!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Ζενίθεδρος έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:50
hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:11
Naida έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 18:55 Έπεσαν τα κρούσματα, μήπως αποδίδει η μάσκα παντού; τα τεστ να γίνονται με τον ίδιο ρυθμό;
Μα ναι, βέβαια.

Χώρες που επέβαλλαν μάσκες, με σημείωση ημερομηνίας επιβολής για τις πρώτες και τις τελευταίες:

Εικόνα
Αυτό το ποστ είναι το υπερτατο τσιμπουκι για τους μασκολαγνους. Δυστυχώς δεν χωράει για υπογραφή.
Π.χ. η Εσθονία δεν επιβάλλει μάσκα γιατί δεν έχει πολλούς θανάτους, ή δεν έχει πολλούς θανάτους επειδή δεν επιβάλλει μάσκα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Leporello την 07 Νοέμ 2020, 00:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δημοκρατικός έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:57
mao mao έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:54
- Casper - έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:49

Στην αρχή του λοκνταουν (Μάρτιο) έβλεπα κόσμο που όποιος τους πλησίαζε έτρεμαν από φόβο και κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας. Τώρα ή συμβαίνει αυτό ακριβώς που λες (που κι' εγώ το πιστεύω) ή απλά βαρέθηκαν με την όλη κατάσταση, δεν νοιάζονται καν αν κολλήσουν και φοράνε απλά την μάσκα για να αποφύγουν το πρόστιμο.
προφανώς υπάρχει κόπωση του κόσμου από τα μέτρα. Η βαλίτσα μπορεί να τραβήξει 3-4 χρόνια. Προφανώς δεν μπορείς να κάθεσαι να μαλώνεις με όποιον σε πλησιάζει στο μισό μέτρο στο σούπερ μάρκετ τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είναι ευθύνη του μάρκετ να τηρούνται τα μέτρα.
Λάθος. Δεν είναι. Είναι νομική ευθύνη του κράτους. Το κατάστημα μπορεί να σου επιβάλλει μόνο πράγματα που δεν επηρεάζουν συνταγματικά δικαιώματα και ατομική αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να σου πει ούτε σε ποιο σημείο θα καθίσεις ούτε τι θα φοράς. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σου απαγορεύσει π.χ. να κυκλοφορείς γυμνός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Η Σουηδία πάντως όταν είχε 100 τη μέρα πάλι δεν επέβαλλε μάσκα.

Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να εστιάζουμε στις 2 προηγούμενες μέρες.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

foscilis έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:01
- Casper - έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:49

Στην αρχή του λοκνταουν (Μάρτιο) έβλεπα κόσμο που όποιος τους πλησίαζε έτρεμαν από φόβο και κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας. Τώρα ή συμβαίνει αυτό ακριβώς που λες (που κι' εγώ το πιστεύω) ή απλά βαρέθηκαν με την όλη κατάσταση, δεν νοιάζονται καν αν κολλήσουν και φοράνε απλά την μάσκα για να αποφύγουν το πρόστιμο.
προφανώς υπάρχει κόπωση του κόσμου από τα μέτρα. Η βαλίτσα μπορεί να τραβήξει 3-4 χρόνια. Προφανώς δεν μπορείς να κάθεσαι να μαλώνεις με όποιον σε πλησιάζει στο μισό μέτρο στο σούπερ μάρκετ τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Εγώ πάντως και πριν γύρναγα γλυκά γλυκά χαμογελαστά και έλεγα "έχω AIDS".
Ε και? Τι να φοβηθούν δηλαδή? Μισό μέτρο απόσταση είχατε, δεν γαμιοσασταν κιόλας.
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια »

Αρχέλαος έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:30
Μετανάστρια έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:27
Cecily Anne έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:22 Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν δεν ήταν υποχρεωτική η μάσκα, αυτή θα κράταγε 2 μέτρα απόσταση;
Επειδή στο πρώτο λόκντάουν, που δεν είχαμε μάσκες, τις κρατάγανε όλοι. Γιατί φοβόντουσαν για τον εαυτούλη τους.

