Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Naida έγραψε: 03 Οκτ 2018, 22:49
Δηλαδή θεωρείς αν γυρνάς ντυμένη δε θα σε βιάσει ο βιαστής;
Οχι ρε συ Ναιδα, δε λεω αυτο.
Απο τη μουρλα του καθενος πως να γλιτωσεις ευκολα;
Αυτο δε σημαινει ομως οτι δε θα προφυλαχτεις και συ η ιδια με οποιον τροπο μπορεις.
Δηλαδη εσυ θα σκεφτοσουν οτι εχεις να πας σε κακοφημη περιοχη, αργα τη νυχτα και η πρωτη σου σκεψη θα ηταν να ντυθεις σαν ξεκωλο; Αν σε βρει ο μουρλος στα σκιζει, αμα λαχει, ναι, ο,τι και αν φορας, εσυ ομως τι θα κανεις; Δε θα προσπαθησεις καθολου οσο μπορεις να προφυλαξεις τον εαυτο σου;
Και στο κατω κατω ενα παραδειγμα εφερα για να δωσω στο κοριτσι να καταλαβει οτι οι ιδιοι θα πρεπει να φροντιζουμε τους εαυτους μας οσο καλυτερα μπορουμε! Καταλαβατε τι λεω, ποσο διφραγκα να τα κανω...
Ξέκωλο ή όχι δεν έχει σημασία για τον βιαστή. Ούτε και η περιοχή. Σε κακόφημη περιοχή δε θα πήγαινα ούτως ή άλλως μόνη μου ή νύχτα. Αυτό δε σημαίνει ότι αν για κάποιο λόγο βρεθώ εκεί και μου συμβεί το οτιδήποτε θα έχω την ευθύνη εγώ. Δε μπορεί να επιμερίζεται η ευθύνη μεταξύ θύτη και θύματος.Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον θύτη. Εκείνος βιάζει, κλέβει, σκοτώνει.
Και σίγουρα δεν είναι η λύση στους βιασμούς η νοοτροπία το να μη ντύνονται οι γυναίκες προκλητικά γιατί προκαλούν τους βιαστές.
Δεν εννοώ ότι έχεις εσύ αυτή τη νοοτροπία αλλά γενικότερα να μην ενισχύεται.
Τριχες, ή δειχνεις ευαισθησια στους αδυνατους ή οχι, αποστασεις, χιλιομετρα και συνορα δεν χωρουν. Η επιλεκτικη ενεργοποιηση των αντανακλαστικων μας οδηγει σε ρατσιστικες και φασιζουσες συμπεριφορες.-
γιατι γραφεις ρε ανθρωπε τοσες μαλακιες, αντι να πεις αυτο που εχεις μεσα σου και ντρεπεσαι να πεις: πως καλα κανανε και σκοτωσαν την παλιαδερφη και πρεζακι;
Κι ασε τη δολοφονημενη στο ιρακ και τις αστειες υπεκφυγες.
Naida έγραψε: 03 Οκτ 2018, 23:11
Ξέκωλο ή όχι δεν έχει σημασία για τον βιαστή. Ούτε και η περιοχή. Σε κακόφημη περιοχή δε θα πήγαινα ούτως ή άλλως μόνη μου ή νύχτα. Αυτό δε σημαίνει ότι αν για κάποιο λόγο βρεθώ εκεί και μου συμβεί το οτιδήποτε θα έχω την ευθύνη εγώ. Δε μπορεί να επιμερίζεται η ευθύνη μεταξύ θύτη και θύματος.Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον θύτη. Εκείνος βιάζει, κλέβει, σκοτώνει.
Και σίγουρα δεν είναι η λύση στους βιασμούς η νοοτροπία το να μη ντύνονται οι γυναίκες προκλητικά γιατί προκαλούν τους βιαστές.
Δεν ξερω πως να το εξηγησω καλυτερα...
