!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πρόσληψη Σταθμάρχη

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Πρόσληψη Σταθμάρχη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:09
ST48410 έγραψε: 03 Φεβ 2025, 23:48
sharp έγραψε: 03 Φεβ 2025, 23:41 Εσύ τελικά, έφτασες χθες από την Ελβετία.
Όχι. Αλλά το λίγο που έζησα έξω θυμάμαι πολύ καλά ότι μου περιέγραφαν τους Έλληνες σαν ανθρώπους που γκρινιάζουν για όλα, που τους φταίνε πάντα οι άλλοι και δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για τις δικές τους πράξεις. Και κάπου έβλεπα ότι είχαν ένα δίκιο.
και συγνώμη για αυτο το σχόλιο, αλλα μοιαζεις λιγο με τον εισαγώμενο στην διαφήμιση αν το θυμασαι. Πώς κατάφερες και εδωσες δυναμη στο σχόλιο σου, μπορεις να το εξηγησεις λογικα; Πως γινεται σοβαρος ανθρπος, να γραφει οτι του ειπε ενα ξενος οτι ξερει τόσο καλά τους ελληνες, που τον πίστεψε και το γραφει εδώ. Εσύ ξερεις πολλους τρίτους λαους τόσο καλά, στα σοβαρα;
Μα το θέμα δεν είναι τι έλεγε ο ξένος. Είναι ότι το έβλεπα κι εγώ στην καθημερινότητά μου και με ενοχλούσε. Βρομίζαμε τους κοινόχρηστους χώρους, κάναμε υπερβολική φασαρία, αδιαφορούσαμε για τους άλλους και όταν έκανες παρατήρηση σε κάποιον πάντα άκουγες δικαιολογίες. Πάντα οι άλλοι που είναι ρατσιστές, υπερβολικοί, προκατειλημμένοι κλπ κλπ
Σπάνια κάποιος σου έλεγε, ωπ, έχεις δίκιο και άλλαζε τα θέλω του και τα γούστα του για να συμπεριφερθεί πολιτισμένα. Σαν απροσάρμοστοι φερόμασταν και αυτή την εντύπωση δίναμε και στους γύρω.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ST48410 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:16
Μα το θέμα δεν είναι τι έλεγε ο ξένος. Είναι ότι το έβλεπα κι εγώ στην καθημερινότητά μου και με ενοχλούσε.
ωραία , αυτα τα καταλαβαινω, το σχόλιό σου ομως οτι σου ελεγαν οι ξενοι γα τους Έλληνες, ειναι ψεκασμος εσωτερικός, το ειχα παθει και εγω, το καταλαβαίνεις νομιζω οτι δεν βγαζει νόημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 04 Φεβ 2025, 00:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:15
ST48410 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:10 Εγώ λόγω ηλικίας πρόλαβα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Α'.

Σαφώς υπάρχει ζήτημα όταν ο πρωθυπουργός ξεπλένει. Δεν το αρνούμαι καθόλου. Και το παράδειγμα που δέχεσαι από ψηλά έχει καταλυτική επιρροή. Αλλά μέχρι εκεί. Μετά αρχίζει και η ευθύνη μας. Και είναι σημαντική.
και εγω, απο κοντα :)

ωραία, αλλά ο Κωστας ειναι στην βουλή, και εσύ λες για όσους του φιλησαν το χερι απο κατω, οχι απο πανω, και ο Κυριακος το χερι του φιλησε ομως. Δεν πειράζει; Πειράζει το ίδιο με την γιαγγια στην τιβι;
Αναρωτήσου λίγο από την ανάποδη πλευρά. Θα μπορούσε να κατεβάσει ο Κυριάκος ξανά τον Καραμανλή αν ήξερε ότι θα υπήρχε τεράστια αντίδραση στην τοπική κοινωνία; Ότι θα έβγαιναν όλοι και θα τον μαύριζαν; Μάλλον όχι.

Και είπαμε και πάλι. Ισχύει ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αλλά και η ουρά; Καμία ευθύνη; Λιγάκι;

ΥΓ. Δεν προσπαθώ να ξεπλύνω τον Κυριάκο, άλλωστε για αυτό το θέμα τα έχω αρκετά πιο χοντρά και τότε. Εξηγώ απλά ότι βρίσκει και κάνει.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:21 Αναρωτήσου λίγο από την ανάποδη πλευρά. Θα μπορούσε να κατεβάσει ο Κυριάκος ξανά τον Καραμανλή αν ήξερε ότι θα υπήρχε τεράστια αντίδραση στην τοπική κοινωνία;
ναι, θα εβαζε τον πορτοσαλτε τον οττο και το γγ να λενε πιπες, δεν ησουν εδώ;
Άβαταρ μέλους
enaon

