!!! DEVELOPMENT MODE !!!

170-175 βουλευτες αναμενεται να πουν ΝΑΙ στον γαμο ομοφυλοφίλων σημερα

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: 170-175 βουλευτες αναμενεται να πουν ΝΑΙ στον γαμο ομοφυλοφίλων σημερα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Saturn έγραψε: 16 Φεβ 2024, 18:59
O I έγραψε: 16 Φεβ 2024, 18:54
AlienWay έγραψε: 16 Φεβ 2024, 18:34

Παρακολούθησε όμως όλη τη συνομιλία.

Αρχικά επικαλούμαι το κείμενο από το λευιτικό το οποίο μάλιστα είχαν βάλει και σε πανό οι αντίθετοι με το νομοσχέδιο. Αυτό αναφέρεται σε συναινετικό σεξ μεταξύ αντρών (που το αποκαλεί αμαρτία), όμως περιλαμβάνει πολλούς άλλους κανόνες οι οποίοι σήμερα δεν τηρούνται.

Ο Σατουρν ισχυρίζεται ότι το κείμενο είναι της Παλαιάς Διαθήκης, απευθύνεται σε εβραίους και δεν έχει αξία με βάση την ορθόδοξη παράδοση.

Του λέω να μου φέρει άλλο κείμενο που κατά τη γνώμη του έχει αξία με βάση την ορθόδοξη παράδοση.

Μου φέρνει ένα που μιλά για βιασμό αντρών από άντρες, το οποίο ανήκει επίσης στη Παλαιά Διαθήκη, αλλά πρέπει να θεωρήσουμε (με βάση τη λογική του Saturn) ότι δεν απευθύνεται σε εβραίους.

Εσύ επειδή είσαι σοβαρός συνομιλητής και έχεις μελετήσει σαφώς περισσότερο τα Ιερά Κείμενα, μπορεί να φέρεις στη συζήτηση και άλλες πηγές.

Η νούμερο ένα πάντως πηγή στην οποία βασίζονται οι θέσεις των συνανθρώπων μας, είναι ένα κείμενο που περιέχει ένα σωρό άλλους κανόνες που δεν τηρούνται στις μέρες μας.

Αυτά.
Και ο πολιτικός νόμος έχει "κανόνες" που δεν τηρούνται από όλους αλλά έχουν ισχύ. Τα ηθικά του εβραϊκού νόμου ή των Σοδόμων, αναπαράγονται και στην Καινή:
Ιου. 1,7
ὡς Σόδομα καὶ Γόμοῤῥα καὶ αἱ περὶ αὐτὰς πόλεις τὸν ὅμοιον τούτοις
τρόπον ἐκπορνεύσασαι καὶ ἀπελθοῦσαι ὀπίσω σαρκὸς ἑτέρας
πρόκεινται δεῖγμα, πυρὸς αἰωνίου δίκην ὑπέχουσαι.
και
Α Κορ. 6,9
ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ
πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ
οὔτε ἀρσενοκοῖται
Α Κορ. 6,10
οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ
ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι.

Ότι συζήτηση κι αν έχεις με τον σατούρν, αυτά δεν αναιρούνται :102:
Έχει βγει ενας ομοφυλοφιλος και παπαρολογει οτι και καλα η αμαρτια των Σοδομων δεν ηταν η ομοφυλοφιλια και οτι αλλη ειναι η κακία η οποια αναφέρεται κτλ και χρησιμοποιεί κάτι άκυρα επιχειρήματα σχετικά με τν μεταφραση της λέξης "συγγενόμεθα" , ισως απο εκει πηρε ο συμφορουμιτης την αφορμη για την κουβεντα
Οχι, αλλά το βρίσκω πολύ λογικό να μετέφρασε κάποιος το "συγγενόμεθα" με αυτό τον τρόπο. Το άλλο, απαιτεί λίγο φαντασία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

Polaris3 έγραψε: 16 Φεβ 2024, 18:50 Η θρησκεία δεν έχει κάποιο λόγο να ανακατεύεται στη ζωή άλλων ανθρώπων και ειδικά στις ζωές όσων είναι άθεοι. Μου είναι εντελώς αδιάφορο τι λέει το κάθε μυθολογικό βιβλίο που γράφτηκε πριν από 2,5 χιλιάδες χρόνια από αγράμματους χωρικούς.

