Είναι ένα γλυκό που έχει καταφέρει να είναι τελείως ξερό ενώ είναι πρακτικά λίπος και αυτή η άχνη είναι σε τέτοια ποσότητα που βήχεις 2 ώρες μετά από κάθε κουραμπιέ και πρέπει να πλύνεις αμέσως τα δόντια σου γιατί σχηματίζει ένα κολλώδες γλιτσαριό στην στοματική σου κοιλότητα που κάθεται στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό των παρειών.vantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 00:20 Πώς την παλεύουν με αυτή την ξερή συμπυκνωμένη βουτυριλα με ζαχαριλα, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Είναι θεόξερος ο κουραμπιές, δεν κατεβαίνει με τίποτα. Αν φας 2-3 στη σειρά σου κάθονται στο λαιμό σαν να έχεις φάει χώμα.
Σαφώς λεβελ ανώτερα τα μελομακάρονα. Τα οποία με μέτρο μπορούν να συμπεριληφθούν και σε φιτνες διατροφή.
Οι κουραμπιέδες είναι μπαμ απαγορευτικό.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
- hellegennes
- Δημοσιεύσεις: 45100
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- vantono
- Δημοσιεύσεις: 29074
- Εγγραφή: 14 Απρ 2018, 13:22
- Phorum.gr user: vantono
- Τοποθεσία: κεντρικά γραφεία George Soros
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Με ρέγουλα μωρέ.enterprise-psi έγραψε: 05 Δεκ 2023, 12:06 Τα γαμαω τα μελομακάρονα, έχω πάρει ήδη τρία κιλά , βάρος όχι μελομακάρονα![]()
Το κολπο/hack για να μην το παρακάνεις, ειναι να τα βγαζεις σε ενα πιατο (να μην τα τσιμπας απο τη συσκευασια/ταψί) και να πινεις απο μισό έως ενα ποτηρι νερο ανάμεσά τους. Με το που τελειωνεις το ενα δηλαδη, και πας να ξεκινησεις το αλλο.
Μπορεί να εχεις βγαλει 4-5 στο πιατο στην αρχη, και εν τέλει να μπορεσεις να φας μονο τα 3.
- hellegennes
- Δημοσιεύσεις: 45100
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Καταρχήν πότε πρόλαβες, ρε άθλιε; Πες μου ότι ξεκινάς να τρως από τον Νοέμβριο.enterprise-psi έγραψε: 05 Δεκ 2023, 12:06 Τα γαμαω τα μελομακάρονα, έχω πάρει ήδη τρία κιλά , βάρος όχι μελομακάρονα![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- George_V
- Δημοσιεύσεις: 34329
- Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
- Phorum.gr user: George_V
- Τοποθεσία: Kαλαμαι
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Αν αγοράζει κάθε μέρα από 3 κιλά μελομακάρονα και τα κατεβάζει κάτι γίνεται.hellegennes έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:54Καταρχήν πότε πρόλαβες, ρε άθλιε; Πες μου ότι ξεκινάς να τρως από τον Νοέμβριο.enterprise-psi έγραψε: 05 Δεκ 2023, 12:06 Τα γαμαω τα μελομακάρονα, έχω πάρει ήδη τρία κιλά , βάρος όχι μελομακάρονα![]()
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
- vantono
- Δημοσιεύσεις: 29074
- Εγγραφή: 14 Απρ 2018, 13:22
- Phorum.gr user: vantono
- Τοποθεσία: κεντρικά γραφεία George Soros
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Με ανατριχιάζει απιστευτα αυτη η άχνη, και ειναι και ενας απο τους λογους που δεν μπορω τον κουραμπιέ.hellegennes έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:51Είναι ένα γλυκό που έχει καταφέρει να είναι τελείως ξερό ενώ είναι πρακτικά λίπος και αυτή η άχνη είναι σε τέτοια ποσότητα που βήχεις 2 ώρες μετά από κάθε κουραμπιέ και πρέπει να πλύνεις αμέσως τα δόντια σου γιατί σχηματίζει ένα κολλώδες γλιτσαριό στην στοματική σου κοιλότητα που κάθεται στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό των παρειών.vantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 00:20 Πώς την παλεύουν με αυτή την ξερή συμπυκνωμένη βουτυριλα με ζαχαριλα, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Είναι θεόξερος ο κουραμπιές, δεν κατεβαίνει με τίποτα. Αν φας 2-3 στη σειρά σου κάθονται στο λαιμό σαν να έχεις φάει χώμα.
