!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το Βουλγαρικο παραδοξο

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Το Βουλγαρικο παραδοξο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

nik_killthemall έγραψε: 28 Δεκ 2024, 22:53 Τωρα, Το τι ειναι αυτο που διαφοροποιει μια ομαδα πληθυσμου ωστε στο συνολο της και σε βαθος μισου αιωνα να κανει καλυτερες επιλογες ηγεσιας και οχι μονο απο μια αλλη ομαδα πληθυσμου στον ιδιο χρονο, προφανως και ειναι ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΔΕΤΟ, με το γεγονος οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙ η μια ομαδα πληθυσμου κανει καλυτερες επιλογες απο την αλλη !
Η καταγραφη δηλ. του αποτελεσματος, ΔΕΝ προαπαιτει την καταγραφη του αιτιου, οπως και η καταγραφη της βαρυτητας δεν προϋποθετει την καταγραφη του αιτιου της !
What???? :fp: :fp: :fp:

Τι είναι αυτά που λες; Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν χωρίς αίτιο; Σε ρωτάει κάποιος πώς και γιατί ένας λαός ΕΠΙΛΕΓΕΙ, όπως λες, να έχει κακή παιδεία και λες ότι δεν απαιτείται αίτιο; Άρα λες ότι είναι τυχαίο. Έτυχε και ο Χ λαός είναι διεφθαρμένος ας πούμε.
nik_killthemall έγραψε: 28 Δεκ 2024, 22:53 "Τι κάνει έναν λαό να επιλέγει να μην έχει παιδεία και έναν άλλον να επιλέγει να έχει; "

Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ειναι η απαντηση !
Η οποία από πού προκύπτει; Κάθε φορά που δίνεις μια απάντηση μετακινείς το δοκάρι αλλά το κάνεις όλο και χειρότερο. Αδυνατείς να απαντήσεις τι είναι αυτό που κάνει έναν λαό να έχει το Χ χαρακτηριστικό. Έτσι κάπως καταλήγει κανείς στην ρατσιστική θεωρία, όπως κατέληξαν τον προηγούμενο αιώνα και φτάσαμε σε δυο παγκόσμιους πολέμους.

Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που κάνεις είναι να υποστηρίζεις την ρατσιστική θεωρία, δηλαδή ότι εγγενώς ένας λαός έχει τα Χ χαρακτηριστικά, ξαναδιάβασε προσεκτικά τι έχεις γράψει.

Μέχρι τότε, προσπάθησε να απαντήσεις στο μετακινημένο δοκάρι: "τι κάνει έναν λαό να έχει έλλειψη αυτογνωσίας και έναν άλλον να μην έχει"; Έχω υπομονή, θα συνεχίσουμε μέχρι να καταλάβεις ποιο είναι το πρόβλημα της συλλογιστικής σου.

Προς το παρόν έχουμε αυτήν την σειρά:

-Ξεχναμε πως στη πραγματικοτητα δημοκρατια ειναι αυτο που κανει κανονα τους πολλους, αν οι πολλοι ειναι διεφθαρμενοι και απατεωνες τοτε κανονας θα γινει η διαφθορα και η απατεωνια.
-Α και τι κάνει έναν λαό διεφθαρμένο και απατεώνα;
-η κοινη συνειδηση και η παιδεια.
-Και πώς καλλιεργείται η παιδεία και η συνείδηση;
-επιλεγεται
-Α και τι κάνει έναν λαό να επιλέγει καλή παιδεία και έναν άλλον λαό να επιλέγει κακή παιδεία;
-Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
-και τι κάνει έναν λαό να έχει έλλειψη αυτογνωσίας και έναν άλλον να μην έχει;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2024, 00:11
nik_killthemall έγραψε: 28 Δεκ 2024, 22:53 Τωρα, Το τι ειναι αυτο που διαφοροποιει μια ομαδα πληθυσμου ωστε στο συνολο της και σε βαθος μισου αιωνα να κανει καλυτερες επιλογες ηγεσιας και οχι μονο απο μια αλλη ομαδα πληθυσμου στον ιδιο χρονο, προφανως και ειναι ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΔΕΤΟ, με το γεγονος οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙ η μια ομαδα πληθυσμου κανει καλυτερες επιλογες απο την αλλη !
Η καταγραφη δηλ. του αποτελεσματος, ΔΕΝ προαπαιτει την καταγραφη του αιτιου, οπως και η καταγραφη της βαρυτητας δεν προϋποθετει την καταγραφη του αιτιου της !

