!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Σουβλίτσα έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 20:09 Πόσες φορές επιτρέπεται ο περίπατος? Λέω να αρχίσω να βγαίνω καμια βόλτα
Σωστή ερώτηση, όπως κ για πόση ώρα επιτρέπεται. Υπάρχουν διευκρινίσεις ή είναι χύμα;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

mao mao έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:14 το καψε ο Χέλλης.
Εγώ παραθέτω δεδομένα. Εσύ μπορείς να τα μεταφράσεις όπως θες. Ελευθερία απόψεων έχουμε. Μπορεί να το βρίσκεις απλώς άκρως συμπτωματικό. Είναι κι αυτό μια άποψη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Απορω πως δεν σωθηκαν οι Σουηδοι απο τη μη χρηση μασκας την ανοιξη και πεφταν κατω σαν τα κοτοπουλα
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:19 Μάσκες έχουμε εδώ και καιρό. Αυτό που αποδίδει είναι η απόσταση.
Το να φοράνε βρώμικα κουρέλια στα πηγούνια, και αν, δεν είναι ακριβώς "έχουμε μάσκες".

Αυτό που αποδίδει είναι η απόσταση + να φοράνε όλοι μάσκες σωστά + σωστός εξαερισμός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκρατικός την 06 Νοέμ 2020, 22:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
hellegennes

EKPLIKTIKOS έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:19
Σουβλίτσα έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 20:09 Πόσες φορές επιτρέπεται ο περίπατος? Λέω να αρχίσω να βγαίνω καμια βόλτα
Σωστή ερώτηση, όπως κ για πόση ώρα επιτρέπεται. Υπάρχουν διευκρινίσεις ή είναι χύμα;
Δεν πρέπει να είναι χύμα, ρώτησα πελάτη μου αστυνομικό και μου είπε ότι οι οδηγίες που τους έστειλαν είναι ολόκληρη βίβλος 160 σελίδων. Τώρα πόσα απ' αυτά έχουν δημοσιευτεί είναι άλλο θέμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα αρχίσει πάλι ο κάθε κλώσσος τους περιπάτους. Είχαμε ησυχάσει τόσους μήνες, τώρα θα τους πιάσει όλους πάλι ο καημός.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δημοκρατικός έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:24
hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:19 Μάσκες έχουμε εδώ και καιρό. Αυτό που αποδίδει είναι η απόσταση.
Το να φοράνε βρώμικα κουρέλια στα πηγούνια, και αν, δεν είναι ακριβώς "έχουμε μάσκες".
Αυτό συνεπάγεται η χρήση μάσκας από το ευρύ κοινό, όχι μια ιδεατή, ιδανική εργαστηριακή κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν λειτουργούν και δεν θέτε να το καταλάβετε.

Σε άλλα νήματα έχω πει αρκετές φορές ότι ενώ η θεωρητική προστασία των προφυλακτικών είναι 98%, στην πράξη λειτουργούν κατά 85%, δηλαδή ο βαθμός αποτυχίας είναι 15% και μιλάμε για κάτι πολύ πιο ελέγξιμο, με πολύ μικρότερες πιθανότητες ατυχήματος (ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης) και δεκαετίες χρήσης από τον ευρύ πληθυσμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Σουβλίτσα έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 20:20 Διάδοχε, όπως βλέπεις, μόλις έγινες αφορμή να παραβιαστεί ο αντικόβιντ νόμος, χαλάλι σου, για πάρτη σου θα τα μοιράσω και μαζί έξτρα κέρασμα στον Ζένι μην μείνει παραπονεμένος μια κούτα μελομακάρονα :hebit:
:romance-hearteyes:

Δεν πιστεύω να τα κάνεις με στεβια και πεκαν.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
hellegennes

GoBack έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:23 Απορω πως δεν σωθηκαν οι Σουηδοι απο τη μη χρηση μασκας την ανοιξη και πεφταν κατω σαν τα κοτοπουλα
Σε καμμιά χώρα δεν φορούσαν μάσκες την άνοιξη, οπότε το επιχείρημά σου είναι άκυρο. Το μέτρο άρχισε να επιβάλλεται με το άνοιγμα σε κάθε χώρα. Η Σουηδία είχε χειρότερη πορεία γιατί δεν μπήκε σε καραντίνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:32
Αυτό συνεπάγεται η χρήση μάσκας από το ευρύ κοινό, όχι μια ιδεατή, ιδανική εργαστηριακή κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν λειτουργούν και δεν θέτε να το καταλάβετε.

