!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Είμαι στο σπίτι με έναν συνάδελφο διεγνωσμένο φορέα και νοσούντα, είμαι καλά.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

:xena:

Πώς μας κοψοχολιάζεις έτσι? προσπαθώ να καταλάβω τα στατιστικά :a040:
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

nik_killthemall έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 00:42
hellegennes έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 22:51
nik_killthemall έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 13:21 Ασε τις μπούρδες, λίστα με τους διασωληνωμένους 14 ημερών σου είχα φτιάξει, όχι 4-5 ημερών όπως ψευδώς λες ! Τεσπα, ο κάθε πικραμένος χελιγενης βγαζει τα κομπλεξ της ζωης του με αφορμή μια πανδημια ...
Λοιπόν λες ψέματα και σου δίνω διορία μία ώρα πριν σε ξεφτιλίσω τελείως. Έχεις χρόνο να το πάρεις πίσω.
Τι να ξεφτιλίσεις ρε κακομοίρη, πάρτο στη μάπα :
Spoiler
nik_killthemall έγραψε: 10 Οκτ 2020, 21:48
hellegennes έγραψε: 10 Οκτ 2020, 20:57

Όχι, δεν διαλέγεις καμμιά εβδομάδα. Διαλέγεις συγκεκριμένα 6ήμερα, πηδώντας τις ενδιάμεσες μέρες που υπάρχουν μειώσεις. Εγώ βάζω όλην την περίοδο και σου δείχνω την τάση. Αν δεν ξέρεις μαθηματικά δεν φταίω εγώ. Ο αριθμός των 150 διασωληνωμένων θα προκύψει από την προβολή της τάσης που σου έβαλα, που είναι όλου του μήνα, όχι των 6 ημερών (που ονομάζεις εβδομάδα) που σε βολεύουν στο συμπέρασμά σου.
Δεν διαλέγω συγκεκριμένα 6ήμερα ! Απλά επιλέγω να εστιάσω στις τελευταίες 15 μέρες γιατί αυτές δείχνουν την πιο πρόσφατη τάση ! ΕΣΥ αντίθετα διαλέγεις να μιξάρεις την αυξητική τάση των πιο πρόσφατων 15 ημερών με την μικρή ύφεση που υπήρξε ΠΡΙΝ τις τελευταίες 15ημερες για να βγάλεις βολικά αποτελέσματα.
Αυτοί είναι οι διασωληνωμένοι τις τελευταίες 15 μέρες :

- 68 : 26/9
- 68 : 27/9
- 73 : 28/9
- 79 : 29/9
- 78 : 30/9
- 89 : 01/10
- 85 : 02/10
- 79 : 03/10
- 82 : 04/10
- 83 : 05/10
- 87 : 06/10
- 88 : 07/10
- 91 : 08/10
- 98 : 09/10
- 100 : 10/10

Σύμφωνα με σένα αυτές οι μεταβολές θα οδηγήσουν σε 150 ΜΕΘ στις 18 Νοε. Οκ ! Εφόσον δεν γίνει λοκντάουν, θα ενημερώνω αυτό το μήνυμα κάθε μέρα μέχρι τις 18 Νοε για να μετρήσουμε στο τέλος το πόσο μαλάκας είσαι.
Λοιπόν, ο παραμυθάς από πάνω, στις 09 Οκτωβρίου είχε πει ότι οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 20 την τελευταία εβδομάδα. Στην πραγματικότητα, είχαν αυξηθεί κατά 13 (από 85 σε 98). Πήρε την αμέσως επόμενη μέρα, που μειώθηκαν κατά 6 και μετέτρεψε μια αύξηση 19 ατόμων των 6 ημερών σε αύξηση 20 ατόμων των 7 ημερών, ώστε να βγάλει το εξής κορυφαίο: αφού +20 σε μια εβδομάδα, τότε +50 σε 2,5 και άρα 150 διασωληνωμένοι στο τέλος των 2,5 εβδομάδων. Εδώ το επίμαχο ποστ:

viewtopic.php?p=1539008#p1539008

Αφού του επισήμανα ότι αγνοεί τις αυξομειώσεις και διαλέγει μόνο τις αυξήσεις, μού κότσαρε την παραπάνω λίστα, που ξεκινάει εντελώς συμπτωματικά από το σημείο μιας προηγούμενης πτώσης, ώστε να μην εμφανίζεται.

