!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αλήθεια, πόσες ώρες δουλεύει ο καθηγητής ή ο δάσκαλος ;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Re: Αλήθεια, πόσες ώρες δουλεύει ο καθηγητής ή ο δάσκαλος ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 04 Μάιος 2020, 11:25
Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2020, 11:12
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 03 Μάιος 2020, 19:32

Το παρασυνθημα ειναι οτι ολα τα παραπανω ενδεχομενως να μπορουσες να τα εκανες. Καθηγητης/ δασκαλος με τιποτα.

Αρκετα ομως με τα τρολονηματα σου. Ας τα'ι'σουν αλλοι το ατενσιονχοριλικι σου.
οποιοσδηποτε εχει βγαλει λυκειο, μπορει να κανει τη δουλεια που κανει ενας κακος (αλλα το ιδιο πληρωμενος με τους καλους) εκπαιδευτικος.
:o

Ρε, τι διαβάζουμε!

Από εσένα δεν περίμενα τέτοια τοποθέτηση. Σε θεωρώ σοβαρό άνθρωπο.

Κανείς που έχει τελειώσει το λύκειο δεν μπορεί να κάνει την δουλειά ενός εκπαιδευτικού. Δεν έχει διδαχτεί ούτε Παιδαγωγική, ούτε Ψυχολογία, ούτε Διδακτική, ούτε ένα σωρό άλλα μαθήματα εξειδίκευσης.
Αυτοί που έχουν τελειώσει το παιδαγωγικό, έχουν αυτές τις γνώσεις. Αμφιβάλλω όμως για τους καθηγητές, οι οποίοι έχουν τελειώσει μια άλλη σχολή και είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους για επαγγελματική απασχόληση.
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης έγραψε: 04 Μάιος 2020, 12:00 αυτοί που κράζουν περιοσσότερο είναι αυτοί που εμφανώς δεν έχει χρειαστεί να παραδώσουν ούτε μισάωρο σεμινάριο σε ενήλικες συναδέλφους τους, όχι να μπουν σε τάξη με πιτσιρίκια.
Η δυσκολία είναι κυρίως ψυχολογική. Εγώ ποτέ δεν θα γινόμουν δάσκαλος. Δεν είμαι τρελός. Μόνο οι γυμναστές και οι δάσκαλοι μουσικής έχουν εύκολο έργο.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 03 Μάιος 2020, 21:34
Ούτε μία μέρα, ψευδές.
Ούτε μία μέρα απεργία;
στα υπολοιπα εχει ενα δικιο, παρα ειναι τεντωμενα, σε τουτο εχει αδικο. συνελευσεις, εκλογες τυο κλαδου κλπ ειναι καποιες μερες. και μπολικα εκτακτα, απεργιες, καταληψεις, χιονια, εκλογες....
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Μάιος 2020, 21:44 Οι εκπαιδευτικοί για να ειμαστε δικαιοι αντεχουν τα παιδια σας που ούτε εσείς δεν τα αντέχετε κ παρακαλατε να τελειώσει η καραντίνα μπας κ τα ξεφορτωθείτε λιγο :102:

Εννοείται οτι αξιζουν τον μισθο τους, ειναι εντελώς καπιταλιστική φαση. Πχ ενας μπορεί να στήνει κωλο κ να βγάζει σε μια ώρα οσα εσεις σε 2 μερες. Εσείς ποσα θα ζηταγατε για να αντέξετε το παιδί σας για τοσες ωρες καθε μερα, μαζι με αλλα παιδια; :102:
αναλογα τη φαση, το κανω και τσαμπα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Μάιος 2020, 21:59
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 03 Μάιος 2020, 21:54 Συμφωνα με τον ΟΟΣΑ στην Ελλαδα η μεσες ετησιες ωρες διδασκαλιας στην Ελλαδα μαζι με τον χρονο προετοιμασιας ειναι απο 614 εως 664 ωρες
https://data.oecd.org/teachers/teaching-hours.htm