Και δεν είναι μόνο ο πρώτος τυχών. Στο πρώτο λοκντάουν είχαν βάλει π.χ.στα λεωφορεία και στο μετρό ταινίες στα καθίσματα και επιτρεπόταν να κάθεται ένας σε κάθε σετ των τεσσάρων θέσεων. Και καθόλου όρθιοι. Τώρα τα λεωφορεία είναι πήχτρα και κανένα μέτρο. Φοράμε μάσκες αφού.
Ποια είναι η ενίσχυση που παρέχει η βέλγικη κυβέρνηση σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητα τους λόγω της εφαρμογής των μέτρων;
Οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε chomage technique (τεχνητή ανεργία μεταφράζεται κατά λέξη αλλά δεν ξερώ αν έχουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα και πως το λένε) και εισπράττουν το επίδομα ανεργίας (παρότι δεν είναι επισήμως άνεργοι αφού δεν έχουν απολυθεί).
Για τις επιχειρήσεις υπάρχουν ενισχύσεις αλλά δεν ξέρω τι είναι γιατί εργαζόμενη είμαι οπότε δεν έχω ασχοληθεί.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

panos291 έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:04

Ε και? Τι να φοβηθούν δηλαδή? Μισό μέτρο απόσταση είχατε, δεν γαμιοσασταν κιόλας.
Ισχύει. Καλύτερα να πει ότι έχει ψείρες.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

https://bylinetimes.com/2020/11/02/like ... -silenced/
ike North Korea’ Sweden’s Coronavirus Critics Silenced
Adrian Goldberg
2 November 2020

Adrian Goldberg reports on how those opposing controversial Swedish COVID-19 policies are met with social disapproval and a media blackout
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:03
Ζενίθεδρος έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:50
hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:11

Μα ναι, βέβαια.

Χώρες που επέβαλλαν μάσκες, με σημείωση ημερομηνίας επιβολής για τις πρώτες και τις τελευταίες:

Εικόνα
Αυτό το ποστ είναι το υπερτατο τσιμπουκι για τους μασκολαγνους. Δυστυχώς δεν χωράει για υπογραφή.
Π.χ. η Εσθονία δεν επιβάλλει μάσκα γιατί δεν έχει πολλά κρούσματα, ή δεν έχει πολλά κρούσματα επειδή δεν επιβάλλει μάσκα;
Όταν η Τσεχία -εκείνη η χώρα που φιγουράρει στην κορυφή του γραφήματος- επέβαλε μάσκες παντού, είχε μικρότερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο από τις χώρες που έχω σημειώσει ότι δεν επιβάλλεται μάσκα αυτήν την στιγμή. Εκτός από την Εσθονία, που έχει 0 κρούσματα. Από την άλλην η Εσθονία είναι πολύ μικρή χώρα. Αν είχε έστω και έναν νεκρό αυτές τις 3 μέρες θα ίσχυε και γι' αυτήν αυτό που λέω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

panos291 έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:04

Δούλευε εκπληκτικά καλά με την υπ' αριθμόν 1 κατηγορία που το κάνει αυτό ήτοι κωλόγριες που πιέζουν να αρχίσουν να βάζουν πράγματα πριν καν ξεκινήσουν να περνάνε τα δικά σου.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Εδώ υπάρχει μόνο σεκιούριτυ έξω που καταγράφει πόσα άτομα είναι μέσα ανά πάσα στιγμή για να ξέρει αν γίνεται να μπει άλλος ή αν χρειάζεται να περιμένει. Τον Μάρτιο υπήρχαν ουρές με σημαδάκια στο πεζοδρόμιο για κάθε άτομο που στεκόταν και περίμενε. Τώρα ο σεκιούριτυ είναι απλά διακοσμητικός.