Τι είναι αυτά που λες; Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν χωρίς αίτιο; Σε ρωτάει κάποιος πώς και γιατί ένας λαός ΕΠΙΛΕΓΕΙ, όπως λες, να έχει κακή παιδεία και λες ότι δεν απαιτείται αίτιο; Άρα λες ότι είναι τυχαίο. Έτυχε και ο Χ λαός είναι διεφθαρμένος ας πούμε.
nik_killthemall έγραψε: 28 Δεκ 2024, 22:53 "Τι κάνει έναν λαό να επιλέγει να μην έχει παιδεία και έναν άλλον να επιλέγει να έχει; "

Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ειναι η απαντηση !
Η οποία από πού προκύπτει; Κάθε φορά που δίνεις μια απάντηση μετακινείς το δοκάρι αλλά το κάνεις όλο και χειρότερο. Αδυνατείς να απαντήσεις τι είναι αυτό που κάνει έναν λαό να έχει το Χ χαρακτηριστικό. Έτσι κάπως καταλήγει κανείς στην ρατσιστική θεωρία, όπως κατέληξαν τον προηγούμενο αιώνα και φτάσαμε σε δυο παγκόσμιους πολέμους.

Αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που κάνεις είναι να υποστηρίζεις την ρατσιστική θεωρία, δηλαδή ότι εγγενώς ένας λαός έχει τα Χ χαρακτηριστικά, ξαναδιάβασε προσεκτικά τι έχεις γράψει.

Μέχρι τότε, προσπάθησε να απαντήσεις στο μετακινημένο δοκάρι: "τι κάνει έναν λαό να έχει έλλειψη αυτογνωσίας και έναν άλλον να μην έχει"; Έχω υπομονή, θα συνεχίσουμε μέχρι να καταλάβεις ποιο είναι το πρόβλημα της συλλογιστικής σου.

Προς το παρόν έχουμε αυτήν την σειρά:

-Ξεχναμε πως στη πραγματικοτητα δημοκρατια ειναι αυτο που κανει κανονα τους πολλους, αν οι πολλοι ειναι διεφθαρμενοι και απατεωνες τοτε κανονας θα γινει η διαφθορα και η απατεωνια.
-Α και τι κάνει έναν λαό διεφθαρμένο και απατεώνα;
-η κοινη συνειδηση και η παιδεια.
-Και πώς καλλιεργείται η παιδεία και η συνείδηση;
-επιλεγεται
-Α και τι κάνει έναν λαό να επιλέγει καλή παιδεία και έναν άλλον λαό να επιλέγει κακή παιδεία;
-Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
-και τι κάνει έναν λαό να έχει έλλειψη αυτογνωσίας και έναν άλλον να μην έχει;
Οι ιστορικές οικονομικές και αλλού είδους συνθήκες
Τούς ανθρώπους τόσο σε συλλογικό επίπεδο ως λαοί όσο και σε ατομικό ως άνθρωποι τους διαμορφώνουν οι συνθήκες
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Και τελικά ποιο είναι το θέμα
Το ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι σύμφωνα με τις δικές μας ιδέες αξίες και πρέπει;
Και δεν ψηφίζει αυτό που θέλετε εσείς;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Για την Ελλάδα σήμερα, ισχύει αυτό. :wink

Ας φρόντιζαν

Κατήντησα σχεδόν ανέστιος και πένης.
Αυτή η μοιραία πόλις, η Αντιόχεια
όλα τα χρήματά μου τα ’φαγε:
αυτή η μοιραία με τον δαπανηρό της βίο.