Σαφώς λεβελ ανώτερα τα μελομακάρονα. Τα οποία με μέτρο μπορούν να συμπεριληφθούν και σε φιτνες διατροφή.
Οι κουραμπιέδες είναι μπαμ απαγορευτικό.
Το ιδιο και η μανα μου, με τη διαφορά οτι αυτής της αρεσουν οι κουραμπιέδες.
Αυτο που λες ειναι οντως τρομερά παράδοξο κατόρθωμα. Το να ειναι τίγκα στα λίπη, τις ζαχαρες και τα βούτυρα, και πρακτικά να βγαινει μια ξεραΐλα που σε πνιγει, αντί να κατεβαίνει τελείως λιπαντικό.
Σίγουρα παίζει ρόλο το ψησιμο του κουραμπιέ σε αυτο, αλλα και ο πιο μαλακός κουραμπιές που εχω δοκιμασει στη ζωή μου (και πιο ωραιος), πάλι στο ιδιο λεβελ με το μεσο κουραμπιέ ηταν, αντε λιγο πιο νόστιμος.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 13233
- Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 07:29
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Τοποθεσία: Sector 001
- Επικοινωνία:
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Από τα γενέθλια μου είχε στα μαγαζιά, τι φταίω εγώ;hellegennes έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:54Καταρχήν πότε πρόλαβες, ρε άθλιε; Πες μου ότι ξεκινάς να τρως από τον Νοέμβριο.enterprise-psi έγραψε: 05 Δεκ 2023, 12:06 Τα γαμαω τα μελομακάρονα, έχω πάρει ήδη τρία κιλά , βάρος όχι μελομακάρονα![]()
Στην δουλειά μου φέρνουν οι καριόλες , περηφανεύονται για τα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς τους. 10 έφαγα σήμερα
Όχι το έκοψα τώραGeorge_V έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:58Αν αγοράζει κάθε μέρα από 3 κιλά μελομακάρονα και τα κατεβάζει κάτι γίνεται.hellegennes έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:54Καταρχήν πότε πρόλαβες, ρε άθλιε; Πες μου ότι ξεκινάς να τρως από τον Νοέμβριο.enterprise-psi έγραψε: 05 Δεκ 2023, 12:06 Τα γαμαω τα μελομακάρονα, έχω πάρει ήδη τρία κιλά , βάρος όχι μελομακάρονα![]()
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
- dna replication
- Δημοσιεύσεις: 34816
- Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
- Phorum.gr user: dna
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
vantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:30
Αλλα ακομα και στη χειροτερη του μορφη του μελομακάρονο, πιο λάσπη απο τον κουραμπιέ παντως, οταν αυτος λιώνει στο στομα σου και ενώνεται με το σάλιο και σου γδέρνει το λαιμο για να κατέβει, δεν νομιζω.
αυτό που περιγράφεις που κολάει στο λαιμό είναι μαργαρίνη ή ορυκτέλαιο με αρκετές χιλιάδες χιλιόμετραvantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:59 Με ανατριχιάζει απιστευτα αυτη η άχνη, και ειναι και ενας απο τους λογους που δεν μπορω τον κουραμπιέ.
Το ιδιο και η μανα μου, με τη διαφορά οτι αυτής της αρεσουν οι κουραμπιέδες.Και κάθε φορά που θελει να φάει εναν, ή κανει -το ακομα πιο ανατριχιαστικό- να τους ξεπλύνει με νερο και να τους φάει, ή οταν τους φτιαχνει η ιδια, βαζει μερικους στην ακρη για αυτην χωρίς άχνη. Σκετους.
Αυτο που λες ειναι οντως τρομερά παράδοξο κατόρθωμα. Το να ειναι τίγκα στα λίπη, τις ζαχαρες και τα βούτυρα, και πρακτικά να βγαινει μια ξεραΐλα που σε πνιγει, αντί να κατεβαίνει τελείως λιπαντικό.
Σίγουρα παίζει ρόλο το ψησιμο του κουραμπιέ σε αυτο, αλλα και ο πιο μαλακός κουραμπιές που εχω δοκιμασει στη ζωή μου (και πιο ωραιος), πάλι στο ιδιο λεβελ με το μεσο κουραμπιέ ηταν, αντε λιγο πιο νόστιμος.
