!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αλβανική φουστανέλα και αλβανικά παραμύθια

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Καλαβρία
Phorum.gr user: Πέτρος

Re: Αλβανική φουστανέλα και αλβανικά παραμύθια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καλαβρία »

OrderAndChaos έγραψε: 09 Μαρ 2019, 17:14 Καλαβρία έχεις καποιο στοιχείο για το "αλβανοπελασγικό" καπελάκι; Γιατι μας τα χουν πρήξει τα αλβανοθνίκια μαζί με τα πνευματικοπαίδια του Κόλλια.

Εικόνα
Για αρχη μπορω να σου πω οτι βλέπω ''καπέλα'' μικρα και μεγαλα, κωνωειδη και σαν παραλληλόγραμμα.

Οποτε σε οποια αρχαια φυλη και να ψαξεις τετοια θα βρεις.
Άβαταρ μέλους
OrderAndChaos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OrderAndChaos »

Α οκ. Τωρα κάτι βρήκα.

BROWN[E], Edward. Paris, Gervais Clouzier, 1674. Relation de plusieurs Voyages faits en Hongrie, Servie, Bulgarie, Macedoine, Thesalie, Austriche, Styrie, Carinthie, Carniole & Friuli.

https://www.martayanlan.com/pages/books ... -austriche
lolek1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lolek1 »

OrderAndChaos έγραψε: 09 Μαρ 2019, 17:14 Καλαβρία έχεις καποιο στοιχείο για το "αλβανοπελασγικό" καπελάκι; Γιατι μας τα χουν πρήξει τα αλβανοθνίκια μαζί με τα πνευματικοπαίδια του Κόλλια.

Εικόνα
:o υπαρχουν πολλα ελληνικα αγαλματα με τετοια καπελα.
Καλαβρία

lolek1 έγραψε: 09 Μαρ 2019, 18:07

Εικόνα
:o υπαρχουν πολλα ελληνικα αγαλματα με τετοια καπελα.
Σωστά ,αλλά , θα βρείς και πολλά από άλλους λαούς πχ Μογγολικα

Εικόνα

Εικόνα

Αρκετά από αυτά που φοράνε μοιαζουν με τα σκιπεταρικά :lol: :lol:
Μεγάλα , μικρά , σε κωνοειδη μορφη οτι γουστάρεις
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Καλαβρία την 09 Μαρ 2019, 18:46, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Καλαβρία

OrderAndChaos έγραψε: 09 Μαρ 2019, 18:05 Α οκ. Τωρα κάτι βρήκα.

BROWN[E], Edward. Paris, Gervais Clouzier, 1674. Relation de plusieurs Voyages faits en Hongrie, Servie, Bulgarie, Macedoine, Thesalie, Austriche, Styrie, Carinthie, Carniole & Friuli.

https://www.martayanlan.com/pages/books ... -austriche
Ωραία ..... :)
Καλαβρία

Πάντως επειδη δεν τους βγήκε με τη φουστανέλα ....

Από πολύ παλία ...
Εικόνα

Εικόνα

Ο Τελευταίος έιναι ο Παλαιολόγος
Καλαβρία

Οταν μια ενδυμασία φοριότανε [ειτε ως κύρια είτε μαζί με άλλη ενδυμασία εξίσου κύρια]
σε συντριπτικά μεγάλο μέρος της στεριανής Ελλάδας [75% +]
σε όλα τα μέρη πλην Θράκης και για την ακρίβεια βορειοανατολικης Μακεδονίας

ενώ στην στεριανή Σιπερία σε ένα ποσοστό του 25% + ,
και όταν αυτό το 25 τα 100 τυχαίνει να είναι σε μέρη που κατοικοιθηκαν από Ελληνες κάποτε :g030:
στα μέρη πάνω από την Ηπειρο , ειτε σε παράλια μέρη :g030:

τότε είναι προφανές οτι είτε
α]Ειναι ελληνική ενδυμασία είτε
β]Ειναι κοινή ενδοιμασία από πολύ παλιά :g030:

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Καλαβρία την 09 Μαρ 2019, 20:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλαβρία

Βοστρυχοι στις Κοζάκικες φυλές [ βλέπε τους καράφλες ]

Εικόνα

Τουρκος με τον '''γκέκικο βόστρυχο''', [ο ''ακάλυπτος'' ] με το υποσυζήτηση κούρεμα .
προφανώς οι Γκέκηδες
διέδωσαν τη φουστανελα στους Ελληνες
και το κούρεμα στους Τούρκους

Γνωστά αυτά... :003: :003:

Εικόνα

'''''Φουστανέλες''''' [και μάλιστα κοντές , ρουμελιώτικης δηλαδή έκδοσεως :D ] στην αρχαία Ελλάδα

Εικόνα

Οι τελευταίοι μάλλον είναι Τόσκηδες ....πελασγοιλλυριοί αυτόχθονου :003: :003: :lol::lol:
Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR »

OrderAndChaos έγραψε: 09 Μαρ 2019, 16:52 Ρε φίλε, μήπως εσύ είσαι που βρίσκεσαι σε άρνηση επειδή δεν σου βγαίνει ο αντεθνικός μύθος; Σου λεει πως αυτή η κόμμωση ήταν τουρκομογγολικό έθιμο που μεταφέρθηκε στα βαλκάνια. Δεν είναι ένδειξη ούτε αρβανικότητας ούτε...αλβανικότητας.
Γιατί να είμαι εγώ σε άρνηση? Ίσα ίσα που κανένα πρόβλημα δεν θα είχα να εστερνιστω τον Εθνικό μύθο των ΕΛ εάν αυτός ήταν αληθινός. Για κάποια χρόνια μάλιστα ήμουν και εγώ φορέας μέχρι που διαπίστωσα τις ανακρίβειες και τους αναχρονισμούς.

Εχω ξαναγράψει ότι τα σάπια κίνητρα αποπροσανατολισμού είναι στην πλευρά των Εθνικοφρόνων, όχι στην πλευρά των αποδομητών του κύβδιλου εθνικού μύθου. Αν υιοθετήσεις κάτι τέτοιο πρέπει να πας στην συνωμοσιολογία για να το στηρίξεις.
Ότι εγώ ας πούμε, τα πιάνω απτον Σορρος για να γκρεμισω τον εθνικό κορμό των Ελλήνων.
Το κάνεις? :lol:
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Καλαβρία

DIOMEDESGR έγραψε: 09 Μαρ 2019, 20:12
OrderAndChaos έγραψε: 09 Μαρ 2019, 16:52 Ρε φίλε, μήπως εσύ είσαι που βρίσκεσαι σε άρνηση επειδή δεν σου βγαίνει ο αντεθνικός μύθος; Σου λεει πως αυτή η κόμμωση ήταν τουρκομογγολικό έθιμο που μεταφέρθηκε στα βαλκάνια. Δεν είναι ένδειξη ούτε αρβανικότητας ούτε...αλβανικότητας.
Γιατί να είμαι εγώ σε άρνηση? Ίσα ίσα που κανένα πρόβλημα δεν θα είχα να εστερνιστω τον Εθνικό μύθο των ΕΛ εάν αυτός ήταν αληθινός. Για κάποια χρόνια μάλιστα ήμουν και εγώ φορέας μέχρι που διαπίστωσα τις ανακρίβειες και τους αναχρονισμούς.
Μετανιωμένος ...'''εθνικόφρονας''' ο Diomedes;;; :smt005: :smt005:

Πέρα από τη πλάκα το ότι η '''εθνικοφροσύνη''' έλεγε κάποτε τα ....δικά της ,
δεν σημαίνει ότι με το να λέμε τα ακριβως αντίθετα , πλησιάζουμε περισσοτερο στην αλήθεια..
Οχι απαραίτητα ... :wink
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Καλαβρία την 09 Μαρ 2019, 20:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Alchemist501

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alchemist501 »

