Cecily Anne έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:06Ούτε εγώ θα πήγαινα πλέον και έχω περάσει από τα 800 πρώτο μισθό. Να πάνε να γαμηθουν. Θα βρουν κάνα νέο που πουλάει μούρη ή έχει μέσο ή θέλει να χαλάει το μισό μισθό βενζίνη ή μένει σε κάνα τριγύρω χωριό σε δικό του σπίτι και τσεπώνει όλο το μισθό, πράγμα που θα ήταν και το ιδανικό.stergiosbik έγραψε: 30 Σεπ 2024, 10:5140 χρονων χημικος μηχανικος με 15 χρονια στην πλατη σε ποιοτικο ελεγχο και μετεπειτα διευθυντης τμηματος σε πολυ μεγαλη βιομηχανια,μεταπτυχιακο,ξενες γλωσσες.
Ξυπνα λεμε.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αεργία στην Ελλάδα
-
stergiosbik
Re: Αεργία στην Ελλάδα
-
Machine ghost
Το λιγώτερο που μπορώ να πω είναι πως ο μεκανίκος δεν ξέρει από πιάτσα.stergiosbik έγραψε: 30 Σεπ 2024, 10:43Αποφοιτος Πολυτεχνειου χωρις προΰπηρεσια καπου εκει παιζει.8-9 κατοσταρικα και πιπα κωλο εμπλοκη.Chilloutbuddy έγραψε: 25 Σεπ 2024, 01:12Εγώ σου λέω κατευθείαν απο πανεπιστήμιο χωρίς προυπηρεσία. Είναι κάπου 900, τώρα μίλαγα με άτομο που πήγε για συνέντευξη.Green Dragon έγραψε: 24 Σεπ 2024, 17:31
Τώρα που το κοίταξα στο link που έβαλε κάποιος λέει 1100 καθαρά για junior consultant.
Προσφατα γνωστος μου χημικος μηχανικος θελησε να παει στην 3Ε που ζητουσε product manager για τον εργοστασιο στο Σχηματαρι.
Ενω σωρο προΰποθεσεις ειχε,προΰπηρεσια,μεταπτυχιακα κλπ τα οποια πληρουσε.
Αμοιβη 1700 μικτα,9-5 το ωραριο πενθημερο και 14,5 μισθοι (δινουν και επιπλεον μισο μισθο).
Φυσικα δεν πηγε.
Ψιλά γράμματα, ο έλεγχος ποιότητας εκεί παίζει και μάλιστα ο μεκανίκος είναι overqualified αρνητικά.
Ο ποιοτικός έλεγχος τώρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό και ακριβοπληρωμένο.
Χασκογελάνε τα δάσα.
-
stergiosbik
Ναι οκ.Machine ghost έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:10Το λιγώτερο που μπορώ να πω είναι πως ο μεκανίκος δεν ξέρει από πιάτσα.stergiosbik έγραψε: 30 Σεπ 2024, 10:43Αποφοιτος Πολυτεχνειου χωρις προΰπηρεσια καπου εκει παιζει.8-9 κατοσταρικα και πιπα κωλο εμπλοκη.Chilloutbuddy έγραψε: 25 Σεπ 2024, 01:12
Εγώ σου λέω κατευθείαν απο πανεπιστήμιο χωρίς προυπηρεσία. Είναι κάπου 900, τώρα μίλαγα με άτομο που πήγε για συνέντευξη.
Προσφατα γνωστος μου χημικος μηχανικος θελησε να παει στην 3Ε που ζητουσε product manager για τον εργοστασιο στο Σχηματαρι.
Ενω σωρο προΰποθεσεις ειχε,προΰπηρεσια,μεταπτυχιακα κλπ τα οποια πληρουσε.
Αμοιβη 1700 μικτα,9-5 το ωραριο πενθημερο και 14,5 μισθοι (δινουν και επιπλεον μισο μισθο).
Φυσικα δεν πηγε.
Ψιλά γράμματα, ο έλεγχος ποιότητας εκεί παίζει και μάλιστα ο μεκανίκος είναι overqualified αρνητικά.
Ο ποιοτικός έλεγχος τώρα είναι κάτι τελείως διαφορετικό και ακριβοπληρωμένο.
