!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μέλι

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
σούπερ δημήτριος

Re: Μέλι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σούπερ δημήτριος »

Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 10:42 Πάντως αν χέζαμε όλοι μελίτωμα θα ζούσαμε σε έναν πολύ πιο όμορφο κόσμο.
από την μεριά μου κάνω ότι μπορώ
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 10:42
Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2019, 02:50
Gherschaagk έγραψε: 23 Σεπ 2019, 13:59 Ώπα, τι τρέχει με το πευκόμελο;
Δεν είναι από λουλούδι και γύρη. Είναι από σκατά ενός οργανισμού. Εξαντλούνται πολύ οι μέλισσες να το φτιάξουν.
Πάντως αν χέζαμε όλοι μελίτωμα θα ζούσαμε σε έναν πολύ πιο όμορφο κόσμο.
Έχεις υπόψιν σου πως πραγματικά είναι ο κόσμος των ζώων;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 11:02
Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 10:59 Σ' αυτόν τον κόσμο το μόνο πρόβλημα είναι το που βοσκάνε τα μελίσσια. Όλα τα άλλα που καταναλώνουμε είναι αγνά παραδοσιακά χωρίς χημικά και χωρίς φάρμακα.
Ρε ανθρωπε για μελι ειναι το νημα,για μελισσια μιλαμε.
Θες να μιλησουμε για κατι αλλο;
Ανοιξε νημα να το κανουμε.
Σωστά. Τα μελίσσια είναι ότι πιο άσχετο με το μέλι.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 10:50 Σωπα,μη λες τετοια.
Ειναι δυνατον να ειναι καλυτερο ενα προιον που παραγεται σε ορεινα μερη μακρια απο ψεκασμους και φαρμακα απο ενα αλλο που παραγεται στον καμπο που ειναι τιγκα σε οτι χημικο υπαρχει;
Μην απαξιώνεις και διαβάλλεις ένα προϊόν για το οποίο δεν έχεις στοιχεία πέρα από τη προσωπική σου άποψη.. Ψάξε και βρες κάποια επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο μέλι έχει θέματα..
Το βαμβακόμελο είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα σε παραγωγή είδη αμιγούς μελιού στην Ελλάδα και με εξαγωγές στο εξωτερικό. Ελέγχεται και πιστοποιείται, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει θέματα. Αν υπάρχουν στη χημική ανάλυση ποσοστά φυτοφαρμάκων ή οποιασδήποτε άλλης ξένης ουσίας πάνω από το επιτρεπτά όρια, θα το είχαν κόψει..
Είναι προϊόν ιδιαίτερο γιατί εκτός του νέκταρος και της γύρης από τα άνθη, οι μέλισσες παίρνουν νέκταρ και από εξωανθικά νεκτάρια που βρίσκονται στα σέπαλα καθώς και μελίτωμα από είδος αφίδας που το παρασιτεί.. Περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό οξυζενέ σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλια και άρα διαθέτει την ισχυρότερη αντιμικροβιακή δράση από όλα...

Οι μέλισσες ατομικά, αλλά και το μελίσσι συλλογικά έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς που τους επιτρέπει να ελέγχουν κάθε τι που μαζεύουν και μπαίνει στην κυψέλη και να το απορρίπτουν εάν θεωρηθεί ύποπτο..
Οι μελισσοκόμοι του κάμπου έχουν υποφέρει πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια από την ασυνειδησία των βαμβακοπαραγωγών που ψέκαζαν ντάλα μεσημέρι και έχουν χάσει κατά διαστήματα πολλά μελισσοσμήνη. Μόλις πριν λίγα χρόνια κατέστη δυνατό να υποχρεωθούν οι βαμβακοκαλλιεργητές να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια και να δώσουν εξετάσεις για πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων και ορθές πρακτικές ψεκασμού. Νέα υβρίδια βαμβακιού μειωμένης νεκταροέκκρισης, μείωσαν στη συνέχεια κατά πολύ την παραγωγή σε μέλι και σαν να μην έφταναν αυτά, τώρα έχουμε και απλούς πολίτες να κατηγορούν και να διαβάλλουν την παραγωγή χωρίς κανένα στοιχείο...
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Japetus έγραψε: 27 Σεπ 2019, 12:46
Ειναι δυνατον να ειναι καλυτερο ενα προιον που παραγεται σε ορεινα μερη μακρια απο ψεκασμους και φαρμακα απο ενα αλλο που παραγεται στον καμπο που ειναι τιγκα σε οτι χημικο υπαρχει;
Μην απαξιώνεις και διαβάλλεις ένα προϊόν για το οποίο δεν έχεις στοιχεία πέρα από τη προσωπική σου άποψη.. Ψάξε και βρες κάποια επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο μέλι έχει θέματα..
Το βαμβακόμελο είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα σε παραγωγή είδη αμιγούς μελιού στην Ελλάδα και με εξαγωγές στο εξωτερικό. Ελέγχεται και πιστοποιείται, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει θέματα. Αν υπάρχουν στη χημική ανάλυση ποσοστά φυτοφαρμάκων ή οποιασδήποτε άλλης ξένης ουσίας πάνω από το επιτρεπτά όρια, θα το είχαν κόψει..
Είναι προϊόν ιδιαίτερο γιατί εκτός του νέκταρος και της γύρης από τα άνθη, οι μέλισσες παίρνουν νέκταρ και από εξωανθικά νεκτάρια που βρίσκονται στα σέπαλα καθώς και μελίτωμα από είδος αφίδας που το παρασιτεί.. Περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό οξυζενέ σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλια και άρα διαθέτει την ισχυρότερη αντιμικροβιακή δράση από όλα...