DIOMEDESGR έγραψε: 09 Μαρ 2019, 20:12

Εχω ξαναγράψει ότι τα σάπια κίνητρα αποπροσανατολισμού είναι στην πλευρά των Εθνικοφρόνων, όχι στην πλευρά των αποδομητών του κύβδιλου εθνικού μύθου. Αν υιοθετήσεις κάτι τέτοιο πρέπει να πας στην συνωμοσιολογία για να το στηρίξεις.
Ότι εγώ ας πούμε, τα πιάνω απτον Σορρος για να γκρεμισω τον εθνικό κορμό των Ελλήνων.
Το κάνεις? :lol:

Δεν χρειάζονται ύπουλα κίνητρα για να λες άστοχα πράγματα.
“A half-truth is even more dangerous than a lie. A lie, you can detect at some stage, but half a truth is sure to mislead you for long.”

― Anurag Shourie
Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Εικόνα

Επάνω: Τα παλλικάρια τού Αλή Πασά, όλοι Αρβανίτες με ξυρισμένο το μπροστινό μέρος τού κεφαλιού και τους κροτάφους τους και χαίτη στο πίσω μέρος. Όταν ο Αλή Πασάς έβγαλε διαταγή να μην ξυρίζουν το κεφάλι τους, ξέσπασε ανταρσία με αποτέλεσμα να ανακαλέσει τη διαταγή του. Κάτω αριστερά: Σουλιώτης στην Κέρκυρα (έργο τού Louis Dupre) και δεξιά: ο Βασίλης Γούδας, υπασπιστής τού Μάρκου Μπότσαρη, όλοι με ξυρισμένο κεφάλι εμπρός και στο πλάι.
Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Alchemist501 έγραψε: 09 Μαρ 2019, 20:20
Δεν χρειάζονται ύπουλα κίνητρα για να λες άστοχα πράγματα.
Τι άλλο χρειάζεται? Πατριωτική αγάπη? Και έγραψα να το ΥΠΟΣΤΗΡΊΞΕΙΣ όχι να το πιστέψεις.

Διάβασε λιγάκι αναλυτικά τι γράφω σε παρακαλώ.
Καλαβρία

DIOMEDESGR έγραψε: 09 Μαρ 2019, 20:20 Εικόνα

Επάνω: Τα παλλικάρια τού Αλή Πασά, όλοι Αρβανίτες με ξυρισμένο το μπροστινό μέρος τού κεφαλιού και τους κροτάφους τους και χαίτη στο πίσω μέρος. Όταν ο Αλή Πασάς έβγαλε διαταγή να μην ξυρίζουν το κεφάλι τους, ξέσπασε ανταρσία με αποτέλεσμα να ανακαλέσει τη διαταγή του. Κάτω αριστερά: Σουλιώτης στην Κέρκυρα (έργο τού Louis Dupre) και δεξιά: ο Βασίλης Γούδας, υπασπιστής τού Μάρκου Μπότσαρη, όλοι με ξυρισμένο κεφάλι εμπρός και στο πλάι.
Σωστά τα λες
ξυρισμένο κεφάλι μπροστα
αλλά κυρίως φουστανέλα είχανε και οι Ελλαδίτες και οι νοτιοαλβανοι πολεμιστές εχει αποδειχθει απο ολα τα παραπάνω

Σε προηγούμενα ποστ ειδαμε τον Μακρή και αλλους μη αλβανους αλλα και μη αρβανιτες να εχουν το ιδιο κουρεμα.
Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Καλαβρία έγραψε: 09 Μαρ 2019, 20:19 Μετανιωμένος ...'''εθνικόφρονας''' ο Diomedes;;; :smt005: :smt005:

Πέρα από τη πλάκα το ότι η '''εθνικοφροσύνη''' έλεγε κάποτε τα ....δικά της ,
δεν σημαίνει ότι με το να λέμε τα ακριβως αντίθετα , πλησιάζουμε περισσοτερο στην αλήθεια..
Οχι απαραίτητα ... :wink
Προτιμώ "Μετανιωμένος ...'''εθνικόφρονας'''" πάρα ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ που φοβάται ότι θα τον αποβάλει τόσο ο Ελληνικος Εθνικισμός όσο και ο Σκιπεταρικος.
Ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα δηλαδή. :e040:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”