Η ευθυνη ειναι ολη του βιαστη, του δολοφονου, του εγκληματια... οποιον θες βαλε! Οχι, επειδη εχεις βαλει ενα μινι, δε σημαινει οτι εχει ο οποιοσδηποτε το δικαιωμα να σε ενοχλησει ακομη και λεκτικα!!!! Δεν τα συζητω αυτα!
Απο κει και περα...
Τη στιγμη που ξερεις σε τι κοσμο ζουμε!
Ακους καθε μερα και απο κατι!
Αυτο το γμμενο το μινι (το οτιδηποτε τεσπα!) δε θα το σκεφτεις δευτερη φορα να το βαλεις; Εσυ! Για σενα! Τι θα κανεις;..
Και μη μου κολλατε πολυ γιατι εχω ρυζογαλο στο ψυγειο...
HaTeRs GoNnA hAtE...
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Τριχες, ή δειχνεις ευαισθησια στους αδυνατους ή οχι, αποστασεις, χιλιομετρα και συνορα δεν χωρουν. Η επιλεκτικη ενεργοποιηση των αντανακλαστικων μας οδηγει σε ρατσιστικες και φασιζουσες συμπεριφορες.-
γιατι γραφεις ρε ανθρωπε τοσες μαλακιες, αντι να πεις αυτο που εχεις μεσα σου και ντρεπεσαι να πεις: πως καλα κανανε και σκοτωσαν την παλιαδερφη και πρεζακι;
Κι ασε τη δολοφονημενη στο ιρακ και τις αστειες υπεκφυγες.
Να το παρεις πισω σε παρακαλω πολυ, γυρνα σελιδες πισω και δες τι εγραψα! Και μιλα λιγο καλυτερα, ακου εκει "παλιαδερφη" τι εκφρασεις ειναι αυτες;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Η ευθυνη ειναι ολη του βιαστη, του δολοφονου, του εγκληματια... οποιον θες βαλε! Οχι, επειδη εχεις βαλει ενα μινι, δε σημαινει οτι εχει ο οποιοσδηποτε το δικαιωμα να σε ενοχλησει ακομη και λεκτικα!!!! Δεν τα συζητω αυτα!
Απο κει και περα...
Αυτο το γμμενο το μινι (το οτιδηποτε τεσπα!) δε θα το σκεφτεις δευτερη φορα να το βαλεις; Εσυ! Για σενα! Τι θα κανεις;..
YouOnlyLiveOnce έγραψε: 03 Οκτ 2018, 19:47
Αυτος φαινεται οτι ειχε μιλησει πριν με τον Ζακ ,του εδωσε το νερο
Λογικα δεν θα ηξερε αν καποιος τον κυνηγαει; αν απλα δεν καταλαβαινε τι του γινοταν; κατι αλλο;
Γιατι αργει τοσο να παρεμβει ;
Παντως και οι 3 αυτοι δεν νομιζω να ειναι φιλοι του οπως ειχε ειπωθει στην αρχη.
Αυτός που έδωσε το νερό στο Ζακ, πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος του μαγαζιού γιατί μπαίνει μέσα παίρνει το νερό και φεύγει χωρίς να πληρώσει, οι εργαζόμενοι δε του λένε κατι. Αν είναι ο ίδιος είναι απ αυτούς που επενέβησαν να σταματήσουν οι κλωτσιές. Ενώ στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο που έφερες είναι στη φάση που κοπανάει ο Κωστόπουλος την πόρτα με τον πυροσβεστήρα και ο κοσμηματοπώλης του πετάει πέτρα και το πετυχαίνει, αμέσως μετά είναι που απομακρύνεται και του την λέει αυτός εδώ.
Βλέποντας ξανα το βίντεο
στο 0:12 ο Κωστόπουλος ρίχνει κεφαλιά στο τζάμι και ραγίζει, ως το 0:17 οι κλωτσιές χτυπάνε αέρα ή στη τζαμαρία η οποία πέφτει κι απο κει μεχρι το 0:22 χτυπάνε τον Κωστόπουλο. Τϊ εννοείς αργεί να παρέμβει; Όλο το έντονο σκηνικό γίνεται σε δευτερόλεπτα.