Σας τρολάρει.stergiosbik έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:091700 λέμε,δεν ξέρεις να διαβάζεις;talaipwros έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:051900 *14,5/12 = 1570, πρωτος μισθος.stergiosbik έγραψε: 30 Σεπ 2024, 14:58
Ποιο διχιλιαρο βρε άνθρωπε;
Ούτε 1300 δεν βγαίνανε καθαρά.
Που να πας με 1300 καθαρά να ζήσεις στην Αθήνα;
Στην τριετια θα ηταν διχιλιαρο
και ναι , με 1570 ζεις, συγγνωμη δηλαδη
Αλλά και αυτό το ποσό που λες να ήταν,και άλλα τόσα να έπαιρνε η γυναίκα του,στην Αθήνα δεν ζεις με ενοίκια,καθημερινή μετακίνηση στο Σχηματάρι για την δουλειά και γυναίκα να κρατήσει τα παιδιά γιατί θα σχολανε αργά.
Καλές οι θεωρίες σου αλλά πεστες άλλου,σε τίποτα Ζουλού που δεν έχουν επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.
Κάνει δηλαδή αυτά που έκανε ο ΑΙΝΕΙΑΝ πριν 15χρόνια.
Απλά για κάποιο λόγο το κάνει εντελώς άκομψα και σε θέμα που οκ καλό το τρολάρισμα αλλά θελει ένα μετρο.
Α και 1700 μεικτά είναι κάπου στα 1100 καθαρά πλέον.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Cecily Anne
Μια φορά πήγα σε συνέντευξη στον Ασπρόπυργο. Μου λέει η κιουρία «μα γιατί θέλετε να αλλάξετε εταιρία». Της απάντησα ειλικρινά «γιατί μένω Πειραιά, είστε κοντά μου και θα σταματήσω να τρώω όλα μου τα λεφτά σε βενζίνες και όλη μου την μέρα στο δρόμο».
Η κυρία ξίνισε όσο τίποτα και εννοείται ενημέρωσε τον τότε μάνατζερ μου ότι είχα πάει για συνέντευξη. Και εννοείται με έκοψε στον τρίτο γύρο.
Ηθικό δίδαγμα. Είμαι γρουσούζα, γιατί την καταράστηκα, και έξι μήνες μετά ήταν στα εργοστάσια που πλημμύρισαν το δίχως αύριο.
Η κυρία ξίνισε όσο τίποτα και εννοείται ενημέρωσε τον τότε μάνατζερ μου ότι είχα πάει για συνέντευξη. Και εννοείται με έκοψε στον τρίτο γύρο.
Ηθικό δίδαγμα. Είμαι γρουσούζα, γιατί την καταράστηκα, και έξι μήνες μετά ήταν στα εργοστάσια που πλημμύρισαν το δίχως αύριο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
stergiosbik
Κοινώς γαϊδουρι με λίγα λόγια.Ερμής έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:14Σας τρολάρει.stergiosbik έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:091700 λέμε,δεν ξέρεις να διαβάζεις;talaipwros έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:05
1900 *14,5/12 = 1570, πρωτος μισθος.
Αλλά και αυτό το ποσό που λες να ήταν,και άλλα τόσα να έπαιρνε η γυναίκα του,στην Αθήνα δεν ζεις με ενοίκια,καθημερινή μετακίνηση στο Σχηματάρι για την δουλειά και γυναίκα να κρατήσει τα παιδιά γιατί θα σχολανε αργά.
Καλές οι θεωρίες σου αλλά πεστες άλλου,σε τίποτα Ζουλού που δεν έχουν επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.
Απλά για κάποιο λόγο το κάνει εντελώς άκομψα και σε θέμα που οκ καλό το τρολάρισμα αλλά θελει ένα μετρο.
