Καβαλάρης έγραψε: 23 Σεπ 2024, 09:12Άσε λέρα. Αλλού αυτά. Δεν υπάρχει τίποτα παράλογο σ' έναν τέτοιον ισχυρισμό.
Φωτογραφία μετά την σύλληψη. Μήπως χτύπησε στην πόρτα;
Και γιατί αυτή η φωτογραφία που υποτίθεται είναι μετά τη σύλληψη επιβεβαιώνει ότι τρεις ξεχωριστές ομολογίες του, στη Νυρεμβέργη, στην αυτοβιογραφία του και στην Πολωνία, πάρθηκαν μετά από ξυλοκόπημα; Μιλάμε για τρεις ξεχωριστές στιγμές, όχι για αμέσως μετά τη σύλληψη.
Ρε φίλε, δεν χρειαζόμαστε άλλον να "ερμηνεύσει" τις καταθέσεις τους Ες. Ξέρουμε γράμματα και τις διαβάζουμε μόνοι μας. Ειδικά όταν οι ερμηνευτές έχουν νεφελώδες βιογραφικό και συνεργάζονται με νεοφασιστικούς εκδοτικούς οίκους και ακροδεξιές ιστοσελίδες (άρα έχουν συγκεκριμένη ατζέντα).
https://en.wikipedia.org/wiki/Carlo_Mattogno
Καβαλάρης έγραψε: 23 Σεπ 2024, 09:12Όσο ο
ΤΕΡΑΤΟΨΕΥΤΑΡΑΣ ενημερώνεται από την βικιπαιδεία, ας δούμε τι πραγματικά κατέθεσαν οι ναζί στην Νυρεμβέργη και τις άλλες δίκες, μέσα
από τα ίδια τα πρακτικά.
Συνοπτικά:
- Δεν υπήρξε ΠΟΤΕ σχέδιο εξόντωσης, ούτε καν ως ιδέα.
- Ο Χίτλερ δεν μίλησε ποτέ για φόνο.
- Η συζήτηση ήταν πάντοτε για απομάκρυνση.
- Τα περί εξοντώσεων τα άκουσαν μετά τον πόλεμο.
Την wikipedia την βάζω για ευκολία. Κι αυτή στα πρακτικά στηρίζεται για τις εν λόγω μαρτυρίες. Τώρα αυτοί που φέρνει ο άνευ βιογραφικού Χελιώτης στο CODOH
είναι διαφορετικοί ναζί από αυτούς που έφερα εγώ. Άρα δεν αναιρεί τους ισχυρισμούς τους. Τώρα αν διαβάσουμε τις καταθέσεις του Χελιώτη βλέπουμε πάλι να επιβεβαιώνεται αυτό που είπα. Πρόκειται για κατηγορούμενους που ακολουθούν την υπερασπιστική γραμμή του "δεν ήξερα" ή του "δεν θυμάμαι". Ακόμα κι ο πιο επίμονος από αυτούς (
Hans Lammers) λέει ότι "
τουλάχιστον δεν ξέρω να έγινε σύμφωνα με τις γνώσεις μου" και "ότι "
δεν άκουσε από τον Χίτλερ και τον Χίμλερ σχέδιο για εξολόθρευση Εβραίων". Αυτό περί του ότι "δεν μου ανέφερε ο Χίτλερ τέτοιο σχέδιο εξολόθρευσης" το λένε κι άλλοι αλλά προφανώς δεν ισοδυναμεί με το ότι δεν έγινε το Ολοκαύτωμα. Οι πηγές πληροφόρησης δεν εξαντλούνται στους Χίτλερ και Χίμλερ. Παρατηρούμε επίσης ότι ο Hans Lammers εξέτισε πολύ ελαφριά ποινή φυλάκισης για λίγα χρόνια άρα μάλλον οι δικαστες έκριναν ότι ο εν λόγω πράγματι δεν θα ήξερε πολλά ή είχε αμελητέα συνεισφορά στις εξοντώσεις. Προφανώς άλλη βαρύτητα έχει η μαρτυρία κάποιου που δεν είχε τόσο βαθιά σχέση με τις επιχειρήσεις εξόντωσης όπως ο Lammers και άλλη ενός που ήταν βαθιά χωμένος σε τέτοιες επιχειρήδεις όπως ο Ότο Όλέντορφ που ήταν επικεφαλής του τάγματος Einsatzgruppe D το οποίο σκότωνε μαζικά αμάχους και Εβραίους στο ανατολικό μέτωπο και τον οποίο έφερα ως μάρτυρα από τη Νυρεμβέργη.