Αλλά τι τα θες, η πραγματικότητα έδειξε ότι έλεγε παπαριές. Εννοείται πως το επόμενο στάδιο είναι «λειτούργησαν τα μέτρα»... που δεν είχαμε πάρει.

Πόσο μίζερο και σιχαμένο είναι να εύχεσαι να αυξηθούν οι νοσηλευόμενοι για μην βγεις λάθος...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς σου έκανε.

Εκτός φυσικά που αν είχες δίκιο σήμερα θα είχαμε πολύ λιγότερους απο 140 διασωληνωμενους.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

ΕΝΤΙΤ αύριο απορίες για στατιστικά

άσχετο με τα στατιστικά, ο κόβιντ κάνει και ερεθισμούς στο δέρμα? :roll:
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 01:12
Πόσο μίζερο και σιχαμένο είναι να εύχεσαι να αυξηθούν οι νοσηλευόμενοι για μην βγεις λάθος...
Ρε συ κοίτα :roll: Αν ...
αν συμπτωματικά είναι... όλοι... :p5: αν είναι δεξιοί ξέρω γω...! Τέλος πάντων θέλω να σου ότι υπεισέρχονται κι άλλοι παράγοντες όπως καταλαβαίνεις και... :102:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 00:47
foscilis έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 00:28 Στο σημείο αυτό θα γελοιοποίησω άλλη μια φορά τον φιλο Χελληγενη με μια φράση σημειώνοντας ότι το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα *αυξήθηκε* μεταξύ 2010 και 2015 με εξαίρεση μια μικρή κάμψη το 2012.
Ασυναρτητοι αφροί λυσσας
Κυριολεκτικά είπες ότι η κρίση μειώνει το προσδόκιμο και γι'αυτό είχαμε 20.000 θανάτους το 2015 όχι επειδή γέρασε ο πληθυσμός. Κι αυτό επειδή επινοησες ένα νούμερο για το πόσοι θα πεθάνουν από τα μέτρα και αρπαζεσαι από τα μαλλια σου να το δικαιολογήσεις.

Το προσδόκιμο όμως το 2015 ανέβηκε όπως και το 2014 όπως και το 2013 όπως και το 2011 όπως και το 2010. Μόνο το 2012 έπεσε λίγο αλλά όχι αρκετά για να μην είναι συνολικά ανοδική η πορεία σε όλη την πενταετία.

Τώρα μαθαίνουμε ότι εννοούσες κάποιον ορισμό του προσδόκιμου που οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε και ο οποίος λογικά είναι σύμφωνος με το σύμπαν όπου η Κορέα είναι ένα νησί που κατοικείται από εφήβους, οι μάσκες και τα μέτρα προκαλούν μαζικούς θανάτους, ύφεση 10% σε μια ανεπτυγμένη χώρα γεμίζει τους δρόμους πτώματα, ο Covid είναι ελαφρώς χειρότερος από την ακμή και εσύ δεν είσαι τελείως θλιβερος αρχιψεκας.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Τουλάχιστον η άλλη ομάδα χρηστών τσακώνεται για πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές που η βία παίζει ζωτικής σημασίας ρόλο.
Εδώ τώρα γίνεται προσπάθεια αντί να διορθώσει ο άλλος πέντε στοιχεία, να του κάνει επίθεση κιόλας. Εντελώς λυσσασμένης αγαμίας εικόνα.
Αμάν ρε!
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Σουβλίτσα έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 01:20 ΕΝΤΙΤ αύριο απορίες για στατιστικά

άσχετο με τα στατιστικά, ο κόβιντ κάνει και ερεθισμούς στο δέρμα? :roll:
Όχι, η μάσκα όμως ναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 01:18 Κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς σου έκανε.

Εκτός φυσικά που αν είχες δίκιο σήμερα θα είχαμε πολύ λιγότερους απο 140 διασωληνωμενους.
Δίκιο είχα γιατί του απάντησα τι ημερομηνία δείχνει η καμπύλη για έναν δεδομένο αριθμό διασωληνωμένων. Δεν είναι θέμα άποψης η προβολή μιας εξίσωσης, είναι θέμα μαθηματικών.

