ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Οκτ 2018, 09:38
psychologem έγραψε: 15 Οκτ 2018, 21:15
Για να τελειώνει αυτή η ιστορία: ψυχοθεραπεία χρειάζεται όποιος πηγαίνει για ψυχοθεραπεία, ούτε περισσότεροι ούτε λιγότεροι.
Υπάρχουν πολλοί ακόμη που μπορεί να ωφελούνταν δυνητικά αλλά τι να κάνουμε.. Δεν έχουν κατάλληλη πληροφόρηση, επιθυμία, επιλογή, πρόσβαση, χρήματα κ.λ.π.
Διακρίνω μια επιθετικότητα ή κάνω λάθος;
Όχι δεν κάνεις λάθος και συγνώμη κιόλας αλλά ξέρεις τι είναι να ακούς χρόνια και χρόνια τις ιδιες κοινότυπες ανακρίβειες και τα ίδια στενοκέφαλα στερεότυπα; "Ποια η διαφορά Ψυχολόγου και Ψυχίατρου" και τερατώδη φίδια, άγνοια, παραπληροφόρηση, εξυπνάδες, Περιπτωσιολογία : "ήξερα κάποτε έναν ψυχολόγο που χρειαζόταν ψυχίατρο", αφορισμοί μαζί με πομπώδη "εγώ πιστεύω οτι........δεν χρειάζονται, δεν είναι επιστήμηκ.α.) αλλά μετα δώστου και να ρωτάνε και να ασχολούνται και να συζητάνε.
Αν είχα 10 ευρώ για κάθε φορά που κάποιος νομίζει οτι είναι έξυπνος που θυμάται τον Κωνσταντάρα και τον Müller, δε θα χρειαζόταν να δουλεύω πια. Κάθε φορά που άκουσα "εμένα πως με βλέπεις πάω καλά;" μαζί με κοροϊδευτική γκριμάτσα και κίνηση ζαβού. Κάθε φορά που έπεσε η ερώτηση στην παρέα "πως με ψυχολογείς εμένα;" και να πρέπει να χαμογελάς και να εξηγείς με καρτερικότητα. Αλλά μετά να σε ξεμοναχιάσουν στο μπαράκι για να σου πούνε στο πόδι οοοολα τα προβλήματα τους και να ζητάνε επιτόπου απαντήσεις και λύσεις (το λέω προκαταβολικά δεν πρόκειται να απαντήσω σε κανένα προσωπικό μήνυμα ).
Από την άλλη έχεις διπλό (εσωτερικό) μέτωπο: ανοίγει νέος Τοξοβόλος συνάδελφος νήμα για να μιλήσει δήθεν για την ψυχολογία και τις απόψεις του κόσμου δε δίνει καμία απάντηση, καμία ουσιαστική πληροφόρηση για τη διάκριση ψυχιατρικής, ψυχολογίας, ψυχοθεραπείας, για τις ειδικότητες της ψυχολογίας, δε δίνει καμία απάντηση στα τερατώδη και τις ανακρίβειες που γράφονται για πολλές σελίδες και το μόνο που κάνει είναι να ασχολείται με την προσωπική του αξία και να περιαυτολογεί. Όχι κύριε Τοξοβόλε, ακόμα και αν τέλειωσες σε κολλέγιο της Ivy League, ακόμα και αν σπούδασες σε pub το Champions League, αν βγεις να διαλαλήσεις δημόσια την επαγγελματική σου ιδιότητα θα πρέπει να είσαι ευπρεπής σοβαρός ουσιαστικός ακριβής και μετρημένος αλλιώς κινδυνεύεις να φας κατσάδα και να ρεζιλευτείς.