- Cecily Anne
Δεν τρολλαρει απλά νομίζει ότι έχουμε φτηνή καθημερινότητα. Για να αντιληφθείς ότι η ζωή είναι ακριβή πρέπει να μείνεις ένα μήνα γεμάτο, να πας σούπερ μάρκετ, να κάψεις λίγο ερκοντισιον και τέτοια.Ερμής έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:14Σας τρολάρει.stergiosbik έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:091700 λέμε,δεν ξέρεις να διαβάζεις;talaipwros έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:05
1900 *14,5/12 = 1570, πρωτος μισθος.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Cecily Anne
Βασικά μην πάτε μακριά. Μπορεις να μενεισ Ελλάδα και να μην έχεις ιδέα για το κόστος ζωής. Η αδερφή μου δεν έχει αγοράσει μια φορά στη ζωή της ψάρι, λάδι, φρούτα, λαχανικά τα δίνει ο πατέρας μου. Ε νομίζει ότι εγώ είμαι σπατάλη, όταν της εξηγώ ποσό κοστίζουν αυτά στο σούπερ μάρκετ.
Ποιος ξέρει. Αν πάλι όλα πληρώνονται αυτόματα χωρίς να κουνήσεις τα χέρια σου, δε καταλαβαίνεις έτσι και αλλιώς αν κάτι είναι ακριβό ή όχι.Cecily Anne έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:20Δεν τρολλαρει απλά νομίζει ότι έχουμε φτηνή καθημερινότητα. Για να αντιληφθείς ότι η ζωή είναι ακριβή πρέπει να μείνεις ένα μήνα γεμάτο, να πας σούπερ μάρκετ, να κάψεις λίγο ερκοντισιον και τέτοια.Ερμής έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:14Σας τρολάρει.stergiosbik έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:09
1700 λέμε,δεν ξέρεις να διαβάζεις;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
talaipwros
1700 μεικτα ειναι 1277 καθαραCecily Anne έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:20Δεν τρολλαρει απλά νομίζει ότι έχουμε φτηνή καθημερινότητα. Για να αντιληφθείς ότι η ζωή είναι ακριβή πρέπει να μείνεις ένα μήνα γεμάτο, να πας σούπερ μάρκετ, να κάψεις λίγο ερκοντισιον και τέτοια.Ερμής έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:14Σας τρολάρει.stergiosbik έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:09
1700 λέμε,δεν ξέρεις να διαβάζεις;
https://aftertax.gr/
μιλησε για 14μιση μισθους, καντε τις πραξεις
Μιλαμε για πρωτο μισθο εντωμεταξυ
ειπαμε εχω τρεις χημικους μηχανικους συγγενεις και φιλους σε τετοιες δουλειες, οι μισθοι ειναι απο δυομιση μεχρι 4μιση αναλογως του seniority + bonus
τες πα, ειπαμε, 1500 + bonus ειναι λιγα για την Αθηνα για πρωτο μισθο
οκ, fair enough
-
stergiosbik
Μαγκιά του αν ισχύουν όσα ισχυρίζεται,και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω,ότι απέκτησε στην αλλοδαπή.
Κόπιασε,έκανε το μεγάλο βήμα για έξω και μπράβο του.
Είναι προκλητικός όμως πια με τους συμπατριώτες του.
Κόπιασε,έκανε το μεγάλο βήμα για έξω και μπράβο του.
Είναι προκλητικός όμως πια με τους συμπατριώτες του.
-
Machine ghost
Με πρόλαβες χιλιοτρακοσάρι καθαρά και οδοιπορικά και μέρισμα μπόνους παίζει ανάλογα την κρίση.talaipwros έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:251700 μεικτα ειναι 1277 καθαραCecily Anne έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:20Δεν τρολλαρει απλά νομίζει ότι έχουμε φτηνή καθημερινότητα. Για να αντιληφθείς ότι η ζωή είναι ακριβή πρέπει να μείνεις ένα μήνα γεμάτο, να πας σούπερ μάρκετ, να κάψεις λίγο ερκοντισιον και τέτοια.Ερμής έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:14
Σας τρολάρει.
ειπαμε εχω τρεις χημικους μηχανικους συγγενεις και φιλους σε τετοιες δουλειες, οι μισθοι ειναι απο δυομιση μεχρι 4μιση αναλογως του seniority + bonus
οκ, fair enough
Εκεί και λιγότερα είναι οι δεκαετείς μεκανίκος.