Είναι βέβαια απορίας άξιον που εξίστασαι με τον υπολογισμό, όταν ο ίδιος ήσουν που είπες ότι το φαινόμενο είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί μια προκαθορισμένη καμπύλη, την οποία σχεδίασες μια φορά πάνω από δεδομένα που δεν ταίριαζαν καθόλου. Και τώρα σού φαίνεται περίεργη η προβολή της καμπύλης που ήταν σχεδιασμένη πάνω σε υπαρκτά δεδομένα;

Και σε περίπτωση που σου διαφεύγει, δεν είναι ακόμη 18 Νοεμβρίου για να μου πεις ότι η προβολή ήταν λάθος (που σε αντίθεση με σένα δεν έχω θέμα να αποδεχτώ ότι μια ιδεατή καμπύλη δεν μπορεί να περιγράφει 100% ένα αληθινό χαοτικό φαινόμενο).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 01:31
hellegennes έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 00:47
foscilis έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 00:28 Στο σημείο αυτό θα γελοιοποίησω άλλη μια φορά τον φιλο Χελληγενη με μια φράση σημειώνοντας ότι το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα *αυξήθηκε* μεταξύ 2010 και 2015 με εξαίρεση μια μικρή κάμψη το 2012.
Ασυναρτητοι αφροί λυσσας
Κυριολεκτικά είπες ότι η κρίση μειώνει το προσδόκιμο και γι'αυτό είχαμε 20.000 θανάτους το 2015 όχι επειδή γέρασε ο πληθυσμός.
Όχι, τελείως κυριολεκτικά είπα ότι η κρίση αυξάνει όλους τους δείκτες θνησιμότητας, το οποίο δεν έχει απολύτως καμμιά σχέση με το προσδόκιμο που επικαλείσαι, που είναι πόσο αναμένεται να ζήσει ένας μπέμπης που γεννήθηκε το Χ έτος που υπολογίστηκε το προσδόκιμο, όχι πόσο ακόμα θα ζήσει ο 5χρονος, ο 10χρονος, ο 20χρονος, ο 50χρονος και ο 90χρονος.

Κι επειδή δεν χορταίνω να σε ξεφτιλίζω, το 2009 πέθαναν 14.858 άτομα ηλικίας 55-69, έναντι 16.093 το 2018. Αντιθέτως, στους 70-84, οι θάνατοι έπεσαν από τους 51.606 του 2009 στους 45.944 του 2018.

Για όποιον ζαλίζεται από τους αριθμούς, η θνησιμότητα στους 55-69 αυξήθηκε 8% ενώ στους 70-84, μειώθηκε 11%. Αυτό για τον μέγα επιστήμονα foscilis δείχνει ότι σημαντικό κομμάτι της θνησιμότητας δεν αυξήθηκε λόγω κρίσης αλλά επειδή πεθαίνουν οι 70+.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο ηλιακό γκρουπ (55-69) ήταν μέχρι το 2009 σε πτώση θνησιμότητας (σχεδόν 20% από το 2000 ως το 2009). Κι αντί να συνεχίσει να μειώνεται, η θνησιμότητα ξαφνικά αυξήθηκε κατακόρυφα σ' αυτήν την ομάδα, ξεκάθαρη απόρροια της κρίσης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Θα κάνω μια διόρθωση μόνο. Έγραψα ότι η θνησιμότητα της τελευταίας δεκαετίας αυξήθηκε 11,8% έναντι της προηγούμενης. Δεν υπολόγισα την μείωση του πληθυσμού. Η πληθυσμιακά διορθωμένη αύξηση είναι 11%, αντί για το 11,8% που έγραψα. Mea Culpa.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Περιττο να πω οτι ολοι προσπερνανε τα ποστ σας εδω και κατι μηνες,και να μην την εκανες τη διορθωση
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

GoBack έγραψε: 02 Νοέμ 2020, 03:21 Περιττο να πω οτι ολοι προσπερνανε τα ποστ σας εδω και κατι μηνες,και να μην την εκανες τη διορθωση
Με εντυπωσιάζει η ικανότητά σου να απαντάς σε περιεχόμενο που προσπερνάς, έχοντας γνώση για το περιεχόμενό του. Ενόραση; Κληρονομικό χάρισμα; Ταρώ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Οσα ειναι κατω απο 4 γραμμες
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”