Δεν θα καθορίσει την ζωή μας/μου κάποιες φανταστικές ιδέες, είτε είναι η θρησκεία είτε η άγνοια και η ομοφοβία.
Κι όμως, όσοι - τουλάχιστο - ΝΔκράτες βουλευτές το ψήφισαν, λένε ότι είναι (αν όχι υπερ) Ορθόδοξοι Χριστιανοί :102:
Τα παράπονα στο σύνταγμα.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

AlienWay έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:03
Οχι, αλλά το βρίσκω πολύ λογικό να μετέφρασε κάποιος το "συγγενόμεθα" με αυτό τον τρόπο. Το άλλο, απαιτεί λίγο φαντασία.
δηλαδή από τα υπόλοιπα του κειμένου που σου παραθέσαμε κι εγώ κι ο Ο.Ι. εξακολουθείς να αμφισβητείς;

Στην εβραική γλώσσα λοιπόν η λέξη για το "συγγνενόμεθα" η οποία είναι το "yada" που σημαίνει γνωρίζω συναντάται και με την σεξουαλική εννοια

επίσης στα ελληνικά το γνωρίζω κάποιον/κάποιασημαίνει και έρχομαι σε συνουσία με καποιον/καποια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Saturn την 16 Φεβ 2024, 19:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

AlienWay έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:03 Οχι, αλλά το βρίσκω πολύ λογικό να μετέφρασε κάποιος το "συγγενόμεθα" με αυτό τον τρόπο. Το άλλο, απαιτεί λίγο φαντασία.
ρε φιλε τι σημασία εχει τι ελεγαν για τα γομορα; Χριστιανοί ειμαστε; Σαν να λες οτι μας ενοχλει τι εκανε η νδ γιατι ειμαστε δεξιοι, κουλαμαρες.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Saturn έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:06
δηλαδή από τα υπόλοιπα του κειμένου που σου παραθέσαμε κι εγώ κι ο Ο.Ι. εξακολουθείς να αμφισβητείς;

Στην εβραική γλώσσα λοιπόν η λέξη για το "συγγνενόμεθα" η οποία είναι το "yada" που σημαίνει γνωρίζω συναντάται και με την σεξουαλική εννοια

επίσης στα ελληνικά το γνωρίζω κάποιον/κάποιασημαίνει και έρχομαι σε συνουσία με καποιον/καποια
Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ το μεταφράζω κι εγώ. Να τους γνωρίσουμε, αλλά ειπωμένο ειρωνικά με σκοπό να τους βλάψουν. Τεσπα, αφού η εκκλησία το μεταφράζει έτσι, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlienWay την 16 Φεβ 2024, 19:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
O I
Phorum.gr user: Ο.Ι.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από O I »

AlienWay έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:01
AlienWay έγραψε: 16 Φεβ 2024, 18:34

Παρακολούθησε όμως όλη τη συνομιλία.

Αρχικά επικαλούμαι το κείμενο από το λευιτικό το οποίο μάλιστα είχαν βάλει και σε πανό οι αντίθετοι με το νομοσχέδιο. Αυτό αναφέρεται σε συναινετικό σεξ μεταξύ αντρών (που το αποκαλεί αμαρτία), όμως περιλαμβάνει πολλούς άλλους κανόνες οι οποίοι σήμερα δεν τηρούνται.

Ο Σατουρν ισχυρίζεται ότι το κείμενο είναι της Παλαιάς Διαθήκης, απευθύνεται σε εβραίους και δεν έχει αξία με βάση την ορθόδοξη παράδοση.

Του λέω να μου φέρει άλλο κείμενο που κατά τη γνώμη του έχει αξία με βάση την ορθόδοξη παράδοση.

Μου φέρνει ένα που μιλά για βιασμό αντρών από άντρες, το οποίο ανήκει επίσης στη Παλαιά Διαθήκη, αλλά πρέπει να θεωρήσουμε (με βάση τη λογική του Saturn) ότι δεν απευθύνεται σε εβραίους.

Εσύ επειδή είσαι σοβαρός συνομιλητής και έχεις μελετήσει σαφώς περισσότερο τα Ιερά Κείμενα, μπορεί να φέρεις στη συζήτηση και άλλες πηγές.

Η νούμερο ένα πάντως πηγή στην οποία βασίζονται οι θέσεις των συνανθρώπων μας, είναι ένα κείμενο που περιέχει ένα σωρό άλλους κανόνες που δεν τηρούνται στις μέρες μας.