Οταν πχ ενας υπαλληλος σε σουπερ μαρκετ δουλευει πανω απο 2000 ωρες τον χρονο

Αλλα ξεχασα
Ο υπαλληλος σουπερ μαρκετ δεν αντεχει τα παιδια του και προτιμαει να δουλευει στο μαρκετ φορτωντας τα στους ηρωικους εκαπιδευτικους
Ρε τι διαβαζουμε εδω μεσα
Ο υπάλληλος σουπερ μάρκετ κάνει μια δουλειά που μπορεί να κανει ο εκπαιδευτικός. Το αντίθετο ομως δε γίνεται. Εσυ προτείνεις να πληρώνονται ολοι το ίδιο; προφανώς η ώρα που πληρώνεται ενας μαλακας να σου μάθει 5 πραγματα για την τριβη ή τον Πελοποννησιακό πόλεμο κοστιζει περισσότερο απο την ώρα του τυπου που τακτοποιεί τα ράφια
αυτο εξαρταται απο το αν πραγματι σου μαθαινει 5 πραγματα η οχι.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Namrail έγραψε: 03 Μάιος 2020, 22:56
- Casper - έγραψε: 03 Μάιος 2020, 22:51
Δουλεύω 12ωρα σε δουλειά που έχει ορθοστασία (τυγχαίνει τις 11 ώρες ασπούμε να στέκεσαι, και να είσαι και συνέχεια με κόσμο, να μιλάς, να στεγχώνει το στόμα κλπ κλπ) αλλά τις 6ις ώρες το πρωί που έχω μαθήματα κουράζομαι πολύ περισσότερο.
Δε μπορεί να καταλάβει ο γιαννοπουλας τι σημαίνει 4 ώρες μέσα στην τάξη, με μικρά παιδιά στην εφηβεία ή κοντά σε αυτή, όπου πρέπει να τα καθοδηγήσεις σωστά.

Δεν ξέρει τι ψυχικό βάσανο είναι αυτό. Ότι πολλοί καθηγητές σε σχολεία παρόλο που έχουν "ελεύθερο χρόνο" που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν σε φροντιστήρια για έξτρα φράγκα δεν το κάνουν, γιατί η κούραση είναι τεράστια.

Δεν το έχει κάνει ποτέ αλλά νιώθει ότι μπορεί να το κρίνει, χωρίς μάλιστα να έχει συλλάβει ούτε τις βασικές παραμέτρους του ζητήματος.
το προβλημα ειναι οτι τους τσουβαλιαζεις ολους.

υπαρχει ικανο ποσοστο που πραγματι, δεν κανουν τιποτα, ασχετα με το ποσες ωρες παρουσιαζονται στο σχολειο. ειδικα κατι φιλολογοι που κανουν ιστορια, θρησκευτικα, και αλλα παπαγαλιστικα.

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Bipsco έγραψε: 04 Μάιος 2020, 12:04
Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2020, 11:12

οποιοσδηποτε εχει βγαλει λυκειο, μπορει να κανει τη δουλεια που κανει ενας κακος (αλλα το ιδιο πληρωμενος με τους καλους) εκπαιδευτικος.

Ρε, τι διαβάζουμε!

Κανείς που έχει τελειώσει το λύκειο δεν μπορεί να κάνει την δουλειά ενός εκπαιδευτικού. Δεν έχει διδαχτεί ούτε Παιδαγωγική, ούτε Ψυχολογία, ούτε Διδακτική, ούτε ένα σωρό άλλα μαθήματα εξειδίκευσης.
Αυτοί που έχουν τελειώσει το παιδαγωγικό, έχουν αυτές τις γνώσεις. Αμφιβάλλω όμως για τους καθηγητές, οι οποίοι έχουν τελειώσει μια άλλη σχολή και είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους για επαγγελματική απασχόληση.
Να μην αμφιβάλλεις. Οι καθηγητές διδάσκονται και Διδακτική και Ψυχολογία.

Ρίξε μια ματιά στα εξεταστέα μαθήματα του Μαθηματικού, παραδείγματος χάρη.

https://www.math.uoa.gr/fileadmin/depts ... 8-2019.pdf
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:32
Στύγιος έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:30
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 03 Μάιος 2020, 23:27 Οι δημόσιοι εκπαιδευτικοί που διοριστηκαν στο δημοσιο ενω εργαζονταν σε ιδιωτικα σχολια και φροντιστηρια επιτρέπεται να διδάσκουν σε ιδιωτικά σχολεία ή φροντιστήρια ;