Ας δούμε μερικές ακόμα καταθέσεις από τα κουτσουρεμένα "πρακτικά" του Χελιώτη. Ο
Arthur Seyss-Inquart λέει κι αυτός ότι δεν άκουσε τον Χίτλερ να μιλάει για θανάτωση των Εβραίων...πριν το 1943 όμως. Επιπλέον, ομολογεί ότι θεωρούσε ότι η πιο "ακραία πιθανότητα λύσης του Εβραϊκού προβλήματος" ήταν η συγκέντρωση των Εβραίων σε στρατόπεδα και η απομάκρυνσή τους αλλού μετά το τέλος του πολέμου. Όταν όμως ο εξεταστής του αναρωτιέται
"μα δεν ήταν η εξόντωση των Εβραίων η πιο ακραία πιθανότητα του σχεδίου;", o Seyss-Inquart διευκρινίζει ότι
"όπως νόμιζα εκείνη την περίοδο", δηλαδή το 1941/1942. Άρα ο Arthur Seyss-Inquart αφήνει να εννοηθεί ότι κάτι μάλλον ήξερε για τη θανάτωση των Εβραίων και αναμενόμενα προσπαθεί να είναι συγκρατημένος.
Ο στρατάρχης
Wilhelm Keitel όσον αφορά πιθανά σχέδια εξόντωσης Εβραίων ακολουθεί τη γραμμή "δεν μπορώ να θυμηθώ ρε παιδιά" αλλά πετάει το προδοτικό γι' αυτόν
"μετά την κατάληψη της Πολωνίας, το πρόβλημα των Πολωνοεβραίων έπαιξε κάποιο ρόλο". Ρολο σε τι καλέ μου στρατάρχη...

Και όλοι ξέρουμε για την εξέγερση των Πολωνοεβραίων στο γκέτο της Βαρσοβίας που συνετρίβη από τους ναζί με θύματα 56.000 Εβραίους. Το εν λόγω συμβάν εντάσσεται στο Ολοκαύτωμα. Επίσης ο ίδιος σε άλλο σημείο της κατάθεσής του έκανε την εξής ανατριχιαστική παραδοχή:
"As these atrocities developed, one from the other, step by step, and without any foreknowledge of the consequences, destiny took its tragic course, with its fateful consequences."
https://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_K ... _execution
Επιβεβαίωσε ακόμη ότι εφάρμοσε πολλές διαταγές του Χίτλερ που γνώριζε ότι ήταν παράνομες.
Ο πεισματάρης Γκαουλάιτερ της Φραγκονίας
Julius Streicher επιμένει ότι επιθυμούσε να φτιάξουν κράτος οι Εβραίοι και τα αντισημιτικά άρθρα του, στα οποία
ομολογούσε ότι οι Εβραίοι δολοφονούνται την περίοδο που οι ιστορικοί τοποθετούν το Ολοκαύτωμα, δεν τα εννοούσε ρε παιδί μου, δεν έπρεπε να τα παίρνουν τοις μετρητοίας.

Τέτοια άρθρα και λόγοι του Streitcher είναι διαθέσιμα εδώ:
https://archive.org/details/hitlerselit ... =Streicher
In December 1942, referring to an article in the London Times about atrocities aiming at extermination, Streicher said that Hitler had given warning that the Second World War would lead to the destruction of Jewry.
In January 1943 Streicher wrote and published an article which said that Hitler’s prophecy was being fulfilled, that World Jewry was being extirpated, and that it was wonderful to know that Hitler was freeing the world of its Jewish tormenters.
Ο επικεφαλής της Βέρμαχτ
Alfred Jodl δήλωσε κι αυτός ότι δεν ήξερε για πλάνο εξόντωσης των Εβραίων αλλά έμαθε για τη διάλυση του γκέτο της Βαρσοβίας και ότι ομάδες εκτέλεσης όπως τα Einsatzgruppen δικαιολογούνται από τον Χίτλερ ως πάταξη επαναστατών που θα δημιουργούσαν απειλές. Λέει ότι έμαθε για τα τάγματα αυτά και την εξόντωση των Εβραίων από όσα παρουσιάστηκαν στη δίκη. Δεν τα αρνείται όμως ούτε λέει ότι είναι ψέματα. Άρα άποδέχεται το Ολοκαύτωμα και ο Jodl.
Ένα από τα πιο βαριά ονόματα που το έπαιξαν "δεν ήξερα" είναι ο
Γκέρινγκ. Ωστόσο οι κατήγοροι τού παρουσίασαν στοιχεία ότι γνώριζε τουλάχιστον για την εξόντωση των Ουγγροεβραίων. Παραδέχθηκε ότι ήξερε μόνο για μεμονωμένες περιπτώσεις τέτοιων εξοντώσεων.
