Ούτε εγώ κάνω τις μελιτζάνες γεμιστές, τις απεχθάνομαι. Μελιτζάνες κάνω μόνο μουσακά, παπουτσάκια, μελιτζανοσαλάτα και μακαρονάδα.sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:14
Μία από τα ίδια και εδώ, τα κάνω όλα πλέον εχτός από γεμ. έγκπλαντς, στους λαχανοντολμάδες θέλω λίγη δουλίτσα είναι η αλήθεια.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μαγειρική και οικονομία.
- Cecily Anne
Re: Μαγειρική και οικονομία.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
δεν λεω τπτ στην Μανουλα
απο καποια που γραφονται -θα με βαρεσει 
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
the comet the course the tail
οκ, δεν θα κολλήσουμε στην ονομασία. πάντως εδώ έτσι τα λέμε.perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:15τοτε ρε φιλε να βαλουμε πατατες στο ταψι ,σολομο απο πανω κιμα μπεσαμελ και να κανουμε μουσακα.the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:10άστο ρε τώρα ρε, που δεν είναι γεμιστά. τί είναι; αδειανά;perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:08
δεν ειναι γεμιστα ρε νικι ,γεμιστα ειναι ντοματες πιπεριες και πατατες για το στηριγμα.
και τα γεμιστα ειναι με ρυζι οχι γιατι κρατανε αλλα τοτε δεν υπηρχε κιμας για δειγμα ,αυτο ειναι νεωτερισμος.
Γεμιστα ειναι ντοματες και πιπεριες ολα τα αλλα ειναι γεμιστα κολοκυθια ,γεμιστα κρεμμυδια γεμιστες μελιτζανες ,παραλλαγες.
εν τω μεταξύ, τι να σου δώσει σκέτη ντομάτα και πιπεριά;
αν συμπιούν όλα αυτά που ανέφερα το αποτέλεσμα είναι ανώτερο.
Καλά άλλο με φέτα. Αλλά και σαν γεμιστό φούρνου είναι γαμάτες. Για το γούστο μου. Καγιανα πως; τις σωτάρεις σε λωρίδες μέσα;Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:13 Σε ό,τι αφορά τις πιπεριές φλωρίνης, τις γεμίζουμε με φέτα ή καγιανά και δεν τις κάνουμε γεμιστό φούρνου (στο χωριό μου πάντα).
Εγώ βάζω τις πράσινες κέρατο γι αυτό. Είναι πιο αρωματικές.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Άμα μου περισσεύουν αυγά στο ψυγείο και χαλούν τα κρατώ για τις πορείες.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
εμενα οι μελιτζανες μου αρεσουν μπλουμ με πατατουλες
Εγώ είχα δύο συγκρίσιμα στοιχεία για τα γεμιστά. Δηλαδή κάτι που δοκίμασα πολλές φορές και όχι μεμονωμένες περιπτώσεις όπως σε ταβέρνες, τραπέζια φίλων κλπ
Τα γεμιστά της μάνας μου, με ντομάτες, πιπεριές και γέμιση με ρύζι και κιμά και τα γεμιστά της πεθεράς μου με ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες και γέμιση ρύζι και ψιλοκομμένα τα ψαχνά των λαχανικών.
Προτιμούσα 100% τα πρώτα και δεν ήταν λόγω οικογενειακής υποστήριξης.
Η πεθερά μου π.χ. έκανε εκπληκτική γέμιση για κότα.
Τα γεμιστά της μάνας μου, με ντομάτες, πιπεριές και γέμιση με ρύζι και κιμά και τα γεμιστά της πεθεράς μου με ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες και γέμιση ρύζι και ψιλοκομμένα τα ψαχνά των λαχανικών.
Προτιμούσα 100% τα πρώτα και δεν ήταν λόγω οικογενειακής υποστήριξης.
