρα κρίνεται υπό διαφορετικούς όρους με βάσει ποσοτικά στοιχεία πληθυσμών και γεωγραφικό τόπο
η λογική έχει πάει περίπατο
Πρόσεξε τί σου γράφω σε μία λίγο διαφορετική περίπτωση, για να εννοήσεις την ουσία του νόμου:
αν εσύ επιτεθείς σε γκέι επειδή αυτός είναι γκέι, κατηγορείσαι για ρατσιστική βία (διάκριση).
αν γκέι σου επιτεθεί επειδή είσαι στρέιτ, κατηγορείται απλά για σωματική βλάβη.

Το αντιλαμβάνεσαι;
Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για "διάκριση", δηλαδή διαφορετική αντιμετώπιση ανθρώπου επειδή ανήκει στην κυρίαρχη κοινωνική ομάδα. Είναι το αντίθετο της έννοιας της διάκρισης για την Πολιτεία μας.
επαναλαμβάνω: ίδια πράξη, ίδια κίνητρα, διαφορετική αντιμετώπιση
πχ ένας αφροαμερικάνος λέει μισώ τους λευκούς και βγαίνει έξω και σκοτώνει τον πρώτο τυχαίο λευκό που βρίσκει
βάσει των αντιλήψεών σου, δεν είναι ρατσιστική επίθεση
καταλαβαίνεις ότι δεν είναι λογικό, έτσι;

edit: στο παράδειγμά σου δεν αλλάζει τίποτα
αν ο γκέι επιτεθεί στον στρέιτ απλά και μόνο επειδή είναι στρέιτ, μιλάμε για ρατσιστική επίθεση
όπως ακριβώς θα ίσχυε και στο αντίθετο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ την 23 Ιουν 2020, 19:23, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Re: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

Philip Mortimer έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:17 Δεν ισχύει αυτό. Γύρω στο 40% των Αλβανών είναι μουσουλμάνοι και οι υπόλοιποι χριστιανοί ή άθεοι

Γενικά, έχουν παρά πολύ χαλαρή σχέση με τη θρησκεία, δεν τους απασχολεί σχεδόν καθόλου.
Πέταξες εκεί έναν αριθμό στην τύχη και λες έλα μωρέ τώρα, ποιος θα βρει την όρεξη να γκουγκλάρει; Έτσι δεν είναι;
Islam was first introduced to Albania in the 15th century after the Ottoman conquest of the area.[70][71] It is the largest religion in the country, representing 58.70% of the population according to the 2011 census.

https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_ ... #Religions
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Ασέβαστος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 18:54
stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:23
Juno έγραψε: 23 Ιουν 2020, 11:18

Σωστά! Ενώ το άλλο ρατσιστικό έγκλημα δεν τους ενοχλεί. viewtopic.php?f=24&t=22706
Ρατσισμός υπάρχει έναντι μειονοτήτων. Όχι έναντι των πλειοψηφιών.
α, οκ. το απαρτχαιντ δεν ηταν ρατσιστικο. :102: :hammer:
Το απαρτχάιντ ήταν ρατσιστικό επειδή η κυρίαρχη κοινωνική ομάδα που προσδιορίζονταν από συγκεκριμένα φυλετικά χαρακτηριστικά παρήγαγε διακρίσεις έναντι της μη κυρίαρχης ομάδας που προσδιορίζονταν από άλλα φυλετικά χαρακτηριστικά.
Στη δημοκρατία μας, κυριαρχία έχει η πλειοψηφία. Γι' αυτό κι όταν μιλώ για Ελλάδα αναφέρομαι κυρίως σε πλειοψηφίες.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:23

Το απαρτχάιντ ήταν ρατσιστικό επειδή η κυρίαρχη κοινωνική ομάδα που προσδιορίζονταν από συγκεκριμένα φυλετικά χαρακτηριστικά παρήγαγε διακρίσεις έναντι της μη κυρίαρχης ομάδας που προσδιορίζονταν από άλλα φυλετικά χαρακτηριστικά.
Στη δημοκρατία μας, κυριαρχία έχει η πλειοψηφία. Γι' αυτό κι όταν μιλώ για Ελλάδα αναφέρομαι κυρίως σε πλειοψηφίες.
και στην Αμερική από που προκύπτει ότι οι λευκοί είναι η κυρίαρχη κοινωνική ομάδα πέρα από τον πληθυσμό όταν επί 8 χρόνια ο ίδιος ο πρόεδρος ήταν αφροαμερικάνος
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Γάταρος

