Σελίδα 12 από 23
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:16
από Cecily Anne
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:14
Μία από τα ίδια και εδώ, τα κάνω όλα πλέον εχτός από γεμ. έγκπλαντς, στους λαχανοντολμάδες θέλω λίγη δουλίτσα είναι η αλήθεια.
Ούτε εγώ κάνω τις μελιτζάνες γεμιστές, τις απεχθάνομαι. Μελιτζάνες κάνω μόνο μουσακά, παπουτσάκια, μελιτζανοσαλάτα και μακαρονάδα.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:19
από Αγις
δεν λεω τπτ στην Μανουλα

απο καποια που γραφονται -θα με βαρεσει

Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:19
από the comet the course the tail
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:15
the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:10
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:08
δεν ειναι γεμιστα ρε νικι ,γεμιστα ειναι ντοματες πιπεριες και πατατες για το στηριγμα.
και τα γεμιστα ειναι με ρυζι οχι γιατι κρατανε αλλα τοτε δεν υπηρχε κιμας για δειγμα ,αυτο ειναι νεωτερισμος.
άστο ρε τώρα ρε, που δεν είναι γεμιστά. τί είναι; αδειανά;
τοτε ρε φιλε να βαλουμε πατατες στο ταψι ,σολομο απο πανω κιμα μπεσαμελ και να κανουμε μουσακα.
Γεμιστα ειναι ντοματες και πιπεριες ολα τα αλλα ειναι γεμιστα κολοκυθια ,γεμιστα κρεμμυδια γεμιστες μελιτζανες ,παραλλαγες.
οκ, δεν θα κολλήσουμε στην ονομασία. πάντως εδώ έτσι τα λέμε.
εν τω μεταξύ, τι να σου δώσει σκέτη ντομάτα και πιπεριά;
αν συμπιούν όλα αυτά που ανέφερα το αποτέλεσμα είναι ανώτερο.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:22
από Naida
Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:13
Σε ό,τι αφορά τις πιπεριές φλωρίνης, τις γεμίζουμε με φέτα ή καγιανά και δεν τις κάνουμε γεμιστό φούρνου (στο χωριό μου πάντα).
Καλά άλλο με φέτα. Αλλά και σαν γεμιστό φούρνου είναι γαμάτες. Για το γούστο μου. Καγιανα πως; τις σωτάρεις σε λωρίδες μέσα;
Εγώ βάζω τις πράσινες κέρατο γι αυτό. Είναι πιο αρωματικές.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:23
από Βλήμα
Άμα μου περισσεύουν αυγά στο ψυγείο και χαλούν τα κρατώ για τις πορείες.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:25
από perseus
εμενα οι μελιτζανες μου αρεσουν μπλουμ με πατατουλες
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:27
από ΓΑΛΗ
Εγώ είχα δύο συγκρίσιμα στοιχεία για τα γεμιστά. Δηλαδή κάτι που δοκίμασα πολλές φορές και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις όπως σε ταβέρνες, τραπέζια φίλων κλπ
Τα γεμιστά της μάνας μου, με ντομάτες, πιπεριές και γέμιση με ρύζι και κιμά και τα γεμιστά της πεθεράς μου με ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες και γέμιση ρύζι και ψιλοκομμένα τα ψαχνά των λαχανικών.
Προτιμούσα 100% τα πρώτα και δεν ήταν λόγω οικογενειακής υποστήριξης.
Η πεθερά μου π.χ. έκανε εκπληκτική γέμιση για κότα.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:29
από Cecily Anne
Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:22
Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:13
Σε ό,τι αφορά τις πιπεριές φλωρίνης, τις γεμίζουμε με φέτα ή καγιανά και δεν τις κάνουμε γεμιστό φούρνου (στο χωριό μου πάντα).
Καλά άλλο με φέτα. Αλλά και σαν γεμιστό φούρνου είναι γαμάτες. Για το γούστο μου. Καγιανα πως; τις σωτάρεις σε λωρίδες μέσα;
Εγώ βάζω τις πράσινες κέρατο γι αυτό. Είναι πιο αρωματικές.
Ναι τις γεμίζεις με καγιανά και τις σωτάρεις. Και ψητές γίνονται, αλλά εμείς τις σωτάρουμε.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:29
