Σελίδα 13 από 41
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:33
από κουλούρι Θεσσαλονίκης
Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:29
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:26
Μια φορά που πιάσαμε κουβέντα, ενώ περίμενα να βγάλει μια δόση για να πάρω, μού είχε πει ότι το μυστικό του ήταν το καλό κουρκούτι.
Ε ναι. Αν δεν ελεγε το μυστικο της επιτυχημενης συνταγης σε εναν ασχετο, σε ποιον θα την ελεγε;
Σιγουρα παιζει ρολο το φρεσκο κουρκουτι, για να το λεει, αλλα αμα εχει καποιο μυστικο, δε στο ειπε.
μήπως το κάνει με ιδιαίτερο τρόπο το κουρκούτι;;
άσχετη είμαι.έτσι το'πα!!
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:38
από lyna
Πωπω.. ναχαμε τώρα πέντε λουκουμάδακια με μέλι ολοστρόγγυλα ..
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:38
από Αγις
Η Μανούλα

είναι τρίτη γενιά - επαγγελματιών του είδους - με εργασία 50 + χρόνων στον τομέα.
Λουκουμάδες έφτιαχναν θεικούς - οπως και παγωτά.
Για τα προφιτερόλια απ αυτά που μου έχει πεί - εβλεπα - και αν δεν έχει αλλάξει κάτι - δεν θα έδινα ουτε 20 λεπτά αν αποφάσιζα ποτέ να δοκιμάσω.
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:39
από shrike
Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:29
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:26
Μια φορά που πιάσαμε κουβέντα, ενώ περίμενα να βγάλει μια δόση για να πάρω, μού είχε πει ότι το μυστικό του ήταν το καλό κουρκούτι.
Ε ναι. Αν δεν ελεγε το μυστικο της επιτυχημενης συνταγης σε εναν ασχετο, σε ποιον θα την ελεγε;
Σιγουρα παιζει ρολο το φρεσκο κουρκουτι, για να το λεει, αλλα αμα εχει καποιο μυστικο, δε στο ειπε.
Όχι ρε, σιγά. Σιγά την πολύπλοκη και δύσκολη συνταγή να κάνεις λουκουμάδες. Ουσιαστικά, δυο είναι τα σημαντικά: να φουσκώσει σωστά και να πετύχεις το πόσο πηχτό πρέπει να 'ναι το μείγμα, για να βγαίνουν εύκολα οι μερίδες με το κουταλάκι (δεν ξέρω πώς τα κάνετε οι υπόλοιποι) και να παίρνουν όσο πιο σφαιρικό σχήμα γίνεται (να μην απλώνουν δηλαδή).
Δεν ήμουν και τόσο άγνωστός του, είχα πάει αρκετές φορές (όποτε βαριόμουν να φτιάξω). Και, πάνω στην κουβέντα μια φορά, του λέω "μπράβο ρε μάστορα πάντως, σαν τους δικούς μας στο σπίτι γίνονται" και πάνω εκεί μου το είπε.
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:42
από Gherschaagk
Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2018, 21:07
Αναβίωση του παλιού νήματος απο το πχώρουμ.
......
μακριά απ' την ζάχαρη λέμε!!!
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:42
από lyna
Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:38
Η Μανούλα

είναι τρίτη γενιά - επαγγελματιών του είδους - με εργασία 50 + χρόνων στον τομέα.
Λουκουμάδες έφτιαχναν θεικούς - οπως και παγωτά.
Για τα προφιτερόλια απ αυτά που μου έχει πεί - εβλεπα - και αν δεν έχει αλλάξει κάτι - δεν θα έδινα ουτε 20 λεπτά αν αποφάσιζα ποτέ να δοκιμάσω.

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:46
από Αγις
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:39
Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:29
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:26
Μια φορά που πιάσαμε κουβέντα, ενώ περίμενα να βγάλει μια δόση για να πάρω, μού είχε πει ότι το μυστικό του ήταν το καλό κουρκούτι.
Ε ναι. Αν δεν ελεγε το μυστικο της επιτυχημενης συνταγης σε εναν ασχετο, σε ποιον θα την ελεγε;
Σιγουρα παιζει ρολο το φρεσκο κουρκουτι, για να το λεει, αλλα αμα εχει καποιο μυστικο, δε στο ειπε.
Όχι ρε, σιγά. Σιγά την πολύπλοκη και δύσκολη συνταγή να κάνεις λουκουμάδες. Ουσιαστικά, δυο είναι τα σημαντικά: να φουσκώσει σωστά και να πετύχεις το πόσο πηχτό πρέπει να 'ναι το μείγμα, για να βγαίνουν εύκολα οι μερίδες με το κουταλάκι (δεν ξέρω πώς τα κάνετε οι υπόλοιποι) και να παίρνουν όσο πιο σφαιρικό σχήμα γίνεται (να μην απλώνουν δηλαδή).
Δεν ήμουν και τόσο άγνωστός του, είχα πάει αρκετές φορές (όποτε βαριόμουν να φτιάξω). Και, πάνω στην κουβέντα μια φορά, του λέω "μπράβο ρε μάστορα πάντως, σαν τους δικούς μας στο σπίτι γίνονται" και πάνω εκεί μου το είπε.
το σφαιρικό και να είναι εξωτερικά τραγανιστοί και μέσα κούφιοι πως το πετυχαίνεις ;
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:47
από Gherschaagk
χαλώντας πολλά κιλά λάδι και πολλές δόσεις χυλού.
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:49
από lyna
Σταματήστε ρε άτιμοι τύποι .. τα σάλια μου τρέξανε

