Ερμής έγραψε: 15 Μαρ 2023, 11:04
τα τελευταία έχουν επανέλθει γερά οι τηγανιτες πατάτες στο προσκήνιο προσπαθώντας οι διάφοροι σεφ να βγάλουν την τέλεια, μονο αντιγκουρμέ δεν είναι.
Το τελευταίο πράγμα που μ' ενδιαφέρει είναι οι τάσεις των σεφ, Ερμή. Μου θυμίζουν τις τάσεις της μόδας.
Κατά τα άλλα, μου αρέσουν όντως οι τηγανιτές πατάτες ως συμπλήρωμα, ακόμη και σε φάσεις που δεν συνοδεύουν κρέατα της ώρας. Τις γοΡευστάρω πολύ και με κοκκινιστά. Και αν είναι καλές, ακόμη και σκέτες σπέρνουν.
ΤΟ ανέφερα μονο και μόνο επειδή είπες για αντιγκουρμέ.
Μα και τα γκουρμέ μια χαρά είναι. Άλλο όμως το γκουρμέ που θα παλέψει κάποιος επαγγελματίας μέχρι να το πετύχει (ακόμη και στην παρουσίαση, που σαφέστατα μετράει) και άλλο οι γκουρμεδιάρηδες που δεν αναφέρουν ποτέ τί καταδέχονται να τρώνε στις καθημερινές τους. Έτσι, για να υπάρχει μια ιδέα.
Antares έγραψε: 15 Μαρ 2023, 11:19
Oι τηγανητές πατάτες μου αρέσουν, αλλά συνήθως τις κόβω σαν τηγανητές και τις ψήνω στο φούρνο.
Πολύ ωραίες με κοκκινιστά που είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά.
τοτε θα σε βολευε ενα air fryer , εγω παντως το σκεφτομαι
Το τελευταίο πράγμα που μ' ενδιαφέρει είναι οι τάσεις των σεφ, Ερμή. Μου θυμίζουν τις τάσεις της μόδας.
Κατά τα άλλα, μου αρέσουν όντως οι τηγανιτές πατάτες ως συμπλήρωμα, ακόμη και σε φάσεις που δεν συνοδεύουν κρέατα της ώρας. Τις γοΡευστάρω πολύ και με κοκκινιστά. Και αν είναι καλές, ακόμη και σκέτες σπέρνουν.
Μα και τα γκουρμέ μια χαρά είναι. Άλλο όμως το γκουρμέ που θα παλέψει κάποιος επαγγελματίας μέχρι να το πετύχει (ακόμη και στην παρουσίαση, που σαφέστατα μετράει) και άλλο οι γκουρμεδιάρηδες που δεν αναφέρουν ποτέ τί καταδέχονται να τρώνε στις καθημερινές τους. Έτσι, για να υπάρχει μια ιδέα.
Καμμία προσωπική αιχμή, έτσι;
Κατάλαβα τι θες να πεις απο την αρχή.
Προσωπική αιχμή για ποιο λόγο; Δε φάνηκε κάτι τέτοιο στην πρώτη παράγραφο. ή μήπως έκανα λάθος;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Kotas έγραψε: 15 Μαρ 2023, 11:27
Σωστά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λαχανικά;
Εξαρτάται από το πως θα αξιοποιηθούν τα λαχανικά. Για άμεση κατανάλωση ή για αντικατάσταση του τηγανίσματος/σωταρίσματος για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό; Παραδείγματος χάριν, αν θέλεις να κάνεις μουσακά πχ, μια χαρά μπορείς να βάλεις μελιτζάνες στο φούρνο, αντί να τις τηγανίσεις. Και επίσης, μια χαρά μπορείς να φουντάκια από κουνουπίδι/μπρόκολο στο φούρνο, αντί να το βράσεις.
Καμμία προσωπική αιχμή, έτσι;
Κατάλαβα τι θες να πεις απο την αρχή.
Προσωπική αιχμή για ποιο λόγο; Δε φάνηκε κάτι τέτοιο στην πρώτη παράγραφο. ή μήπως έκανα λάθος;
Το διευκρίνησα επειδή ξέρω ότι έχεις άμεση επαφή με την ελληνική και ιταλική κουζίνα στο ρίαλ σταφ.
Kotas έγραψε: 15 Μαρ 2023, 11:27
Εξαρτάται από το πως θα αξιοποιηθούν τα λαχανικά. Για άμεση κατανάλωση ή για αντικατάσταση του τηγανίσματος/σωταρίσματος για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό; Παραδείγματος χάριν, αν θέλεις να κάνεις μουσακά πχ, μια χαρά μπορείς να βάλεις μελιτζάνες στο φούρνο, αντί να τις τηγανίσεις. Και επίσης, μια χαρά μπορείς να φουντάκια από κουνουπίδι/μπρόκολο στο φούρνο, αντί να το βράσεις.
H αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι καινούργιο φούρνο, όχι air fryer.
Συνήθως αυτές οι μικροσυσκευές δεν χρησιμοποιούνται.
Antares έγραψε: 15 Μαρ 2023, 11:35
H αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι καινούργιο φούρνο, όχι air fryer.
Συνήθως αυτές οι μικροσυσκευές δεν χρησιμοποιούνται.
Οι μικροσυσκευές που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, είναι σπατάλη χρημάτων και χώρου.
Ερμής έγραψε: 15 Μαρ 2023, 11:04
τα τελευταία έχουν επανέλθει γερά οι τηγανιτες πατάτες στο προσκήνιο προσπαθώντας οι διάφοροι σεφ να βγάλουν την τέλεια, μονο αντιγκουρμέ δεν είναι.
Πειράματα έκανα και κάνω πολλά ακόμη.
Ειλικρινά το λέω,η τηγανιτή πατάτα μπορεί να σταθεί αξιοπρεπέστατα,αν όχι για κυρίως (όχι),αλλά σαν πολύ δυνατό συνοδευτικό.