από perseus
δεν ξερω εσεις οι κοσμογυρισμενοι εχετε δει αλλου γεμιστα?
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:31
από Cecily Anne
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:29
δεν ξερω εσεις οι κοσμογυρισμενοι εχετε δει αλλου γεμιστα?
Όχι. Και μάλιστα έκανα παρέα με μια Ινδή και έναν Κινέζο Βίγκαν και ήταν η μοναδική φορά που και οι 2 έφαγαν σε σπίτι κάποιου. Ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν συνταγή. Είχαν παρόμοιες συνταγές με λαχανικά και ρύζι, αλλά όχι σαν τα δικά μας. Επίσης η Ινδοί που είχε άπειρες συνταγές με ρύζι και λαχανικά, με τις μαλακίες που χώνουν μέσα, αλλάζει η γεύση άπειρα του κάθε φαγητού, οπότε πραγματικά δεν είχε ξαναφάει κάτι παρόμοιο.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 23:08
από sys3x
Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:16
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:14
Μία από τα ίδια και εδώ, τα κάνω όλα πλέον εχτός από γεμ. έγκπλαντς, στους λαχανοντολμάδες θέλω λίγη δουλίτσα είναι η αλήθεια.
Ούτε εγώ κάνω τις μελιτζάνες γεμιστές, τις απεχθάνομαι. Μελιτζάνες κάνω μόνο μουσακά, παπουτσάκια, μελιτζανοσαλάτα και μακαρονάδα.
Τα κάνω κι εγώ όλα αυτά εκτός από την πάστα, μου φαίνεται τόσο κίνκυ που δεν ξέρω αν θέλω να μάθω τι εννοείς.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 23:09
από Cecily Anne
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:08
Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:16
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:14
Μία από τα ίδια και εδώ, τα κάνω όλα πλέον εχτός από γεμ. έγκπλαντς, στους λαχανοντολμάδες θέλω λίγη δουλίτσα είναι η αλήθεια.
Ούτε εγώ κάνω τις μελιτζάνες γεμιστές, τις απεχθάνομαι. Μελιτζάνες κάνω μόνο μουσακά, παπουτσάκια, μελιτζανοσαλάτα και μακαρονάδα.
Τα κάνω κι εγώ όλα αυτά εκτός από την πάστα, μου φαίνεται τόσο κίνκυ που δεν ξέρω αν θέλω να μάθω τι εννοείς.
Σάλτσα με λαχανικά καλέ. Αν σου περισσεύουν κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες κλπ. τα κάνεις σάλτσα.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 23:10
από Cavaliere
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:29
δεν ξερω εσεις οι κοσμογυρισμενοι εχετε δει αλλου γεμιστα?
Ναι, γεμιστές πιπεριές, σπεσιαλιτέ της Μπολώνιας.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 23:11
από sys3x
Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:09
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:08
Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:16
Ούτε εγώ κάνω τις μελιτζάνες γεμιστές, τις απεχθάνομαι. Μελιτζάνες κάνω μόνο μουσακά, παπουτσάκια, μελιτζανοσαλάτα και μακαρονάδα.
Τα κάνω κι εγώ όλα αυτά εκτός από την πάστα, μου φαίνεται τόσο κίνκυ που δεν ξέρω αν θέλω να μάθω τι εννοείς.
Σάλτσα με λαχανικά καλέ. Αν σου περισσεύουν κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες κλπ. τα κάνεις σάλτσα.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλύτερο.
Σε κάθε περίπτωση αν έχει μπόλικο τυρί είμαστε κομπλέ.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 23:14
από Cecily Anne
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:11
Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλύτερο.
Σε κάθε περίπτωση αν έχει μπόλικο τυρί είμαστε κομπλέ.

Σε παρακαλώ, στο σπίτι μου, όποτε έχει μακαρονάδα χιονίζει.

Άκου "αν" θα έχει μπόλικο τυρί.
Καβαλιέρε συγκρατήσου.
