!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το Βουλγαρικο παραδοξο

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Το Βουλγαρικο παραδοξο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:15
nik_killthemall έγραψε: 28 Δεκ 2024, 10:08
hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2024, 00:16

Α και τι κάνει έναν λαό να επιλέγει καλή παιδεία και έναν άλλον λαό να επιλέγει κακή παιδεία;
τι κανει καποιον

- το πρωι να φτιαχνει καφε ?
- να μην αναβει τσιγαρο ?
- στη ταβερνα να πινει μπυρα ?
- να παραβιαζει το κοκκινο ?
- να ξεσκιζεται στα μπεργκερ ?
- να γυμναζεται ? κλπ

μαλλον ο θεος ε ? ή μπορει κι ο σαρουμαν ? ή οι κακοι πολιτικοι που φυτρωσαν (σουπερ βολικο).

η απαντηση στα παραπανω και στο ερωτημα σου ειτε σαρεσει ειτε οχι, ειναι και πρεπει να ειναι ΚΟΙΝΗ ! Αν δεν ειναι κοινη, τοτε απλα παιζεις τις κουμπαρες που ειναι και το πιθανοτερο !
Δεν είναι κοινή απάντηση, ρωτάς τελείως άσχετα πράγματα. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις την λούμπα στην οποία έχεις πέσει.

Ξεκίνησες λέγοντας ότι οι πολιτικοί που επιλέγουμε είναι διεφθαρμένοι γιατί εμείς είμαστε διεφθαρμένοι και μετά που σε ρώτησα τι κάνει έναν λαό να είναι διεφθαρμένος είπες ότι είναι επιλογή να είσαι διεφθαρμένος. Αυτό δεν είναι απάντηση. Δεν απαντάς στο τι κάνει έναν λαό να είναι διεφθαρμένο και έναν άλλον όχι.

Δεν σε ρώτησα τι κάνει τον Γιώργο να ψηφίζει ΚΚΕ και τον Μήτσο ΝΔ. Αυτά ΕΙΝΑΙ ατομικές επιλογές. Αλλά δεν μπορείς να αιτιολογήσεις την έλλειψη παιδείας και την διαφθορά ενός λαού με την χρήση της επιλογής γιατί δεν βγάζει νόημα.

Τι κάνει έναν λαό να επιλέγει να μην έχει παιδεία και έναν άλλον να επιλέγει να έχει; Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν μπορείς να απαντήσεις με την φιλοσοφία που έχεις χτίσει, παρά μόνον με επίκληση σε ένα απ' αυτά που είπα: κάτι έχει το νερό, το κλίμα, είναι ο θεός ή είναι τυχαιότητα σε απίθανη κλίμακα.

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις κι εσύ το πρόβλημα της λογικής σου αλλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς. Διαφορετικά θα πρέπει να εξηγήσεις ποιο είναι το τρίγκερ που κάνει έναν ολόκληρο λαό να ΕΠΙΛΕΓΕΙ να μην έχει παιδεία και έναν άλλον λαό να επιλέγει να έχει καλή παιδεία. Αυτό σε ρωτάω και αυτό αδυνατείς να απαντήσεις.
Οκ, βάλε στη θέση της "διαφθοράς" το προσωπικό βόλεμα.

Και διευκρίνησε ποιοι λαοί θεωρείς ότι έχουν καλή παιδεία.

