Το φορτώνεσαι γιατί το βάζεις τον εαυτό σου να το πιστέψει. Ενας θεός ξέρει πώς...Αρίστος έγραψε: 10 Απρ 2023, 16:50Imperium έγραψε: 10 Απρ 2023, 11:48
Αρίστο, το να επικαλείσαι τα κροκοδείλια δάκρυα του αγύρτη Πετρόμπεη σαν απόδειξη οτι φταίγαν οι.... Άγγλοι για τον Καποδίστρια![]()
![]()
είναι σίγουρα από τις πιο επιτυχημένες ψεκιές σου. Το μόνο που μας δείχνει είναι τι θα έλεγε από μέσα του. Κατι σαν "ούψ, την μπουτσίσαμε την ευκαιρία".
Ο Βλαχογιαννης το εγραψε στο βιβλιο του για την εξομολογηση του Πετρομπεη, τωρα πως εγω φορτωνομαι μετα απο 180 χρονια τη ρετσινια πετυχημενης ψεκιας ειναι δικη σου πατεντα.
Στην ‘‘Ιστορική Ανθολογία’’ του Γιάννη Βλαχογιάννη, ο Πετρόμπεης το 1840 φέρεται να είπε όταν κάποιος κακολόγησε τον Καποδίστρια. «Δεν μετράς καλά. Ανάθεμα στους Άγγλους και τους Γάλλους που ήταν η αιτία να χάσω και εγώ τους δικούς μου και το Έθνος έναν άνθρωπο που δεν θα τον ξαναβρεί. Και που το αίμα του με παιδεύει ως σήμερα».
https://www.pentapostagma.gr/politismos ... fonias-toy
Ή βασανιζόταν από τύψεις, και δεν άντεχε να δει την αλήθεια (χλωμό), ή πολύ πιθανότερο μπουρδολογούσε ως συνήθως, για λόγους παραπλάνησης.
Ναι, φυσικά, οι Άγγλοι και οι Γάλλοι. Εγώ τι έκαμα, ο καημενούλης;;;