Δεν έχεις πάρει τα χάπια σου;
Εικόνα
ασχετο. αυτο το σκακι κατι μου θυμιζει, το εχω παιξει πριν χρονια. πως λεγεται, μπορω να το βρω καπου;

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Ασέβαστος έγραψε: 04 Μάιος 2020, 12:27
Namrail έγραψε: 03 Μάιος 2020, 22:56
- Casper - έγραψε: 03 Μάιος 2020, 22:51
Δουλεύω 12ωρα σε δουλειά που έχει ορθοστασία (τυγχαίνει τις 11 ώρες ασπούμε να στέκεσαι, και να είσαι και συνέχεια με κόσμο, να μιλάς, να στεγχώνει το στόμα κλπ κλπ) αλλά τις 6ις ώρες το πρωί που έχω μαθήματα κουράζομαι πολύ περισσότερο.
Δε μπορεί να καταλάβει ο γιαννοπουλας τι σημαίνει 4 ώρες μέσα στην τάξη, με μικρά παιδιά στην εφηβεία ή κοντά σε αυτή, όπου πρέπει να τα καθοδηγήσεις σωστά.

Δεν ξέρει τι ψυχικό βάσανο είναι αυτό. Ότι πολλοί καθηγητές σε σχολεία παρόλο που έχουν "ελεύθερο χρόνο" που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν σε φροντιστήρια για έξτρα φράγκα δεν το κάνουν, γιατί η κούραση είναι τεράστια.

Δεν το έχει κάνει ποτέ αλλά νιώθει ότι μπορεί να το κρίνει, χωρίς μάλιστα να έχει συλλάβει ούτε τις βασικές παραμέτρους του ζητήματος.
το προβλημα ειναι οτι τους τσουβαλιαζεις ολους.

υπαρχει ικανο ποσοστο που πραγματι, δεν κανουν τιποτα, ασχετα με το ποσες ωρες παρουσιαζονται στο σχολειο. ειδικα κατι φιλολογοι που κανουν ιστορια, θρησκευτικα, και αλλα παπαγαλιστικα.
:g030:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Ρε, τι διαβάζουμε!

γιατι, αυτοι που τα εχουν διδαχτει, τα εξασκουν; η μηπως αυτα που λες τα εχουν διδαχτει ολοι; ποση ψυχολογια εχει διαδχτει ενας μαθηματικος, μια μουσικου, αγγλικου.....

μιλαω για τον πατο, για τους χειροτερους, αυτους που πρεπει να παρουν ποδι.

ας πουμε, ο τυπικος καθηγητης ιστοριας στην εποχη μου, ερχοταν στο σχολειο, ανοιγε το βιβλιο, και διαβαζε 2-3 σελιδες, και αυτο το ονομαζε "παραδοση" αν ειχε καποιος απορια, ξαναδιαβαζε το επιμαχο κομματι. μετα σε εβαζε να του πεις αυτολεξει το χτεσινο μαθημα, και κοιταζε παλι το βιβλιο αν τα λες σωστα. αυτο το ονομαζε "εξεταση". μετα πηγαινε σπιτι του, αυτο ηταν η καθημερινη του δουλεια.

ισως ημουν υπερβολικος στην προηγουμενη τοποθετηση μου, αυτη τη δουλεια την κανει και αποφοιτος δημοτικου :003:

Άβαταρ μέλους
Bipsco

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 04 Μάιος 2020, 12:32
Bipsco έγραψε: 04 Μάιος 2020, 12:04

Ρε, τι διαβάζουμε!

Να μην αμφιβάλλεις. Οι καθηγητές διδάσκονται και Διδακτική και Ψυχολογία.

Ρίξε μια ματιά στα εξεταστέα μαθήματα του Μαθηματικού, παραδείγματος χάρη.