Έτσι, για να δούμε το πόσο θα ήταν ελκυστική η εφαρμογή της στην Ελλάδα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 28 Δεκ 2024, 16:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:33 Οκ, βάλε στη θέση της "διαφθοράς" το προσωπικό βόλεμα.
Ό,τι και να βάλω στην θέση του πρέπει να έχει κάποιο αίτιο και ακόμη δεν έχω ακούσει ποιο είναι αυτό γιατί δεν θέλετε να αποδεχτείτε ποιο είναι το αληθινό αίτιο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:36
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:33 Οκ, βάλε στη θέση της "διαφθοράς" το προσωπικό βόλεμα.
Ό,τι και να βάλω στην θέση του πρέπει να έχει κάποιο αίτιο και ακόμη δεν έχω ακούσει ποιο είναι αυτό γιατί δεν θέλετε να αποδεχτείτε ποιο είναι το αληθινό αίτιο.
Έκανα και μία ακόμη προσθήκη. Σχολίασε και θα τα πάρουμε πακέτο μετά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:38
Αυτό που λέει ο Νίκος είναι ότι η Ελβετία είναι Ελβετία γιατί ο λαός επέλεξε να έχει καλή παιδεία και μικρή διαφθορά και βγάζει κατάλληλους πολιτικούς ενώ η Ελλάδα είναι Ελλάδα γιατί ο λαός επέλεξε να έχει κακή παιδεία, υψηλή διαφθορά και να εκλέγει πολιτικούς με κακή παιδεία και υψηλή διαφθορά.

Διακρίνεις κάποια αντίφαση; Κάποιο οξύμωρο ίσως; Κάποιο παράδοξο; Πώς και γιατί οι Ελβετοί επέλεξαν να έχουν καλή παιδεία και χαμηλή διαφθορά ενώ οι Έλληνες το αντίθετο;

Ο Νίκος λέει "γιατί έτσι". Αυτό γράφει στην τελευταία του ανάρτηση. Αν εσύ ικανοποιείσαι με αυτήν την απάντηση πάω πάσο και κλείνω την συζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:43

Αυτό που λέει ο Νίκος είναι ότι η Ελβετία είναι Ελβετία γιατί ο λαός επέλεξε να έχει καλή παιδεία και μικρή διαφθορά και βγάζει κατάλληλους πολιτικούς ενώ η Ελλάδα είναι Ελλάδα γιατί ο λαός επέλεξε να έχει κακή παιδεία, υψηλή διαφθορά και να εκλέγει πολιτικούς με κακή παιδεία και υψηλή διαφθορά.

Διακρίνεις κάποια αντίφαση; Κάποιο οξύμωρο ίσως; Κάποιο παράδοξο; Πώς και γιατί οι Ελβετοί επέλεξαν να έχουν καλή παιδεία και χαμηλή διαφθορά ενώ οι Έλληνες το αντίθετο;

Ο Νίκος λέει "γιατί έτσι". Αυτό γράφει στην τελευταία του ανάρτηση. Αν εσύ ικανοποιείσαι με αυτήν την απάντηση πάω πάσο και κλείνω την συζήτηση.
Το μόνον που διακρίνω είναι το ότι δεν απάντησες αναφορικά με τα κράτη που θεωρείς ότι έχουν καλή παιδεία, εσύ.

Το τί έγραψε ο Νίκ, το ξέρω.

Οπότε, όντως θα ήταν καλή ιδέα να κλείσεις τη συζήτηση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Την κλείνω -με εσένα τουλάχιστον- γιατί ούτε ήταν επιχείρημά μου η παιδεία ούτε έχει σημασία για την συζήτηση αυτό που με ρωτάς και δεν μ' αρέσει να απαντάνε σε ερωτήσεις μου με άσχετες ερωτήσεις-προϋποθέσεις για να δώσουν απάντηση στην ερώτησή μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Οκ, χαιρετώ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Baldur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Baldur »

Δεν εχω ακολουθησει τη συζητηση, αλλα ποια ειναι η αποψη σου για το υπογραμμισμενο;

