Otto Weininger έγραψε: 06 Μάιος 2023, 14:08
Γενικά μιλώντας, κάποια funds θέλουν βουρδουλα γερο για να στρώσουν.
Ανεξάρτητα από τους συνειδητούς που ρίχνουν πιστολα, τα περιστατικά που φταίνε τα funds Είναι άπειρα: αλλάζουν συμβάσεις, καταγγέλλουν ενώ πληρώνεις, αλλάζουν τον λογαριασμό ανευ ειδοποίησης και σου λένε δε πληρώνεις ενώ πληρώνεις κανονικά, δεν απαντάνε ποτέ στο τι συμβαίνει και σε πετάει ο ένας στον άλλο, μιλάνε απαίσια κλπ.
Φίλοι δικηγόροι μου έχουν πει άπειρα περιστατικά τέτοια
Όλα αυτά, κι άλλα τόσα από πάνω.
Πέρσι τον Σεπτέμβριο έκλεισα μια πληγή που είχα με ένα σχετικά μικρό, πολύ παλιό καταναλωτικό που είχα. Συνεννοήθηκα μαζί τους και μου κάνανε ένα καλούτσικο κούρεμα, με την υποχρέωση βέβαια να το εξοφλήσω άμεσα. Υπογράψαμε όλα τα σχετικά έγγραφα, δεν θα είχαν στη συνέχεια καμμιά απαίτηση από μένα κλπ κλπ. Στις 10-15 Σεπτεμβρίου τους το εξόφλησα όλο, μου λένε "θα περάσει καμμιά βδομάδα μέχρι να βγει η βεβαίωση εξόφλησης". Για να μην τα πολυλογώ, η βεβαίωση εκδόθηκε στις 31 Μαρτίου φέτος. Μετά από πολλές προσπάθειες επικοινωνίας μαζί τους, πολλά αιτήματα στο site τους (στο οποίο σε παραπέμπουν σχεδόν σε κάθε επικοινωνία) για βεβαίωση κλπ.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε κάποια στιγμή κατά τον Δεκέμβριο, έκανα το λάθος και μετέφερα στον λογαριασμό που εξυπηρετούσε το δάνειο ένα μικρό ποσό από άλλον, αρχαίο λογαριασμό που ήθελα να κλείσω επειδή είχε κάτι ψίχουλα μέσα και δεν κινούνταν. Με το που τα βάζω (μιλάμε για 9-10 ευρώ περίπου,
ευτυχώς), τα ρουφήξανε την ίδια μέρα. Μπαίνω να δω αιτιολογικό για την ανάληψη, και γράφει "έναντι εξόφλησης του χχχχχχχ δανείου". Μετά από πολλές προσπάθειες, καταφέρνω να μιλήσω μαζί τους, και μου απαντά μια κοπέλα. Της εξηγώ την κατάσταση, και μου λέει "α, ξέρετε; επειδή δεν αποπληρώθηκε εντελώς το αρχικό ποσό, αλλά έγινε κούρεμα, ό,τι μπαίνει σ' αυτόν τον λογαριασμό θα το τραβάμε". Της λέω "είστε καραγκιόζηδες; και τα χαρτιά που υπογράψαμε (και υπογράψατε), ότι δεν έχετε περαιτέρω απαιτήσεις κλπ"; "Δεν έχει σημασία, έτσι είναι τα πράγματα, και αν θέλετε να με ακούσετε μην ξαναβάλετε τίποτα στον λογαριασμό κι αφήστε τον να 'σβήσει' σιγά-σιγά". Της είπα μερικά γαλλικά εκείνη την ώρα (όχι για την ίδια, για την εταιρεία της) κι ότι είναι τυχεροί που το ποσό ήταν μικρό και δεν αξίζει τον κόπο να το κυνηγήσω νομικά, αλλά τι να το κάνεις; Η αλητεία είναι αλητεία.