Πάντως έτσι όπως το θέτει ο mao mao συμφωνώ. Είναι εξαντλητικό.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

talaipwros έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:06 https://bylinetimes.com/2020/11/02/like ... -silenced/
ike North Korea’ Sweden’s Coronavirus Critics Silenced
Adrian Goldberg
2 November 2020

Adrian Goldberg reports on how those opposing controversial Swedish COVID-19 policies are met with social disapproval and a media blackout
Δεν θα παραξενευτεί κανείς αν σε λίγο καιρό ανακαλυφθούν και ομαδικοί τάφοι μη-καταγεγραμμένων.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
foscilis

hellegennes έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:03
Δημοκρατικός έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:57

Είναι ευθύνη του μάρκετ να τηρούνται τα μέτρα.
Λάθος. Δεν είναι. Είναι νομική ευθύνη του κράτους. Το κατάστημα μπορεί να σου επιβάλλει μόνο πράγματα που δεν επηρεάζουν συνταγματικά δικαιώματα και ατομική αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να σου πει ούτε σε ποιο σημείο θα καθίσεις ούτε τι θα φοράς. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σου απαγορεύσει π.χ. να κυκλοφορείς γυμνός.
Και γιατί το μπορεί αυτό; Μήπως επειδή υπάρχει νόμος για τη δημόσια αιδώ;

Ε υπάρχει και νόμος για τις αποστάσεις μέσα στο κατάστημα. Γι' αυτό ο άλλος τσακίστηκε αντί να αγνοήσει τη Μετανάστρια. Και γι' αυτό τρώνε μαμουθένια πρόστιμα όλα τα μαγαζιά που συλλαμβάνονται με παραπάνω πελάτες. Αντίθετα με ό,τι ισχυρίστηκες χθες είναι 100% ευθύνη σου να του αρνηθείς την είσοδο. Και να φωνάξεις την αστυνομία αν δε σε υπακούσει.

Άσε που δεν επηρεάζεται σε κάτι η ατομική αξιοπρέπεια αν σου πούνε κάτσε περίμενε εκεί που λέει "κάτσε περίμενε εδώ".
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Kαι τι δεν θα σκαρφιστούν οι ψεκ για να "νομιμοποιήσουν" την μη-τήρηση των μέτρων.

μη-τήρηση μέτρων = περισσότερα και πιο παρατεταμένα καθολικά lockdowns
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Μετανάστρια έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 00:05
Αρχέλαος έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 23:30

Ποια είναι η ενίσχυση που παρέχει η βέλγικη κυβέρνηση σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη δραστηριότητα τους λόγω της εφαρμογής των μέτρων;
Οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε chomage technique (τεχνητή ανεργία μεταφράζεται κατά λέξη αλλά δεν ξερώ αν έχουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα και πως το λένε) και εισπράττουν το επίδομα ανεργίας (παρότι δεν είναι επισήμως άνεργοι αφού δεν έχουν απολυθεί).
Για τις επιχειρήσεις υπάρχουν ενισχύσεις αλλά δεν ξέρω τι είναι γιατί εργαζόμενη είμαι οπότε δεν έχω ασχοληθεί.
Υπάρχει και εδώ αυτό,λέγεται Πρόσληψη και Αναστολή εργασίας και οι επιχειρήσεις που απασχολούσαν χ αριθμό ατόμων την προηγούμενη χρονιά,ήταν υποχρεωμένες φέτος να επαναπροσλάβουν τα ίδια άτομα και αυτόματα να τα θέσουν σε αναστολή εργασίας,ώστε να μπορούν αυτά να εισπράξουν το επίδομα των 534 ευρώ που πλήρωνε το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (και θα συνεχίσει να πληρώνει).Επίσης,οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τις έχουν θέσει σε καθεστώς αναστολής,εισπράττουν και αυτοί κάτι σαν 800 ευρώ τον μήνα.
Α,ναι,αυτοί που έπαιρναν 534 ευρώ,τώρα θα πάρουν επίσης 800,έτσι εξήγγειλε ο Κούλης Χρυσός.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Η κυβέρνηση μεριμνά. Αυτό βέβαια με λεφτά της Αγίας ΕΕ, της οποίας αν δεν είμασταν μέλη οι περισσότεροι τώρα θα έβοσκαν στα παρτέρια των διαχωριστικών νησίδων.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”