Κατ' εμε, η απαντηση κρυβεται σε ενα κραμα γεωγραφιας, θρησκειας, γεωπολιτικων συγκυριων. Ολα ομως επηρεαζουν το ενα το αλλο αμφιδρομα, π.χ. ο ελβετικος Προτεσταντισμος ειναι αυτο που ξερουμε σημερα επειδη προσαρμοστηκε στα πολιτισμικα χαρακτηριστικα της φυλης των Χελβετι αλλα και οι ιδιοι οι Χελβετι ειναι σημερα αυτοι που ειναι επειδη εχουν προσεταιριστει τον Προτεσταντισμο. Και ναι, τα περισσοτερα καντονια ειναι Καθολικα, αλλο ειναι το νοημα μου, μην κολλαμε σε ταμπελες.
“That is greatness. That is what it means to be a thoroughbred. The honorable end is the one thing that can not be taken from a man.”
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Baldur έγραψε: 28 Δεκ 2024, 17:17

Δεν εχω ακολουθησει τη συζητηση, αλλα ποια ειναι η αποψη σου για το υπογραμμισμενο;

Κατ' εμε, η απαντηση κρυβεται σε ενα κραμα γεωγραφιας, θρησκειας, γεωπολιτικων συγκυριων. Ολα ομως επηρεαζουν το ενα το αλλο αμφιδρομα, π.χ. ο ελβετικος Προτεσταντισμος ειναι αυτο που ξερουμε σημερα επειδη προσαρμοστηκε στα πολιτισμικα χαρακτηριστικα της φυλης των Χελβετι αλλα και οι ιδιοι οι Χελβετι ειναι σημερα αυτοι που ειναι επειδη εχουν προσεταιριστει τον Προτεσταντισμο. Και ναι, τα περισσοτερα καντονια ειναι Καθολικα, αλλο ειναι το νοημα μου, μην κολλαμε σε ταμπελες.
σωστο ! συν τυχη και ενα κενο εξουσιας
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Pillars έγραψε: 27 Δεκ 2024, 23:33
Στύξ έγραψε: 27 Δεκ 2024, 23:09
nik_killthemall έγραψε: 27 Δεκ 2024, 23:00

επιλεγεται φιλε, επιλεγεται ! Επιλεγεται οπως το τσιγαρο, τα ναρκωτικα, το αλκοολικι, ο αθλητισμος, το διαβασμα, η γκομενα που θα εχεις κλπ. επιλεγεται το γαμιδι.
Κι εγω μικρος νομιζα πως η παιδεια διδασκεται στα σχολεια, μλκιες, επιλεγεται, οπως ολα !
Βλεπεις οι ψηφοφοροι που εκλεγουν κυβερνησεις δεν ειναι τα 15χρονα, αλλα λαμβανοντας υποψη και το δημογραφικο η ηλικια του μεσου ψηφοφορου μεγαλωνει αρα δεν εχει δικαιολογιες γιατι μπαμπα και μλκιες ! Επιλεγει !

Και μισο αιωνα επιλεγει απατεωνες.
:lol: :lol: Ναι πως

Στο 13χρονο που σου λέει εν ψυχρώ: "άντε γαμήσου" στην εφημερία στο διάλειμμα ή στο 15χρονο που σε απειλεί ότι θα σου κάψει το αμάξι, αν του βάλεις απουσία.
Ξένα και εγχώρια σατανιστικά κέντρα (χάζαροι Κίσσιγκερ, Σορος, Σημίτης, Σβαμπ) προσπαθούν μεθοδικά να μας μειώσουν-εκπορνεύσουν-εξευτελίσουν και εμείς δεν αντισταθήκαμε όταν έπρεπε. :102:
Αυτά τα κέντρα κατάργησαν τους επιθεωρητές στα σχολεία,τις αποβολές και τη διαγωγή στο απολυτήριο ή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κατόπιν πιέσεων της ΟΛΜΕ και της δημοκρατικής παράταξης;
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Ο Καποδιστριας που δημιουργησε το πολιτικο συστημα της Ελβετιας θα μπορουσε να γινοταν και ο αναμορφωτης της Ελλαδας αν δεν τον δολοφονουσαν τα βρετανικα συμφεροντα.

