!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μαγειρική και οικονομία.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:50
Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:49
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:47

:o

https://www.lacucinaitaliana.it/ricetta ... i-ripieni/
https://blog.giallozafferano.it/cucinac ... eni-carne/
Κάτι τέτοιο στο περίπου με τάιζαν.
μας κλεβουν τας συνταγας ; :003:
Δεν παίρνω θέση, και δεν με αφορά, αλλά δεν έχει μεγάλη σχέση με τα γεμιστά.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Δημοσιεύσεις: 13626
Εγγραφή: 14 Ιαν 2019, 12:20
Phorum.gr user: Νon4me

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

συν ενα στον νημα .
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:51
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:50
Cavaliere έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:49
https://blog.giallozafferano.it/cucinac ... eni-carne/
Κάτι τέτοιο στο περίπου με τάιζαν.
μας κλεβουν τας συνταγας ; :003:
Δεν παίρνω θέση, και δεν με αφορά, αλλά δεν έχει μεγάλη σχέση με τα γεμιστά.
μονο μια καταχωρηση βρισκω στον επισημο καταλογο καταγραφης των ιταλικων φαγητων
ισως δεν ψαχνω καλα :102:

https://www.accademiaitalianadellacucin ... ta_tid=All
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 21234
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Εικόνα
Toνε βρήκα τον αναθεματισμένο τον ντολμά των 25 γιούρο. ΓΑΜΩΤΟΣΠΙΤΑΚΙΣΟΥΓΙΑΧΩΡΑ
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15420
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Cecily Anne έγραψε: 16 Μάιος 2020, 00:03 Εικόνα
Toνε βρήκα τον αναθεματισμένο τον ντολμά των 25 γιούρο. ΓΑΜΩΤΟΣΠΙΤΑΚΙΣΟΥΓΙΑΧΩΡΑ
Γκολαμπκι
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 37413
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 19:41
αν έχεις 1300-1500 καλεσμένους
αποσυρω την προταση μου για γαμο, μετα τους πρωτους 50 που θαρθουν να μου ευχηθουν θα στησω το 50αρι στο γαμπριατικο τραπεζι απανω και θα κανω τον πρεκα. :003:

η προταση για υιοθεσια ισχυει. :e045:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 37413
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:08
Ωραία ιδέα.
Άνοιξε νήμα φωτογραφίες χεριών.
υπαρχει. η μηπως υπηρξε στο παλιο; θυμαμαι οτι εχω ποσταρει το χερι μου να κανει κωλοδαχτυλο, αλλα δε θυμαμαι ποτε.

αρχες αλσχαιμερ; ξεκουτιαινω;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος
Δημοσιεύσεις: 37413
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 12:05

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:08
δεν ειναι γεμιστα ρε νικι ,γεμιστα ειναι ντοματες πιπεριες και πατατες για το στηριγμα.

και τα γεμιστα ειναι με ρυζι οχι γιατι κρατανε αλλα τοτε δεν υπηρχε κιμας για δειγμα ,αυτο ειναι νεωτερισμος.
γω απο μικρος θυμαμαι και μελιτζανες και κολοκυθια στο ταψι. :102: μαλλον καθε τοπος εχει τα δικα του.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 15685
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 04:07
Τοποθεσία: HH

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Εγώ ξέρω τα παραδοσιακά ντομάτες πιπεριές με πατάτες κομμένες χοντρά. Πού και πού, αλλά όχι σε μαγέρικα, έβλεπα και πατάτα γεμιστή. Και κολοκυθάκια γεμιστά τα ξέρω ως ξεχωριστό φαγητό. Mελιτζάνες γεμιστές δεν ξέρω. Κι όπως προείπα, ήξερα στην Ιταλία τις piperoni ripieni, που τις θεωρούσανε μια ιταλική βερσιόν από την Emilia. Κοιτώντας όμως σήμερα στην κουζίνα μου στη βιβλιοθήκη με τους τσελεμεντέδες, είδα μια συνταγή που λέει γεμιστές πιπεριές από την Απουλία.
Έψαξα να δω αν υπάρχει alla pugliese.
Peperoni ripieni pugliesi.
Βάζω μόνο 3 από τα πολλά sites, αυτό που δεν ήξερα είναι που θεωρείται πουλιέζικο, εμένα μου το σερβίρανε για ρωμανιόλικο.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Οι καλεσμένοι μου έφυγαν ικανοποιημένοι.
Ειδικά την γνώμη του πεθερού μου την περίμενα με αγωνία είπε τα καλύτερα και ένα σωρό ιστορίες σχετικά με το φαγητό μας.
Πολύ το χάρηκα.
Δεν έχουν μείνει από όλα τα είδη σας έβαλα μόνο 9 διαφορετικά είδη σε ένα πιάτο με 16 τμχ.
Δυστυχώς ακόμα και ο πεθερός μου μου είπε ότι πρέπει να βελτιωθώ να μπορέσω να τα κάνω ακόμα πιο μικρά να χωράει το πιάτο τουλάχιστον 25 από 12 είδη.
Δεν μπορώ είναι πολύ δύσκολο για την περιοχή δεν μπορείς να βρεις υλικά για να μπορέσεις να τα κάνεις τόσο μικρά.