Όμως...στη συνέντευξή του στον ψυχολόγο Λίον Γκόλντεσον όσο βρισκόταν κρατούμενος στη Νυρεμβέργη παραδέχθηκε πολλά περισσότερα. Ας μεταφέρω σχετικά αποσπάσματα από το βιβλίο όπου βρίσκονται αυτές οι συνεντεύξεις (Νυρεμβέργη: Το Ψυχογράφημα των ανθρώπων που αιματοκύλησαν τον Κόσμο)
«Στην αρχή εγώ δεν πήρα το αντιναζιστικό κίνημα στις εβραϊκές εφημερίες στα σοβαρά, αλλά όταν είδαμε ότι το κίνημα γιγαντωνόταν και γινόταν επικίνδυνο, αρχίσαμε κι εμείς να χρησιμοποιούμε άλλα λόγια. Δεν είναι στη φύση μου να βασανίζω ή να σκοτώνω ανθρώπους. Είμαι αρκετά πρακτικός άνθρωπος και αρκετά δυνατός να επιβάλλω οποιαδήποτε αντίποινα αν τα θεωρήσω δικαιολογημένα. Όμως η μαζική δολοφονία αθώων ανθρώπων, σαν αυτή των Εβραίων, είναι αδικαιολόγητη». (σελ. 66)
«Εγώ δεν είχα ποτέ αισθήματα μίσους για τους Εβραίους. Το καταλαβαίνω ότι αυτό ακούγεται ψεύτικο – ότι είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι κάποιος σαν κι εμένα, που έβγαζε αντισημιτικούς λόγους και που ήταν ο άνθρωπος νούμερο δύο σε ένα καθεστώς που εξολόθρευσε 5.000.000 Εβραίους, δεν ήταν αντισημίτης». (σελ. 66)
«Στην περίπτωση του Χίμλερ εγώ θα τον είχα προάγει σε διοικητή της τάδε ασήμαντης υπηρεσίας και της δείνα υπηρεσίας και στο τέλος η δύναμή του θα είχε εξανεμιστεί. Θα του αφαιρούσα την εξουσία που είχε στην αστυνομία πρώτα κι έπειτα θα είχα αναλάβει τον έλεγχο των Ες-Ες εγώ ο ίδιος. Έτσι δεν θα είχαν γίνει όλες αυτές οι μαζικές δολοφονίες. Σε όλα αυτά ο Χίτλερ ήταν ιδιοφυΐα και πολύ δυνατός χαρακτήρας, αλλά παρ’ όλα αυτά ο Χίμλερ και ο Γκέμπελς πρέπει να τον επηρέασαν για να εφαρμοστεί ένα τόσο ηλίθιο σχέδιο όπως είναι οι θάλαμοι αερίων και τα κρεματόρια, για να εξοντώσουν τόσα εκατομμύρια ανθρώπους». (σελ. 86)
Και κάπου εδώ σταματάω την εξέταση των καταθέσεων του Χελιώτη αφού οι υπόλοιποι ακολουθούν πάνω-κάτω τις ίδιες δικαιολογητικές γραμμές (δεν ήξερα, δεν θυμάμαι κλπ)
Ψέμα είναι και η δήλωση του Καβαλάρη ότι ο Χίτλερ δεν μίλησε ποτέ για εξόντωση. Μόλις πριν από λίγες σελίδες έφερα απόσπασμα από τα Table Talks του Χίτλερ που μιλούσε και για τέτοιο ενδεχόμενο. Ας το ξαναδούμε:
Ανακριβής είναι και ο ισχυρισμός του Καβαλάρη ότι οι κατηγορούμενοι στη Νυρεμβέργη έμαθαν για το Ολοκαύτωμα μετά τον πόλεμο. Εκτός από ορισμένους που εξέτασα παραπάνω και αφήνουν να εννοηθεί ότι ήξεραν κατιτίς για αυτό, οι κατηγορούμενοι ναζί από το προηγούμενο post μου ήξεραν και πριν τον πόλεμο και παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν στη μαζική εξολόθρευση των Εβραίων οργανωτικά αλλά και στο πεδίο.
Τέλος να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό. Η ενοχή των ναζί, όχι μόνο για τη μαζική σφαγή των Εβραίων, δεν προέκυψε από αέρα κοπανιστό και εμμονές των συμμάχων αλλά τεκμηριώθηκε μέσα από
4600 έγγραφα, 25.000 φωτογραφίες και πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό. Τα περισσότερα τα βρήκαν από τα αρχεία των ίδιων των ναζί πριν προλάβουν να τα καταστρέψουν. Παράλληλα, την περίοδο του πολέμου υπήρχαν υπηρεσίες πληροφοριών των συμμάχων που υπέκλεπταν τηλεγραφήματα, συνομιλίες και άλλα τέτοια χρήσιμα στοιχεία από τους ναζί. Μιλάμε για τεράστιο όγκο στοιχείων. Μπορούσαν λοιπόν οι κατήγοροι να στοιχειοθετήσουν μέσα από τέτοια ντοκουμέντα ότι π.χ. ο τάδε κατηγορούμενος είχε επισκεφθεί ένα συγκεκριμένο στρατόπεδο όπου γίνονταν εκτελέσεις, ακρότητες, βασανιστήρια και εγκλήματα πολέμου γενικότερα. Ή μπορούσαν να παρουσιάσουν στον κατηγορούμενο αποδείξεις ότι βρισκόταν στην τάδε συνάντηση με έναν ξένο αξιωματούχο από την οποία διευκολύνθηκε η μεταφορά ατόμων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ή εξόντωσης. Άρα οι κατήγοροι μπορούσαν να τεκμηριώσουν ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν συγκεκριμένα πράγματα παρότι κάποιοι από τους δεύτερους το αρνούνταν.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nuremberg_trials#Evidence
Ένα δείγμα από τα τουλάχιστον 110.000 έγγραφα που βρέθηκαν