Οι μέλισσες ατομικά, αλλά και το μελίσσι συλλογικά έχουν αναπτύξει αμυντικούς μηχανισμούς που τους επιτρέπει να ελέγχουν κάθε τι που μαζεύουν και μπαίνει στην κυψέλη και να το απορρίπτουν εάν θεωρηθεί ύποπτο..
Οι μελισσοκόμοι του κάμπου έχουν υποφέρει πάρα πολύ τα προηγούμενα χρόνια από την ασυνειδησία των βαμβακοπαραγωγών που ψέκαζαν ντάλα μεσημέρι και έχουν χάσει κατά διαστήματα πολλά μελισσοσμήνη. Μόλις πριν λίγα χρόνια κατέστη δυνατό να υποχρεωθούν οι βαμβακοκαλλιεργητές να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια και να δώσουν εξετάσεις για πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων και ορθές πρακτικές ψεκασμού. Νέα υβρίδια βαμβακιού μειωμένης νεκταροέκκρισης, μείωσαν στη συνέχεια κατά πολύ την παραγωγή σε μέλι και σαν να μην έφταναν αυτά, τώρα έχουμε και απλούς πολίτες να κατηγορούν και να διαβάλλουν την παραγωγή χωρίς κανένα στοιχείο...
Είναι η δεύτερη φορά που τα γράφεις. Δεν ξέρεις, μπορεί και να πάρουν μπρος.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2019, 02:50
Gherschaagk έγραψε: 23 Σεπ 2019, 13:59 Ώπα, τι τρέχει με το πευκόμελο;
Δεν είναι από λουλούδι και γύρη. Είναι από σκατά ενός οργανισμού. Εξαντλούνται πολύ οι μέλισσες να το φτιάξουν.
Το φθινόπωρο απουσία γύρης ναι.
Την άνοιξη λόγω ύπαρξης άφθονης γύρης πετυχαίνεις μεγάλη ανάπτυξη.
Το φθινόπωρο αν συμπέσει το δεύτερο βαρεμα πευκου με σουσουρα και μέλι παίρνεις και μελισσια φτιάχνεις για τον χειμώνα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Και φοράς αυτό το κουβούκλιο και σου γαμιέται το είναι. Να σε τσιμπάνε και δυο τρεις οι καριόλες. Άστο διάλο γαμώτ! :011:
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 27 Σεπ 2019, 08:50Προσωπικά προτιμώ τα συσκευασμένα προιόντα. Οι περισσότεροι παραγωγοί παπατζίδες είναι και δεν ελέγχονται από πουθενα, σου πουλάνε ένα κάρο φούμαρα. Όσες φορές πήραμε οικογενειακώς τα σουπερ γαμάτα αγνά προιόντα, συνήθως λάδια ή μέλια και τα δώσαμε σε μια φίλη που δουλεύει στο ΤΕΙ της τεχνολογίας τροφίμων και μπορεί να κάνει αναλύσεις, γέλασε και το παρδαλό κατσίκι.
Κι εγώ.
Μια φορά πήρα στην λαϊκή, δοκίμασα μια κουταλιά και πέταξα όλο το βάζο.
Εμένα μ' αρέσει αυτό:

Εικόνα
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Japetus έγραψε: 27 Σεπ 2019, 12:46