Αν είναι αυτοί οι τρείς τότε όντως δεν είναι φίλοι του. Μπορεί να τον ήξεραν όμως απ την περιοχή
ritzeri έγραψε: 03 Οκτ 2018, 20:26
Βοήθεια φώναζε επί αρκετή ώρα.
Υπάρχουν μαρτυρίες, από άλλες περιοχές, ότι φώναζε βοήθεια στο δρόμο χωρίς να υπάρχει λόγος.
Δύο κοπέλες μάρτυρες, τον είδαν να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω τους. Εκείνες τρόμαξαν και πέρασαν γρήγορα το φανάρι για να απομακρυνθούν.
Αυτός έμεινε εκεί και συνεχισε να φωνάζει βοήθεια.
Έχεις κανα λινκ γι αυτά;
Namrail έγραψε: 03 Οκτ 2018, 20:58
Ο συντάκτης (λογικά) δεν κάνει απλά υποκειμενική ερμηνεία του βίντεο, όπως μπορεί να κάνει ο κάθε τρίτος. Έχει κάνει ρεπορτάζ, έχει μαζέψει πληροφορίες και επεξηγεί αυτό το ρεπορτάζ με τη χρήση του βίντεο. Το βίντεο είναι απλά υποβοηθητικό, δεν είναι εργαλείο ερμηνείας.
Όχι, ο συντάκτης κάνει απλώς υποκειμενική ερμηνεία του βίντεο, τα υπόλοιπα έχουν ήδη ειπωθεί σε προηγούμενα άρθρα, απλα αυτός βάζει και τις σάλτσες του "δολοφονία, λιντσάρισμα, τραμπουκισμός, απωθήθηκε ώστε να παραπατήσει" κλπ εκτός κι αν εννοούμε ως τραμπουκισμό την απαγόρευση εισόδου σ ένα κατάστημα
Πάνας έγραψε: 03 Οκτ 2018, 20:28
Να δεις που θα βρουν σκοπολαμίνη στο αίμα του.
Η δική μου μαντεψια είναι σισα
Αυτό έλεγα και απ το προηγούμενο νήμα. Όχι πως δεν μπορεί κάποιο άλλο κοκτέιλ να έχει ανάλογα συμπτώματα. Οι τοξικολογικές είπαν σε 20 μέρες..έχουμε καμια βδομαδα ακομα
Namrail έγραψε: 03 Οκτ 2018, 21:23
Το ότι έφερε το θύμα μαχαίρι το είχαμε ακούσει από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα είδαμε και καρέ με αστυνομικό που κρατούσε μετά τον "αφοπλισμό" το υποτιθέμενο μαχαίρι που νωρίτερα κράδαινε(;) ο ζακ. Μέχρι τώρα όμως δεν ξέρουμε από τις διαρροές αν όντως ο ζακ κρατούσε το μαχαίρι ή όχι, αν όντως βρέθηκαν πάνω του αποτυπώματα ή όχι. Η ροή πληροφορίας κυλά με το σταγονόμετρο.
Από εκεί και πέρα όταν κάποιοι περίοικοι βλέπουν μόνο του σε ένα μαγαζί έναν τύπο θολωμένο και αποπροσανατολισμένο, με τον ιδιοκτήτη να λείπει, είναι πιθανό να υποθέσουν ότι πρόκειται για εν εξελίξει ληστεία. Οπότε και ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη μόλις επέστρεψε (ο όχλος που είχε συγκεντρωθεί απέξω) ότι διεξάγεται ληστεία στο μαγαζί.
Από κάτι τέτοιες εκτιμήσεις της στιγμής (πολύ συχνά λανθασμένες), που προέρχονται από τον όχλο αλλά διαδίδονται στιγμιαία και αποτελούν κοινή πίστη, για το χωρόχρονο που αφορά το περιστατικό, αναπτύσσονται κοινωνικές δυναμικές που ίσως, να οδηγήσουν και στον αναίτιο θάνατο ενός ανθρώπου.