Ετσι η νεα Ελλαδα δεν απετυχε σαν κρατικη οντοτητα επειδη οι Ελληνες ηταν διεφθαρμενοι αλλα επειδη εξαρχης η Βρετανια την ηθελε αποικια χρεους με κυβερνητες τσιρακια της και με το λαο να μην μπορει να σηκωσει κεφαλι.

.
Άβαταρ μέλους
Baldur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Baldur »

Αρίστος έγραψε: 28 Δεκ 2024, 18:25 Ο Καποδιστριας που δημιουργησε το πολιτικο συστημα της Ελβετιας θα μπορουσε να γινοταν και ο αναμορφωτης της Ελλαδας αν δεν τον δολοφονουσαν τα βρετανικα συμφεροντα.

Ετσι η νεα Ελλαδα δεν απετυχε σαν κρατικη οντοτητα επειδη οι Ελληνες ηταν διεφθαρμενοι αλλα επειδη εξαρχης η Βρετανια την ηθελε αποικια χρεους με κυβερνητες τσιρακια της και με το λαο να μην μπορει να σηκωσει κεφαλι.

.
Ε, νταξ, δεν ειναι μονο εξωγενης η αιτια που η Ελλαδα δεν εγινε Ελβετια τον 19ο αιωνα.

Ο προπονητης κανει την ομαδα, αλλα θελει να εχει και παικτες ενος Χ επιπεδου. Εμεις ηρθαμε κλωτσηδον στον νεωτερισμο μετα απο τεσσερις αιωνες σκοταδισμου. Μην ειμαστε αδικοι. Και εδω που ειμαστε σημερα, σημαντικο overachieve εχουμε κανει.
“That is greatness. That is what it means to be a thoroughbred. The honorable end is the one thing that can not be taken from a man.”
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Baldur έγραψε: 28 Δεκ 2024, 17:17

Νομίζω ότι είναι προφανές ποια είναι η άποψή μου. Οφείλεται ξεκάθαρα στην ηγεσία της χώρας/κράτους/αυτοκρατορίας/ό,τι. Οι δικές τους επιλογές είναι που καθορίζουν την εξέλιξη της κουλτούρας του λαού και όχι το ανάποδο. Οι επιλογές της ηγεσίας των Ρωμαίων ήταν που τους κατέστησαν αυτοκρατορία, ο λόγος που επιβλήθηκαν στους γύρω λαούς, που νίκησαν τους Έλληνες, τους Καρχηδόνιους. Δεν ήταν ότι ξαφνικά ο λαός άλλαξε μαζικά την άποψή του για ένα πράγμα, όπως αφήνεται να εννοηθεί από άλλες απαντήσεις.

Δηλαδή πώς έγιναν οι Πέρσες οι πρώτοι του χωριού, μετά οι Έλληνες, μετά οι Ρωμαίοι και πάει λέγοντας. Επέλεξαν με την σειρά να έχουν καλύτερη παιδεία και μετά άλλαξαν συλλογικά γνώμη και είπαν να τα γαμήσουν όλα; Δεν βγάζει νόημα αυτό το σκεπτικό.

Ικανοί ηγέτες που σκέφονται πώς θα βελτιώσουν τον τόπο τους και θα μεταβάλουν προς το καλύτερο την κουλτούρα του λαού τους είναι αυτοί που οδηγούν σε καλύτερα έθνη και ανίκανοι, διεφθαρμένοι ηγέτες είναι αυτοί που κατόπιν τα γαμάνε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

πατησιωτης έγραψε: 28 Δεκ 2024, 18:20
Pillars έγραψε: 27 Δεκ 2024, 23:33
Στύξ έγραψε: 27 Δεκ 2024, 23:09