Αλλά είμαι νέος και με υγείαν αρίστην.
Κάτοχος της ελληνικής θαυμάσιος
(ξέρω και παραξέρω Αριστοτέλη, Πλάτωνα·
τί ρήτορας, τί ποιητάς, τί ό,τι κι αν πεις).
Από στρατιωτικά έχω μιαν ιδέα,
κι έχω φιλίες με αρχηγούς των μισθοφόρων.
Είμαι μπασμένος κάμποσο και στα διοικητικά.
Στην Αλεξάνδρεια έμεινα έξι μήνες, πέρσι·
κάπως γνωρίζω (κι είναι τούτο χρήσιμον) τα εκεί:
του Κακεργέτη βλέψεις, και παλιανθρωπιές, και τα λοιπά.

Όθεν φρονώ πως είμαι στα γεμάτα
ενδεδειγμένος για να υπηρετήσω αυτήν την χώρα,
την προσφιλή πατρίδα μου Συρία.

Σ’ ό,τι δουλειά με βάλουν θα πασχίσω
να είμαι στην χώρα ωφέλιμος. Αυτή είν’ η πρόθεσίς μου.
Αν πάλι μ’ εμποδίσουνε με τα συστήματά τους —
τους ξέρουμε τους προκομμένους: να τα λέμε τώρα;
αν μ’ εμποδίσουνε, τί φταίω εγώ.

Θ’ απευθυνθώ προς τον Ζαβίνα πρώτα,
κι αν ο μωρός αυτός δεν μ’ εκτιμήσει,
θα πάγω στον αντίπαλό του, τον Γρυπό.
Κι αν ο ηλίθιος κι αυτός δεν με προσλάβει,
πηγαίνω παρευθύς στον Υρκανό.

Θα με θελήσει πάντως ένας απ’ τους τρεις.

Κι είν’ η συνείδησίς μου ήσυχη
για το αψήφιστο της εκλογής.
Βλάπτουν κι οι τρεις τους την Συρία το ίδιο.

Αλλά, κατεστραμμένος άνθρωπος, τί φταίω εγώ.
Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ.
Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί
να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό.
Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν.

Κ.Κ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2024, 00:11

Εδώ μαν το ληγουμε τα εχω απαντησει ολα δεν εχεις απαντησει τπτ ! Δεν διανυεις και τις καλυτερες μερες σου μαν γιατι ολη αυτη η διαλεκτικη που εχεις θυμιζει παρα πολυ σταβρνμαρ !

Που ακριβως εγραψα οτι το χ αποτελεσμα προκυπτει χωρις το y αιτιο ? ΠΟΥΘΕΝΑ ! Αρα γιατι γραφεις το μπολντ ? Γιατι σταβρανμιζεις ειναι η απαντηση, αλλα εγω δεν εχω καμια ορεξη να ασχοληθω με σταβρνμαρ ...

Εγραψα ξεκαθαρα οτι για να διαπιστωσεις οτι ειναι πραγματικοτητα το x αποτελεσμα ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ να διαπιστωσεις το ΠΟΙΟ ειναι το y αιτιο ! Δεν εγραψα οτι ΔΕΝ υπαρχει y αιτιο, εγραψα οτι ειναι ανεξαρτητο απο το να συμφωνησουμε αν υπαρχει το x αποτελεσμα ! Και κοιταξε τι καθεσαι και μου απαντας !
Δηλ. για να διαπιστωσεις οτι στη γη ισχυει η βαρυτητα ΠΡΕΠΕΙ να βρεις ΠΡΩΤΑ το αιτιο της βαρυτητας, γιατι οσο δεν βρισκεις ΑΙΤΙΟ τα σωματα δεν θα πεφτουν προς την γη ?