Philip Mortimer έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:20 Ενσωμάτωση είναι όταν γίνεται ολοκληρωμενα μέλος της κοινωνίας στην οποία ζει και δεν ασχολείται περισσότερο με την άσχετη κοινωνία καταγωγής του.
Πάλι χρησιμοποιείς λέξεις χωρίς να αντιλαμβάνεσαι καν το νόημα τους. Άκου εκεί "γενιτσαρισμος". Ο,τι να ναι.
Ενσωμάτωση είναι όταν δεν βρίσκεται κοινωνικά περιθωριοποιημένος. Όταν μιλάει τη γλώσσα, πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο, είναι Έλληνας πολίτης και μπορεί να εργάζεται ακόμα και στο δημόσιο. Αυτό που λες εσύ ονομάζεται αφομοίωση και γενιτσαρισμός.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

πριν ειπες μειονοτητα, οχι κυριαρχη ομαδα.

αρα, δεδομενο οτι πριν ειπες κοτσανα.

και τωρα, κοτσανα λες. αδιαφορο αν ειναι κυριαρχη ομαδα η οχι. σημερα, οι νεοναζι πουθενα στον κοσμο δεν ειναι κυριαρχη ομαδα. μηπως δεν ειναι ρατσιστες;

δυο στα δυο. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:26

πριν ειπες μειονοτητα, οχι κυριαρχη ομαδα.
Η μειονότητα δεν είναι κυρίαρχη ομάδα κι αφορά το θέμα μας.
Το απαρτχάιντ έγινε από κυρίαρχη ομάδα και αφορά την Αφρική.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Γάταρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 18:52

Ρε μαλάκες κομμουνιστές εμάς βρήκατε να πουλήσετε τρέλα; :smt005:
Χωράει κι άλλους η Πηγάδα φασιστακια. :D
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Γάταρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:22
Philip Mortimer έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:17 Δεν ισχύει αυτό. Γύρω στο 40% των Αλβανών είναι μουσουλμάνοι και οι υπόλοιποι χριστιανοί ή άθεοι

Γενικά, έχουν παρά πολύ χαλαρή σχέση με τη θρησκεία, δεν τους απασχολεί σχεδόν καθόλου.
Πέταξες εκεί έναν αριθμό στην τύχη και λες έλα μωρέ τώρα, ποιος θα βρει την όρεξη να γκουγκλάρει; Έτσι δεν είναι;
Islam was first introduced to Albania in the 15th century after the Ottoman conquest of the area.[70][71] It is the largest religion in the country, representing 58.70% of the population according to the 2011 census.

https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_ ... #Religions
Θυμόμουν ότι ήταν γύρω στο 40%. Και πράγματι στο κάτωθι λινκ υπάρχει και έρευνα του 2013 της Gallup που τους έδειχνε στο 43%. Αυτή η αντιφατικοτξτα ανάμεσα στις έρευνες προφανώς υπάρχει ακριβώς επειδή έχουν χαλαρή σχέση με τη θρησκεία.

Among Albanians and in particular the young, religion is increasingly not seen as important.[2][122][133] In a Pew research centre survey of Muslim Albanians in 2012, religion was important for only 15%, while 7% prayed, around 5% went to a mosque, 43% gave zakat (alms), 44% fasted during Ramadan and 72% expressed a belief in God and Muhammad.[4][134] The same Pew survey also estimated that 65% of Albanian Muslims are non-denominational Muslims.[135]

Πάντως και 58% να είναι, είναι πολύ απόλυτο να λες ότι "οι Αλβανοί είναι μουσουλμάνοι".

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Albania
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Philip Mortimer την 23 Ιουν 2020, 19:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:24

και στην Αμερική από που προκύπτει ότι οι λευκοί είναι η κυρίαρχη κοινωνική ομάδα πέρα από τον πληθυσμό όταν επί 8 χρόνια ο ίδιος ο πρόεδρος ήταν αφροαμερικάνος
Από το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα τελευταία 200 χρόνια υπήρξε αφροαμερικανός πρόεδρος...
Μάλιστα, μέχρι πριν από 50 χρόνια οι μαύροι δεν επιτρέπονταν καν να καθίσουν σε λεωφορείο.