Σε άλλα νήματα έχω πει αρκετές φορές ότι ενώ η θεωρητική προστασία των προφυλακτικών είναι 98%, στην πράξη λειτουργούν κατά 85%, δηλαδή ο βαθμός αποτυχίας είναι 15% και μιλάμε για κάτι πολύ πιο ελέγξιμο, με πολύ μικρότερες πιθανότητες ατυχήματος (ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης) και δεκαετίες χρήσης από τον ευρύ πληθυσμό.
Ναι ρε μέιτ, αλλά δεν γαμάς ακάπ που λέει και ο βαντόνο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:34
GoBack έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:23 Απορω πως δεν σωθηκαν οι Σουηδοι απο τη μη χρηση μασκας την ανοιξη και πεφταν κατω σαν τα κοτοπουλα
Σε καμμιά χώρα δεν φορούσαν μάσκες την άνοιξη, οπότε το επιχείρημά σου είναι άκυρο. Το μέτρο άρχισε να επιβάλλεται με το άνοιγμα σε κάθε χώρα. Η Σουηδία είχε χειρότερη πορεία γιατί δεν μπήκε σε καραντίνα.
Οκ απορω τοτε γιατι οι Σουηδοι ειχαν χτες 3441 κρουσματα αφου δεν φορανε μολυσμενες μασκες :102:
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:34
hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:32

Ναι ρε μέιτ, αλλά δεν γαμάς ακάπ που λέει και ο βαντόνο.
Το έχω κάνει κι αυτό, ευτυχώς χωρίς ατυχήματα (από όσο ξέρω). Αλλά δεν είναι αυτό το πόιντ. Το θέμα είναι ότι η σύγκριση εδώ τερματίζει, γιατί με κακή χρήση προφυλακτικού δεν αυξάνονται οι πιθανότητες να κολλήσεις κάτι ή να πιάσεις παιδί· το πολύ-πολύ να είναι σαν να μην φόρεσες. Με την μάσκα όμως η κακή χρήση μπορεί να αυξάνει ως και επικίνδυνα τις πιθανότητες να μολυνθείς.

Ας πούμε ο πατέρας μου παίρνει και φοράει τις ίδιες μάσκες μιας χρήσης 2 και 5 και 15 φορές. Ό,τι και να του πω, από το ένα αφτί μπαίνει και απ' τ' άλλο βγαίνει. Και στο καπάκι τις ακουμπάει όπου να 'ναι. Του πήρα υφασμάτινες, αλλά δεν τις θέλει και είμαι βέβαιος ότι δεν θα τις πλένει κιόλας αν τις φοράει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μα η ουσία είναι ότι αμάσκ, κολλάς πιο εύκολα κορωνοϊό και ακάπ πιάνεις πιο εύκολα παιδί Χέλλη. Τα ποσοστά σαφώς και δεν είναι ίδια με ένα εργαστήριο, δεν το συζητάμε. Τώρα σε ό,τι αφορά την κακή χρήση μάσκας, δεν είναι και rocket science, μετά από ένα σημείο δεν το δέχομαι σαν επιχείρημα, ειλικρινά. Τεσπα. Την έχουμε κάνει 5000 φορές τη συζήτηση αυτή, δεν θα πείσει ο ένας τον άλλο.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 06 Νοέμ 2020, 22:41

Ας πούμε ο πατέρας μου παίρνει και φοράει τις ίδιες μάσκες μιας χρήσης 2 και 5 και 15 φορές. Ό,τι και να του πω, από το ένα αφτί μπαίνει και απ' τ' άλλο βγαίνει. Και στο καπάκι τις ακουμπάει όπου να 'ναι. Του πήρα υφασμάτινες, αλλά δεν τις θέλει και είμαι βέβαιος ότι δεν θα τις πλένει κιόλας αν τις φοράει.
Αν είναι έστω και μια σταλιά νορμάλ άνθρωπος σίγουρα το κάνει για να σε τιμωρήσει.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

Aκολουθούμε τις τρέχουσες οδηγίες των αρμοδίων και όχι τον κάθε άσχετο:

https://www.who.int/emergencies/disease ... -use-masks
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nc ... dance.html
https://www.ucsf.edu/news/2020/06/41790 ... ks-prevent

Λέμε όχι, κλείνουμε αυτιά στις σειρήνες του ψεκασμού :g030:

Εικόνα
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”