Δεν εχει νοημα περαιτερω η συζητηση μαζι σου μαν !
Λιγο πολυ υπονοεις (και λεω υπονοεις γιατι σε τοσα σεντονια μια ξεκαθαρη απαντηση εσυ ο ιδιος δεν εχεις δωσει) οτι τελικα η εννοια της επιλογης και της ελευθερης επιλογης για σενα στην ανθρωποτητα δεν υπαρχει, αφου δεν υπαρχει καμια εξηγηση που να σε καλυπτει στο γιατι ο ενας λαος - ανθρωπος επιλεγει το x και γιατι ο αλλος λαος - ανθρωπος επιλεγει το y αντι να επιλεξει και αυτος το x !

Τετοιου ειδους φιλολογιες και σοφιστειες (οι οποιες ειναι πολυ μακρια απο πολυ πρακτικα ζητηματα που καθοριζουν το βιωτικο επιπεδο μιας χωρας, οπως το οτι δεν εχεις κτηματολογιο ακομα, ή δεν εχεις ασφαλιστικο που να μη σε χρεωκοπει ανα 10 χρονια) δεν εχουν καμια υπαρξη ΕΙΔΙΚΑ απο την στιγμη που ακομα και χωρες Βαλκανικες και Βαλτικες που ηταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ πισω απο εσενα σε ΠΕΡΑΣΑΝ σαν σταματημενο !

Αυτο δειχνει οτι ΟΛΑ ειναι θεμα ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ, που λογω καποιας επιπλοκης οπως φαινεται δεν δεχεσαι να δεχτεις την υπαρξη τους !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 29 Δεκ 2024, 12:14, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Baldur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Baldur »

hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2024, 22:39
Baldur έγραψε: 28 Δεκ 2024, 17:17
hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:43

Αυτό που λέει ο Νίκος είναι ότι η Ελβετία είναι Ελβετία γιατί ο λαός επέλεξε να έχει καλή παιδεία και μικρή διαφθορά και βγάζει κατάλληλους πολιτικούς ενώ η Ελλάδα είναι Ελλάδα γιατί ο λαός επέλεξε να έχει κακή παιδεία, υψηλή διαφθορά και να εκλέγει πολιτικούς με κακή παιδεία και υψηλή διαφθορά.

Διακρίνεις κάποια αντίφαση; Κάποιο οξύμωρο ίσως; Κάποιο παράδοξο; Πώς και γιατί οι Ελβετοί επέλεξαν να έχουν καλή παιδεία και χαμηλή διαφθορά ενώ οι Έλληνες το αντίθετο;

Ο Νίκος λέει "γιατί έτσι". Αυτό γράφει στην τελευταία του ανάρτηση. Αν εσύ ικανοποιείσαι με αυτήν την απάντηση πάω πάσο και κλείνω την συζήτηση.

Δεν εχω ακολουθησει τη συζητηση, αλλα ποια ειναι η αποψη σου για το υπογραμμισμενο;

Κατ' εμε, η απαντηση κρυβεται σε ενα κραμα γεωγραφιας, θρησκειας, γεωπολιτικων συγκυριων. Ολα ομως επηρεαζουν το ενα το αλλο αμφιδρομα, π.χ. ο ελβετικος Προτεσταντισμος ειναι αυτο που ξερουμε σημερα επειδη προσαρμοστηκε στα πολιτισμικα χαρακτηριστικα της φυλης των Χελβετι αλλα και οι ιδιοι οι Χελβετι ειναι σημερα αυτοι που ειναι επειδη εχουν προσεταιριστει τον Προτεσταντισμο. Και ναι, τα περισσοτερα καντονια ειναι Καθολικα, αλλο ειναι το νοημα μου, μην κολλαμε σε ταμπελες.
Νομίζω ότι είναι προφανές ποια είναι η άποψή μου. Οφείλεται ξεκάθαρα στην ηγεσία της χώρας/κράτους/αυτοκρατορίας/ό,τι. Οι δικές τους επιλογές είναι που καθορίζουν την εξέλιξη της κουλτούρας του λαού και όχι το ανάποδο. Οι επιλογές της ηγεσίας των Ρωμαίων ήταν που τους κατέστησαν αυτοκρατορία, ο λόγος που επιβλήθηκαν στους γύρω λαούς, που νίκησαν τους Έλληνες, τους Καρχηδόνιους. Δεν ήταν ότι ξαφνικά ο λαός άλλαξε μαζικά την άποψή του για ένα πράγμα, όπως αφήνεται να εννοηθεί από άλλες απαντήσεις.