Κοίταξε, μπορούμε να παίζουμε την κολοκυθιά, αλλά με εσένα τουλάχιστο περιμένω να έχουμε κάποιο κοινό τόπο συζήτησης. :)
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

Γάταρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:25
Philip Mortimer έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:20 Ενσωμάτωση είναι όταν γίνεται ολοκληρωμενα μέλος της κοινωνίας στην οποία ζει και δεν ασχολείται περισσότερο με την άσχετη κοινωνία καταγωγής του.
Πάλι χρησιμοποιείς λέξεις χωρίς να αντιλαμβάνεσαι καν το νόημα τους. Άκου εκεί "γενιτσαρισμος". Ο,τι να ναι.
Ενσωμάτωση είναι όταν δεν βρίσκεται κοινωνικά περιθωριοποιημένος. Όταν μιλάει τη γλώσσα, πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο, είναι Έλληνας πολίτης και μπορεί να εργάζεται ακόμα και στο δημόσιο. Αυτό που λες εσύ ονομάζεται αφομοίωση και γενιτσαρισμός.
Αυτό που λέω εγώ είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση.

Ο Λάλας δεν ήταν ενσωματωμένος.

Και η χρήση της λέξης "γενιτσαρισμος" για κάποιον που ενσωματώνεται στη χώρα που ζει και δεν τον νοιάζει ιδιαίτερα η χώρα από την οποία κατάγεται είναι γελοία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Philip Mortimer την 23 Ιουν 2020, 19:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Στο δημόσιο δεν νομίζω να διορίζονται πουθενά μετανάστες στην Ευρώπη. Ούτε με υπηκοότητα. Στο ευρύτερο ναι.
Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας, δεν είναι;
Έτσι μου έρχεται να ξεκινήσω για Γερμανία και να λέω "ναι αλλά ο Χίτλερ, τι έκανε στην χώρα μου, τακτοποιήστε με" αλλά νομίζω θα μείνω άστεγη και χωρίς φαγητό.
Marios
Phorum.gr user: Μάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Marios »

Philip Mortimer έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:17
Γάταρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:14
Antares έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:13 Τους Αλβανούς και τα Σκόπια μπορούμε να τους φέρουμε βόλτα, να τους ενσωματώσουμε, αν δεν έχουν την επιρροή της Τουρκίας, των μουσουλμάνων. Είναι Ευρώπη, ας παραμείνουν στην Ευρώπη, ας γίνουν Ελλάδα, μας συμφέρει.
Οι μουσουλμάνοι δεν ενσωματώνονται.
Οι Αλβανοί είναι Μουσουλμάνοι.
Δεν ισχύει αυτό. Γύρω στο 40% των Αλβανών είναι μουσουλμάνοι και οι υπόλοιποι χριστιανοί ή άθεοι

Οι Αλβανοί του Κοσόβου και των Σκιπίων είναι κατά κανόνα συντηρητικοί μουσουλμάνοι. Οι Αλβανοί της Αλβανίας είναι περισσότερο κοσμικοί.
Άβαταρ μέλους
Γάταρος

Namrail έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:30
Γάταρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 18:52

Ρε μαλάκες κομμουνιστές εμάς βρήκατε να πουλήσετε τρέλα; :smt005:

Εικόνα
Χωράει κι άλλους η Πηγάδα φασιστακια. :D
Είναι επειδή τα 5χρονα δεν πιάνουν πολύ χώρο. Όταν όμως είχατε ν' αντιμετωπίσετε ένοπλους άντρες γιατί τρέχατε στο Γράμμο; Ο οποίος Γράμμος, μιας και τον ανέφερα, να πούμε ότι έχει κάτι ωραία δέντρα γιατί έχουμε βάλει καλό λίπασμα. :8)
Marios
Phorum.gr user: Μάριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Marios »

Γάταρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:25
Οι Αλβανοί των Σκοπίων και του Κοσόβου είναι συντηρητικοί μουσουλμάνοι κατά κανόνα. Οι Αλβανοί της Αλβανίας είναι πιο κοσμικοί.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”