Αυτά.
Και ο πολιτικός νόμος έχει "κανόνες" που δεν τηρούνται από όλους αλλά έχουν ισχύ. Τα ηθικά του εβραϊκού νόμου ή των Σοδόμων, αναπαράγονται και στην Καινή:
Ιου. 1,7
και
Α Κορ. 6,9
οὔτε ἀρσενοκοῖται
Α Κορ. 6,10

Ο Παύλος ουσιαστικά επαναλαμβάνει αυτό που λέει η Παλαιά και ξέρω ότι σε αυτό και σε πολλά άλλα ζητήματα είχε πολύ αυστηρές θέσεις.

Μιας και το έφερες στη συζήτηση, μπορούμε να βγάλουμε το ΛΟΓΙΚΟ συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένες απόψεις από την Παλαιά έχουν μεγαλύτερη ισχύ γιατί επαναλαμβάνονται από τον Παύλο στην Καινή.

Προσπαθώ να δώσω μια ερμηνεία που να εδράζεται στη λογική και όχι στο τι λέει ο ένας και ο άλλος.
Βάση των κειμένων που σχολιάζεις, η λογική εδράζεται στην αντίθεση, είτε της Παλαιάς, είτε της Καινής σε σχέση με την ομοφυλοφιλία. Το "ἵνα συγγενώμεθα αὐτοῖς" βάση του κειμένου και των συμφραζομένων εκεί, σημαίνει να συνουσιαστούν με τους άνδρες αυτούς. Να τους γ@μήσουν και στην ουσία, να τους βιάσουν.
Η μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, είναι το μεγάλο κενό που θα πέσουμε μέσα.
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Otto Weininger έγραψε: 16 Φεβ 2024, 18:53
Nostalgia έγραψε: 16 Φεβ 2024, 18:49
Otto Weininger έγραψε: 16 Φεβ 2024, 18:43

αυτή θα είναι η αντιπολίτευσή σου; θα πηγαίνεις στις ευρωεκλογές να πετάς δονητές στον κόσμο;
Καλα να σε ρωτησω στα σοβαρα. Αφου δεν θα ξεχαστει τι θα κανεις δηλαδη;
στις ευρωεκλογές θα επιλέξω πιο σωστά αυτή τη φορά. Όχι ότι έκαναν κάτι λάθος όσοι ψήφισα αλλά δεν έκαναν και κάτι πλην των 2 γυναικών μας.

Από κει και πέρα εμείς τα λύνουμε στις τοπικές και στα συνέδρια. Όπως μπορούμε. Όχι αγκαλια με τους ζαίους
Ναι ξερω πως λυνονται στις τοπικες και στα συνεδρια, εχω περασει και απο τα δυο και οι 2 περιπτωσεις ειναι μονοδρομες και οχι αμφιδρομες οπως θα επρεπε, δηλαδη απο πανω προς κατω, προσπαθουν μονο να περασουν την γραμμη του αρχηγου, οποιδηποτε αντιθετη αποψη, δεν ανεβαινει ποτε προς την ηγεσια, την κοβουν οι παραγονταραιοι για να ειναι αρεστοι. Τα κομματα στην Ελλαδα ειναι προεδροκεντρικα, οποιος προεδρος ειναι πανω κανει οτι του γουσταρει και οι υπολοιποι βαρανε παλαμακια.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Saturn

AlienWay έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:11
Saturn έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:06

Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ το μεταφράζω κι εγώ. Να τους γνωρίσουμε, αλλά ειπωμένο ειρωνικά με σκοπό να τους βλάψουν. Τεσπα, αφού η εκκλησία το μεταφράζει έτσι, εμένα δεν μου πέφτει λόγος.
Δεν το ερμηνεύει η Εκκλησία, εξάγεται ως οφθαλμοφανές γεγονός
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

O I έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:04
Polaris3 έγραψε: 16 Φεβ 2024, 18:50 Η θρησκεία δεν έχει κάποιο λόγο να ανακατεύεται στη ζωή άλλων ανθρώπων και ειδικά στις ζωές όσων είναι άθεοι. Μου είναι εντελώς αδιάφορο τι λέει το κάθε μυθολογικό βιβλίο που γράφτηκε πριν από 2,5 χιλιάδες χρόνια από αγράμματους χωρικούς.