Δηλαδή πώς έγιναν οι Πέρσες οι πρώτοι του χωριού, μετά οι Έλληνες, μετά οι Ρωμαίοι και πάει λέγοντας. Επέλεξαν με την σειρά να έχουν καλύτερη παιδεία και μετά άλλαξαν συλλογικά γνώμη και είπαν να τα γαμήσουν όλα; Δεν βγάζει νόημα αυτό το σκεπτικό.

Ικανοί ηγέτες που σκέφονται πώς θα βελτιώσουν τον τόπο τους και θα μεταβάλουν προς το καλύτερο την κουλτούρα του λαού τους είναι αυτοί που οδηγούν σε καλύτερα έθνη και ανίκανοι, διεφθαρμένοι ηγέτες είναι αυτοί που κατόπιν τα γαμάνε.
Οι ηγετες δεν πηγαζουν απο το "λαο" (ισως η πιο σιχαμενα ιδεολογικα φορτισμενη λεξη); Ναι, η ιστορια γραφεται απο μια χουφτα χαρισματικων ηγετων, οι οποιοι ομως αποτελουν εκφραση ενος positive feedback loop ηγεσιας-γενικότερου πληθυσμου.
“That is greatness. That is what it means to be a thoroughbred. The honorable end is the one thing that can not be taken from a man.”
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Baldur έγραψε: 29 Δεκ 2024, 12:07
Οι ηγετες δεν πηγαζουν απο το "λαο" (ισως η πιο σιχαμενα ιδεολογικα φορτισμενη λεξη); Ναι, η ιστορια γραφεται απο μια χουφτα χαρισματικων ηγετων, οι οποιοι ομως αποτελουν εκφραση ενος positive feedback loop ηγεσιας-γενικότερου πληθυσμου.
Το ότι η λέξη "λαός" και η συνεχής επανάληψη της σε όλους σχεδόν τους... δημοκρατικούς θούριους είναι το απόλυτο οξύμωρο σχήμα, είναι αλήθεια.

Αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Δεν...
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Οχι ξερεις τι, η απαντηση που θα ικανοποιουσε εναν εγωιστη λαο που δεν εχει ιχνος αυτογνωσιας ειναι οτι ολο αυτο το χαοτικο τσιρκο που μπαινει στη βουλη εδω και μισο αιωνα δεν το βαζει κατεξακολουθηση ο λαος μας που ειναι σοφος και εξισου καλος οπως οι υπολοιποι λαοι των χωρων που ειναι σε καλυτερη μοιρα απο εμας, αλλα το εβαλαν αι ξεναι δυναμεις, η ολιγαρχια, το σκοτος του σαρουμαν, οι τεκτονες, το τριγωνο, τετραγωνο, πενταγωνο της διαπλοκης, οι μασονοι, τελωσπαντων ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, αλλα οχι ο λαος κουπεπε κουπεπε !

Να τη η εξηγηση !

Δεν καταλαβαινουν ομως οτι οσοι υποστηριζουν κατι τετοιο ΑΥΤΟΜΑΤΑ ακυρωνουν καθε ισχυ της δημοκρατιας και υποστηριζουν την ισχυ της δικτατοριας ! Αν ο λαος ΔΕΝ ευθυνεται ΠΟΤΕ ουτε καν σε βαθος μισου αιωνα για τις κακες επιλογες του στη καλπη, αυτοματα αυτο σημαινει πως η δημοκρατια ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ αστοχει !

Αρα μηπως να περασουμε σε καποιου ειδους πεφωτισμενη δικτατορια αφου η δημοκρατια ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ τον λαο και τον πλανα στο να κανει 50 χρονια λαθος αποφασεις, για τις οποιες ο λαος δεν ευθυνεται αλλα ευθυνονται μονο αυτοι που τον ξεγελανε το μικρο και αθωο παιδακι που δεν εχει ευθυνη για τπτ ?

Με λιγα λόγια δεν εχουμε καταλαβει οτι η δημοκρατια ειναι ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ ! Δεν προκειται στην καλπη οι κρισιμοι σε μεγεθος ψηφοφοροι να ειναι γυφτοι και η δημοκρατια να σου αποδωσει διακυβερνηση υπευθυνων πολιτων, η δημοκρατια θα σε κρινει και θα σου αποδωσει διακυβερνηση για γυφτους ! ΔΕΝ μπορεις να χρησιμοποιησεις την δημοκρατια για να αλλαξεις τους γυφτους, ενα απλο λογισμικο ειναι τα πολιτευματα ειναι τπτ αλλο. Οι γυφτοι θα πρεπει να φανε τα μουτρα τους για να αλλαξουν οι ιδιοι απο μονοι τους !

Και δεν ειναι δυσκολο, μας το δειχνουν χωρες των βαλκανιων που ηταν πολυ χειροτερα απο εμας.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Baldur

ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Δεκ 2024, 12:13
Το ότι η λέξη "λαός" και η συνεχής επανάληψη της σε όλους σχεδόν τους... δημοκρατικούς θούριους είναι το απόλυτο οξύμωρο σχήμα, είναι αλήθεια.

Δυστυχως η νεοελλ πολιτικη ορολογια ειναι τσιφλικι αεργων κηφηνων με μαρξιστικες καταβολες εδω και 50+ χρονια. Με δασκαλους, ως επι το πλειστον, κρατικοδιαιτο λουμπεναριο περιμενουμε προοδο. Η γλωσσα ειναι το Νο1 σημειο εκκινησης της πολιτικης σκεψης, και κατ' επεκταση οποιασδηποτε ουσιωδους αλλαγης, και εκει εχουμε παραδωσει πνευμα εδω και δεκαετιες.

nik_killthemall έγραψε: 29 Δεκ 2024, 12:23
Οχι ξερεις τι, η απαντηση που θα ικανοποιουσε εναν εγωιστη λαο που δεν εχει ιχνος αυτογνωσιας ειναι οτι ολο αυτο το χαοτικο τσιρκο που μπαινει στη βουλη εδω και μισο αιωνα δεν το βαζει κατεξακολουθηση ο λαος μας που ειναι σοφος και εξισου καλος οπως οι υπολοιποι λαοι των χωρων που ειναι σε καλυτερη μοιρα απο εμας, αλλα το εβαλαν αι ξεναι δυναμεις, η ολιγαρχια, το σκοτος του σαρουμαν, οι τεκτονες, το τριγωνο, τετραγωνο, πενταγωνο της διαπλοκης, οι μασονοι, τελωσπαντων ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ, αλλα οχι ο λαος κουπεπε κουπεπε !

Να τη η εξηγηση !

Δεν καταλαβαινουν ομως οτι οσοι υποστηριζουν κατι τετοιο ΑΥΤΟΜΑΤΑ ακυρωνουν καθε ισχυ της δημοκρατιας και υποστηριζουν την ισχυ της δικτατοριας ! Αν ο λαος ΔΕΝ ευθυνεται ΠΟΤΕ ουτε καν σε βαθος μισου αιωνα για τις κακες επιλογες του στη καλπη, αυτοματα αυτο σημαινει πως η δημοκρατια ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ αστοχει !

Αρα μηπως να περασουμε σε καποιου ειδους πεφωτισμενη δικτατορια αφου η δημοκρατια ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ τον λαο και τον πλανα στο να κανει 50 χρονια λαθος αποφασεις, για τις οποιες ο λαος δεν ευθυνεται αλλα ευθυνονται μονο αυτοι που τον ξεγελανε το μικρο και αθωο παιδακι που δεν εχει ευθυνη για τπτ ?

Με λιγα λόγια δεν εχουμε καταλαβει οτι η δημοκρατια ειναι ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ ! Δεν προκειται στην καλπη η κρισιμοι σε μεγεθος ψηφοφοροι να ειναι γυφτοι και η δημοκρατια να σου αποδωσει διακυβερνηση υπευθυνων πολιτων, η δημοκρατια θα σε κρινει και θα σου αποδωσει διακυβερνηση για γυφτους !
Προφανως η αντιπροσωπευτικη δημοκρατια κανει αυτο ακριβως που υποσχεται: αντιπροσωπευει, καθρεπτιζει τις προτεραιοτητες και το ηθικο συστημα αξιων του εκλογικου σωματος. Η πεφωτισμενη δικτατορια ειναι μεταξυ σοβαρου κι αστειου πιθανως ο μονος δρομος να συμβουν σοβαρες τομες σε μια χωρα, το πολιτευμα της οποιας επιβραβευει τη ληψη αποφασεων υπο τη πρισμα του βραχυχρονιου πολιτικου οφελους. Ηδη οποιες σημαντικες αλλαγες εχουν εφαρμοστει στα εγχωρια την τελευταια 20ετια και βαλε ειναι αποτελεσμα εξωτερικης πιεσης (ΕΕ/ΔΝΤ). Οποτε εχουμε αφεθει μονοι μας να κουμανταρουμε το πλοιο, τρωμε τις σαρκες μας.

Η Δημοκρατια απαιτει ενα επιπεδο ωριμοτητας απο τους πολιτες της, το οποιο εχουμε επανειλημμενως αποδειξει πως δυστυχως δεν εχουμε. Συμπεριφερομαστε σαν ενα βρεφος (ελλ κρατος) που κρατα ενα μαχαιρι (Δημοκρατια), το οποιο στα υπευθυνα χερια ενος συνειδητοποιημενου ενηλικα ειναι ενα υπερπολυτιμο εργαλειο, αλλα στα λαθος μπορει να οδηγησει στην καταστροφη.
“That is greatness. That is what it means to be a thoroughbred. The honorable end is the one thing that can not be taken from a man.”
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

nik_killthemall έγραψε: 29 Δεκ 2024, 12:23

Να τη η εξηγηση !

Με λιγα λόγια δεν εχουμε καταλαβει οτι η δημοκρατια ειναι ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ ! Δεν προκειται στην καλπη η κρισιμοι σε μεγεθος ψηφοφοροι να ειναι γυφτοι και η δημοκρατια να σου αποδωσει διακυβερνηση υπευθυνων πολιτων, η δημοκρατια θα σε κρινει και θα σου αποδωσει διακυβερνηση για γυφτους !