:lol: :lol: Ναι πως

Στο 13χρονο που σου λέει εν ψυχρώ: "άντε γαμήσου" στην εφημερία στο διάλειμμα ή στο 15χρονο που σε απειλεί ότι θα σου κάψει το αμάξι, αν του βάλεις απουσία.
Ξένα και εγχώρια σατανιστικά κέντρα (χάζαροι Κίσσιγκερ, Σορος, Σημίτης, Σβαμπ) προσπαθούν μεθοδικά να μας μειώσουν-εκπορνεύσουν-εξευτελίσουν και εμείς δεν αντισταθήκαμε όταν έπρεπε. :102:
Αυτά τα κέντρα κατάργησαν τους επιθεωρητές στα σχολεία,τις αποβολές και τη διαγωγή στο απολυτήριο ή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κατόπιν πιέσεων της ΟΛΜΕ και της δημοκρατικής παράταξης;
Ο Ράλλης, υπουργός παιδείας της ΝΔ τι έκανε; :003:
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:15
nik_killthemall έγραψε: 28 Δεκ 2024, 10:08
hellegennes έγραψε: 28 Δεκ 2024, 00:16

Α και τι κάνει έναν λαό να επιλέγει καλή παιδεία και έναν άλλον λαό να επιλέγει κακή παιδεία;
τι κανει καποιον

- το πρωι να φτιαχνει καφε ?
- να μην αναβει τσιγαρο ?
- στη ταβερνα να πινει μπυρα ?
- να παραβιαζει το κοκκινο ?
- να ξεσκιζεται στα μπεργκερ ?
- να γυμναζεται ? κλπ

μαλλον ο θεος ε ? ή μπορει κι ο σαρουμαν ? ή οι κακοι πολιτικοι που φυτρωσαν (σουπερ βολικο).

η απαντηση στα παραπανω και στο ερωτημα σου ειτε σαρεσει ειτε οχι, ειναι και πρεπει να ειναι ΚΟΙΝΗ ! Αν δεν ειναι κοινη, τοτε απλα παιζεις τις κουμπαρες που ειναι και το πιθανοτερο !
Δεν είναι κοινή απάντηση, ρωτάς τελείως άσχετα πράγματα. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις την λούμπα στην οποία έχεις πέσει.

Ξεκίνησες λέγοντας ότι οι πολιτικοί που επιλέγουμε είναι διεφθαρμένοι γιατί εμείς είμαστε διεφθαρμένοι και μετά που σε ρώτησα τι κάνει έναν λαό να είναι διεφθαρμένος είπες ότι είναι επιλογή να είσαι διεφθαρμένος. Αυτό δεν είναι απάντηση. Δεν απαντάς στο τι κάνει έναν λαό να είναι διεφθαρμένο και έναν άλλον όχι.

Δεν σε ρώτησα τι κάνει τον Γιώργο να ψηφίζει ΚΚΕ και τον Μήτσο ΝΔ. Αυτά ΕΙΝΑΙ ατομικές επιλογές. Αλλά δεν μπορείς να αιτιολογήσεις την έλλειψη παιδείας και την διαφθορά ενός λαού με την χρήση της επιλογής γιατί δεν βγάζει νόημα.

Τι κάνει έναν λαό να επιλέγει να μην έχει παιδεία και έναν άλλον να επιλέγει να έχει; Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν μπορείς να απαντήσεις με την φιλοσοφία που έχεις χτίσει, παρά μόνον με επίκληση σε ένα απ' αυτά που είπα: κάτι έχει το νερό, το κλίμα, είναι ο θεός ή είναι τυχαιότητα σε απίθανη κλίμακα.

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις κι εσύ το πρόβλημα της λογικής σου αλλά δεν θέλεις να το παραδεχτείς. Διαφορετικά θα πρέπει να εξηγήσεις ποιο είναι το τρίγκερ που κάνει έναν ολόκληρο λαό να ΕΠΙΛΕΓΕΙ να μην έχει παιδεία και έναν άλλον λαό να επιλέγει να έχει καλή παιδεία. Αυτό σε ρωτάω και αυτό αδυνατείς να απαντήσεις.
Οχι μαν ειναι κοινη η απαντηση, απλα εσυ δεν μπορεις να την δεχτεις, γιατι δεν θελεις να επιρριψεις ευθυνες στον λαο (κανουν τζιζ οι ευθυνες στο λαο).
Μεχρι τωρα ο μονος που αφηνει αναπαντητα ερωτηματα δημιουργωντας στη θεση τους άλλα εισαι εσυ !