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:49
από Μπίστης
Gherschaagk έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:42
Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2018, 21:07
Αναβίωση του παλιού νήματος απο το πχώρουμ.
......
μακριά απ' την ζάχαρη λέμε!!!
Γιουργιααααα !

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:50
από Custom_F
Η εμπειρια τα μαθαινει ολα. Αν εχεις μια βασικη συνταγη -τι ναναι; αλευρι, νερο, μαγια και λιγο αλατι;- και ορεξη, μια δυο τρεις, θα βρεις τι θελει για να την κανεις τελεια. Το θεμα ειναι να θες να ασχοληθεις.
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:52
από YouOnlyLiveOnce
lyna έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:49
Σταματήστε ρε άτιμοι τύποι .. τα σάλια μου τρέξανε
Πε τα !! Απο το πρωι μας εχουν ξελιγωσει

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:54
από shrike
Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:46
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:39
Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:29
Ε ναι. Αν δεν ελεγε το μυστικο της επιτυχημενης συνταγης σε εναν ασχετο, σε ποιον θα την ελεγε;
Σιγουρα παιζει ρολο το φρεσκο κουρκουτι, για να το λεει, αλλα αμα εχει καποιο μυστικο, δε στο ειπε.
Όχι ρε, σιγά. Σιγά την πολύπλοκη και δύσκολη συνταγή να κάνεις λουκουμάδες. Ουσιαστικά, δυο είναι τα σημαντικά: να φουσκώσει σωστά και να πετύχεις το πόσο πηχτό πρέπει να 'ναι το μείγμα, για να βγαίνουν εύκολα οι μερίδες με το κουταλάκι (δεν ξέρω πώς τα κάνετε οι υπόλοιποι) και να παίρνουν όσο πιο σφαιρικό σχήμα γίνεται (να μην απλώνουν δηλαδή).
Δεν ήμουν και τόσο άγνωστός του, είχα πάει αρκετές φορές (όποτε βαριόμουν να φτιάξω). Και, πάνω στην κουβέντα μια φορά, του λέω "μπράβο ρε μάστορα πάντως, σαν τους δικούς μας στο σπίτι γίνονται" και πάνω εκεί μου το είπε.
το σφαιρικό και να είναι εξωτερικά τραγανιστοί και μέσα κούφιοι πως το πετυχαίνεις ;
Το σχήμα, να είναι δηλαδή σφαιρικό (το κατά δύναμιν, βέβαια), απαιτεί δύο πράγματα: πρώτον να έχεις πετύχει καλά την πυκνότητα του μείγματος (αν είναι πολύ υδαρές θα απλώνει, αν είναι πολύ σφιχτό δεν μπορείς να το χειριστείς καλά) και δεύτερον... εμπειρία. Εγώ έχω μάθει να τους κάνω στη χούφτα, παίρνεις μια χεριά, σφίγγεις το χέρι και βγαίνει απ' την κλειστή γροθιά σου (μεταξύ αντίχειρα και δείκτη), οπότε αυτό που βγαίνει από 'κει το παίρνω με το κουταλάκι και το ρίχνω στο λάδι.
Το λάδι πρέπει να είναι καυτό, στα όρια του καπνίσματος σχεδόν, ώστε να τηγανιστεί το μείγμα γρήγορα μόλις πέσει μέσα. Μ' αυτόν τον τρόπο και διατηρείται το σχήμα του (να βγει όσο πιο στρόγγυλο μπορεί), αλλά και γίνεται όπως το λες, δηλαδή τραγανιστός απ' έξω και μαλακός μέσα. Για το "ψήσιμο" δηλαδή, το μυστικό είναι η θερμοκρασία του λαδιού.
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:54
από Custom_F
Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός
Δημοσιεύτηκε: 02 Ιούλ 2018, 13:55
από Αγις
Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:50
Η εμπειρια τα μαθαινει ολα. Αν εχεις μια βασικη συνταγη -
τι ναναι; αλευρι, νερο, μαγια και λιγο αλατι;- και ορεξη, μια δυο τρεις, θα βρεις τι θελει για να την κανεις τελεια. Το θεμα ειναι να θες να ασχοληθεις.
Τα απλά - οπως οι λουκουμάδες - είναι και τα πιο δυσκολα με δεκάδες μυστικά.