Μα αυτοί που διαδίδουν αυτές τις θεωρίες ΘΕΛΟΥΝ την κατάργηση της δημοκρατίας και την επιβολή ενός καθεστώτος δεσποτείας,βέβαια διαφωνούν ως προς το ποιός θα είναι ο δεσπότης αλλά το κοινό σημείο είναι αυτό.
Οι θεωρίες αυτές βρίσκουν απήχηση μετά την αποψίλωση των κομμάτων από την αρχική μεταπολιτευτική επάνδρωσή τους γιατί ήταν δύσκολο τις δεκαετίες του 70 και του 80 να πουλήσει κανείς την άποψη ότι κάποιοι άλλοι ευθύνονται όταν τα κόμματα και οι νεολαίες τους είχαν εκατοντάδες χιλιάδες μέλη,γίνονταν συγκεντρώσεις και απεργίες κάθε λίγο και λιγάκι και οι εκλογές διαξάγονταν με συγκεντρώσεις λαοθάλασσας ενώ οι αντίπαλες εφημερίδες δημοσίευαν σχεδιαγράμματα αντιτιθέμενα που έδειχναν ποιοί δρόμοι έκλεισαν και που ήταν πυκνό και που αραιό το πλήθος. :D Παρ όλα αυτά και τότε διακινούνταν αυτές οι θεωρίες αλλά είχαν μικρότερη εμβέλεια.Μετά όμως ο κόσμος απογοητεύθηκε από το αποτέλεσμα την ανάμιξής του στα κοινά και αποστασιοποιήθηκε,οι συγκεντρώσεις μίκρυναν,οι νεολαίες κατέρρευσαν και η αποχή στις εκλογές αυξήθηκε.Σε αυτό το κλίμα η θεωρία ότι όλα τα κανονίζει ο Σόρος απέξω έχει μεγαλύτερη επίδραση διότι δεν υπάρχει η άμεση επαφή του ανθρώπου με τον πολιτικό όχι επειδή δεν τη θέλει ο πολιτικός αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πια όπως παλιά ότι μπορούν να του λύσουν τα προβλήματα.Και αφού αυτοί δεν πάνε είναι πιο εύκολο να πιστέψουν ότι ο πολιτικός ακούει κάποιους άλλους και όχι αυτούς.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

sys3x έγραψε: 26 Δεκ 2024, 15:27 Διότι είσαι μπετόστοκος.
:smt005: :smt005: :smt005:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Baldur έγραψε: 29 Δεκ 2024, 12:45
ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Δεκ 2024, 12:13

Δυστυχως η νεοελλ πολιτικη ορολογια ειναι τσιφλικι αεργων κηφηνων με μαρξιστικες καταβολες εδω και 50+ χρονια. Με δασκαλους, ως επι το πλειστον, κρατικοδιαιτο λουμπεναριο περιμενουμε προοδο. Η γλωσσα ειναι το Νο1 σημειο εκκινησης της πολιτικης σκεψης, και κατ' επεκταση οποιασδηποτε ουσιωδους αλλαγης, και εκει εχουμε παραδωσει πνευμα εδω και δεκαετιες.
Συμφωνώ. Και ακριβώς γι ´αυτό επιμένουν διαχρονικά στην παρωχημένη και δουλική στην ουσία λέξη "λαός" αντί της απλούστατης και σαφέστατης λέξης "πολίτες".

Γιατί;

Γιατί τα προλεταριάτα μπορούν να λειτουργήσουν μόνον με τη ιερή πεφωτισμενη καθοδήγηση του Μονάρχη. Διαφορετικά είναι αντιδραστικά στοιχεία και εχθροί του ευφυούς λαού. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Baldur

Ετσι ακριβως.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ψευδαίσθηση από το να θεωρούμε πως μέσω της ψήφου μπορούμε να φτάσουμε τους οικονομικούς δείκτες από το μηδέν στο εκατό.

Αυτό είναι πλάνη.

Οσο άριστοι, όσο κλέφτες, όσο ψεύτες ή όσο πεφωτισμένοι κι αν είναι οι κυβερνώντες, από το μηδέν στο εκατό δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι οικονομικοί δείκτες.

Επομένως οι σωστές ή οι λάθος επιλογές του κυρίαρχου λαού, φαίνονται μόνο διαχρονικά (π.χ. με έναν ορίζοντα δεκαετίας) σε ότι αφορά τα οικονομικά.

Και για να το θέσουμε αλλιώς, αν αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε χειρότερη μοίρα από τη Βουλγαρία, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με μία ψήφο που ρίξαμε μόλις χθες ή με μια κυβέρνηση που θα έρθει μόλις αύριο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αυτό που σκιάζει τους περισσότερους είναι το ότι θα αρχίζουν να παίζουν στα βουλγαρικά πολιτιστικά κέντρα ταμπέλες τύπου "ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ".

Και άντε να αντέξει ο κάθε ελληνοπρεπής μπάρμπας αυτήν τη ντροπή. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”