Η πεθερά μου π.χ. έκανε εκπληκτική γέμιση για κότα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Cecily Anne
Ναι τις γεμίζεις με καγιανά και τις σωτάρεις. Και ψητές γίνονται, αλλά εμείς τις σωτάρουμε.Naida έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:22Καλά άλλο με φέτα. Αλλά και σαν γεμιστό φούρνου είναι γαμάτες. Για το γούστο μου. Καγιανα πως; τις σωτάρεις σε λωρίδες μέσα;Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:13 Σε ό,τι αφορά τις πιπεριές φλωρίνης, τις γεμίζουμε με φέτα ή καγιανά και δεν τις κάνουμε γεμιστό φούρνου (στο χωριό μου πάντα).
Εγώ βάζω τις πράσινες κέρατο γι αυτό. Είναι πιο αρωματικές.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
δεν ξερω εσεις οι κοσμογυρισμενοι εχετε δει αλλου γεμιστα?
- Cecily Anne
Όχι. Και μάλιστα έκανα παρέα με μια Ινδή και έναν Κινέζο Βίγκαν και ήταν η μοναδική φορά που και οι 2 έφαγαν σε σπίτι κάποιου. Ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν συνταγή. Είχαν παρόμοιες συνταγές με λαχανικά και ρύζι, αλλά όχι σαν τα δικά μας. Επίσης η Ινδοί που είχε άπειρες συνταγές με ρύζι και λαχανικά, με τις μαλακίες που χώνουν μέσα, αλλάζει η γεύση άπειρα του κάθε φαγητού, οπότε πραγματικά δεν είχε ξαναφάει κάτι παρόμοιο.
Τα κάνω κι εγώ όλα αυτά εκτός από την πάστα, μου φαίνεται τόσο κίνκυ που δεν ξέρω αν θέλω να μάθω τι εννοείς.Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:16Ούτε εγώ κάνω τις μελιτζάνες γεμιστές, τις απεχθάνομαι. Μελιτζάνες κάνω μόνο μουσακά, παπουτσάκια, μελιτζανοσαλάτα και μακαρονάδα.sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:14
Μία από τα ίδια και εδώ, τα κάνω όλα πλέον εχτός από γεμ. έγκπλαντς, στους λαχανοντολμάδες θέλω λίγη δουλίτσα είναι η αλήθεια.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Cecily Anne
Σάλτσα με λαχανικά καλέ. Αν σου περισσεύουν κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες κλπ. τα κάνεις σάλτσα.sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:08Τα κάνω κι εγώ όλα αυτά εκτός από την πάστα, μου φαίνεται τόσο κίνκυ που δεν ξέρω αν θέλω να μάθω τι εννοείς.Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:16Ούτε εγώ κάνω τις μελιτζάνες γεμιστές, τις απεχθάνομαι. Μελιτζάνες κάνω μόνο μουσακά, παπουτσάκια, μελιτζανοσαλάτα και μακαρονάδα.sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:14
Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλύτερο.Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:09Σάλτσα με λαχανικά καλέ. Αν σου περισσεύουν κολοκύθια, πιπεριές, μελιτζάνες κλπ. τα κάνεις σάλτσα.sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:08Τα κάνω κι εγώ όλα αυτά εκτός από την πάστα, μου φαίνεται τόσο κίνκυ που δεν ξέρω αν θέλω να μάθω τι εννοείς.Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:16
Ούτε εγώ κάνω τις μελιτζάνες γεμιστές, τις απεχθάνομαι. Μελιτζάνες κάνω μόνο μουσακά, παπουτσάκια, μελιτζανοσαλάτα και μακαρονάδα.
Σε κάθε περίπτωση αν έχει μπόλικο τυρί είμαστε κομπλέ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Cecily Anne
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 23:11
Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλύτερο.
Σε κάθε περίπτωση αν έχει μπόλικο τυρί είμαστε κομπλέ.
Καβαλιέρε συγκρατήσου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 258 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Financial man
-
- 28 Απαντήσεις