στ ειδες το βινεακι με τον πορτοσαλτε για τον Καραμανλή; Το πριν και το τώρα; Ιδια μεσα εχει η γιαγγια και ο Πρωθυπουργός, ιδια δύναμη; Ειχε στρατο πορτοσαλτε και η γιαγγια, γιαυτο την κυνηγάς το ιδιο; περισσοτερο δηλαδη, αλλα ας πουμε το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:18
ST48410 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:16
Μα το θέμα δεν είναι τι έλεγε ο ξένος. Είναι ότι το έβλεπα κι εγώ στην καθημερινότητά μου και με ενοχλούσε.
ωραία , αυτα τα καταλαβαινω, το σχόλιό σου ομως οτι σου ελεγαν οι ξενοι γα τους Έλληνες, ειναι ψεκασμος εσωτερικός, το ειχα παθει και εγω, το καταλαβαίνεις νομιζω οτι δεν βγαζει νόημα.
Μπορεί. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό. Είμαι λίγο της άποψης ότι η αλλαγή θα έρθει όταν ξεκινήσει ο καθένας από τον μικρό κύκλο που επηρεάζει και τον επεκτείνει λίγο λίγο και μια ευτυχής συγκυρία φέρει μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων που θα κάνουν ακριβώς το ίδιο προς παρόμοια κατεύθυνση. Ίσως τότε αναδειχθεί και κάποια ισχυρότερη προσωπικότητα που μπορέσει να επηρεάσει καταλυτικά τις εξελίξεις. Δεν πιστεύω πως θα πρέπει να περιμένω κάποιο εγγόνι του Μητσοτάκη ή του Παπανδρέου που θα εναλλάσσονται στην εξουσία να αποδειχθεί καλός πρωθυπουργός για να δω καλύτερες μέρες.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:24Είμαι λίγο της άποψης ότι η αλλαγή θα έρθει όταν ξεκινήσει ο καθένας από τον μικρό κύκλο που επηρεάζει και τον επεκτείνει λίγο λίγο και μια ευτυχής συγκυρία φέρει μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων που θα κάνουν ακριβώς το ίδιο προς παρόμοια κατεύθυνση.
:lol:
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

ST48410 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:21 Αναρωτήσου λίγο από την ανάποδη πλευρά. Θα μπορούσε να κατεβάσει ο Κυριάκος ξανά τον Καραμανλή αν ήξερε ότι θα υπήρχε τεράστια αντίδραση στην τοπική κοινωνία; Ότι θα έβγαιναν όλοι και θα τον μαύριζαν; Μάλλον όχι.
Τώρα που βγήκαν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους, ο Μητσοτάκης αποσύρει σιγά σιγά τη στήριξη του στον Καραμανλή. Άρα βλέπεις οτι οι μαζικές διαμαρυρίες έχουν νόημα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:23 στ ειδες το βινεακι με τον πορτοσαλτε για τον Καραμανλή; Το πριν και το τώρα; Ιδια μεσα εχει η γιαγγια και ο Πρωθυπουργός, ιδια δύναμη; Ειχε στρατο πορτοσαλτε και η γιαγγια, γιαυτο την κυνηγάς το ιδιο; περισσοτερο δηλαδη, αλλα ας πουμε το ίδιο.
Μωρέ πολλά είχα δει τότε που δεν τα θυμάμαι. Δεν κυνηγάω τη γιαγιά περισσότερο. Λέω το εξής απλό. Ο καθένας ξέρει πολύ καλά πότε κάνει κάτι παράνομο, πότε ευνοείται ενώ δεν το δικαιούται. Μπορεί απλά να κατηγορήσει το σύστημα που δεν το έφτιαξε αυτός ή να αναρωτηθεί μήπως το προσωπικό του όφελος είναι εις βάρος της κοινωνίας. Εντάξει, η αγράμματη γιαγιά που είδε πολέμους και εμφυλίους πες δικαιολογείται. Άντε και ο μεσήλικας που γνώρισε χούντα. Οι μετέπειτα γενιές που έλαβαν στοιχειώδη παιδεία και έζησαν σε ειρηνικές δεκαετίες χωρίς πείνα και φτώχεια, δικαιολογούνται το ίδιο κι αυτές; Αυτοί που έζησαν έξω και ξαναγύρισαν; Που είδαν και σύγκριναν;
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:26
ST48410 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:24Είμαι λίγο της άποψης ότι η αλλαγή θα έρθει όταν ξεκινήσει ο καθένας από τον μικρό κύκλο που επηρεάζει και τον επεκτείνει λίγο λίγο και μια ευτυχής συγκυρία φέρει μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων που θα κάνουν ακριβώς το ίδιο προς παρόμοια κατεύθυνση.
:lol:
Ξέρω, είμαι αφελής
Άβαταρ μέλους
enaon

στ, γραφεις πολλα για να δικαιολογήσεις αδικαιολογητα, πες για τα παιδακια στην αφρικη καλυτερα, πιο απλο νομιζω, φιλικά.