Δεν θα καθορίσει την ζωή μας/μου κάποιες φανταστικές ιδέες, είτε είναι η θρησκεία είτε η άγνοια και η ομοφοβία.
Κι όμως, όσοι - τουλάχιστο - ΝΔκράτες βουλευτές το ψήφισαν, λένε ότι είναι (αν όχι υπερ) Ορθόδοξοι Χριστιανοί :102:
Τα παράπονα στο σύνταγμα.
Πως γίνεται να είμαστε στο 2024 και κάποιοι ακόμα να πιστεύουν στον Σατανά και στους Αγίους, μόνο ένας θεός ξέρει (λολ)
Οι πραγματικά χριστιανόπληκτοι είναι οι της νίκης. Αυτοί παίζει όντως να είναι χριστιανοί. Οι υπόλοιπα απλά το δηλώνουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Polaris3 την 16 Φεβ 2024, 19:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

O I έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:12
Ιου. 1,7
και
Α Κορ. 6,9
οὔτε ἀρσενοκοῖται
Α Κορ. 6,10

Ο Παύλος ουσιαστικά επαναλαμβάνει αυτό που λέει η Παλαιά και ξέρω ότι σε αυτό και σε πολλά άλλα ζητήματα είχε πολύ αυστηρές θέσεις.

Μιας και το έφερες στη συζήτηση, μπορούμε να βγάλουμε το ΛΟΓΙΚΟ συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένες απόψεις από την Παλαιά έχουν μεγαλύτερη ισχύ γιατί επαναλαμβάνονται από τον Παύλο στην Καινή.

Προσπαθώ να δώσω μια ερμηνεία που να εδράζεται στη λογική και όχι στο τι λέει ο ένας και ο άλλος.
Βάση των κειμένων που σχολιάζεις, η λογική εδράζεται στην αντίθεση, είτε της Παλαιάς, είτε της Καινής σε σχέση με την ομοφυλοφιλία. Το "ἵνα συγγενώμεθα αὐτοῖς" βάση του κειμένου και των συμφραζομένων εκεί, σημαίνει να συνουσιαστούν με τους άνδρες αυτούς. Να τους γ@μήσουν και στην ουσία, να τους βιάσουν.
Δεν ξέρω, το να πάνε να του πούνε "φέρε τους έξω να τους γαμήκουμε" θυμίζει λίγο τις φάρσες του Φουσέκη. Τέσπα. Θα το δεχτώ.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Saturn

AlienWay έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:13

Δεν ξέρω, το να πάνε να του πούνε "φέρε τους έξω να τους γαμήκουμε" θυμίζει λίγο τις φάρσες του Φουσέκη. Τέσπα. Θα το δεχτώ.
δεν έχεις δει χομο σε οίστρο! :smt005: :P :P :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Saturn την 16 Φεβ 2024, 19:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Saturn έγραψε: 16 Φεβ 2024, 17:40
Aitwlos έγραψε: 16 Φεβ 2024, 17:39
Saturn έγραψε: 16 Φεβ 2024, 16:50

δεν καταλαβαίνεις οτι ο αφορισμός ειναι η επικύρωση αυτής της πράξης
Είπα απο την αρχή ότι είναι άθεος. Οπότε κατάρες, αφορισμοί και λοιπές μαλακίες δεν με πιάνουν
εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις
αφορισμός σημαίνει ντεφακτο έξωση από κάθε ναο
Ναι. Ισχύει. Ο πρώην τράγος που είχαν στο Αιγαίο νομίζω πέρα από το να μας τρυπήσουν τα στομάχια σε όσους δεν νηστευαμε, είχε αγορασει Μητσοτάκη και Κεραμεως. Μια χαρά μπαίνουν σε ναούς νομίζω
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
Saturn

Aitwlos έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:16
Aitwlos έγραψε: 16 Φεβ 2024, 17:39

Είπα απο την αρχή ότι είναι άθεος. Οπότε κατάρες, αφορισμοί και λοιπές μαλακίες δεν με πιάνουν
Ναι. Ισχύει. Ο πρώην τράγος που είχαν στο Αιγαίο νομίζω πέρα από το να μας τρυπήσουν τα στομάχια σε όσους δεν νηστευαμε, είχε αγορασει Μητσοτάκη και Κεραμεως. Μια χαρά μπαίνουν σε ναούς νομίζω
μάθε να σέβεσαι σε παρακαλώ
τουλάχιστον τους συνομιλητές σου
ανάγωγε
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Saturn έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:17
Aitwlos έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:16

μάθε να σέβεσαι σε παρακαλώ
τουλάχιστον τους συνομιλητές σου
ανάγωγε

Μα το άλλον είπα τραγο. Που θεωρείς δεν σε σεβάστηκα;
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Saturn έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:16
AlienWay έγραψε: 16 Φεβ 2024, 19:13
δεν έχεις δει χομο σε οίστρο! :smt005: :P :P :P
Εχω δει, πίστεψέ με. Αλλά έχω δει και χωρίς οίστρο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”