https://www.math.uoa.gr/fileadmin/depts ... 8-2019.pdf
Γνωρίζω την ύπαρξη αυτών των μαθημάτων, αλλά αυτά είναι επιλογής. Κάποιος μπορεί να προσληφθεί χωρίς να έχει διδαχθεί αυτά τα μαθήματα. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι πότε εισήχθηκαν αυτά τα μαθήματα στον κατάλογο μαθημάτων. Η σχολική εμπειρία μου ως μαθητής μου έχει δείξει ότι οι περισσότεροι καθηγητές δεν είχαν ιδιαίτερες γνώσεις ψυχολογίας.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Μια φίλη μου που έζησε Αγγλία μου είπε πως για να διδάξεις σε σχολεία εκεί θες ειδικό δίπλωμα, αλλά το συγκεκριμένο δίπλωμα είναι τόσο εύκολο που το παίρνεις και online. Σε Ελλάδα και Κύπρο δες θες κανένα δίπλωμα. Εδώ βρίσκεις καθηγητές του Harvard ρε παιδιά που διδάσκουν σε πανεπιστήμια και οι φοιτητές δεν καταλαβαίνουν γρι όταν εξηγεί ο συγκεκριμένος (που μπορεί να είναι πανέξυπνος άνθρωπος και να ασχολείται με 1002 ερευνητικά προγράμματα στο πανεπιστήμιο και να δίδασκε σε άλλα τόσα πανεπιστήμια του εξωτερικού) και να καταλαβαίνεις τον 25αρη με ένα μεταπτυχιακό ή απλό πτυχίο. Θεωρώ πως είναι θέμα ταλέντου (η μεταδοτικότητα στη διδασκαλία) αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Θα έπρεπε να υπάρχουν σοβαρές εξετάσεις για να κρίνουν ποιός είναι ικανός να διδάξει σε σχολεία και πανεπιστήμια, και όχι μόνο πόσα διδακτορικά έχει... Γνώμη μου.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

- Casper - έγραψε: 04 Μάιος 2020, 13:09 Μια φίλη μου που έζησε Αγγλία μου είπε πως για να διδάξεις σε σχολεία εκεί θες ειδικό δίπλωμα, αλλά το συγκεκριμένο δίπλωμα είναι τόσο εύκολο που το παίρνεις και online. Σε Ελλάδα και Κύπρο δες θες κανένα δίπλωμα. Εδώ βρίσκεις καθηγητές του Harvard ρε παιδιά που διδάσκουν σε πανεπιστήμια και οι φοιτητές δεν καταλαβαίνουν γρι όταν εξηγεί ο συγκεκριμένος (που μπορεί να είναι πανέξυπνος άνθρωπος και να ασχολείται με 1002 ερευνητικά προγράμματα στο πανεπιστήμιο και να δίδασκε σε άλλα τόσα πανεπιστήμια του εξωτερικού) και να καταλαβαίνεις τον 25αρη με ένα μεταπτυχιακό ή απλό πτυχίο. Θεωρώ πως είναι θέμα ταλέντου (η μεταδοτικότητα στη διδασκαλία) αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Θα έπρεπε να υπάρχουν σοβαρές εξετάσεις για να κρίνουν ποιός είναι ικανός να διδάξει σε σχολεία και πανεπιστήμια, και όχι μόνο πόσα διδακτορικά έχει... Γνώμη μου.
:smt023
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Bipsco

- Casper - έγραψε: 04 Μάιος 2020, 13:09 Μια φίλη μου που έζησε Αγγλία μου είπε πως για να διδάξεις σε σχολεία εκεί θες ειδικό δίπλωμα, αλλά το συγκεκριμένο δίπλωμα είναι τόσο εύκολο που το παίρνεις και online. Σε Ελλάδα και Κύπρο δες θες κανένα δίπλωμα. Εδώ βρίσκεις καθηγητές του Harvard ρε παιδιά που διδάσκουν σε πανεπιστήμια και οι φοιτητές δεν καταλαβαίνουν γρι όταν εξηγεί ο συγκεκριμένος (που μπορεί να είναι πανέξυπνος άνθρωπος και να ασχολείται με 1002 ερευνητικά προγράμματα στο πανεπιστήμιο και να δίδασκε σε άλλα τόσα πανεπιστήμια του εξωτερικού) και να καταλαβαίνεις τον 25αρη με ένα μεταπτυχιακό ή απλό πτυχίο. Θεωρώ πως είναι θέμα ταλέντου (η μεταδοτικότητα στη διδασκαλία) αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Θα έπρεπε να υπάρχουν σοβαρές εξετάσεις για να κρίνουν ποιός είναι ικανός να διδάξει σε σχολεία και πανεπιστήμια, και όχι μόνο πόσα διδακτορικά έχει... Γνώμη μου.
:goodpost:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ισχυει.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”