kameron έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 00:06
Δεν είπα εγώ ότι είναι αμελητέα ποσότητα, αν και θα δούμε στα συνολικά ληξιαρχικά την όποια επίπτωση, αυτό που λέω είναι ότι πρόκειται περί πανδημίας με μεγάλες συνέπειες παγκοσμίως και είναι ουτοπικό να πιστεύεις ότι θα περιορίσεις στο έπακρο τις απώλειες. Προφανώς και διάφορα πράγματα μπορούσαν και έπρεπε να γίνουν διαφορετικά, αλλά ο συνολικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι θετικός, ειδικά αν κάνεις την αναπόφευκτη σύγκριση με τη διεθνή πραγματικότητα. Θέλω να σου πω ότι πάντα από κάπου θα σου ξεφύγει, στη μια χώρα τα σχολεία, στην άλλην τα γηροκομεία, στην άλλην τα νοσοκομεία, υπάρχει βέβαια και η Κούβα που το μηδένισε ή η Κϊνα που το εξαφάνισε, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει.
Ειδικά όμως για τον τουρισμό, θα σου το αντιστρέψω, δείξε εσύ λίγη ειλικρίνεια. Πες ότι έπρεπε να κατεβάσει εντελώς ρολά ο τουρισμός ξένος και εγχώριος, το να ζητάς υποχρεωτικά τεστ εκ των προτέρων εκείνη την περίοδο που σε πολλές χώρες απλά δεν γίνονταν τεστ (ενδεικτικά σου αναφέρω ότι στη Γαλλία είχαν αναλογικά περίπου τον ίδιο αριθμό τεστ με εμάς), θα είχε ως αποτέλεσμα να έχεις ελάχιστη κίνηση, σαφώς πιο κάτω από αυτό που είχες. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ουδεμία χώρα στο δυτικό κόσμο δεν εφάρμοσε αυτό το μοντέλο, είτε η "δεξιά" Ελλάδα, είτε η "αριστερή" Ισπανία κλπ.
Αλλά να σε ρωτήσω και εγώ κάτι επειδή είσαι αριστερός. Μου κάνει εντύπωση ότι λέτε συνέχεια για τον τουρισμό, αλλά καμία αναφορά στους διαμένοντες στην Ελλάδα Αλβανούς που επίσης προκάλεσαν μεγάλο πρόβλημα στην επιστροφή τους. Θα έπρεπε η Ελλάδα να τους απαγορεύσει την επιστροφή; Γνωρίζοντας μάλιστα ότι στην Αλβανία ουσιαστικά δεν υπήρχε καν η δυνατότητα να κάνουν τεστ όλοι αυτοί;
Σου απάντησα εκτενώς αλλα δεν προλαβα και έπρεπε να τα ξαναγραψω όποτε σου απανταω εν συντομία
α)Δεν ειμαι σιγουρος ότι θα πηγαιναμε στον τουρισμο χειρότερα απο τωρα , αν γινονταν στροφη στον ποιοτικο τουρισμο και με μια καλη καμπάνια και κυρίως με συνδιασμο με την ασφάλεια πιθανα πιστευω θα πηγαίναμε καλυτερα . Ο μαζικος φτηνος τουρισμος ουτως η αλλως και δεν αποφέρει πολλα οφέλη και δημιουργει προβλήματα τόσο στον αστικο ιστο , όσο και στο περιβάλλον και στην ποιοτητα ζωης των ντόπιων
β) Φυσικα μπορει να ξεφυγει για αυτο χρειαζονταν επαγρυπνηση , μαζικα τεστ, και ουσιαστικη ενισχυση πρωτοβάθμιας (ουτε καν) και δευτεροβάθμιας (πολυ μικρη) υγείας.
γ) Δεν κάνω συγκριση μεταξυ Κουβας Κινας και δυτικης ευρωπης για να βγαλω κοινωνικοποιλτικα συμπεράσματα (Αν και για την Κινα και τους Ασιάτες θεωρω ότι η κουλτουρα τους και ο Κομφουκιανισμός τους τους δίνει συγκριτικο πλεονέκτημα σε σχέση με τις ατομικιστικες δυτικές κοινωνίες)
δ)Φυσικα και οι εισροες απο Αλβανία και αλλες χωρες της βαλκανικής έπρεπε να διεπονται και αυτες απο αρνητικο τεστ. ¨οσοι διαμένουν εδω θα έπρεπε να ενημερωθουν ότι εαν βγουν θα αντιμετωπίζαν τετοιες δυσκολίες για να ξαναμπουν. Αντιστοιχα με προσφυγες και μετανάστες στα νησια τεστ και σε δομη καραντίνας και σε 14 μέρες μετα απο αρνητικο τεστ στις δομές που ηταν να μπουν