AlienWay έγραψε: 04 Απρ 2023, 12:23
Ναύτης έγραψε: 04 Απρ 2023, 12:15
AlienWay έγραψε: 04 Απρ 2023, 12:08
Αυτό ακριβώς που λες με κεφαλαία είπε και η Ρόουλινγκ και έφαγε κάνσελ από τους τρανς γιατί λέει "υπονόησε ότι οι τρανς είναι παιδόφιλοι".
Δηλαδή καλή η ανοιχτομυαλιά, αλλά δεν έχει τέρμα, δυστυχώς. Απαξ και ξεκινήσει, δεν σταματάει.
Δεν έχω παρακολουθήσει τι είπε η Ρόουλινγκ (για την ακρίβεια δεν ξέρω καν ποια είναι), αλλά αυτό που υποστηρίζω εγώ είναι ότι στο ιδιωτικό σεξ μεταξύ δυο ελευθέρως συναινούντων και εχεφρόνων ενηλίκων δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μπορεί να θεωρηθεί σαν ανώμαλο.
Η κοινωνία, βεβαίως, μπορεί να θεωρεί στην πλειοψηφία της κάποιες σεξουαλικές προτιμήσεις ή/και συμπεριφορές σαν ανήθικες, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ σχετικό και φυσικά κάτι που αλλάζει από κοινωνία σε κοινωνία, από κουλτούρα σε κουλτούρα, από τόπο σε τόπο και από χρόνο σε χρόνο.
Σε ατομικό επίπεδο, προσωπικά συμφωνώ.
Η λέξη "ανώμαλος" όμως είναι νοηματικά σωστή. Σημαίνει "μη ομαλός". Αν ως "ομαλή" θεωρήσουμε την ιεραποστολική στάση μεταξύ των ενήλικων στρέητ.
Νοηματικά σωστή βρίσκω επίσης τη λέξη "κανονικός". Ο "κανόνας" είναι η κυρίαρχη τάση στην ανθρώπινη φύση και συμπεριφορά. Με τη λέξη αυτή επίσης, δεν αποκλείονται τυχών εξαιρέσεις στον κανόνα.
Με τη λέξη "φυσιολογικός" έχω πρόβλημα η αλήθεια είναι. Ειδικά όπως χρησιμοποιείται γι' αυτές τις περιπτώσεις στην χώρα μας.
Φυσιολογικός είναι αυτός που ακολουθεί τη λογική της φύσης. Το θέμα όμως είναι ότι στη φύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ. Η ομοφυλοφιλία καλή ώρα, παρατηρείται και σε ζώα, ενώ υπάρχουν πολλά φυτά (όπως πόες) που δημιουργούν διαρκώς υβρίδια. Υπάρχουν μεταλλάξεις κλπ.
Άρα δεν υπάρχει τίποτα το "λογικό" στη φύση. Ίσως γι' αυτό οι συντηρητικοί αγγλοσάξονες χρησιμοποιούν τη λέξη "normal" (κανονικός) και όχι το physiological το οποίο χρησιμοποιείται ως επίθετο μόνο για συγκεκριμένες βιολογικές λειτουργίες.
Το "κανονικό" είναι πολύ σχετικό. "Κανονική", ας πούμε, είναι στη Σομαλία η κλειτοριδεκτομή, όπου η συντριπτική πλειονότητα των νεαρών κοριτσιών ακρωτηριάζεται με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο για να μην αισθάνονται ηδονή στο σεξ.
Οι δυτικές κοινωνίες έχουν κερδίσει το δικαίωμα η κανονικότητα να υποχωρεί μπροστά στην ιδιωτικότητα μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Με άλλα λόγια, όταν αυτό που κάνω στην ιδιωτική μου ζωή δεν σε ζημιώνει και δεν σε βλάπτει, είναι κανονικό.
Φυσιολογικό είναι, επίσης, ό,τι δεν αντιστρατεύεται τη φύση ενός εκάστου, πάντα μέσα στο πλαίσιο του νόμου.
Απ' εκεί και πέρα ξεκινά μια ολόκληρη ηθικολογική συζήτηση που, εμένα προσωπικά, με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Το μόνο που δέχομαι, καθώς ήδη έχω γράψει, είναι οι αισθητικές αντιρρήσεις.