Οι κολωπετσωμενοι έχουν και “σαββατιάτικο» sabbatical αλλά της κοντής ψωλής οι τρίχες της φταίνε.
Χασκογελάνε τα δάσα.
-
stergiosbik
Πίπες για πολλοστή φορά.talaipwros έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:251700 μεικτα ειναι 1277 καθαραCecily Anne έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:20Δεν τρολλαρει απλά νομίζει ότι έχουμε φτηνή καθημερινότητα. Για να αντιληφθείς ότι η ζωή είναι ακριβή πρέπει να μείνεις ένα μήνα γεμάτο, να πας σούπερ μάρκετ, να κάψεις λίγο ερκοντισιον και τέτοια.Ερμής έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:14
Σας τρολάρει.
οκ, fair enough
Έλα από δω να μιλήσεις με μηχανικούς να δεις τι παίζει.
Επίσης ΔΕΝ είπα πουθενά ότι θα ήταν ο πρώτος μισθός.
Υπάρχει μπόλικη εργασιακή εμπειρία και προσόντα.
ΥΓ
Επίσης,ετσι για την ιστορία,εγώ ήμουν αυτός που μεσολάβησε για την θέση,μίλησα προσωπικά με τον διευθυντή του εργοστασίου για να πάρω τις πληροφορίες (μισθός,ωράρια κλπ) μιας και πολύ δικός μου άνθρωπος είναι σε διευθυντική θέση στην 3Ε Ελλάδας και με έφερε σε επαφή μαζί του.
Αν το αποφάσιζε ο δικός μου να πάει,η θέση ήταν εξασφαλισμένη.
Μόλις άκουσε όμως αυτά που του είπα,απλά γέλασε.
Υπολόγιζε σε κάνα 2,5αρι τουλάχιστον καθαρά για να μπορέσει να κατέβει Αθήνα.
Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει,αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα.
- Cecily Anne
Λες πρώτο μισθό λες και μας δίνουν αυξήσεις. Αυτό θα υπογράψει με αυτό θα μείνει. Από εκεί και πέρα ξαναλέω ότι έδωσες θέσει μάνατζερ και όχι οφισερ. Είναι κακά λεφτά δεδομένων περιοχής, θέσης κλπ. Προσωπικά δε θα σηκωνόμουν καν από το κρεβάτι. Σερβιτόρα με 700 θα τσεπώνει στην πράξη περισσότερα από αυτόν. Ο μόνος τρόπος να του μείνει τίποτα είναι να μένει σε κάνα χωριό εκεί γύρω σε ιδιόκτητο οίκημα. Θα γλιτώσει και το δίωρο στην εθνική.talaipwros έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:251700 μεικτα ειναι 1277 καθαραCecily Anne έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:20Δεν τρολλαρει απλά νομίζει ότι έχουμε φτηνή καθημερινότητα. Για να αντιληφθείς ότι η ζωή είναι ακριβή πρέπει να μείνεις ένα μήνα γεμάτο, να πας σούπερ μάρκετ, να κάψεις λίγο ερκοντισιον και τέτοια.Ερμής έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:14
Σας τρολάρει.
οκ, fair enough
- Cecily Anne
Δεν ισχύει τίποτα από αυτά.Machine ghost έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:31Με πρόλαβες χιλιοτρακοσάρι καθαρά και οδοιπορικά και μέρισμα μπόνους παίζει ανάλογα την κρίση.talaipwros έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:251700 μεικτα ειναι 1277 καθαραCecily Anne έγραψε: 30 Σεπ 2024, 15:20
Δεν τρολλαρει απλά νομίζει ότι έχουμε φτηνή καθημερινότητα. Για να αντιληφθείς ότι η ζωή είναι ακριβή πρέπει να μείνεις ένα μήνα γεμάτο, να πας σούπερ μάρκετ, να κάψεις λίγο ερκοντισιον και τέτοια.
οκ, fair enough
Εκεί και λιγότερα είναι οι δεκαετείς μεκανίκος.
Οι κολωπετσωμενοι έχουν και “σαββατιάτικο» sabbatical αλλά της κοντής ψωλής οι τρίχες της φταίνε.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 529 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
-
- 157 Απαντήσεις