Στις δημοκρατιες η συλλογικη επιλογη προκυπτει απο τις ατομικες επιλογες, δεν μπαινουν π.χ. ταυτοχρονα στη καλπη 10 εκ, αλλα καθε ενας ξεχωριστα ! Καποιος που βαζει βησμα στο στρατο για να υπηρετησει απτο σπιτι του, καποιος που παραβιαζει το κοκκινο και οδηγει μεθυσμενος, καποιος που κακοποιει την γυναικα του, καποιος που κανει καταχρησεις, καποιος που καταδεχεται να βγει συνταγιουχος γηρατος στα 47 του κλπ ε ειναι εντελως απιθανο πως θα παει να ψηφισει στη καλπη ευσυνειδητα ή με βαση το συλλογικο καλο και την βιωσιμοτητα του ασφαλιστικου της χωρας.
Μπορει να σου ειναι δυσπεπτο αλλα ολα αυτα εχουν ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΤΙΟ και την ιδια πυροδοτηση !

Τωρα, Το τι ειναι αυτο που διαφοροποιει μια ομαδα πληθυσμου ωστε στο συνολο της και σε βαθος μισου αιωνα να κανει καλυτερες επιλογες ηγεσιας και οχι μονο απο μια αλλη ομαδα πληθυσμου στον ιδιο χρονο, προφανως και ειναι ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΝΔΕΤΟ, με το γεγονος οτι ΠΡΑΓΜΑΤΙ η μια ομαδα πληθυσμου κανει καλυτερες επιλογες απο την αλλη !
Η καταγραφη δηλ. του αποτελεσματος, ΔΕΝ προαπαιτει την καταγραφη του αιτιου, οπως και η καταγραφη της βαρυτητας δεν προϋποθετει την καταγραφη του αιτιου της !

Να θυμισω η κουβεντα ξεκινησε απο το "γιατι οι ελληνοφωνοι ειναι καλυτεροι απο τους βουλγαροφωνους ωστε να αξιζουν καλυτερο βιωτικο επιπεδο?" Απαντηση γιοκ, η μαλλον η απαντηση ειναι πως δεν ειναι καλυτεροι, αρα κακως διαμαρτυρονται για την βουλγαροποιηση τους.

Και επειδη εγω δεν θελω να κανω απλα ερωτησεις νομιζοντας πως δηθεν ετσι απορριπτω τις απαντησεις που μου δινουν, θα δωσω απαντηση και σε αυτο :

"Τι κάνει έναν λαό να επιλέγει να μην έχει παιδεία και έναν άλλον να επιλέγει να έχει; "

Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ειναι η απαντηση ! Και μην μου πεις οτι την αυτογνωσια στην δειχνουν οι αλλοι, οχι ΤΗΝ ΑΥΤΟ-γνωσια θα φας τα μουτρα σου για να την βρεις εσυ μονος γιατι ΕΣΥ εχεις ΟΛΗ την ευθυνη για αυτην !
Η ελλειψη αυτογνωσιας οδηγει στην αντιληψη του οτι ο βιος χωρις παιδεια ειναι πιο ευκολος, ενω ο βιος με παιδεια πιο δυσκολος, αρα προτιμαται το ευκολο. Στην αντιληψη οτι ενα ψεμα π.χ. οτι το ασφαλιστικο συστημα ειναι κοτα με χρυσα αυγα που πολλαπλασιαζει τις συνταξεις οσο τις ταζει ο πολιτικος, είναι πολυ πιο καλοδεχουμενο και ευχαριστο στα αυτια, απο απο μια αληθεια που λεει οτι το ασφαλιστικο ειναι ενας κουμπαρας που θα σου δωσει σα συνταξη μονο τις πραγματικες εισφορες που εδωσες, γιατι αν σου δωσει το 2πλασιο, η διαφορα θα γινει χρεος που θα μεταβιβαστει στα παιδια σου και στα εγγονια σου.