Δεν κατηγορω κανενα προιον.
Επισης 1δις πιστοποιησεις και ελεγχους να μου φερεις δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξουν την γνωμη μου που στηριζεται σε απλη και κοινη λογικη.
Με γεια σου και χαρα σου να παραγεις και να τρως ενα προιον που παραγεται απο φυτα που ψεκαζονται με της Παναγιας τα ματια απο φαρμακα και το χωμα τρωει τρελες ποσοτητες λιπασματων και χημικων.
Εγω προτιμω προιον απο μερη που δεν υπαρχει ιχνος χημικων και φαρμακων.
Α και που 'σαι.
Αυτα περι ελεγχων και συνειδητοποιημενων γεωργων να τα πεις αλλου σε καναν που δεν ξερει.
Στον πραγματικο κοσμο που ζω εγω,και τυγχανει να ειναι και το επικεντρο της αγροτικης παραγωγης στη Ελλαδα,γινεται της πουτανας.
Ο καθενας οτι θελει ψεκαζει και σε ποσοτητες που δεν εχουν καμμια σχεση με αυτα που προτεινουν οι γεωπονοι.
Κατι δεκαετιες που ζω εδω εχουν δει πολλα τα ματια μου κι ακομη πιο πολλα εχω ακουσει απο ανθρωπους που γνωριζουν και εργαζονται ως αγροτες.
Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Φερμαδόρος με Φούιτ »

Βεντούζα σας παει ο Στέργιος!!!
ωραία πύτισσα η ζωή
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Ο Στέργιος είναι τόσο άσχετος με τη μελισσοκομία που δεν ξέρει τι του γίνεται.

Απλά παραδέχεται πως καταπίνει την καμήλα αλλά για το κουνούπι κάνει σταυροφορία ολόκληρη.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:25 Και φοράς αυτό το κουβούκλιο και σου γαμιέται το είναι. Να σε τσιμπάνε και δυο τρεις οι καριόλες. Άστο διάλο γαμώτ! :011:
:smt005:
Η στολή του αστροναύτη.
Δεν την χρησιμοποιούμε πάντα.
Όταν τα μελισσια δουλεύουν με καλό καιρό και παμε για έλεγχο μια απλή μάσκα στο κεφάλι αρκεί.
Αν τώρα πας να πάρεις μελια ή ο καιρός είναι ανάποδος και πρέπει να ανοιχτούν ή αν φοράς αρώματα ή έχεις κάνει μπάνιο με διαφορά μυρωδικα τα διεγείρεις επιθετικά.

Μπάνιο με πράσινο σαπούνι.
stergiosbik

Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:55 Ο Στέργιος είναι τόσο άσχετος με τη μελισσοκομία που δεν ξέρει τι του γίνεται.

Απλά παραδέχεται πως καταπίνει την καμήλα αλλά για το κουνούπι κάνει σταυροφορία ολόκληρη.
Φυσικα και ειμαι ασχετος.
Δεν ειμαι ομως χαζοπουλι να τρωω οτι παλαβο μου λενε. :wave:
stergiosbik

taliban έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:56
Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:25 Και φοράς αυτό το κουβούκλιο και σου γαμιέται το είναι. Να σε τσιμπάνε και δυο τρεις οι καριόλες. Άστο διάλο γαμώτ! :011:
:smt005:
Η στολή του αστροναύτη.
Δεν την χρησιμοποιούμε πάντα.
Όταν τα μελισσια δουλεύουν με καλό καιρό και παμε για έλεγχο μια απλή μάσκα στο κεφάλι αρκεί.
Αν τώρα πας να πάρεις μελια ή ο καιρός είναι ανάποδος και πρέπει να ανοιχτούν ή αν φοράς αρώματα ή έχεις κάνει μπάνιο με διαφορά μυρωδικα τα διεγείρεις επιθετικά.

Μπάνιο με πράσινο σαπούνι.
Εδω πρεπει να πω,απ οσα μου εχουν πει μελισοκομοι,οτι δεν ειναι ολες οι μελισσες ιδιες.
Υπαρχουν πιο ημερες και πιο αγριες.
Σε καποια μελισσια δηλαδη πας και χωρις μασκα και σε καποια δεν τολμας να το σκεφτεις καν.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:14
Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:55 Ο Στέργιος είναι τόσο άσχετος με τη μελισσοκομία που δεν ξέρει τι του γίνεται.

Φυσικα και ειμαι ασχετος.
Δεν ειμαι ομως χαζοπουλι να τρωω οτι παλαβο μου λενε. :wave:
Μου θυμίζεις κάτι θείους που πάνε να αγοράσουν μάλλινο ύφασμα για το κοστούμι και βγάζουν το τσακμάκι να δουν αν καίγεται.
stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:17 Εδω πρεπει να πω,απ οσα μου εχουν πει μελισοκομοι,οτι δεν ειναι ολες οι μελισσες ιδιες.
Υπαρχουν πιο ημερες και πιο αγριες.
Σε καποια μελισσια δηλαδη πας και χωρις μασκα και σε καποια δεν τολμας να το σκεφτεις καν.
Τα μελίσσια που είναι ατάϊστα είναι και νοθρά. Τα μελίσσια που είναι ταΐσμένα είναι πιο ζωηρά. Και δεν εννοώ με ζαχαροζύμαρο φυσικά αλλά εννοώ πως ο μελισσοκόμος αφήνει τελάρα για να φάει το μελίσσι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”