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Cavaliere έγραψε: 16 Μάιος 2020, 11:00 Εγώ ξέρω τα παραδοσιακά ντομάτες πιπεριές με πατάτες κομμένες χοντρά. Πού και πού, αλλά όχι σε μαγέρικα, έβλεπα και πατάτα γεμιστή. Και κολοκυθάκια γεμιστά τα ξέρω ως ξεχωριστό φαγητό. Mελιτζάνες γεμιστές δεν ξέρω. Κι όπως προείπα, ήξερα στην Ιταλία τις piperoni ripieni, που τις θεωρούσανε μια ιταλική βερσιόν από την Emilia. Κοιτώντας όμως σήμερα στην κουζίνα μου στη βιβλιοθήκη με τους τσελεμεντέδες, είδα μια συνταγή που λέει γεμιστές πιπεριές από την Απουλία.
Έψαξα να δω αν υπάρχει alla pugliese.
Peperoni ripieni pugliesi.
Βάζω μόνο 3 από τα πολλά sites, αυτό που δεν ήξερα είναι που θεωρείται πουλιέζικο, εμένα μου το σερβίρανε για ρωμανιόλικο.
χαμος γινοταν οταν το κοιταξα
επισημα το βρηκα να θεωρειται απο Λατσιο
απο εκει κ περα μεχρι Πουλια - Πιεμοντε κ Σικελια μεταξυ αλλων - λογικο μιας κ προκειται για παραλλαγες σε ενα θεμα παντου το φτιαχνουν ουσιαστικα κ η ονομασια της περιοχης δειχνει τις πινελιες διαφορας στο ιδιο θεμα
https://books.google.gr/books?id=M_vYmU ... io&f=false

η πλακα ηταν με τα yemista :smt005:

καπου ειδα οτι στη ναπολι τις γεμιζουν με τονο αντι κιμα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Niki έγραψε: 16 Μάιος 2020, 16:50 Οι καλεσμένοι μου έφυγαν ικανοποιημένοι.
Ειδικά την γνώμη του πεθερού μου την περίμενα με αγωνία είπε τα καλύτερα και ένα σωρό ιστορίες σχετικά με το φαγητό μας.
Πολύ το χάρηκα.
Δεν έχουν μείνει από όλα τα είδη σας έβαλα μόνο 9 διαφορετικά είδη σε ένα πιάτο με 16 τμχ.
Δυστυχώς ακόμα και ο πεθερός μου μου είπε ότι πρέπει να βελτιωθώ να μπορέσω να τα κάνω ακόμα πιο μικρά να χωράει το πιάτο τουλάχιστον 25 από 12 είδη.
Δεν μπορώ είναι πολύ δύσκολο για την περιοχή δεν μπορείς να βρεις υλικά για να μπορέσεις να τα κάνεις τόσο μικρά.

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
98 /100

καλα σου ειπε ο πεθερος σου
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
the comet the course the tail

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

Niki έγραψε: 16 Μάιος 2020, 16:50 Οι καλεσμένοι μου έφυγαν ικανοποιημένοι.
Ειδικά την γνώμη του πεθερού μου την περίμενα με αγωνία είπε τα καλύτερα και ένα σωρό ιστορίες σχετικά με το φαγητό μας.
Πολύ το χάρηκα.
Δεν έχουν μείνει από όλα τα είδη σας έβαλα μόνο 9 διαφορετικά είδη σε ένα πιάτο με 16 τμχ.
Δυστυχώς ακόμα και ο πεθερός μου μου είπε ότι πρέπει να βελτιωθώ να μπορέσω να τα κάνω ακόμα πιο μικρά να χωράει το πιάτο τουλάχιστον 25 από 12 είδη.
Δεν μπορώ είναι πολύ δύσκολο για την περιοχή δεν μπορείς να βρεις υλικά για να μπορέσεις να τα κάνεις τόσο μικρά.

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

με φλογιστρο η τεχνικη ψησιματος ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 7941
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Μαγειρική και οικονομία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

the comet the course the tail έγραψε: 16 Μάιος 2020, 17:12
Niki έγραψε: 16 Μάιος 2020, 16:50 Οι καλεσμένοι μου έφυγαν ικανοποιημένοι.
Ειδικά την γνώμη του πεθερού μου την περίμενα με αγωνία είπε τα καλύτερα και ένα σωρό ιστορίες σχετικά με το φαγητό μας.
Πολύ το χάρηκα.
Δεν έχουν μείνει από όλα τα είδη σας έβαλα μόνο 9 διαφορετικά είδη σε ένα πιάτο με 16 τμχ.
Δυστυχώς ακόμα και ο πεθερός μου μου είπε ότι πρέπει να βελτιωθώ να μπορέσω να τα κάνω ακόμα πιο μικρά να χωράει το πιάτο τουλάχιστον 25 από 12 είδη.
Δεν μπορώ είναι πολύ δύσκολο για την περιοχή δεν μπορείς να βρεις υλικά για να μπορέσεις να τα κάνεις τόσο μικρά.

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Μπράβο , :smt038 σου ξέφυγαν λίγο αλλά μπράβο.
Λαδόχαρτο αλουμινόχαρτο την πρώτη ώρα.
Μετά πρέπει να έχεις σε μπουκάλι πλαστικό ελαιόλαδο και να τους το ψεκάζεις από πάνω.
Όταν μαζευτούν πολλά υγρά μπορείς να βάλεις αριστερά και δεξιά στο ταψί σου ψωμί.
Ή να το αδειάσεις λίγο και την σάλτσα θα την χρειαστείς αργότερα.
Θα την ζεστάνεις και θα τους την βάλεις στην πιατέλα από πάνω στο σερβίρισμα.
Εγώ δεν βρήκα ανθούς. :oops:
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”