Με λιγα λογια το αναμφισβητητο αξιωμα οτι ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ, ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ, φτανεις στο σημειο να το παραμορφωνεις και να το μεταγλωτιζεις στο εντελως φιλολογικο ερωτημα "γιατι μαμα το μωρο μας πινει νεστλακ και καποιοι ανθρωποι ρεπουν στη μλκια σε σε βαθος μισου αιωνα ? " γιατι ρε φιλε ειναι μλκες και απαιδευτοι και δεν δινουν και δεκαρα για αυτο, κι οχι μονο δεν δινουν δεκαρα, αλλα νιωθουν και υπερηφανοι !

Επισης να καταρριψω καθε εξηγηση της μορφης, "Οι ξενοι Γερμανοι, Αγγλοι, ηταν ελευθεροι ειχαν περισσοτερο χρονο να φτιαξουν κοινωνικες και οικονομικες δομες που δουλευουν προς το συλλογικο συμφερον, ηταν αποικιοκρατες αρα ειχαν πρωτες υλες" και το γνωστο αφηγημα, γιατι αυτο καταρριπτεται απο το γεγονος πως πλεον πολλες βαλκανικες και βαλτικες χωρες απτις οποιες ΕΜΕΙΣ ειμασταν πιο μπροστα σε τετοιες δομες, με το που εφυγαν απο τον κουμουνισμο μας προσπερασαν εν ριπει οφθαλμου ! Αρα αλλου η μλκια με τα ελαφρυντικα, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ! Δυσπεπτο αλλα ετσι ειναι !

Οι νεοελ σε βαθος μισου αιωνα κανουν σκατα επιλογες ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !
Αρίστος έγραψε: 28 Δεκ 2024, 18:25 Ο Καποδιστριας που δημιουργησε το πολιτικο συστημα της Ελβετιας θα μπορουσε να γινοταν και ο αναμορφωτης της Ελλαδας αν δεν τον δολοφονουσαν τα βρετανικα συμφεροντα.

.
Δεν τον δολοφονησαν τα αγγλικα συμφεροντα αλλα η ασβεστη διψα για εξουσια και πλουτο ενος ελληνοφωνου φαναριωτη που δεν βρεθηκε ενας κατσικοκλεφτης να του παρει το κεφαλι ! Ο φαναριωτης θα την πουλαγε την επαναστα οπουδηποτε του εδιναν δανεια και εξουσια και οχι εργολαβικα στην βρετανια. Η μαλκια των οθωμανων ειναι οτι δεν καταλαβαν εγκαιρως πως ο ποιο σιγουρος τροπος για να καταστειλουν την επανασταση ηταν ΝΑ την χρηματοδοτησουν δινοντας δανειο στη τριανδρια Μαυροκορδατος, Κωλεττης, Κουντουριωτης, που θα ξοδευοταν σε εμφυλιους και φεουδαρχια και ΟΧΙ στην επανασταση.

Προφανως τωρα στη δικια σου διανοηση δεν φταιει ο Φαναριωτης εγκληματιας που ειναι εγκληματιας, γιατι και οι αλλες χωρες εχουν εγκληματιες, αρα ο φαναριωτης εγκληματιας ειναι καλος εγκληματιας. Αλλα φταιει η Βρετανια που εκμεταλλευτηκε προς το συμφερον της τον φαναριωτη λωποδυτη. Εεεε οχι ! Φταιει ο φαναριωτης λωποδυτης που ηταν λωποδυτης ειναι η απαντηση, και εννοειται οτι φταιει επισης (και αυτο το παραδεχομαι) οτι δεν βρεθηκε μια ελληνοφωνου χατζαρα για να του παρει το κεφαλι.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”