Σελίδα 14 από 23
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 23:51
από Cavaliere
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:50
μας κλεβουν τας συνταγας ;
Δεν παίρνω θέση, και δεν με αφορά, αλλά δεν έχει μεγάλη σχέση με τα γεμιστά.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 23:54
από Νon4me
συν ενα στον νημα .
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 00:00
από Αγις
Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:51
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:50
μας κλεβουν τας συνταγας ;
Δεν παίρνω θέση, και δεν με αφορά, αλλά δεν έχει μεγάλη σχέση με τα γεμιστά.
μονο μια καταχωρηση βρισκω στον επισημο καταλογο καταγραφης των ιταλικων φαγητων
ισως δεν ψαχνω καλα
https://www.accademiaitalianadellacucin ... ta_tid=All
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 00:03
από Cecily Anne

Toνε βρήκα τον αναθεματισμένο τον ντολμά των 25 γιούρο. ΓΑΜΩΤΟΣΠΙΤΑΚΙΣΟΥΓΙΑΧΩΡΑ
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 00:30
από perseus
Cecily Anne έγραψε: 16 Μάιος 2020, 00:03

Toνε βρήκα τον αναθεματισμένο τον ντολμά των 25 γιούρο. ΓΑΜΩΤΟΣΠΙΤΑΚΙΣΟΥΓΙΑΧΩΡΑ
Γκολαμπκι
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 08:13
από Ασέβαστος
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:41
αν έχεις 1300-1500 καλεσμένους
αποσυρω την προταση μου για γαμο, μετα τους πρωτους 50 που θαρθουν να μου ευχηθουν θα στησω το 50αρι στο γαμπριατικο τραπεζι απανω και θα κανω τον πρεκα.
η προταση για υιοθεσια ισχυει.

Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 08:26
από Ασέβαστος
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:08
Ωραία ιδέα.
Άνοιξε νήμα φωτογραφίες χεριών.
υπαρχει. η μηπως υπηρξε στο παλιο; θυμαμαι οτι εχω ποσταρει το χερι μου να κανει κωλοδαχτυλο, αλλα δε θυμαμαι ποτε.
αρχες αλσχαιμερ; ξεκουτιαινω;
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 08:29
από Ασέβαστος
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:08
δεν ειναι γεμιστα ρε νικι ,γεμιστα ειναι ντοματες πιπεριες και πατατες για το στηριγμα.
και τα γεμιστα ειναι με ρυζι οχι γιατι κρατανε αλλα τοτε δεν υπηρχε κιμας για δειγμα ,αυτο ειναι νεωτερισμος.
γω απο μικρος θυμαμαι και μελιτζανες και κολοκυθια στο ταψι.

μαλλον καθε τοπος εχει τα δικα του.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 11:00
από Cavaliere
Εγώ ξέρω τα παραδοσιακά ντομάτες πιπεριές με πατάτες κομμένες χοντρά. Πού και πού, αλλά όχι σε μαγέρικα, έβλεπα και πατάτα γεμιστή. Και κολοκυθάκια γεμιστά τα ξέρω ως ξεχωριστό φαγητό. Mελιτζάνες γεμιστές δεν ξέρω. Κι όπως προείπα, ήξερα στην Ιταλία τις piperoni ripieni, που τις θεωρούσανε μια ιταλική βερσιόν από την Emilia. Κοιτώντας όμως σήμερα στην κουζίνα μου στη βιβλιοθήκη με τους τσελεμεντέδες, είδα μια συνταγή που λέει γεμιστές πιπεριές από την Απουλία.
Έψαξα να δω αν υπάρχει alla pugliese.
Peperoni ripieni pugliesi.
Βάζω μόνο 3 από τα πολλά sites, αυτό που δεν ήξερα είναι που θεωρείται πουλιέζικο, εμένα μου το σερβίρανε για ρωμανιόλικο.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 16:50
από Niki
Οι καλεσμένοι μου έφυγαν ικανοποιημένοι.
Ειδικά την γνώμη του πεθερού μου την περίμενα με αγωνία είπε τα καλύτερα και ένα σωρό ιστορίες σχετικά με το φαγητό μας.
Πολύ το χάρηκα.
Δεν έχουν μείνει από όλα τα είδη σας έβαλα μόνο 9 διαφορετικά είδη σε ένα πιάτο με 16 τμχ.
Δυστυχώς ακόμα και ο πεθερός μου μου είπε ότι πρέπει να βελτιωθώ να μπορέσω να τα κάνω ακόμα πιο μικρά να χωράει το πιάτο τουλάχιστον 25 από 12 είδη.
Δεν μπορώ είναι πολύ δύσκολο για την περιοχή δεν μπορείς να βρεις υλικά για να μπορέσεις να τα κάνεις τόσο μικρά.

Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 17:05
από Αγις
χαμος γινοταν οταν το κοιταξα
επισημα το βρηκα να θεωρειται απο Λατσιο
απο εκει κ περα μεχρι Πουλια - Πιεμοντε κ Σικελια μεταξυ αλλων - λογικο μιας κ προκειται για παραλλαγες σε ενα θεμα παντου το φτιαχνουν ουσιαστικα κ η ονομασια της περιοχης δειχνει τις πινελιες διαφορας στο ιδιο θεμα
https://books.google.gr/books?id=M_vYmU ... io&f=false
η πλακα ηταν με τα yemista
καπου ειδα οτι στη ναπολι τις γεμιζουν με τονο αντι κιμα
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 17:11
από Αγις
Niki έγραψε: 16 Μάιος 2020, 16:50
Οι καλεσμένοι μου έφυγαν ικανοποιημένοι.
Ειδικά την γνώμη του πεθερού μου την περίμενα με αγωνία είπε τα καλύτερα και ένα σωρό ιστορίες σχετικά με το φαγητό μας.
Πολύ το χάρηκα.
Δεν έχουν μείνει από όλα τα είδη σας έβαλα μόνο 9 διαφορετικά είδη σε ένα πιάτο με 16 τμχ.
Δυστυχώς ακόμα και ο πεθερός μου μου είπε ότι πρέπει να βελτιωθώ να μπορέσω να τα κάνω ακόμα πιο μικρά να χωράει το πιάτο τουλάχιστον 25 από 12 είδη.
Δεν μπορώ είναι πολύ δύσκολο για την περιοχή δεν μπορείς να βρεις υλικά για να μπορέσεις να τα κάνεις τόσο μικρά.
98 /100
καλα σου ειπε ο πεθερος σου
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 17:12
από the comet the course the tail
Niki έγραψε: 16 Μάιος 2020, 16:50
Οι καλεσμένοι μου έφυγαν ικανοποιημένοι.
Ειδικά την γνώμη του πεθερού μου την περίμενα με αγωνία είπε τα καλύτερα και ένα σωρό ιστορίες σχετικά με το φαγητό μας.
Πολύ το χάρηκα.
Δεν έχουν μείνει από όλα τα είδη σας έβαλα μόνο 9 διαφορετικά είδη σε ένα πιάτο με 16 τμχ.
Δυστυχώς ακόμα και ο πεθερός μου μου είπε ότι πρέπει να βελτιωθώ να μπορέσω να τα κάνω ακόμα πιο μικρά να χωράει το πιάτο τουλάχιστον 25 από 12 είδη.
Δεν μπορώ είναι πολύ δύσκολο για την περιοχή δεν μπορείς να βρεις υλικά για να μπορέσεις να τα κάνεις τόσο μικρά.

Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 17:16
από Αγις
με φλογιστρο η τεχνικη ψησιματος ;
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 16 Μάιος 2020, 17:18
από Niki
the comet the course the tail έγραψε: 16 Μάιος 2020, 17:12
Niki έγραψε: 16 Μάιος 2020, 16:50
Οι καλεσμένοι μου έφυγαν ικανοποιημένοι.
Ειδικά την γνώμη του πεθερού μου την περίμενα με αγωνία είπε τα καλύτερα και ένα σωρό ιστορίες σχετικά με το φαγητό μας.
Πολύ το χάρηκα.
Δεν έχουν μείνει από όλα τα είδη σας έβαλα μόνο 9 διαφορετικά είδη σε ένα πιάτο με 16 τμχ.
Δυστυχώς ακόμα και ο πεθερός μου μου είπε ότι πρέπει να βελτιωθώ να μπορέσω να τα κάνω ακόμα πιο μικρά να χωράει το πιάτο τουλάχιστον 25 από 12 είδη.
Δεν μπορώ είναι πολύ δύσκολο για την περιοχή δεν μπορείς να βρεις υλικά για να μπορέσεις να τα κάνεις τόσο μικρά.
Μπράβο ,

σου ξέφυγαν λίγο αλλά μπράβο.
Λαδόχαρτο αλουμινόχαρτο την πρώτη ώρα.
Μετά πρέπει να έχεις σε μπουκάλι πλαστικό ελαιόλαδο και να τους το ψεκάζεις από πάνω.
Όταν μαζευτούν πολλά υγρά μπορείς να βάλεις αριστερά και δεξιά στο ταψί σου ψωμί.
Ή να το αδειάσεις λίγο και την σάλτσα θα την χρειαστείς αργότερα.
Θα την ζεστάνεις και θα τους την βάλεις στην πιατέλα από πάνω στο σερβίρισμα.
Εγώ δεν βρήκα ανθούς.