Naida έγραψε: 03 Οκτ 2018, 23:11Ξέκωλο ή όχι δεν έχει σημασία για τον βιαστή. Ούτε και η περιοχή. Σε κακόφημη περιοχή δε θα πήγαινα ούτως ή άλλως μόνη μου ή νύχτα. Αυτό δε σημαίνει ότι αν για κάποιο λόγο βρεθώ εκεί και μου συμβεί το οτιδήποτε θα έχω την ευθύνη εγώ. Δε μπορεί να επιμερίζεται η ευθύνη μεταξύ θύτη και θύματος.Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον θύτη. Εκείνος βιάζει, κλέβει, σκοτώνει.
Δεν ξερω πως να το εξηγησω καλυτερα...
Απο κει και περα...
Κυρίες, θα μου συγχωρήσετε το χοντρό και άκομψο ύφος. Το δικαίωμα σας να ντύνεστε ή να γδύνεστε όπως εσείς γουστάρετε (μέσα στα πλαίσια του νόμου) υστερεί έναντι του δικαιώματος του κάθε καθικιού να σας κολλήσει, βρίσει, βιάσει, χτυπήσει.
Όταν δε ο θύτης είναι πετσετοκέφαλος οι αριστεροί σας αφαιρούν όλα τα δικαιώματα, αφού κατ' αυτούς ο θύτης έχει δίκιο και κάθε δικαίωμα να σας βλέπει σαν πόρνες.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Ίφιδα έγραψε: 03 Οκτ 2018, 23:37
Αυτός που έδωσε το νερό στο Ζακ, πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος του μαγαζιού γιατί μπαίνει μέσα παίρνει το νερό και φεύγει χωρίς να πληρώσει, οι εργαζόμενοι δε του λένε κατι. Αν είναι ο ίδιος είναι απ αυτούς που επενέβησαν να σταματήσουν οι κλωτσιές. Ενώ στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο που έφερες είναι στη φάση που κοπανάει ο Κωστόπουλος την πόρτα με τον πυροσβεστήρα και ο κοσμηματοπώλης του πετάει πέτρα και το πετυχαίνει, αμέσως μετά είναι που απομακρύνεται και του την λέει αυτός εδώ.
Βλέποντας ξανα το βίντεο
Να ξαναδείς το βίνδεο... πληρώνει πριν πάρει το νερό. Το πενηντάλεπτο μένει στον πάγκο καθ όλη την διάρκεια που παίζει το βίνδεο. Μάλλον ιδιοκτήτης διπλανού καταστήματος είναι.
Πάνας έγραψε: 03 Οκτ 2018, 23:44
Να ξαναδείς το βίνδεο... πληρώνει πριν πάρει το νερό. Το πενηντάλεπτο μένει στον πάγκο καθ όλη την διάρκεια που παίζει το βίνδεο. Μάλλον ιδιοκτήτης διπλανού καταστήματος είναι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 03 Οκτ 2018, 23:02
Μονο εγω δεν ειδα τον Ζακ Κωστοπουλο στο βιντεο;
Οι υπολοιποι δηλαδη τον ειδατε;
Μιλάμε για το άτομο με την σκούρα μπλούζα που εμφανίζεται περίπου στο 0:26 και μετά του video του σημερινού OP και δέχεται το μπουκάλι με το νερό. Τι εννοείς; Ότι μπορεί να είναι άλλος; Και αυτός στα videos μέσα στο κοσμηματοπωλείο είχε σκούρα μπλούζα. Παρατήρησες κάποια διαφορά;
Υπάρχουν μαρτυρίες, από άλλες περιοχές, ότι φώναζε βοήθεια στο δρόμο χωρίς να υπάρχει λόγος.
Δύο κοπέλες μάρτυρες, τον είδαν να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω τους. Εκείνες τρόμαξαν και πέρασαν γρήγορα το φανάρι για να απομακρυνθούν.
Έχεις κανα λινκ γι αυτά;
Η νέα μαρτυρία: Φώναζε βοήθεια από την Πατησίων
Στο Vice δημοσιεύεται και μια νέα κατάθεση, εργαζόμενης σε γραφείο της περιοχής, το οποίο «βλέπει» στη διάβαση που οδηγεί στη Γλάδστωνος. Σύμφωνα με αυτή, ο Ζακ Κωστόπουλος ζητούσε βοήθεια πολλή ώρα πριν φτάσει στο κοσμηματοπωλείο.
«Περίπου στις 14:30 ακούσαμε άνθρωπο να φωνάζει «βοήθεια» από τον δρόμο, ανοίξαμε τα παράθυρα, είδαμε έναν νεαρό ο οποίος ήταν στο φανάρι της Πατησίων και πέρασε απέναντι. Φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, φώναζε «βοήθεια» χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, σίγουρα κάτι του συνέβαινε. Υποθέσαμε ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Δεν φαινόταν όμως πολύ καταβεβλημένος όπως βλέπουμε σε άλλους τοξικομανείς. Στη διάβαση ήταν δυο κοπέλες και πήγε από πίσω τους για να προστατευτεί. Αυτές έφυγαν, τον απέφυγαν και πέρασαν τη διάβαση προς την Κάνιγγος. Εκείνος έμεινε εκεί φωνάζοντας «βοήθεια». Μετά αποφάσισε να διασχίσει την Πατησίων η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν άδεια, πάλι φωνάζοντας «βοήθεια». Τον χάσαμε στη διάβαση καθώς έστριψε στη Γλάδστωνος. Δεν φαινόταν επιθετικός, μου φάνηκε σαν άνθρωπος που έψαχνε να προστατευθεί. Δεν είδαμε καμιά εμφανή απειλή», ανέφερε στην κατάθεσή της.
Έχεις κανα λινκ γι αυτά;
Η νέα μαρτυρία: Φώναζε βοήθεια από την Πατησίων
Στο Vice δημοσιεύεται και μια νέα κατάθεση, εργαζόμενης σε γραφείο της περιοχής, το οποίο «βλέπει» στη διάβαση που οδηγεί στη Γλάδστωνος. Σύμφωνα με αυτή, ο Ζακ Κωστόπουλος ζητούσε βοήθεια πολλή ώρα πριν φτάσει στο κοσμηματοπωλείο.
«Περίπου στις 14:30 ακούσαμε άνθρωπο να φωνάζει «βοήθεια» από τον δρόμο, ανοίξαμε τα παράθυρα, είδαμε έναν νεαρό ο οποίος ήταν στο φανάρι της Πατησίων και πέρασε απέναντι. Φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, φώναζε «βοήθεια» χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, σίγουρα κάτι του συνέβαινε. Υποθέσαμε ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Δεν φαινόταν όμως πολύ καταβεβλημένος όπως βλέπουμε σε άλλους τοξικομανείς. Στη διάβαση ήταν δυο κοπέλες και πήγε από πίσω τους για να προστατευτεί. Αυτές έφυγαν, τον απέφυγαν και πέρασαν τη διάβαση προς την Κάνιγγος. Εκείνος έμεινε εκεί φωνάζοντας «βοήθεια». Μετά αποφάσισε να διασχίσει την Πατησίων η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν άδεια, πάλι φωνάζοντας «βοήθεια». Τον χάσαμε στη διάβαση καθώς έστριψε στη Γλάδστωνος. Δεν φαινόταν επιθετικός, μου φάνηκε σαν άνθρωπος που έψαχνε να προστατευθεί. Δεν είδαμε καμιά εμφανή απειλή», ανέφερε στην κατάθεσή της.
Τελικά τι έγινε; Το έβγαλε το ιατροδικαστικό πόρισμα το φόρουμ ή ακόμα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.