Ίακχος έγραψε: 08 Φεβ 2022, 09:28
Δούλευα σε μια τεχνική εταιρεία και με διώξανε για να προσλάβουν στη θέση μου τον αδελφό της γραμματέας...
Επίσης στην εταιρεία αυτή είχα κάνει πολλές υπερωρίες απλήρωτες, όταν κάναν οι γυναίκες υπερωρίες τις πληρώνονταν.
Μια από τις δικές μου εμπειρίες, έχει ως εξής: Είχα παραιτηθεί από μια δουλειά λόγω χαμηλών αποδοχών (έχω 2 μεταπτυχιακά και άξιζα κάτι καλύτερο). Πήγα σε μία εταιρία λιπασμάτων που θέλανε προσωπικό για γραμματεία. Η γραμματέας που μου πήρε τη συνέντευξη, μου είπε ότι είχαν ήδη 80 βιογραφικά και είπα "ωχ", αλλά με καθησύχασε λέγοντας ότι η προϋπηρεσία μου ήταν πολύ μεγάλη και ότι είχα ΣΟΒΑΡΕΣ πιθανότητες να πάρω τη θέση. Η θέση εντωμεταξύ παίζει να ήταν χρηματοδοτούμενη με άλλους πόρους, διότι όπως παραδέχτηκε και η ίδια η γραμματέας ήταν "πανεύκολη με υψηλές αποδοχές". Και όντως ήταν να μεταφράζω κάτι μακέτες στα σκευάσματα και να τις σχεδιάζω στα ελληνικά.
Μετά από μία βδομάδα την πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι η θέση δώθηκε "σε μία κυρία", η οποία ενώ είχε παρόμοια προσόντα και προϋπηρεσία με εμένα την προτιμήσανε, γιατί ήταν ΓΥΝΑΙΚΑ και κρίνανε ότι η συγκεκριμένη θέση προσφερόταν περισσότερο για ΓΥΝΑΙΚΕΣ (υπενθυμίζω ότι η συγκεκριμένη δουλειά ήταν εύκολη).
Και έχεις μετά τους parrot να σου λένε για τα skillset.
Ζούμε σε ένα σύστημα.