και οκ, εγω δεν λεω να παει κανει φυλακη για να μην πουλαμε τρελα, σε ενα κρατος μπανανια κανεις δεν θα αναλαμβανε θεση, θα ηταν ρωσική ρουλέτα. Αλλα πεθανε κοσμος, μια φορα εγινε, δεν γινεται καθε μερα, αυτη την μια φορα, επρεπε να κρατησουν προσχήματα, επρεπε να δειξουν οτι ξερουν πως μοιαζουν εστω, εδειξαν οτι ειναι γελοιοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 04 Φεβ 2025, 00:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

mao mao έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:29
ST48410 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:21 Αναρωτήσου λίγο από την ανάποδη πλευρά. Θα μπορούσε να κατεβάσει ο Κυριάκος ξανά τον Καραμανλή αν ήξερε ότι θα υπήρχε τεράστια αντίδραση στην τοπική κοινωνία; Ότι θα έβγαιναν όλοι και θα τον μαύριζαν; Μάλλον όχι.
Τώρα που βγήκαν εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους, ο Μητσοτάκης αποσύρει σιγά σιγά τη στήριξη του στον Καραμανλή. Άρα βλέπεις οτι οι μαζικές διαμαρυρίες έχουν νόημα.
Αυτό λέω αλλά κάπως διαφορετικά. Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί στην τοπική κοινωνία που ψήφισαν τότε Καραμανλή, δεν θα τον είχε κατεβάσει ούτε τότε.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

ST48410 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:32
mao mao έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:29
Αυτό λέω αλλά κάπως διαφορετικά. Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί στην τοπική κοινωνία που ψήφισαν τότε Καραμανλή, δεν θα τον είχε κατεβάσει ούτε τότε.
Δικέ μου καλά κάναν και ψήφισαν Καραμανλή και ότι θελαν οι τενεκεδες οι Σερραίοι.
Το θέμα ειναι οτι Καραμανλής είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα ασφαλειας και πρέπει να μπει φυλακή.
Άσχετα αν τον ψήφισαν ή όχι.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

hellegennes έγραψε: 03 Φεβ 2025, 23:55
ST48410 έγραψε: 03 Φεβ 2025, 23:36 Αλλά αν πραγματικά ζητάμε το κεφάλι του όποιου πολιτικού υπέγραψε μία τέτοια πρόσληψη, νομίζω ότι γινόμαστε κάπως υποκριτές και παραβλέπουμε τις δικές μας ευθύνες. Καθημερινά πρέπει να φτάνουν στο γραφείο τους δεκάδες τέτοια αιτήματα για "εξυπηρετήσεις". Σιγά μην κάθεται να ασχοληθεί ο κάθε υπουργός με μία μία από αυτές τις υποθέσεις.

Εμείς* ψηφίζαμε και συνεχίζουμε να ψηφίζουμε πολιτικούς που μας "τακτοποιούν". Σαν λαός συνολικά αυτοί μας αξίζουν. Εμείς τρέχουμε και παρακαλάμε για διορισμούς, για ευνοϊκές μεταθέσεις στο στρατό, για αποσπάσεις, για μεσολαβήσεις διαφόρων ειδών, για να μας σβηστούν πρόστιμα στην τροχαία, κλπ κλπ κλπ

* Μπορεί όχι εσύ κι εγώ, αλλά συνολικά ως κοινωνία το κάνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και αυτό είναι που έχει σημασία. Αν ως κοινωνία δεν εγκρίναμε αυτή τη στάση, δεν θα έβλεπες πχ να επανεκλέγεται ο Καραμανλής παρότι τον είχε κατεβάσει υποψήφιο το κόμμα του.
Δεν μπορείς να αποδίδεις την ευθύνη στον λαό για τις αυθαιρεσίες που κάνουν πολιτικοί, ακόμα κι αν υπάρχουν πολίτες που ζητάνε αυθαιρεσίες υπέρ τους.

Είναι σαν να αποδίδεις ευθύνες στο παιδί που πήρε το αυτοκίνητο του μπαμπά και το τράκαρε γιατί του το ζήτησε επίμονα κι εκείνος του το έδωσε.

Ξέρω ότι μιλάμε για ενήλικους, αλλά η αναλογία αφορά την θέση γνώσης και ισχύος. Είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι "you should know better".
:bravo:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

ST48410 έγραψε: 04 Φεβ 2025, 00:32
Ρε συ, μην τους το χαλάς. Ούτε να ακούσουν για πρόοδο δεν θέλουν, δεν το βλέπεις. Μόνον να γκρινιάζουν θέλουν.

Τράβα τώρα στο άλλο, γιατί έχεις μείνει πίσω και μέχρι να μπεις στον 20ο αι., θα έχουμε μπει στην πραγματικότητα στον 21ο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”