με καλό γνησιο βούτυρο δεν κολάει, γλυστραει απαλά και ενώνεται θεσπέσια με τα πεπτικά υγρά
το ιδιοChilloutbuddy έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:46 Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 05 Δεκ 2023, 18:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- dna replication
- Δημοσιεύσεις: 34816
- Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
- Phorum.gr user: dna
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
φοινίκια γεμιστά = ισλίIsildur έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:48 Για μένα πάντα τα μελομακάρονα ήταν στο στυλ "ε, ας φάω κι ένα για το καλό". Έχω φάει και φανταστικά μελομακάρονα, είτε της συζύγου είτε άλλων (σπιτικά ή αγοραστά), απλά επειδή μεγάλωσα σε σπίτι που τα βασικά τέτοιου είδους χριστουγεννιάτικα γλυκά ήταν το φοινίκι και ο μπακλαβάς, τα μελομακάρονα τα έβαζα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Η μάνα μου έκανε φοινίκια με συνταγή από τη μάνα της (Βιζύη), γεμιστά με σπασμένο καρύδι, βούτυρο κλπ κι όχι πασπαλισμένο από πάνω όπως στα μελομακάρονα.
Στους κουραμπιέδες όμως, η γυναίκα μου είναι εξπέρ, πολύ καλύτερη κι από τη μάνα μου ακόμα που είχε φήμη για όλα αυτά τα γλυκά.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 21234
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Mε αγνό γνήσιο βούτυρο βρωμοκοπανε.dna replication έγραψε: 05 Δεκ 2023, 18:00vantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:30
Αλλα ακομα και στη χειροτερη του μορφη του μελομακάρονο, πιο λάσπη απο τον κουραμπιέ παντως, οταν αυτος λιώνει στο στομα σου και ενώνεται με το σάλιο και σου γδέρνει το λαιμο για να κατέβει, δεν νομιζω.αυτό που περιγράφεις που κολάει στο λαιμό είναι μαργαρίνη ή ορυκτέλαιο με αρκετές χιλιάδες χιλιόμετραvantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:59 Με ανατριχιάζει απιστευτα αυτη η άχνη, και ειναι και ενας απο τους λογους που δεν μπορω τον κουραμπιέ.
Το ιδιο και η μανα μου, με τη διαφορά οτι αυτής της αρεσουν οι κουραμπιέδες.Και κάθε φορά που θελει να φάει εναν, ή κανει -το ακομα πιο ανατριχιαστικό- να τους ξεπλύνει με νερο και να τους φάει, ή οταν τους φτιαχνει η ιδια, βαζει μερικους στην ακρη για αυτην χωρίς άχνη. Σκετους.
Αυτο που λες ειναι οντως τρομερά παράδοξο κατόρθωμα. Το να ειναι τίγκα στα λίπη, τις ζαχαρες και τα βούτυρα, και πρακτικά να βγαινει μια ξεραΐλα που σε πνιγει, αντί να κατεβαίνει τελείως λιπαντικό.
Σίγουρα παίζει ρόλο το ψησιμο του κουραμπιέ σε αυτο, αλλα και ο πιο μαλακός κουραμπιές που εχω δοκιμασει στη ζωή μου (και πιο ωραιος), πάλι στο ιδιο λεβελ με το μεσο κουραμπιέ ηταν, αντε λιγο πιο νόστιμος.
με καλό γνησιο βούτυρο δεν κολάει, γλυστραει απαλά και ενώνεται θεσπέσια με τα πεπτικά υγρά
το ιδιοChilloutbuddy έγραψε: 05 Δεκ 2023, 10:46 Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί υπάρχουν οι κουραμπιέδες. Θες 3 κιλά σάλιο για να γλιστρήσει και μετά στουμπώνεις σα να έχεις φάει τούβλο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- dna replication
- Δημοσιεύσεις: 34816
- Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
- Phorum.gr user: dna
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
με αγελαδινό αν σου βρωμάει προβειο,
αλλά μη διαμαρτύρεστε οτι σας κολλάει στο λαιμό όταν βάζετε τελειωμένες άθλιες μαργαρίνες
π.χ.
αλλά μη διαμαρτύρεστε οτι σας κολλάει στο λαιμό όταν βάζετε τελειωμένες άθλιες μαργαρίνες
π.χ.
hellegennes έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:51 Είναι ένα γλυκό που έχει καταφέρει να είναι τελείως ξερό ενώ είναι πρακτικά λίπος και αυτή η άχνη είναι σε τέτοια ποσότητα που βήχεις 2 ώρες μετά από κάθε κουραμπιέ και πρέπει να πλύνεις αμέσως τα δόντια σου γιατί σχηματίζει ένα κολλώδες γλιτσαριό στην στοματική σου κοιλότητα που κάθεται στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό των παρειών.
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Άμα είναι με καλό βούτυρο, να το νιώθεις, είναι ωραίοι. Οι ξεροί δεν μ΄αρέσουν. Από μικρός ήμουν μελομακαρονάκιας.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 21234
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Και στα μπισκότα έχω βάλει φυτικά βούτυρα αλλά δεν θέλω δύο λίτρα νερό να πάνε κάτωdna replication έγραψε: 05 Δεκ 2023, 18:06 με αγελαδινό αν σου βρωμάει προβειο,
αλλά μη διαμαρτύρεστε οτι σας κολλάει στο λαιμό όταν βάζετε τελειωμένες άθλιες μαργαρίνες
π.χ.hellegennes έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:51 Είναι ένα γλυκό που έχει καταφέρει να είναι τελείως ξερό ενώ είναι πρακτικά λίπος και αυτή η άχνη είναι σε τέτοια ποσότητα που βήχεις 2 ώρες μετά από κάθε κουραμπιέ και πρέπει να πλύνεις αμέσως τα δόντια σου γιατί σχηματίζει ένα κολλώδες γλιτσαριό στην στοματική σου κοιλότητα που κάθεται στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό των παρειών.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- dna replication
- Δημοσιεύσεις: 34816
- Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
- Phorum.gr user: dna
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
το βούτυρο το αναγνωρίζει ο οργανισμός οτι είναι πολυτιμη τροφή μέσα απο χιλιετηρίδες ανθρώπινης εξέλιξης
στις μαργαρίνες διαμαρτύρεται με όλο του το είναι
στις μαργαρίνες διαμαρτύρεται με όλο του το είναι
- dna replication
- Δημοσιεύσεις: 34816
- Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
- Phorum.gr user: dna
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
δοκίμασε την ίδια συνταγή με γνησιο βούτυρο και θα μας θυμηθείςCecily Anne έγραψε: 05 Δεκ 2023, 18:07Και στα μπισκότα έχω βάλει φυτικά βούτυρα αλλά δεν θέλω δύο λίτρα νερό να πάνε κάτωdna replication έγραψε: 05 Δεκ 2023, 18:06 με αγελαδινό αν σου βρωμάει προβειο,
αλλά μη διαμαρτύρεστε οτι σας κολλάει στο λαιμό όταν βάζετε τελειωμένες άθλιες μαργαρίνες
π.χ.hellegennes έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:51 Είναι ένα γλυκό που έχει καταφέρει να είναι τελείως ξερό ενώ είναι πρακτικά λίπος και αυτή η άχνη είναι σε τέτοια ποσότητα που βήχεις 2 ώρες μετά από κάθε κουραμπιέ και πρέπει να πλύνεις αμέσως τα δόντια σου γιατί σχηματίζει ένα κολλώδες γλιτσαριό στην στοματική σου κοιλότητα που κάθεται στον ουρανίσκο και στο εσωτερικό των παρειών.
- Cecily Anne
- Δημοσιεύσεις: 21234
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39
Re: Υπάρχουν ακόμα κουραμπιεδάκηδες?
Μπα, θα πάρω τσουρέκι.dna replication έγραψε: 05 Δεκ 2023, 18:10δοκίμασε την ίδια συνταγή με γνησιο βούτυρο και θα μας θυμηθείςCecily Anne έγραψε: 05 Δεκ 2023, 18:07Και στα μπισκότα έχω βάλει φυτικά βούτυρα αλλά δεν θέλω δύο λίτρα νερό να πάνε κάτωdna replication έγραψε: 05 Δεκ 2023, 18:06 με αγελαδινό αν σου βρωμάει προβειο,
αλλά μη διαμαρτύρεστε οτι σας κολλάει στο λαιμό όταν βάζετε τελειωμένες άθλιες μαργαρίνες
π.χ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 17 Απαντήσεις
- 519 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μπίστης
-
- 0 Απαντήσεις
- 190 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
-
- 9 Απαντήσεις
- 473 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
-
- 172 Απαντήσεις
- 1484 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess